Eelco Folkersma eerste nieuwe lid SNO Nijverdal in 2024

07 januari 2024

Beste SNO-ers,

Via deze weg willen wij eenieder informeren over het feit dat wij met Eelco Folkersma ons eerste nieuwe lid van 2024 hebben binnengehaald. Eelco is clubarbiter van HHC Hardenberg en recentelijk heeft Eelco via SNO deelgenomen aan de cursus verenigingsscheidsrechter. Prachtig om te zien dat Eelco zich op eigen initiatief heeft gemeld en afgelopen dinsdag (tijdens de eerste training van 2024) heef meegetraind en aansluitend op de nieuwjaarsreceptie officieel werd gepresenteerd aan onze leden! Via deze weg willen wij Eelco van harte welkom heten binnen onze vereniging en willen we hem veel plezier toewensen binnen onze vereniging.

Uiteraard hebben wij Eelco de ruimte gegeven om zichzelf nader te introduceren aan onze leden. Gelukkig wilde Eelco hier een goede invulling aan geven.

---------------------------------------------------------------------------------

Beste SNO-ers,

Mijn naam is Eelco Folkersma. Ik ben 56 lentes jong en samen met mijn vrouw Dicksy Houweling ben ik woonachtig in Hardenberg. Samen hebben wij een dochter, ze heet Adia en is 18 jaar.

Tot halverwege 2023 was ik eigenaar van Merchandise & Entertainment, een bedrijf welke gespecialiseerd is in het bedenken, bedrukken, vervaardigen en verkopen van merchandise voor meerdere artiesten en bands. Voorbeelden zijn Suzan & Freek, Bløf, Racoon en de Jeugd van Tegenwoordig. Ik deed dit zowel online als wel op locatie. Na het verkopen van het bedrijf ben ik hier blijven werken, maar anno 2023 heb ik een stap terug gedaan.

Als kind heb ik altijd gevoetbald. Na de basisschool ben ik hiermee gestopt. Aansluitend heb ik nog een poosje recreatief gevoetbald in de zaal. Op mijn negentiende ben ik in aanraking gekomen met korfbal. Ik had veel plezier in het spelen van korfbal. Talentvol was ik echter niet. Ik had meer kwaliteiten als het ging om het fluiten van wedstrijden. Ik heb dit altijd met veel plezier gedaan. In totaal heb ik 10 jaar gefloten. Gedurende de laatste jaren was ik actief in de eerste klasse en de reserve hoofdklasse. Daarnaast ben ik gek op tennissen, bezoek ik regelmatig een concert en luister ik veel muziek. Tot slot kijk ik graag films en sport.

Onze dochter Adia is in eerste instantie gaan hockeyen, maar nadat de Oranjeleeuwinnen in 2017 grote successen behaalden, heeft ze de overstap gemaakt naar het voetballen. Aangezien ze bij HHC Hardenberg ook regelmatig scheidsrechters te kort hebben, ben ik vanaf december 2022 gaan fluiten voor de club. Ik doe dit met veel plezier. Via HHC heb ik in 2023 (bij SNO Nijverdal) de cursus verenigingsscheidsrechter met goed gevolg afgerond.

Via SNO kom ik (in grotere mate) in aanraking met andere scheidsrechters. Dit lijkt mij zinvol en daarnaast ook oprecht leuk. Ik heb niet echt een voetbal verleden, waardoor het mij een goed gevoel geeft om onderdeel uit te maken van een vereniging. Bij HHC lopen al veel leuke (club)scheidsrechters rond en nu heb ik twee plekken waar ik mijn ervaringen kan delen.

Ik hoop de komende jaren vooral veel plezier te hebben in het fluiten van wedstrijden!

Een sportieve groet,

Eelco Folkersma

Terug naar overzicht
Agenda

Weet wat
er speelt

09Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00
10Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00
11Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00
14Mei
Clubavond onder leiding van de Technische Commissie
Aanvang: 20:30
14Mei
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:15

Wij zijn trots op onze sponsoren