Nieuwsbrief SNO Nijverdal (Clubavond 23 Januari 2024)

23 januari 2024

Aan:

- Leden van SNO;

- Vertegenwoordiger COVS distr. Oost;

- Scheidsrechterscommissie KNVB Regio Oost/Noord

- COVS Zustergroepen.

Uitnodiging:

Het bestuur van SNO Nijverdal nodigt u van harte uit voor de clubavond.

Datum: dinsdag 23 januari 2024

Tijd: 20:45 uur (na de training, LET OP, training start om 19:15 uur)

Locatie: Clubhuis NKC’51 aan de Sportlaan in Nijverdal;

Agenda: Eventuele mededelingen van het bestuur.

Deze avond wordt ingevuld door onze Technische Commissie (Jan Otten, Stan Endeman en Max van der Lei)

Van de Voorzitter:

Beste SNO-ers,

Het is zondagavond 7 januari. Zoals jullie weten, ben ik werkzaam in het onderwijs. Eén van de mooie aspecten van het onderwijs heeft betrekking op het feit dat je rond kerst en oud en nieuw altijd kunt genieten van twee weken vakantie. Vandaag is de laatste dag van mijn vakantie aangebroken. Een mooi moment om mijn gedachtes weer op papier te zetten.

Laat ik beginnen om al onze leden (die ik afgelopen week niet tijdens onze nieuwjaarsreceptie heb mogen treffen) de allerbeste wensen over te brengen. Ik spreek mijn hoop uit dat jullie een gezond en gelukkig 2024 tegemoet mogen gaan.

De clubavond van 23 januari zal worden ingevuld door onze technische commissie. Ze zijn er opnieuw in geslaagd om diverse mooie (amateur)beelden te verzamelen en gezamenlijk gaan wij (op een interactieve wijze) aan de slag met spelregels.

Op dinsdag 28 november schreef ik mijn laatste ‘Van de Voorzitter’. Via deze weg wens ik graag stil te staan bij alle recente ontwikkelingen binnen onze mooie vereniging in de afgelopen periode.

Ik wil graag beginnen met de clubavond van 12 december. Het was de laatste clubavond van 2023. Op de laatste clubavond van 2023 werd Patrick Hijlkema uit Heino gepresenteerd als nieuw lid. Gastspreker tijdens deze avond was internationaal assistent-scheidsrechter Rogier Honig uit Warnsveld. De kantine was met 45 aanwezigen goed gevuld.

Naast een prachtige presentatie van Rogier werden alle ere- en commissieleden in het zonnetje gezet middels het overhandigen van een overheerlijk kerstpakket. Vooral in de huidige tijd zijn vrijwilligers voor een vereniging van onschatbare waarde. Wij zijn oprecht trots op alle leden, die op welke wijze dan ook, onze club ondersteunen.

Op woensdag 13 december stond de laatste avond van onze cursus verenigingsscheidsrechter op de planning. Met gepaste trots willen wij jullie informeren over het feit dat wij samen met KNVB docent Bert Slot 19 nieuwe verenigingsscheidsrechters hebben opgeleid. Gedurende de afgelopen maanden heeft Bert Slot, met ondersteuning van diverse SNO bestuurs- en commissieleden (Max van der Lei, Maikel van Munster, Gerwin Moeken, Bas ten Tije, Ruben van de Beld, Jan Otten, Wim van der Velde en Gert-Jan Beltman) de nieuwe lichting (club)scheidsrechters meegenomen in de wereld van arbitrage. De kracht van deze cursus lag hem in het feit dat SNO Nijverdal de krachten heeft gebundeld met vijfenveertig regionale voetbalverenigingen. Aan deze cursus hebben dames en heren geparticipeerd vanuit o.a. Holten, Rijssen, Heeten, Nijverdal, Hardenberg, Lemele en Wierden. De deelnemers zijn afkomstig van de volgende tien voetbalverenigingen: HHC Hardenberg, VV Holten, SV Excelsior’31, SC Lemele, VV Hulzense Boys, SVZW, VV DES, SVVN, RKSV De Zweef en SV Heeten.

Ik wil graag alle dames en heren veel plezier toewensen op de velden! Naast de diverse bestuurs- en commissieleden, willen ik ook nog een woord van dank uitspreken aan diverse SNO leden, welke gedurende de opleiding als praktijkbegeleider diverse arbiters hebben ondersteund: Wim Nieuwenhuis, Arno Reusink, Tim van Kammen en Rudolf Wolterink.

Naar aanleiding van het feit dat SNO 19 clubarbiters heeft mogen opleiden, werd het bestuur van SNO benaderd door de lokale sportzender HOI FM Sportradio. Wij zijn benaderd om een invulling te geven aan de sportuitzending van zaterdag 23 december. Als bestuur hebben wij er bewust voor gekozen om de volgende generatie af te vaardigen voor deze radioshow! SNO werd vertegenwoordigd door bestuurslid Ruben van de Beld, Cindy Scholthof en ons 15-jarige talent Thijmen Broekmate! Ongeveer anderhalf jaar geleden hebben wij ook een cursus verenigingsscheidsrechter georganiseerd. Ruben, Cindy en Thijmen waren destijds alle drie deelnemer. “Waarom besluit je om scheidsrechter te worden?” “Wat is er zo leuk aan het arbitrage vak?” “Waarom is iedereen zo positief over de SNO?” Allemaal leuke vragen die de revue passeerden. Als bestuur vinden wij het stoer dat onze jonge leden de tijd en moeite hebben genomen om onze club op een uiterst representatieve wijze te vertegenwoordigen. In dergelijke situaties moet ik altijd denken aan het volgende spreekwoord: ‘wie de jeugd heeft, heeft de toekomst’. Met zulke enthousiaste bevlogen jeugdleden moet dit wat mij betreft dus helemaal goed komen.

Nadat we allemaal mochten genieten van de kerstdagen en oud en nieuw, stond op dinsdag 2 januari alweer de nieuwjaarsreceptie gepland. In totaal waren hierbij 35 SNO leden aanwezig, variërend in de leeftijdscategorie van 15 tot (ruim) 80+. Tijdens de nieuwjaarsreceptie mocht ik opnieuw twee leden welkom heten binnen onze mooie vereniging. Dit betrof enerzijds Sam van Veen uit Zwolle en Eelco Folkersma uit Hardenberg (zie foto). Sam is een jonge ambitieuze scheidsrechter uit de jeugdgroep D en Eelco heeft recentelijk bij SNO zijn verenigingscursus succesvol afgerond en is clubarbiter bij HHC Hardenberg.

De nieuwjaarsreceptie is voor mij altijd een moment (om samen met de leden) uitvoerig te reflecteren op het afgelopen jaar. Ik heb het jaar 2023 samengevat in 10 hoogtepunten, welke hieronder staan weergegeven.

1. In totaal hebben wij in 2023 13 nieuwe leden mogen verwelkomen. Hiermee hebben wij de zeer positieve lijn, welke wij in 2022 reeds hebben ingezet, kunnen doorzetten en zelfs kunnen overtreffen. Met elkaar blijven wij succesvol in het aantrekken van nieuwe leden.

2. Ondanks de versterkte degradatieregeling zijn er afgelopen jaar 8 leden gepromoveerd. Mooi om te zien dat dit zowel jonge gasten zijn, maar dat ook enkele zeer ervaren arbiters de stap omhoog hebben gezet. De volgende heren zijn gepromoveerd: Bohdi Selvi, Stijn Lander, Richard Hultink, André Monninkhof, Julian Arrindell, Anton Kreileman, Koen Staarman en Max van der Lei.

3. Met ingang van het seizoen 2023 – 2024 zullen Bent Kuipers en Max van der Lei deel gaan uitmaken van het OTS Traject van de KNVB. Beide heren hebben een coach toegewezen gekregen en krijgen extra faciliteiten vanuit de KNVB, om zich op deze wijze verder te kunnen ontwikkelen.

4. Ook in 2023 zijn weer diverse jonge SNO leden actief geweest op internationale toernooien, welke plaatsvonden in de Algarve. Naast het fluiten van diverse Europese topteams, is het een prachtige interculturele ervaring welke onze jonge leden mee kunnen nemen in hun verdere carrière.

5. Op zaterdag 18 juni hebben Ruben van de Beld, Bohdi Selvi en Ruben Rolfes onze club vertegenwoordigd tijdens de finaledag van de CVV Sparta Enschede Beloften finaledag. De jongens hebben het uitmuntend gedaan, aangezien SNO verantwoordelijk was voor de prachtige finale tussen KVV Quick’20 en VV Hoevelaken.

6. Op zaterdag 1 juli heeft SNO opnieuw met een prachtige groep van 15 fanatieke scheidsrechters een invulling gegeven aan het arbitrage vraagstuk tijdens het U-14 Talent Tournament van SC Genemuiden.

7. De laatste jaren weten steeds meer regionale verenigingen ons te vinden als het gaat om vriendschappelijke wedstrijden. Recentelijk is ook SV Enter partner geworden van SNO Nijverdal. Als we terugkijken op het seizoen 2022 – 2023, dan kunnen we stellen dat SNO 249 individuele (assistent) scheidsrechters heeft aangesteld bij vriendschappelijke wedstrijden. In totaal hebben wij bij 32 wedstrijden een arbitraal trio geleverd, voornamelijk bij HHC Hardenberg, SV Excelsior’31, VV Staphorst en SC Genemuiden.

8. Als bestuur waren wij van mening dat wij met 249 (individuele) aanstellingen onze max wel hadden bereikt. Echter blijkt de rek er totaal nog niet uit te zijn. We zijn nu ruim op de helft van het lopende seizoen. Op dit moment hebben wij al weer 206(!) (individuele) SNO-ers op pad gestuurd en hebben wij reeds 28 wedstrijden voorzien van een arbitraal trio. Een groot compliment gaat hierbij uit naar onze ‘aansteller’ Maikel van Munster.

9. Diverse vacante posities binnen onze vereniging zijn gedurende 2023 ingevuld door jonge ambitieuze leden. Ruben van de Beld heeft de vacante positie binnen het bestuur ingevuld. Hiermee kan gesteld worden dat de (nog steeds zeer jonge Bas ten Tije de absolute nestor is van het bestuur en dat de overige bestuursleden allemaal twintigers en dertigers zijn. Daarnaast hebben wij met Koen Staarman een jonge talentvolle trainer binnengehaald en is Max van der Lei de nieuwe voorzitter van de Technische Commissie geworden.

10. We hebben als bestuur van SNO gedurende 2023 extra budget vrijgemaakt voor aansprekende externe sprekers. We zijn een financieel gezonde verenigingen en willen deze financiële middelen inzetten voor onze leden. Gedurende 2023 hebben wij drie toppers uit de eredivisie mogen verwelkomen. Dit waren achtereenvolgend Sander van der Eijk, Pol van Boekel en Rogier Honig!

Een begin van een nieuw jaar is ook altijd een moment om stil te staan bij je (nieuwe) wensen en goede voornemens. Ik heb genoten van het voorstelstukje van ons nieuwe lid Eelco Folkersma uit Hardenberg. In de toelichting op de keuze voor SNO gaf hij aan dat hij als individuele sporter graag onderdeel wenst uit te maken van een vereniging. Een plek waar je elkaar kunt ontmoeten en ervaringen kunt delen.

Er is een groep van plusminus 40 leden, die ik weinig zie. Op clubavonden komen ze af en toe, maar op trainingen komen ze nooit. Nu ben ik mij bewust van het feit dat iedereen druk is, maar het leven bestaat ook uit het maken van keuzes. Ik zou het fantastisch vinden als meer leden (ook al is het sporadisch) wat vaker de keuze maken om te komen trainen. Onze trainersgroep is prachtig divers. Er zijn diverse oud gedienden, die op hun eigen tempo lekker gaan trainen. Er is echter ook een structureel jonge groep aanwezig met o.a. Cindy Schothof, Ruben van de Beld, Max van der Lei, Ferens Groenhuijsen, Koen Staarman en Gerjan Ekkel.

Dus eenieder kan zijn/haar energie kwijt en kan zo hard trainen als hem/haar zelf goed dunkt. Ik wil met mijn oproep niet alleen de focus leggen op jonge arbiters. Er zijn ongeveer 25 jonge arbiters die het betreft, maar ook bij de groep (zelf uitgesproken ambitieuze scheidsrechters) zijn er ook nog ruim 20 dertig plussers die ik zelden zie. Tot slot (met betrekking tot dit punt) wil ik benadrukken dat ik met dit punt leden niet wens te pushen. Eenieder moet zijn/haar eigen keuzes maken. Een vereniging is een prachtige plek om te lachen, samen beter te worden en om ervaringen te delen. Ik gun meer leden van SNO een dergelijke ervaring.

Gedurende het afgelopen weekend kwam het voetbalteam van SNO Nijverdal in actie tijdens de 42ste JW van Essen zaalvoetbaltoernooi bij KHC te Kampen. In totaal hebben aan dit toernooi 10 teams meegedaan. SNO heeft geparticipeerd met een prachtig jong team, bestaande uit de volgende negen heren: Thijmen Broekmate, Cas Koelen, Tom Schwarte (allen 15 jaar), Maikel van Munster, Max van der Lei, Koen Staarman, Ruben Rolfes, André Meulenkamp en Gert-Jan Beltman. In een poule met Deventer, Apeldoorn, Doetinchem en Enschede behaalden onze jongens vier punten. Van Deventer en Apeldoorn werd verloren, tegen Enschede speelden we gelijk en tegen de arbiters uit Doetinchem wonnen we!

Hiermee grepen onze jongens naast de kruisfinales. Via deze weg willen ik wel de winnaars uit Apeldoorn van harte feliciteren met de eindzege. Rest onze VC om de positieve ingezette weg de komende jaren te continueren. Met de diverse jonge talenten heb ik hier alle vertrouwen in!

Gedurende de komende weken hebben wij weer enkele leuke activiteiten op de planning staan. Aanstaande woensdag zullen Maikel, Johan en ondergetekende aanwezig zijn bij het voetbal café van VV Hellendoorn met o.a. Bas Nijhuis. Op woensdag 17 januari gaan Gerwin en Max naar de COVS groep Zwolle. Een gezellige receptie ter ere van hun 100-jarige lustrum en op 2 februari gaan Ruben Rolfes en ondergetekende een presentatie geven bij VV Bruchterveld. Ik hoop jullie via deze weg een inzicht gegeven te hebben in alle actuele zaken, welke spelen binnen onze vereniging. Ik hoop eenieder te mogen verwelkomen op de clubavond van 17 januari. Ik heb er alle vertrouwen in dat onze TC ons een prachtige avond gaat voorschotelen!

Een sportieve groet,

Maurice Paarhuis

De Voorzitter

De Pen:

Beste SNO-ers,

Aan mij is gevraagd mij even te introduceren aan de medeleden van SNO. Welnu, ik ben Patrick Hijlkema, ben 48 jaar en woon samen met Paula en mijn twee dochters in het mooie Sallandse Heino. Van beroep ben ik registeraccountant, maar ben nu alweer 12,5 jaar actief als zelfstandig interimmanager en managementadviseur, waarbij ik gedeeltelijk vanuit huis werk.

Ben al jaren hobbymatig actief met voetballen bezig. Veel minder lang dan iedereen zou denken zelf als speler, maar ruim 30 jaar actief geweest als voetbaltrainer van damesteams in onze omgeving en als scheidsrechter. Mijn laatste club waar ik als trainer actief ben geweest is Be Quick ’28, alwaar ik assistent trainer van het 1e elftal ben geweest (landelijke topklasse Vrouwen) en trainer/coach van het 2e elftal (landelijke 1e klasse Vrouwen). Daarvoor ben ik actief geweest voor de mooie verenigingen: HHC Hardenberg, s.v. Juliana 32 uit Hengelo en mijn eigen club v.v. Heino.

Daar ben ik in het verleden ook begonnen als clubscheidsrechter. Na verloop van tijd verloor ik mijn plezier hierin omdat ik iedere week dezelfde gezichten tegen kwam en spelers mij gingen bespelen. Toen heb ik besloten de opleiding bij de KNVB te gaan volgen, wat in seizoen 2019-2020 leidde tot het behalen van mijn diploma. Sindsdien en na de bijzondere korte seizoenen vanwege Corona fluit ik voor de KNVB, op dit moment in categorie Zondag G. Ondanks mijn leeftijd ben ik nog steeds ambitieus, ik zou graag nog twee klassen omhoog willen om nog mooiere wedstrijden te fluiten.

Mijn scheidsrechterbegeleider bij de KNVB tijdens mijn opleiding was Rudolf Wolterink, waarmee ik contact heb gehouden de afgelopen jaren. Via hem hoorde ik over SNO. Omdat ik tot en met vorig seizoen veel te druk was, ook nog als trainer, had ik geen tijd voor een extra club om lid van te worden. Nu ik gestopt ben als trainer, is er weer tijd om wat anders te doen, dus daarom lid geworden. Ik hoop dat ik als scheidsrechter beter wordt door mijn lidmaatschap, door mijn ervaringen te matchen met collega’s, mij beschikbaar te stellen voor wedstrijden die via SNO ingevuld moeten worden et cetera.

Ik kijk ernaar uit!

Patrick Hijlkema

Sponsor in beeld:

In de achttiende aflevering van de ‘SNO Sponsor in beeld’ staat Kapsalon Nienke uit Hellendoorn en Nijverdal centraal. Kapsalon Nienke is sinds vorig jaar partner geworden van onze scheidsrechtersvereniging en via deze weg willen wij dit prachtige bedrijf (nogmaals) nader onder jullie aandacht brengen!

Eigenaresse van deze prachtige kapperszaak is de buurvrouw van onze voorzitter, Nienke Smalbrugge. Sinds het moment dat Maurice en Melanie (in 2016) in Hellendoorn zijn komen wonen, is Kapsalon Nienke de vaste kapper van onze preses geworden. Destijds nog losse afspraken, maar sinds 2017 louter prachtige jaarabonnementen, één van de prachtige voordelen van het bedrijf! Je betaald een vooraf vastgesteld jaarbedrag, waarna je maandelijks langs kunt komen en daarnaast nog de mogelijkheid hebt om voor speciale gelegenheden even snel langs te komen.

Nienke heeft de beschikking over twee kapperszaken. Eén in Hellendoorn en één in Nijverdal. De kapperszaak in Nijverdal zit aan de Grotestraat 196 en de locatie in Hellendoorn is gevestigd aan de Dorpsstraat 36.

Het is een kapperszaak waar je terecht kunt met het hele gezin. Ze knippen mannen, vrouwen en kinderen. Voor de jongste jeugd zijn er speciale afgeprijsde tarieven!

Wil je een afspraak maken, dan kan dit gemakkelijk en snel via hun gebruiksvriendelijke website: www.kapsalonnienke.nl. Je hebt hier ook de mogelijkheid om een kapster naar voorkeur te selecteren!

Een sportieve groet,

Bestuur SNO Nijverdal

 

Scheidsrechtersvereniging Nijverdal en Omstreken (SNO)

P/A Gerwin Moeken (Secretaris)

Polberg 65 7772 EX Hardenberg

Tel. 06-53156248

E-mail. secretaris@sno-nijverdal.nl

NKC’51 – Sportpark Gagelman |

Sportlaan 1 7443 RC Nijverdal |

Tel: 0548-614127

www.sno-nijverdal.nl

Terug naar overzicht
Agenda

Weet wat
er speelt

09Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00
10Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00
11Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00
14Mei
Clubavond onder leiding van de Technische Commissie
Aanvang: 20:30
14Mei
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:15

Wij zijn trots op onze sponsoren