Max en Rudolf hebben een prachtige avond bij SNO enquête winnaar SV Haarle

25 maart 2024

Beste SNO-ers,

Op vrijdag 15 maart jl. is voorzitter van onze TC (Max van der Lei) op bezoek geweest bij SNO enquête winnaar SV Haarle. Hij werd hierbij ondersteund door ons sympathieke lid Rudolf Wolterink. Op de website van SV Haarle stond de happening aangekondigd onder de term ‘HIJ NIET!’. We weten allemaal waar dit betrekking op heeft.

In totaal waren er 35 clubofficials van SV Haarle aanwezig. Naast voetballers en voetbalsters uit de JO 17 en JO 19 lichtingen, waren er trainers, coaches en clubarbiters aanwezig, waaronder ons nieuwe lid Niels ten Have. Het werd een prachtige avond.

Scheidsrechtersvereniging Nijverdal en Omstreken (SNO) levert (assistent)scheidsrechters voor vriendschappelijke duels bij 46 verenigingen in de directe omgeving. Dit betreft (nagenoeg) alle zaterdag en zondag verenigingen in de regio Ommen, Hardenberg, Holten en Rijssen. Diverse clubs zijn actief in de top van het amateurvoetbal, maar wij voorzien ook de clubs die in de derde en vierde en vijfde klasse actief zijn. Wij kunnen maatwerk leveren voor onze leden, aangezien wij op deze wijze altijd in staat zijn om een goede match te maken tussen het niveau van de arbiters in combinatie met het niveau waarop de vereniging actief is.

Onze leden geven (bij zowel competitie- en vriendschappelijke wedstrijden) door middel van het invullen van de SNO enquête een beoordeling over de wijze waarop ze worden ontvangen door clubs. Denk hierbij aan onderwerpen zoals gastvrijheid, facilitaire aspecten en veiligheid. De sympathieke voetbalvereniging SV Haarle heeft de SNO enquête (bij de eerste elftallen) voor de eerste maal gewonnen. De prijs was een (gratis) bezoek van onze technische commissie.

Nadat Max door het bestuur van SV Haarle nader was geïntroduceerd, kon de presentatie beginnen. Namens het bestuur van SV Haarle kregen de clubarbiters deze avond een set FIFA kaarten en notitieboekjes overhandigd. Flynn Hoonhorst en Tim Jansen Holleboom werden speciaal in het zonnetje gezet. Deze jongens fluiten momenteel de JO 13 wedstrijden en zullen volgend seizoen ook JO 15 wedstrijden gaan fluiten. Hopelijk mogen wij deze jongens over enkele jaren ook verwelkomen binnen SNO Nijverdal.

Gedurende de avond werden de volgende onderwerpen besproken:

1. Nieuwe spelregels bij de JO - 13 (B-categorie)

2. Ingrijpen in het spel

3. Duur van de wedstrijd

4. De strafschop

5. Buitenspel

6. Disciplinair beleid

Rudolf heeft daarnaast (interactief) gesproken over de wijze waarop verenigingen met (club)arbiters moeten omgaan. Hoe geef je een (goede) invulling aan de ontvangst, wat doe je qua begeleiding en hoe ga je met elkaar om. Leuke inhoudelijke discussies volgden.

De avond werd afgesloten met een SNO Quiz. Over het algemeen kon gesteld worden dat het qua spelregelkennis goed gesteld is in Haarle. Na diverse barrageronden kroonde Erwin Reimert zich tot spelregelkoning van de plaatselijke voetbaltrots! Erwin is speler/coach bij SV Haarle 4. Mooi om te zien dat hij (spelregel technisch) alle clubarbiters te slim af was.

Nadat de derde helft succesvol was verlopen kon eenieder met een goed gevoel huiswaarts keren! Via deze weg willen wij SV Haarle bedanken voor het prettige ontvangst en hopelijk mag deze sympathieke vereniging als voorbeeld dienen voor onze andere regionale partnerverenigingen.

Een sportieve groet,

Bestuur SNO Nijverdal

Terug naar overzicht
Agenda

Weet wat
er speelt

09Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00
10Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00
11Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00
14Mei
Clubavond onder leiding van de Technische Commissie
Aanvang: 20:30
14Mei
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:15

Wij zijn trots op onze sponsoren