KNVB Assist nieuwsbrief Scheidsrechters

23 februari 2024

Dag van de FairPlay: mooie aftrap van tweede seizoenshelft

Beste SNO-ers, 

Midden in de winterstop organiseerden de KNVB en ARAG de Dag van de FairPlay. Ik was er bij, net als 300 enthousiaste amateurscheidsrechters, en vond het een super waardevolle vakinhoudelijke dag voor scheidsrechters en iedereen die meer wil weten over het scheidsrechtersvak. Het was een mooie aftrap van de tweede helft van dit seizoen.

In de ochtend werden de scheidsrechterscoördinatoren meegenomen in de plannen voor de doorontwikkeling van de FairPlay certificering. Het was een leuke interactieve presentatie met heel concrete vragen vanuit het publiek. Na de lunch mochten we luisteren naar een inspirerend verhaal van professioneel scheidsrechter Serdar Gözübüyük. Ook werden de winnaars bekend gemaakt van de ARAG | KNVB Amateurscheidsrechter van het Jaar verkiezing.

De KNVB en ARAG organiseren de Dag van de FairPlay om het scheidsrechtertalent bij de amateurscheidsrechters naar het volgende niveau te brengen én om het scheidsrechtersvak voor het voetlicht te brengen. Zonder scheidsrechters is er immers geen voetbal en geen fairplay op de velden. 

Ik wens je veel succes in de tweede seizoenshelft en kijk nu al uit naar de Dag van de FairPlay 2025. Hopelijk zie ik je dan!

Anneluut Eerkens

Partnership manager

Winnaars 2e editie Amateurscheidsrechter van het Jaar verkiezing bekend

Tijdens de Dag van de FairPlay in Zeist zijn zaterdag de vijf winnaars van de Amateurscheidsrechter van het Jaar Verkiezing bekendgemaakt. Zowel in de categorie KNVB scheidsrechter als in de categorie Verenigingsscheidsrechter is een mannelijke én een vrouwelijke winnaar uitgeroepen. Ook reikte de vakjury een prijs uit aan het Talent van het Jaar. De Dag van de FairPlay was naast het hoogtepunt van de verkiezing ook een inspirerende dag vol workshops voor amateurscheidsrechters.

Lees verder

Opleiding tot scheidsrechterscoördinator: ‘leerzaam om te horen hoe het bij andere verenigingen gaat’

Bij veel Nederlandse amateurverenigingen zijn scheidsrechterscoördinatoren actief. Zij houden zich bezig met het arbitragebeleid van de vereniging en sturen verenigingsscheidsrechters aan. Om hen te helpen zich te ontwikkelen, heeft de KNVB samen met verenigingen de opleiding ‘scheidsrechterscoördinator’ ontwikkeld. We vroegen twee cursisten naar hun bevindingen.

Lees hier het interview

 

Structuur KNVB Assist Scheidsrechters gewijzigd

De structuur van KNVB Assist Scheidsrechters is gewijzigd. Hiermee wil de KNVB alle scheidsrechters en scheidsrechterscoördinatoren zo goed mogelijk van informatie blijven voorzien.

Lees meer

 

De kennispartner van KNVB Assist scheidsrechters

Terug naar overzicht
Agenda

Weet wat
er speelt

09Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00
10Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00
11Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00
14Mei
Clubavond onder leiding van de Technische Commissie
Aanvang: 20:30
14Mei
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:15

Wij zijn trots op onze sponsoren