Jos Olsman fluit finale prestigieus Algarve U14 Elite Cup

11 maart 2024

Beste SNO-ers,

Dit weekend was ons jonge talent Jos Olsman uit Hardenberg actief op de Algarve U14 Elite Cup in Silves (Portugal). Op vrijdag hebben jullie reeds een overzicht gekregen over alle gefloten wedstrijden van Jos.

Nu willen we graag stilstaan bij de wedstrijden van zaterdag en zondag.

Als we ons allereerst focussen op zaterdag 9 maart, dan kunnen we stellen dat Jos 3 wedstrijden heeft gefloten en eenmaal als assistent-scheidsrechter heeft gefungeerd.

Om 9.45 was Jos scheidsrechter bij het duel tussen Birmingham City U 14 - 1 en FC Nordsjaelland U 14 – 1. Aansluitend kon Jos genieten van een lange pauze, aangezien zijn tweede wedstrijd pas om 12.45 begon. Opnieuw was Jos arbiter. Ditmaal bij het duel tussen Brighton & Hove Albion U 14 – 1 en Birmingham City U 14 – 1.

Om 15.00 was Jos ASR bij de confrontatie tussen SL Benfica U 14 - 1 en Paris SG U 14 – 1. Om 16.30 stond de laatste wedstrijd van de zaterdag op de planning. Dit betrof de confrontatie tussen Paris SG U 14 – 1 en Brondby IF U 14 – 1. Deze wedstrijd heeft Jos gefloten.

Op zondag 10 maart stonden de knock-out wedstrijden op het programma. Voor Jos stonden er in totaal drie wedstrijden op het programma. Jos was eenmaal assistent-scheidsrechter en tweemaal was Jos zelf verantwoordelijk voor de wedstrijd.

Om 10.00 begon de dag voor Jos. Hij was ASR bij de confrontatie tussen Elite LA U 14 - 1 en Birmingham City U 14 – 1. Dit betrof een wedstrijd in de verliezerspoule.  Elite LA wist deze wedstrijd ruim met 3-0 te winnen.

Om 11.20 mocht Jos zelf de fluit hanteren bij de confrontatie tussen Birmingham City U 14 – 1 en ES Bouafle U 14 – 1. Dit betrof de wedstrijd om plek 11. Het was een uiterst spannende wedstrijd, welke met 0-1 werd gewonnen door de jongens uit Frankrijk.

Om 15.00 stond de grote finale op de planning, welke ging tussen het Portugese SL Benfica U 14 – 1 en AFC Ajax U 14 – 1. De organisatie was dermate tevreden over de prestaties van Jos, dat men besloot dat Jos deze prachtige confrontatie mocht fluiten. Het stadion was uitverkocht en de wedstrijd vond onder prachtige weersomstandigheden plaats. Kort voor de wedstrijd had Jos nog even telefonisch contact met onze voorzitter Maurice. Er was geen sprake van spanning, Jos had er vooral super veel zin in en dat snappen wij natuurlijk heel goed. Gedurende de wedstrijd vielen er geen doelpunten. De jongens uit Amsterdam wisten de wedstrijd te winnen via strafschoppen. Het was voor Jos een fantastische belevenis!

Als bestuur van SNO zijn wij oprecht trots op Jos. Hij heeft onze club op een uiterst goede wijze vertegenwoordigd en heeft laten zien uitermate talentvol te zijn! Voor de eerste maal in de geschiedenis van SNO was een jong talentvol lid verantwoordelijk voor de finale van een dergelijk prestigieus toernooi. 

Een sportieve groet,

Bestuur SNO Nijverdal

Terug naar overzicht
Agenda

Weet wat
er speelt

09Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00
10Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00
11Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00
14Mei
Clubavond onder leiding van de Technische Commissie
Aanvang: 20:30
14Mei
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:15

Wij zijn trots op onze sponsoren