Denk ook eens aan meiden en vrouwen als potentiële scheidsrechters!

17 januari 2024

 

 
 

KNVB Assist Scheidsrechters

 

Denk ook eens aan meiden en vrouwen als potentiële scheidsrechters!

Beste SNO-ers,

Een nieuwsbrief die volledig in het teken staat van meiden en vrouwen. Is dat nou nodig? Het antwoord is ja, zo af en toe wel! Bijna alle wedstrijden worden gefloten door mannen en jongens, terwijl er veel meiden actief zijn als speelster. De verhouding is uit balans. De meiden die in deze nieuwsbrief aan het woord komen, vertellen hoe zij de stap hebben durven te zetten en waarom zij het zo leuk vinden om te fluiten.

Door ook de meiden en vrouwen als potentiële scheidsrechters te benaderen, vergroot je de kans om meer vrijwilligers te vinden. Dit thema staat ook centraal op het congres 'Anders kijken, meer vrijwilligers'. In de link onderaan de nieuwsbrief lees je hier meer over. Enthousiast? Meld je aan!

Ellen ter Avest

Verenigingsadviseur arbitrage

Jonge scheidsrechter Floor Feelders is ambitieus: ‘Ook meisjes kunnen goede scheidsrechters zijn’

Floor Feelders speelt in de MO-13 van haar club Quick Boys. Toch fluit ze al bijna elk weekend een wedstrijd, meestal van een JO11- of JO12-team van haar club. “De beste tip die ik meiden die ook willen gaan fluiten kan geven? Gewoon doen en niet bang zijn. Het is hartstikke leuk!”

 
Lees het interview met Floor
 

Amira Kial is een van de weinige vrouwelijke zaalscheidsrechters: 'Het fluiten heeft me sterker gemaakt'

Als voetbalster had Amira Kial nog wel eens een grote mond tegen de scheidsrechter. Daarom zei haar moeder dat ze zelf maar eens moest proberen om wedstrijden te fluiten. 14 jaar was ze toen ze clubscheidsrechter werd bij DCG in Amsterdam. Een paar jaar later was ze KNVB-scheidsrechter veldvoetbal en in juni slaagde Amira, inmiddels 20 jaar, voor haar cursus KNVB-official zaalvoetbal. Ze is een van de weinige vrouwelijke zaalvoetbalscheidsrechters in Nederland. “Het fluiten heeft me sterker gemaakt.”

 
Lees verder
 

Vijf vriendinnen volgen samen de cursus verenigingsscheidsrechter

Begin dit seizoen begonnen Gabriëlle van Dieren, Tamara Kampjes, Marit Kloosterman, Martine Eringa en Nathalie van Sloten aan de cursus verenigingsscheidsrechter. Op zich is het niet bijzonder dat vijf leden van dezelfde vereniging starten met de cursus. Vijf vrouwen komt echter maar zelden voor. En dat is jammer, zeggen de vijf speelsters van IJVV in IJsselmuiden. Vrouwen zijn nog vaak een vergeten doelgroep als het gaat om het werven van (verenigings)scheidsrechters.

 
Lees meer
 
 

Ook handig om te lezen:

Belangrijke data

 

  • 19-01-2024: Congres ‘Anders kijken meer vrijwilligers’

De kennispartner van KNVB Assist scheidsrechters

Terug naar overzicht
Agenda

Weet wat
er speelt

09Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00
10Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00
11Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00
14Mei
Clubavond onder leiding van de Technische Commissie
Aanvang: 20:30
14Mei
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:15

Wij zijn trots op onze sponsoren