Invullen strafformulier

Heren scheidsrechters,

Zoals beloofd, hierbij een nadere toelichting met betrekking tot het invullen van het digitale strafformulier.

Indien je in een wedstrijd een speler van het speelveld stuurt, nadat deze speler twee maal een gele kaart heeft ontvangen, dan hoef je in deze situatie geen strafformulier in te vullen.

Indien je een speler met een directe rode kaart van het speelveld zend, dan moet je wel een digitaal strafformulier invullen.

In het verleden moest je hiervoor een digitaal formulier voor invullen. Met ingang van het seizoen 2014 – 2015 gaat dit een stuk eenvoudiger.

Na afloop van de wedstrijd kun je (thuis) je official portal openen (www.knvb.nl/aanstellingen) en volgt dan onderstaande stappen:

  1. Je klikt op de wedstrijd waarin je een rode kaart hebt gegeven.
  2. Daarna klik je op het kopje ‘Wedstrijdgegevens’.
  3. Je klikt op het knopje ‘Vragenlijst’.
  4. Je selecteert de speler (welke een rode kaart heeft ontvangen) en opent de vragenlijst
  5. Je vult de verschillende multiple choice vragen in. Indien je rode kaart hebt gegeven voor het ontnemen van een duidelijke scoringskans, dan hoef je alleen maar deze multiple choice vragen te beantwoorden. Indien het een rode kaart betreft, welke gegeven is voor natrappen en dergelijke, dan moet je aan het einde van de vragenlijst nog een open vraag beantwoorden, waarin je word gevraagd de situatie nog even nader toe te lichten.
  6. Als je alles goed hebt ingevuld, dan klik je op bevestigen. Je gaat akkoord met je vragenlijst en de vragenlijst is verzonden.
  7. Als het goed is, dan staat bij de status van het rapport ‘verstuurd’.

Je strafrapport is nu verzonden richting de KNVB. Indien je er niets meer van weer hoort, dan is hierbij alles (voor de arbiter) afgerond. Er is echter de mogelijkheid dat een speler niet akkoord gaat met het schikkingsvoorstel. In dergelijke situaties, kan de KNVB contact zoeken met de arbiter, om het e.e.a. nogmaals toe te lichten. Ik adviseer dan ook altijd om je notitiekaartje te bewaren.

Indien je nog vragen vragen c.q. opmerkingen hebt, kun je altijd even contact met mij opnemen.

Een sportieve groet,

Maurice Paarhuis 

Agenda

Weet wat
er speelt

30Jul
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
27Aug
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
03Sep
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
04Sep
Informatieavond Praktijkbegeleiders Cursus Verenigingsscheidsrechter
Aanvang: 19:30
10Sep
Clubavond Technische Commissie
Aanvang: 20:45

Wij zijn trots op onze sponsoren