Drukbezochte clubavond onder leiding van Betaald Voetbal arbiter Stan Teuben

11 april 2024

Beste SNO-ers,

Op dinsdag 27 februari jl. stond de tweede clubavond voor 2024 op de planning. De eerste clubavond werd ingevuld door onze technische commissie. Op de clubavond van 27 februari was het bestuur van SNO Nijverdal erin geslaagd om een aansprekende spreker te regelen, namelijk Betaald Voetbal scheidsrechter Stan Teuben. De kantine was met 44 leden goed gevuld. Prachtig om te zien dat wij als club er opnieuw in zijn geslaagd om een aansprekende spreker naar Nijverdal te halen, nadat we in 2023 reeds Pol van Boekel, Sander van der Eijk en Rogier Honig als gastsprekers mochten verwelkomen!

Alvorens Stan de ruimte kreeg om zijn presentatie te geven, had onze voorzitter Maurice Paarhuis eerst nog enkele bestuursmededelingen.

De eerste mededeling had betrekking op het heugelijke feit dat de COVS Groep Zwolle dit kalenderjaar 100 jaar bestaat. Op woensdag 17 januari stond de bijbehorende receptie op de planning. Namens SNO waren oud voorzitter Wim van der Velde en secretaris Gerwin Moeken aanwezig. Uit handen van Gerwin ontving de voorzitter van Zwolle (Wout Jongman) overheerlijke SNO champagne! Het bestuur van SNO wil onze sportvrienden van harte feliciteren met dit prachtige feit en wij horen onze prettige samenwerking tot in lengte van jaren te kunnen continueren.

In de periode tussen 23 januari en 27 februari hebben opnieuw diverse SNO leden leiding mogen geven aan enkele prachtige aansprekende wedstrijden.

Op zaterdag 27 januari heeft ons vrouwelijke lid Cindy Scholthof als assistent scheidsrechter haar debuut mogen maken in de eerste divisie bij het duel tussen Vitesse JO 18 – 1 en FC Utrecht JO 18 – 1. 27 januari was niet alleen de dag van Cindy. Op deze dag floot ons 72-jarige lid Dick Beldman zijn 1700ste wedstrijd in zijn imposante carrière. Het betrof een wedstrijd in de derde klasse tussen F.C. Ommen en F.C. Meppel. Prachtig om te zien dat diverse media hier uitvoerig aandacht aan hebben besteed, zoals RvT Oost (Sport), Tubantia, de Stentor en KNVB (arbitrage) medewerker Sander Franken. Als bestuur van SNO zijn wij oprecht trots hetgeen Dick allemaal heeft betekend voor onze vereniging en wij willen hem veel plezier blijven wensen bij z’n prachtige hobby!

Op zaterdag 10 februari gingen voor de eerste keer in de geschiedenis van SNO twee leden van onze club samen op pad voor een competitiewedstrijd in de vierde divisie. Stan Endeman was verantwoordelijk voor de confrontatie tussen V.V. Berkum en V.V. Pelikaan S. Bij deze wedstrijd werd hij geassisteerd door ons jonge talentvolle lid Cindy Scholthof.

Op zaterdag 17 februari vond dit nogmaals plaats in de KNVB beker. Ons bestuurslid Max van der Lei floot de confrontatie tussen V.V. D.O.S.’37  en S.D.C. Putten. Bij deze wedstrijd werd hij geassisteerd door Dennie Mulder.

Op zaterdag 24 februari stonden er twee topwedstrijden onder leiding van een SNO talent. Max van der Lei floot VV Vroomshoopse Boys tegen ATC’65. Dit betrof een wedstrijd tussen de nummers 1 en 2 van de 2de klasse. Op dezelfde dag floot Stan Endeman de wedstrijd tussen ASV Dronten en SDC Putten. Dit betrof een wedstrijd tussen de nummers 5 en 1 van de eerste klasse. Als we het toch over Stan hebben, dan kunnen we ook stellen dat hij op 3 maart zijn 250ste wedstrijd voor de KNVB heeft gefloten. Het betrof de wedstrijd tussen WSV Apeldoorn en SV Voorwaarts Twello, een mooie derby in de eerste klasse!

 De volgende mededeling ging over het feit dat drie nieuwe SNO leden hun eerste KNVB wedstrijd aangesteld hebben gekregen. Alle drie de heren hebben op zaterdag 9 maart hun eerste wedstrijd gefloten voor de KNVB. Eelco Folkersma floot VV Berkum JO 15 – 1 tegen VV WVF JO 15 – 2. Frank van Leusen floot FC Ommen 2 tegen CVV Oranje Nassau 2 en Thijmen Broekmate floot Achilles’12 JO 17 – 1 tegen VV Vroomshoopse Boys JO 17 – 1. Onze voorzitter heeft de wedstrijden van Thijmen en Frank live bezocht!

Er was ook verdrietig nieuws te melden. Op zaterdag 17 februari jl. is Jan Bosscher overleden. Jan was (tot voor kort) de SB-begeleider van diverse SNO leden uit de regio Zwolle, Lemelerveld en Haarle. Jan heeft met zijn tomeloze inzet voor velen ontzettend veel betekend. Zijn rol als Scheidsrechterscoördinator (CSV'28, KNVB & PEC Zwolle), de organisatie van het schoolvoetbal in de regio Zwolle en diverse (internationale) voetbaltoernooien zijn enkele van de vele zaken waar Jan zich mee bezig heeft gehouden. Wij wensen zijn familie veel sterkte met dit zware verlies.

Aansluitend werd stilgestaan bij diverse leuke activiteiten, welke gedurende de laatste maanden van het lopende seizoen op de planning staan.

-Tussen 1 en 3 maart hebben Cindy Scholthof en Dennis Schoemaker gefloten op de internationale Algarve Elite U13 Cup in Portugal.

-Tussen 8 en 10 maart heeft Jos Olsman gefloten op de internationale Algarve Elite U14 Cup in Portugal.

-Op maandag 20 mei staat de tweede editie van de Voetbalshop Cup in Zeist op het programma. Namens SNO zullen de volgende vier arbiters hier fluiten: Ruben Rolfes, Cindy Scholthof, Eelco Folkersma en Cas Koelen.

-Op zaterdag 22 juni staat de Finaledag van de CVV Sparta Enschede Beloften Competitie op de planning. SNO zal tijdens deze dag (opnieuw) worden vertegenwoordigd door Ruben Rolfes, Bohdi Selvi en Ruben van de Beld.

-Op zaterdag 6 juli staat het internationale U14 Talent Tournament van SC Genemuiden op de planning. SNO zal bij dit toernooi met 15 arbiters vertegenwoordigd zijn. Laten we er opnieuw een prachtige dag van maken!

De afgelopen periode heeft onze TC weer diverse regionale voetbalverenigingen bezocht.

Op vrijdag 2 februari jl. is onze voorzitter Maurice Paarhuis op bezoek geweest bij VV Bruchterveld. Zoals jullie weten heeft VV Bruchterveld de SNO enquête gewonnen voor eerste elftallen. 

Daarnaast is hij ook op bezoek geweest in het mooie Markelo. Op uitnodiging van onze jeugdige leden Jurian te Wierik mocht hij ruim 20 clubarbiters meenemen in alle recente spelregelwijzigingen. Sascha Mooijman won de spelregelquiz. Sascha is voor SNO een oude bekende, aangezien ze via onze club de cursus verenigingsscheidsrechter succesvol heeft afgerond.

In mei zijn Jan van Otten en de voorzitter op bezoek geweest bij vierde divisionist VV Heino. Deze avond was speciaal georganiseerd voor (jeugd)kaderfunctionarissen. Op dezelfde avond zijn Max van der Lei en Rudolf Wolterink op bezoek geweest bij SV Haarle, die de SNO Enquête hadden gewonnen bij de eerste elftallen.

Het is prachtig om te zien dat de KNVB ons opnieuw themabijeenkomsten heeft gegund. Op 18 en 20 maart hebben er reeds themabijeenkomsten plaatsgevonden en op maandag 15 april staat de derde en laatste themabijeenkomst bij SNO Nijverdal op de planning.

Het bestuur van SNO hecht veel waarde aan goede samenwerking met andere COVS Groepen. Wij gaan daarom ook altijd op bezoek bij de jaarvergaderingen van onze collega verenigingen. Op donderdag 5 maart heeft Bas een bezoek gebracht aan Deventer. Op 5 maart hebben Ruben en Maurice een bezoek gebracht aan Enschede. Op 25 maart hebben Max en Gerwin een bezoek gebracht aan Zwolle en op 10 april hebben Maikel en Maurice een bezoek gebracht aan Hengelo.

Tot slot werden er nog enkele nieuwe leden gepresenteerd. Uit handen van onze voorzitter ontvingen de heren 10 SNO notitiekaarten, gecombineerd met een COVS toss munt.

Het eerste nieuwe lid betrof Niels ten Have. Hij is 27 jaar en woonachtig in Haarle. Hij is momenteel club assistent-scheidsrechter bij de eerste selectie van SV Haarle. Begin volgend seizoen gaat Niels starten met de KNVB opleiding tot assistent-scheidsrechter. Hij heeft de ambitie om de stap te maken als assistent-scheidsrechter voor de KNVB. Niels werd daarnaast geïntroduceerd aan zijn SNO buddy Max van der Lei.

Het tweede nieuwe lid betrof Hadaf el Hamdouni. Hadaf is 49 jaar en zal op 5 mei 50 kaarsjes gaan uitblazen. Hadaf is samen met zijn gezin woonachtig in Zwolle. Als scheidsrechter is hij altijd verbonden geweest aan VV WVF en via ons lid Alexander de Jong is hij bij SNO gekomen. Hadaf is door de KNVB ingedeeld in de Zaterdag Jeugdgroep E. In deze groep zit hij onder andere met SNO leden Dennis Schoemaker, Alexander de Jong, Julian Arrindell en Johan Schwarte. Hadaf werd daarnaast geïntroduceerd aan zijn SNO buddy Dick Beldman.

Het derde nieuwe lid, welke gedurende deze avond werd gepresenteerd, betrof Frank van Leusen. Samen met zijn vrouw en twee kinderen is hij woonachtig in het mooie Lemele. Recentelijk heeft Frank via SNO zijn cursus verenigingsscheidsrechter succesvol afgerond en momenteel is hij druk bezig met zijn SO-III opleiding. Ook hij werd geïntroduceerd aan zijn SNO Buddy. Dit betrof ons bestuurslid Max van der Lei.

Nadat Maurice alle bestuursmededelingen uitvoerig had besproken, was het de hoogste tijd voor onze gastspreker Stan Teuben! Stan is (slechts) 28 lentes jong, maar heeft al bijna 100 wedstrijden gefloten in het Betaalde Voetbal! Op 13 oktober 2017 leidde Stan de wedstrijd tussen SC Telstar en FC Dordrecht. Dit was zijn eerste wedstrijd in het Betaalde Voetbal. Hij was slechts 21 jaar oud. Stan is daarmee (na Jeroen Sanders) de jongste debutant in het BV!

Het was een prachtige presentatie, waarin Stan nader inging op zijn carrière. Hij vertelde over alle stappen, welke hij gedurende zijn carrière had doorlopen. Ontwikkelen is een reis met veel hoogte- en dieptepunten. Niemand is in staat om van beginnend arbiter direct een topper in de Eredivisie te worden. Prachtig om te zien dat Stan onze leden opriep om jezelf de ruimte te geven om te vallen, maar daarbij weer op te staan. Niet direct het spreekwoordelijke bijltje erbij neerleggen, maar je schouders eronder en doorgaan! Je zult merken dat deze extra bagage je later in je carrière van pas komt.

We leven in een individuele samenleving. Als arbiter ben je ook vaak individueel je sport aan het beoefenen. Hij benadrukte de kracht van een scheidsrechtersvereniging. Ondanks zijn drukke BV bestaan, traint Stan nog wekelijks bij zijn COVS groep in Helmond. Een scheidsrechtersvereniging is een plek waar je niet alleen werkt aan je conditie, maar is tevens een plek waar je ervaringen kunt delen en het als individuele sporter oprecht leuk met elkaar kunt hebben!

Via deze weg willen wij Stan Teuben van harte bedanken voor zijn prachtige presentatie! Ook volgend seizoen zullen er weer diverse aansprekende (externe) sprekers naar Nijverdal komen, zoals Bert van Losser, Bas Nijhuis, Sander de Brito Roque en Mark van Rijswijk!

Kortom, genoeg om ons op te verheugen!

Bestuur SNO Nijverdal

 

 

Terug naar overzicht
Agenda

Weet wat
er speelt

09Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00
10Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00
11Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00
14Mei
Clubavond onder leiding van de Technische Commissie
Aanvang: 20:30
14Mei
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:15

Wij zijn trots op onze sponsoren