Geslaagde clubavond onder leiding van Champions League official Rogier Honig

02 januari 2024

Beste SNO-ers,

Op dinsdag 12 december jl. stond de laatste clubavond van 2023 gepland. In totaal waren vijfenveertig mannen en één vrouw (ons vrouwelijke lid Cindy Scholthof) bij deze leerzame avond aanwezig. Gastspreker tijdens deze avond was internationaal assistent-scheidsrechters Rogier Honig uit Warnsveld.

Alvorens Rogier kon starten met zijn presentatie, had Maurice (namens het bestuur) nog enkele mededelingen:

-Diverse leden hebben bij het bestuur aangegeven dat clubavonden met externe gasten (te) lang duren. Vooral de oudere leden zouden graag willen zien dat een clubavond niet langer duurt dan tot 22.15 (max 22.30). Als bestuur zijn wij blij dat leden hun zorgen delen en als bestuur doen wij er ook alles aan om aan deze signalen een positief vervolg te geven. Maurice zal daarom kort en krachtig enkele mededelingen doen, waarna aansluitend de gastspreker alle ruimte krijgt. Op deze wijze proberen wij aan de wensen van de (oudere) leden een invulling te geven.

-Een speciaal woord van welkom aan John Mulder en Mark Wolfkamp. Beide heren zijn werkzaam bij Alpina (voormalig Mulder Makelaardij). Alpina is een trouwe sponsor van SNO en beide heren vonden het erg leuk om eens een clubavond bij te wonen. Naast John en Mark waren er ook diverse SNO leden aanwezig, welke naast lid met hun bedrijf ook sponsor zijn. Dit waren vanavond Gert Jan Beltman (Solitas), Henk Poffers (Multivlaai) en Gert Hiemstra (Betonboor- zaagbedrijf). Mede door onze trouwe sponsoren zijn wij als bestuur van SNO in de gelegenheid om grote externe sprekers uit te nodigen op onze clubavonden.

-Aan het einde van het kalenderjaar ontvangen alle commissie-, bestuur-, en ereleden een kerstpakket. Ook dit jaar heeft het bestuur ervoor gekozen om een overheerlijk vleespakket te regelen via SNO sponsor Keurslagerij Veltmaat uit Ommen. Het bestuur wil alle desbetreffende heren van harte bedanken voor hun inzet voor onze vereniging. Net zoals bij andere (voetbal)verenigingen draait SNO Nijverdal op de inzet van haar vrijwilligers. Vooral in de huidige tijd is dit absoluut geen vanzelfsprekendheid meer, vandaar dat wij hier aandacht aan zullen (blijven) besteden!

-De afgelopen periode hebben weer diverse leden van SNO Nijverdal hun debuut mogen maken op een hoger niveau. Als bestuur hechten wij hier veel waarde aan, waardoor wij hier ook altijd nadrukkelijk bij stil wensen te staan. Gedurende de afgelopen maand zijn Jos en Bent opnieuw naar Portugal geweest, om hier leiding te geven aan internationale jeugdvoetbal toernooien. Daarnaast hebben de volgende heren (en dame) hun debuut mogen maken op een hoger niveau: Alexander de Jong, Bohdi Selvi, Tomasz Jasinski, Cindy Scholthof, Anton Kreileman en Ruben van de Beld. Daarnaast hebben Max van der Lei en Rudolf Wolterink prachtige regionale derby’s gefloten. Als bestuur van SNO willen wij graag specifiek stilstaan bij Stan Endeman. Voor de eerste maal in elf jaar hebben wij namelijk weer een debuterende arbiter op het landelijke niveau. Op 10 december floot Stan de confrontatie tussen het Tubbergse TVC’28 en het Friese VV Buitenpost. Als bestuur van SNO zijn wij oprecht trots op bovenstaande mannen en dame!

-Tot slot waren wij als bestuur van SNO voornemens om vandaag drie nieuwe leden te introduceren. Helaas waren echter Jop Holterman (uit Lemelerveld) en Sam van Veen (uit Zwolle) afwezig, waardoor deze op een later moment zullen worden geïntroduceerd. Patrick Hijlkema uit Heino was wel ‘gewoon’ aanwezig en kreeg uit handen van onze voorzitter 10 SNO notitiekaarten, gecombineerd met een mooie SNO Toss munt. Patrick is 49 jaar oud en zijn SNO buddy is Dick Beldman. Patrick fluit zijn wedstrijden in de zondag groep G. Via deze weg willen wij Patrick veel plezier en succes toewensen met z’n prachtige hobby en hem van harte welkom heten binnen onze mooie vereniging.

Aansluitend was het de hoogste tijd voor onze gastspreker Rogier Honig! Rogier is 41 jaar en was recentelijk als assistent-scheidsrechter verantwoordelijk voor de kraker in de Champions League tussen Chelsea en Borussia Dortmund. Dit betrof de achtste finale van de Champions League, welke onder leiding stond van Danny Makkelie. 

De laatste jaren is Rogier actief als (internationaal) assistent-scheidsrechter, maar hij heeft (in een eerder stadium) zelf ook 73 wedstrijden in het betaalde voetbal mogen fluiten. In zijn presentatie heeft Rogier ons meegenomen in zijn carrière en heeft een nadere toelichting gegeven over hetgeen er allemaal bij komt kijken om als official op dit hoge niveau actief te kunnen zijn. Diverse VAR situaties werden besproken en er ontstonden leuke discussies. Hierdoor konden de aanwezigen zich een (nog) beter beeld vormen over hetgeen er allemaal bij komt kijken om als official op dit top niveau actief te kunnen zijn!

Rond 22.30 kwam er een einde aan een prachtige avond. Uit handen van Maurice ontving Rogier een overheerlijke fles SNO wijn en kon de derde helft beginnen.

Een sportieve groet,

Bestuur SNO Nijverdal

Terug naar overzicht
Agenda

Weet wat
er speelt

09Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00
10Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00
11Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00
14Mei
Clubavond onder leiding van de Technische Commissie
Aanvang: 20:30
14Mei
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:15

Wij zijn trots op onze sponsoren