Technische Commissie SNO Nijverdal vult clubavond succesvol in!

24 januari 2024

Beste SNO-ers, 

Op dinsdag 23 januari jl. stond de eerste clubavond van 2024 op de planning. Deze clubavond stond onder leiding van onze technische commissie, bestaande uit jonge talentvolle arbiters Max van der Lei uit Dedemsvaart en Stan Endeman uit Luttenberg, aangevuld met ons sympathieke ervaren lid Jan Otten uit Hardenberg. Bij deze clubavond waren 26 leden van SNO aanwezig, hetgeen voor onze begrippen een matige opkomst mag worden genoemd. En dat is oprecht zonde, aangezien de technische commissie er echt in is geslaagd om een leuke interactieve avond te formeren voor jong en oud, waarin ieder lid de mogelijkheid heeft gekregen om actief te participeren. 

Alvorens de heren konden beginnen met hun presentatie, had voorzitter Maurice Paarhuis nog enkele (huishoudelijke) mededelingen vanuit het bestuur. 

1: Dit weekend was op AT5 (Regionale zender van Amsterdam) een documentaire te zien genaamd 'de Helden van het Amateurvoetbal'. Daarin werd nader ingegaan op het feit dat Amsterdam 51 voetbalvereniging heeft, maar dat een groot gedeelte van de vereniging kampt met grote vrijwilligerstekorten, waardoor in sommige gevallen het voortbestaan van de desbetreffende clubs in het geding komt. Binnen deze documentaire werd ingegaan op een prachtige quote van een vrijwilliger: 'Lid zijn van een vereniging is vrijwilliger, maar niet vrijblijvend'. Vooral dat laatste is iets wat wij als bestuur absoluut onderschrijven. Zes maal op jaarbasis organiseren wij een clubavond. Driemaal per seizoen worden deze clubavonden ingevuld door onze TC en de andere drie avonden worden ingevuld door aansprekende externe sprekers. Uiteraard staat het onze leden vrij om aan te haken bij dergelijke avonden, maar als bestuur van SNO stellen wij ons wel de (kritische vraag): 'Is het (te) veel gevraagd om zes avonden per kalenderjaar vrij te maken, waarin je elkaar kunt ontmoeten, ervaringen kunt delen en nieuwe materie tot je kunt nemen?'. Wij vinden van niet! 

Wij hebben diverse leden die een behoorlijk stuk moeten reizen alvorens ze in Nijverdal komen. Wij hebben er in dergelijke situaties absoluut begrip voor dat ze niet wekelijks komen trainen. Echter, zoals hierboven reeds aangegeven, lid zijn van een vereniging brengt wel bepaalde (sociale) verplichtingen met zich mee en is geen eenrichtingsverkeer. Op het moment dat leden problemen hebben met de KNVB, problemen ervaren op de velden, dan weet eenieder het bestuur te vinden. Laat wel, dit ervaren wij als fijn, want hier kunnen wij als bestuur ook onze meerwaarde laten zien. Deze samenwerking is echter geen eenrichtingsverkeer. Je doet het met elkaar. Wij zijn van mening dat het ook de andere kant op werkt. Wij zijn een gezonde en groeiende vereniging, waarin het aantal leden steeds verder toeneemt. Prachtig natuurlijk, maar een grotere betrokkenheid vanuit de kant van onze leden is op avonden als deze wel gewenst. Het geeft (in grotere mate) de organisatoren het gevoel dat leden onze initiatieven kunnen waarderen. En let wel, dit is van toepassing op ons totale leeftijdsbestand, niet alleen op de hele jonge leden, aangezien er op deze clubavond ook 'gewoon' 10 jonge leden aanwezig zijn, dus daar ligt het zeker (niet alleen) aan. Het is vanuit het bestuur wel een oproep aan onze leden om de prioriteiten soms anders te formuleren. Indien er gefloten kan worden, dan is iedereen in de gelegenheid om de agenda 'leeg te vegen', waarom zou dit bij het organiseren van een interactieve clubavond niet het geval kunnen wezen'? 

Een tweede mededeling heeft betrekking op het feit dat ons jonge talentvolle lid Jos Olsman heeft besloten om (voor onbepaalde tijd) te stoppen als arbiter. Hij is erg druk op zijn werk en zit er momenteel (op persoonlijk vlak) niet lekker in. Een moedig besluit. Wij wensen Jos veel wijsheid toe en hopen oprecht dat hij binnenkort weer start met fluiten, aangezien hij zeer talentvol is. In het verlengde hiervan kregen wij als bestuur van SNO een document onder ogen, waarin werd aangegeven dat 850 duizend jongeren te maken hebben met mentale problemen. Niet alleen de jeugd kampt met deze mentale problemen. 25 % van de volwassenen heeft te kampen met psychische aandoeningen. Er blijkt veel schaamte te zijn om dergelijke situaties bespreekbaar te maken. Mochten leden van SNO met dergelijke situaties kampen, dan staan wij als bestuur van SNO altijd open voor hulp! 

Op 6 januari stonden voor Erik ter Brake en Maurice Paarhuis de winterbijeenkomst op het programma in Zeist. Hierin konden beide heren extra punten behalen door het (nogmaals) lopen van de FIFA test. Maurice heeft de test succesvol afgerond en Erik viel helaas in de warming-up geblesseerd uit. 

Op dezelfde dag heeft het voetbalteam van SNO deelgenomen aan de 42ste editie van het Jan Willem van Essen zaalvoetbal toernooi te Kampen. Ons team, bestaande uit negen spelers, was een prachtige mix uit jeugd en ervaren leden. In vier wedstrijden heeft SNO vier punten behaald. Plezier heeft centraal gestaan gedurende deze dag! 

De afgelopen periode hebben opnieuw diverse SNO leden leiding mogen geven aan aansprekende wedstrijden. 

Op 12 december floot Alexander de Jong het kampioensduel tussen VV Hierden JO 19 - 1 en SC Hoevelaken JO 19 - 1. Op 12 januari was ons vrouwelijke lid Cindy Scholthof assistent-scheidsrechter bij de internationale clash tussen PEC Zwolle Vrouwen en SG Essen-Schönebeck. Op 20 januari floot Alexander de Jong de derby tussen DVS'33 Ermelo JO 14 -1 en VVOG JO 14 - 1. Op 20 januari floot Bas ten Tije de prachtige derby van Wageningen tussen nummers 2 VV ONA'53 en nummer 3 WAVV. 

Met gepaste trots willen wij eenieder informeren dat SNO met SV Enter opnieuw een nieuwe samenwerkingspartner heeft binnengehaald. Speciaal woord van dank aan ons sympathieke lid Ramon Heveling, die hiervoor mede verantwoordelijk is. SV Enter geeft ons een extra mogelijkheid om ook vriendschappelijke wedstrijden aan te bieden voor onze zondag arbiters. 

Op 17 januari zijn Gerwin Moeken en Wim van der Velde op bezoek geweest bij de COVS groep te Zwolle. Onze sportvrienden bestaan dit jaar 100 jaar. Uiteraard een prachtig jubileum, waarbij ook SNO Nijverdal aanwezig is geweest bij de bijbehorende receptie. 

De komende periode staan er weer enkele leuke activiteiten op de planning: 

Op 2 februari gaan Maurice Paarhuis en Ruben Rolfes op bezoek bij VV Bruchterveld. Deze sympathieke club heeft vorig jaar de SNO enquête gewonnen. De prijs was een kosteloze presentatie vanuit SNO, hetgeen op vrijdag 2 februari gaat plaatsvinden. 

Op 27 februari staat de volgende clubavond gepland. Deze zal worden ingevuld door eredivisie scheidsrechter Alex Bos. Op deze avond zullen de leden het programma van de JALV ontvangen, gecombineerd met 't Fluitsignaal. De voorzitter plaatste een herinnering voor de leden betreffende het aanleveren van de stukken.

De volgende mededeling ging over het feit dat SNO opnieuw twee nieuwe leden mag verwelkomen. Dit betreft Niels ten Have (27 jaar) uit Haarle en Hadaf el Hamdouni (49 jaar) uit Zwolle. Beide heren zullen op de clubavond van 27 februari officieel worden gepresenteerd aan de leden. 

Met gepaste trots willen wij als bestuur van SNO eenieder informeren over het feit dat (via SNO) drie arbiters binnenkort gaan starten met de SO-III opleiding. Dit zijn SNO leden Eelco Folkersma en ons jonge lid Thijmen Broekmate, gecombineerd met (club)scheidsrechter Frank van Leusen uit Lemele. 

Binnen de ontspanningscommissie was er een vacature ontstaan, nadat Sem Schrijver recentelijk had aangegeven hiermee te willen stoppen. De OC heeft met Ruben Rolfes een jonge en enthousiaste vervanger binnengehaald. Namens het bestuur willen wij Ruben veel plezier en succes toewensen binnen deze commissie. 

Maurice ging als laatste in op Dick Beldman! Dit weekend is ons ervaren lid Dick Beldman uit Holten verantwoordelijk voor de wedstrijd tussen FC Ommen en FC Meppel. Het is zijn 1700ste wedstrijd in zijn loopbaan. Namens het bestuur willen wij Dick veel plezier en succes toewensen bij deze mooie wedstrijd! 

Nadat Maurice bovenstaande mededelingen had gedaan, kregen Jan, Max en Stan de ruimte voor hun presentatie. Allereerst kregen de aanwezig leden 10 spelregelvragen, waarna de totale groep werd verdeeld in groepen. Prachtige (regionale) beelden werden getoond en de leden moesten antwoord geven op de vragen:

-Wat doet de SR goed?

-Wat had hij eventueel anders kunnen doen?

-Hoe zou jij handelen als scheidsrechter?

-Wat kunnen we hiervan leren? 

Aan de hand van diverse beelden ontstonden er leuke inhoudelijke discussies. 

Via deze weg willen wij Stan, Max en Jan van harte bedanken voor hun leuke presentatie. Als bestuur zijn wij zeer content met de wijze waarop deze leden momenteel een invulling geven aan het technisch beleid binnen onze club, een groot compliment!

Een sportieve groet,

Bestuur SNO Nijverdal

 

Terug naar overzicht
Agenda

Weet wat
er speelt

09Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00
10Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00
11Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00
14Mei
Clubavond onder leiding van de Technische Commissie
Aanvang: 20:30
14Mei
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:15

Wij zijn trots op onze sponsoren