Technische Commissie bezoekt SC Markelo

28 februari 2024

Beste SNO-ers,

Scheidsrechtersvereniging Nijverdal en Omstreken (SNO) levert (assistent)scheidsrechters voor vriendschappelijke duels bij 46 verenigingen in de directe omgeving. Dit betreft (nagenoeg) alle zaterdag en zondag verenigingen in de regio Ommen, Hardenberg, Holten en Rijssen. De afgelopen jaren is het aantal partners fors toegenomen. Sinds vorig jaar werken wij ook samen met S.C. Markelo. Binnen deze mooie Twentse club zijn ook twee SNO leden actief, namelijk Rick Coenen en Jurian te Wierik. Recentelijk heeft Jurian contact opgenomen met onze voorzitter. Het bestuur van S.C. Markelo, in combinatie met de arbitrage afdeling, zou graag SNO willen uitnodigen voor een presentatie betreffende alle recente spelregelwijzigingen. Uiteraard willen wij als SNO hier een invulling aan geven. Op maandag 26 februari jl. toog onze voorzitter richting Markelo, om de leden van de plaatselijke trots mee te nemen in alle spelregelwijzigingen.

De opkomst was prachtig. Meer dan 20 clubarbiters waren aanwezig bij deze interactieve avond. Ook mooi om te zien dat diverse (oud) SNO leden de moeite hadden genomen om bij deze avond aanwezig te zijn, zoals Hans Hofman en Herman Brinks. Uiteraard was SNO lid Jurian te Wierik (als organisator) ook aanwezig. Nadat Maurice door S.C. Markelo nader was geïntroduceerd, kon de presentatie beginnen. De groep deed erg fanatiek mee. Het was een diverse groep, met ook diverse (jonge) vrouwelijke scheidsrechters, waaronder ook Sascha Mooijman, die via SNO recentelijk haar cursus verenigingsscheidsrechter had afgerond. 

Gedurende de avond werden de volgende onderwerpen besproken:

1. Nieuwe spelregels bij de JO - 13 (B-categorie)

2. Ingrijpen in het spel

3. Duur van de wedstrijd

4. De strafschop

5. Buitenspel

6. Disciplinair beleid

De avond werd afgesloten met een SNO Quiz. Over het algemeen kon gesteld worden dat het qua spelregelkennis goed gesteld is in Markelo. Na diverse barrageronden kroonde Sascha Mooijman zich tot spelregelkoningin van de plaatselijke voetbaltrots! 

Als bedankje ontving onze voorzitter een overheerlijk pakket, hetgeen op de foto staat weergegeven. Nadat de derde helft succesvol was verlopen kon eenieder met een goed gevoel huiswaarts keren!

Een sportieve groet,

Bestuur SNO Nijverdal

Terug naar overzicht
Agenda

Weet wat
er speelt

09Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00
10Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00
11Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00
14Mei
Clubavond onder leiding van de Technische Commissie
Aanvang: 20:30
14Mei
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:15

Wij zijn trots op onze sponsoren