Blijf je ontwikkelen als official!

18 maart 2024

Beste SNO-ers,

De winterstop ligt inmiddels alweer een eindje achter ons en langzaam maar zeker gaan we richting de beslissende fase van de competitie. De welbekende krenten in de pap worden in de komende weken steeds talrijker. 

Maar ook de nieuwe reeks themabijeenkomsten staat voor de deur. Dit jaar is er ook weer aandacht voor persoonlijke ontwikkeling. Het blijven ontwikkelen is typerend voor het vak van scheidsrechter. Je leert omgaan met veel verschillende karakters, leert om in een split second je beslissing te nemen en deze vervolgens te onderbouwen. Vaardigheden die ook op andere gebieden van het leven goed van pas kunnen komen. 

De beginselen leer je tijdens de opleiding tot verenigingsscheidsrechter. Dat is de basis voor elke scheidsrechterscarrière: bij de eigen vereniging, in het land of wellicht zelfs internationaal. Als je je blijft ontwikkelen, zijn de mogelijkheden eindeloos!

Ik wens je veel plezier bij het fluiten en vlaggen van de komende wedstrijden!
 

Stefan Leferink

Medewerker opleidingsondersteuning arbitrage

Wendy Gijsbers in 10 jaar van pupillen- naar internationaal scheidsrechter: ‘goede begeleiding op de club is heel belangrijk’

15 jaar was Wendy Gijsbers toen ze van haar vereniging verplicht de cursus pupillenscheidsrechter moest doen en wedstrijden moest fluiten. Ze had er totaal geen zin in. Maar vorige maand ontving Wendy haar FIFA badge en dit jaar mag ze internationale wedstrijden fluiten. “Ik ben in het begin heel goed begeleid door de club. Dat heeft echt het verschil gemaakt’’, zegt Wendy.

 
Lees het interview

 

Themabijeenkomsten KNVB officials voorjaar 2024

Ook dit voorjaar organiseert de KNVB weer verspreid over het land verschillende themabijeenkomsten voor KNVB officials. Er zijn zes verschillende bijeenkomsten: spelregels (futsal en veld), volgen en positie kiezen, persoonlijke ontwikkeling, voorkomen van weerstand, intervisie en assisteren.

 

Schrijf je in!

‘Opleiding verenigingsscheidsrechter zorgt ervoor dat officials langer blijven fluiten’

Dit voorjaar starten weer ruim veertig opleidingen tot verenigingsscheidsrechter, in alle regio’s van het land. Een mooie kans voor beginnende scheidsrechters om de opleiding te volgen en voor verenigingen om het aantal gediplomeerde scheidsrechters op de club uit te breiden.

 

Lees verder

Ook handig om te lezen:

De kennispartner van KNVB Assist scheidsrechters

Terug naar overzicht
Agenda

Weet wat
er speelt

09Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00
10Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00
11Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00
14Mei
Clubavond onder leiding van de Technische Commissie
Aanvang: 20:30
14Mei
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:15

Wij zijn trots op onze sponsoren