Verslag drukbezochte 59ste JALV SNO Nijverdal

11 april 2023

Beste SNO-ers,

Op maandag 3 april jl. heeft de 59ste Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering van SNO Nijverdal plaatsgevonden. Prachtig om te constateren dat de kantine van NKC’51 afgeladen vol was met 54 bezoekers! De JALV is de belangrijkste vergadering van het jaar en als bestuur van SNO doet het ons deugd dat de leden massaal aanwezig waren bij deze belangrijke meeting! Qua (onderlinge) binding zit het absoluut goed binnen onze vereniging!

De voorzitter had een speciaal woord van welkom voor de aanwezig ereleden. Dit waren Johan Schwarte, Gert Schuurman, Gerard Westenbroek en Wim van der Velde. Daarnaast een woord van welkom aan onze leden van verdienste, betreffende de heren Jan Schippers, Julian Arrindell, Henk Poffers, Willy Filart en Gert-Jan Beltman.

Aansluitend stond het openingswoord van Maurice centraal. Maurice begon met een dankwoord in de richting van de aanwezige COVS groepen. De groepen Zwolle en Deventer hadden de moeite genomen om onze JALV te bezoeken. Het bestuur van SNO hecht veel waarde aan samenwerking en kan het dan ook zeer waarderen dat deze groepen de moeite hebben genomen om de reis richting Nijverdal te maken. Een speciaal woord van welkom was er voor onze sportvriend Sander Franken, die namens de KNVB aanwezig was op onze jaarvergadering.

Maurice begon zijn voorwoord met de mededeling dat ons bestuurslid Dirk Jansen heeft besloten om zijn taken als penningmeester niet voort te zetten. Het lopende seizoen zou reeds het laatste jaar zijn voor Dirk als bestuurslid en wij hadden reeds in een vroeg stadium de afspraak gemaakt dat hij in de loop van het kalenderjaar zijn taken zou gaan overdragen aan Bas ten Tije. Door zijn vertrek is dit proces in een stroomversnelling gekomen. Het bestuur betreurt het vertrek van Dirk, maar is tegelijkertijd blij met het feit dat wij met Bas ten Tije, die controller is van beroep, een geschikte opvolger in huis hebben. Bovenstaande heeft wel tot gevolg dat het bestuur per direct opzoek is naar één algemeen bestuurslid.

Binnen SNO zijn er zeven commissies. We kunnen stellen dat er nauwelijks mutaties zijn binnen deze geledingen, hetgeen een compliment is voor de gehele vereniging. Het bestuur heeft slechts te maken met één stoppend commissielid en dit betreft (bestuurslid) Maikel van Munster binnen de technische commissie. Sinds 2012 heeft hij zich met volle overgave ingezet binnen deze commissie.

In het begin van de vergadering stonden wij stil bij de diverse dierbaren die ons gedurende het afgelopen jaar zijn ontvallen. Aansluitend werd er een moment van stilte ingelast om op deze wijze onze ontvallen geliefden de laatste eer te bewijzen.

Een tweede traditie heeft betrekking op het feit dat de voorzitter van SNO elk jaar weer kritische noten wenst te kraken over de huidige gang van zaken. Voordat Maurice hiermee begon, ging hij eerst nader in op het verenigingsjaar 2022. Hij gaf aan dat 2022 het meest succesvolle jaar is geweest in zijn periode als voorzitter. Wij zijn erin geslaagd om de spreekwoordelijke achterdeur (qua leden) dicht te houden en daarnaast zijn we er met elkaar in geslaagd om 10 (jonge) nieuwe leden binnen te halen, hetgeen voor een (relatief) kleine COVS vereniging een prachtig resultaat is! In 2022 hebben wij de volgende nieuwe leden mogen verwelkomen: Koen Staarman, Ramon Heveling, Thijmen Broekmate, Cas Koelen, Ruben Rolfes, Bent Kuipers, Cindy Scholthof, Marcel Driessen, Raymond Kolleman en Tom Schwarte. In het nieuwe jaar zijn hier al weer vijf nieuwe leden bijgekomen: Sven Otter, Ewout Spijker, Bohdi Selvi, Ruben van de Beld en Jurian te Wierik.

Sinds 2 jaar besteden wij veel aandacht aan opleidingen, welke in samenspraak met de KNVB worden georganiseerd. Wij merken dat deze opleidingen (verenigingsscheidsrechter en de   SO-III) ons als club veel nieuwe leden heeft opgeleverd. Het kost veel tijd en energie, maar als bestuur zijn wij oprecht blij met de resultaten voor onze club! Het faciliteren van dergelijke cursussen heeft een aantrekkend effect op potentiële leden. Daarnaast kunnen we concluderen dat (naar aanleiding van het seizoen 2021 – 2022) er 14(!) SNO leden zijn gepromoveerd. Daar tegenover staan dat er geen enkel lid is gedegradeerd.

De tweede traditie heeft, zoals net reeds gememoreerd, betrekking op een kritische noot van de voorzitter. De afgelopen jaren heeft Maurice onder andere stilgestaan bij externe samenwerkingen, de interactie met leden of de Twentse term ‘Noaberschap’. Vandaag heeft hij stilgestaan bij de huidige stand van zaken binnen onze vereniging. Vanavond werden er 3 nieuwe leden gepresenteerd. Op dit moment hebben wij 90 leden. Van deze 90 leden zijn meer dan 70 leden actief betrokken bij de vereniging. Percentueel is dit 78%. Volgens Maurice zit hier de absolute kracht van onze vereniging. Door het feit dat (nagenoeg) alle leden in grote mate betrokken zijn en blijven, zijn wij in staat om ons op de goede wijze te (blijven) profileren.

Vanaf 2017 is Maurice voorzitter van onze mooie vereniging. Kort voordat hij mocht aantreden heeft zijn voorganger Wim van der Velde stilgestaan bij ons ledenbestand. Daarin kwamen we gezamenlijk tot de conclusie dat ons ledenbestand de vorm had van een kerstboom, maar dan (helaas) op de kop. We zijn daar met z’n allen druk mee aan de slag gegaan. We willen niet alleen levensvatbaar zijn voor de komende jaren, maar tot in lengte van jaren! Daarom nam Maurice ons mee in de actuele stand van zaken betreffende ons ledenbestand.

De gemiddelde leeftijd van onze leden is 49.8 jaar. Ondanks dat de verwachtingen anders zijn, zit ‘slechts’ 26 % van onze leden boven de AOW leeftijd. 26 % zit tussen de 50 en de AOW leeftijd. 22 % van onze leden zit tussen de 30 en de 50 en 26 % is jonger dan 30 jaar. Hieruit kunnen we concluderen dat op dit moment binnen de vereniging alle geledingen (nagenoeg) evenredig zijn vertegenwoordigd. Dit is een groot compliment voor alle leden. Je merkt de afgelopen jaren dat steeds meer nieuwe leden zich uit eigen initiatief bij onze vereniging hebben aangesloten. Wij krijgen bij startgesprekken met nieuwe leden vaak de terugkoppeling dat wij een gevoel uitstralen een vereniging te zijn waar je bij wilt horen en dat is natuurlijk een prachtige constatering!

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Daarom maakte Maurice van de gelegenheid gebruik om drie nieuwe leden te introduceren en welkom te heten binnen SNO Nijverdal. Allereerst werd Jurian te Wierik voorgesteld aan de leden. Jurian heeft de afgelopen weken reeds diverse malen meegetraind, dus voor de meesten is hij geen onbekende. Jurian is 27 jaar en elf jaar actief geweest als clubarbiter. Sinds dit seizoen heeft hij de stap gemaakt naar de KNVB. Hij zit momenteel in de startersgroep en is actief in het zondagvoetbal. Jurian was zeer onder de indruk van onze website en gaf aan dat dit dermate professioneel was vormgegeven, dat hij daarom direct contact met Gerwin heeft opgenomen om zich aan te melden bij onze vereniging.

Als tweede werd Bohdi Selvi geïntroduceerd. Recentelijk heeft Bohdi reeds een clubavond bijgewoond. Hij is geïntroduceerd door Hans Groenhuijsen. Bohdi is 17 jaar oud en in het nieuwe schooljaar gaat hij (hoogstwaarschijnlijk) starten met de opleiding sport en bewegen. Bohdi is voornemens om docent bewegingsonderwijs te worden. Bohdi heeft in het startgesprek aangegeven dat hij van mening is dat SNO hem kan helpen in zijn ontwikkeling als scheidsrechter.

Hij wil graag gebruik maken van de aanwezige kennis en expertise van de (ervaren) collega’s. Arbitrage is een ervaringsvak en Bohdi hoopt zijn ervaringen te delen met zijn collega’s, om hier uiteindelijk een betere arbiter van te kunnen worden.

Tot slot werd Ewout Spijker voorgesteld aan de leden van SNO. Ewout is 32 jaar oud, getrouwd met Melanie en samen hebben ze een dochter, Maoy! Zijn vrouw is momenteel zwanger en in mei hopen ze ouders te mogen worden van hun tweede kind. Vanaf het seizoen 2009 – 2010 is Ewout speler van de eerste selectie van S.C. Lutten. Recentelijk heeft Ewout zijn SO-III opleiding met succes afgerond. Als voetballer had Ewout regelmatig het gevoel een betere scheidsrechter te zijn, dan de aangewezen KNVB official. Via ons ervaren lid Erik ter Brake is hij destijds in contact gekomen met onze voorzitter. Ewout is lid geworden van SNO, aangezien hij de afgelopen periode heeft gemerkt dat onze vereniging veel tijd en energie steekt in de goede begeleiding van nieuwe arbiters.

Uit handen van onze voorzitter ontvingen Ewout, Bohdi en Jurian de SNO tos munt en daarnaast ontvingen alle drie de heren 10 SNO notitiekaarten. Het bestuur wil bovenstaande heren veel plezier en succes toewensen als arbiter en ze hartelijk welkom heten binnen onze vereniging. 

Aansluitend aan het voorwoord van Maurice, werden de notulen van de 58ste Jaarlijkse Algemene Leden Vergadering officieel goedgekeurd. Gerwin besprak de in- en uitgaande posten, met daarin specifiek aandacht voor de diverse afmeldingen. Van de volgende leden hebben wij een afmelding ontvangen: Gert Maneschijn, Anton Kreileman, Jan Otten, André Monninkhof, Marvin van der Veen, Zander Pouls, Ferens Groenhuijsen, Bent Kuipers, Hans Hofman, Martijn Bruins, Dennis Schoemaker, Rutger Beun en Gert Hiemstra. Daarnaast hebben de COVS groepen Meppel, Doetinchem, Hengelo en Enschede zich op de juiste wijze afgemeld.

Daaropvolgend stond het jaarverslag van de secretaris centraal. Nadat deze goed werd gekeurd, kreeg onze penningmeester Bas ten Tije de ruimte om de behaalde resultaten over 2022 en de begroting over 2023 nader toe te lichten.

Als we kijken naar de behaalde resultaten over 2022, dan kunnen we stellen dat 2022 qua inkomsten een fantastisch jaar is geweest. Hiervoor waren twee voornaamste inkomstenbronnen aan te wijzen. Enerzijds hebben wij van één SNO lid een fikse donatie in ontvangst mogen nemen. Het desbetreffende lid heeft ons nadrukkelijk verzocht om zijn naam niet te delen. Hij wenst graag anoniem te blijven. Uiteraard hebben wij hier alle begrip voor en respecteren wij deze afweging. Wij zijn het desbetreffende lid zeer erkentelijk voor zijn gift! Daarnaast hebben wij in 2022 een hoog bedrag kunnen incasseren als het gaat om de vriendschappelijke wedstrijden. Mede door de beschreven (extra) inkomsten is 2022 financieel voor SNO (opnieuw) een uitermate goed jaar geweest. Een speciaal woord van dank gaat hierbij (nogmaals) uit naar Dirk Jansen, die ook het afgelopen jaar de financiële zaken weer goed op orde had! Bas ten Tije kan voortborduren op een uitermate gezonde basis. De kascommissie bestond dit jaar uit Gert-Jan Beltman en Rudolf Wolterink. Beide heren verzochten de vergadering om het bestuur en in het bijzonder de penningmeester decharge te verlenen voor het gevoerde beleid. De vergadering kon hier mee instemmen, hetgeen natuurlijk een uiterst prettige constatering is!

Aansluitend besprak Bas onze financiële plannen voor 2023. Deze plannen konden op instemming rekenen van onze leden, waarvoor onze dank! Er is (opnieuw relatief) veel geld gereserveerd voor onze jaarlijkse feestavond. Financieel gaat het onze club de laatste jaren voor de wind.

Het bestuur heeft ervoor gekozen om deze (extra) financiële middelen (gedeeltelijk) in te zetten, om op deze wijze de binding met onze trouwe leden te blijven continueren. Daarnaast heeft het bestuur ervoor gekozen om een gedeelte van de donatie in 2023 in te gaan zetten. In 2023 zullen er opnieuw (oud) betaald voetbal scheidsrechters naar SNO komen en daarnaast gaan wij voor de eerste keer in onze geschiedenis een sinterklaas activiteit vormgeven. Voor de (relatief) jongere leden een prachtig evenement, aangezien wij diverse leden hebben met kleine kinderen. Dit (nieuwe) evenement is echter ook geschikt voor de (relatief) oudere leden, aangezien ook opa’s en oma’s welkom zijn met kleinkinderen.

Kijkende naar de contributie, dan kan gesteld worden dat het bestuur voornemens was om deze dit jaar gelijk te houden. Logischerwijze kon dit voorstel rekenen op goedkeuring van de aanwezige leden! De verslagen van de diverse commissies passeerden de revue. Dit betrof de volgende verslagen: technische commissie, ontspanningscommissie, aanstellingscommissie, begeleidingscommissie, voetbalcommissie, viscommissie en de trainers. Over de opgestelde verslagen waren vanuit de vergadering geen op- of aanmerkingen. Maurice bedankte een ieder voor de prachtige verslagen.

Maurice Paarhuis en Bas ten Tije waren beiden periodiek aftredend en herkiesbaar als bestuurslid. Maurice in de functie van voorzitter. Bas zal gedurende het lopende seizoen de functie van Dirk gaan waarnemen en zal vanaf volgend jaar officieel in de functie van eerste penningmeester worden gekozen. Aangezien door het (plotselinge) vertrek van Dirk Jansen de gehanteerde termijnen niet nageleefd konden worden, doen wij door bovenstaande werkwijze eer aan onze eigen statuten. De vergadering heeft ingestemd met beide voordrachten.       Naast deze twee verlengingen hebben wij (door het vertrek van Dirk) per direct één vacature voor een algemeen bestuurslid. Mocht je interesse hebben, of graag een oriënterend gesprek willen, schroom dan niet om met ons in gesprek te gaan. Samen dragen wij de vereniging en vele handen maken licht werk.

Hierna ging Maurice in op het nieuwe bestuursbeleid van onze scheidsrechtersvereniging. De focus in 2023 zal komende te liggen op de volgende vier onderwerpen:

  • Binden en boeien huidige leden
  • Verhogen algemeen spelregelkennisniveau
  • Versterken samenwerking met onze 46 partnerverenigingen
  • Faciliteren van trainingen

Het binden en boeien van onze huidige leden is van eminent belang voor de vereniging. De laatste tijd stijgt het aantal leden. Dit is natuurlijk fantastisch, maar ook onze trouwe leden moeten aandacht van ons (blijven) krijgen. Het bestuur gaat dit op diverse manieren invullen. Wij hebben (opnieuw) meer budget vrijgemaakt om een invulling te geven aan het ‘Wel en Wee’ binnen onze vereniging. Een kaartje, attentie of een bos bloemen. Eenieder kent het spreekwoord ‘wat aandacht krijgt groeit’. Wij zijn hierbij echter wel de hulp nodig van onze leden. Mocht je iets weten, schroom dan niet om dit met het bestuur te delen. Alleen op deze wijze kunnen we er actief op acteren. Daarnaast bieden wij onze leden de mogelijkheid om ondersteunt te worden bij het behalen van persoonlijke doelen. Elk lid vult getrouw de SNO enquête in op het moment dat men een regionale club moet fluiten. Bij de laatste vragen krijgt het lid diverse vragen over zijn/haar persoonlijke ontwikkeling. Indien een lid hier behoefte aan heeft, helpen en ondersteunen wij onze leden hierbij. Het initiatief hiervoor ligt bij het desbetreffende lid. Hiervoor hebben wij natuurlijk ook (nog steeds) de beschikking over een uitstekende begeleidingscommissie, die de leden kan voorzien van goede adviezen.

Het tweede speerpunt heeft betrekking op de algemene spelregelkennis. In 2020 hebben wij een nieuwe website gelanceerd.

Daarin is (fors) geïnvesteerd in een nieuwe online spelregeltool. Wij merken dat veel leden de moeite nemen om maandelijks 10 online spelregelvragen te beantwoorden. Hiervoor gaat onze speciale dank uit richting de technische commissie. Ook het komende jaar gaan wij hiermee verder. Voor het seizoen 2023 – 2024 zijn we al weer druk bezig om 120 vragen op te stellen. Spelregels zijn zeker niet het favoriete onderwerp van scheidsrechters, echter wel cruciaal voor een (assistent) scheidsrechter die wekelijks top wil presteren. Wij zullen hier dan ook het komende jaar de volledige focus op blijven houden! Naast de (online) spelregeltool zullen we ook drie clubavonden (per seizoen) beschikbaar stellen aan onze technische commissie.

Het derde speerpunt heeft betrekking op het versterken van de samenwerking met onze 46 partnerverenigingen. Je merkt dat steeds meer verenigingen in de problemen komen als het gaat om clubarbitrage. Wij willen (in grotere mate) clubs ondersteunen bij het maken van beleid op arbitrage. Het laatste speerpunt heeft betrekking op het faciliteren van goede trainingen. De scheidsrechtersvereniging heeft twee belangrijke focusgebieden, spelregelkennis enerzijds en goede trainingsfaciliteiten anderzijds. Wij hebben recentelijk nieuwe attributen aangeschaft, zodat onze trainers weer nieuwe trainingsvormen kunnen realiseren. Daarnaast investeren wij jaarlijks in opfriscursussen voor onze trainers, zodat ze altijd op de hoogte blijven van recente ontwikkelingen.

Aansluitend stonden de jubilarissen centraal. Vorig jaar was ons ervaren lid Herman Klein Kromhof uit Daarlerveen afwezig, waardoor wij bij deze JALV hem alsnog (volledig terecht) in het zonnetje hebben gezet. Herman is 40 jaar lid van SNO Nijverdal en van de COVS. Tussen 2013 en 2019 is hij lid geweest van de begeleidingscommissie. In zijn jongere jaren heeft hij diverse malen deelgenomen aan de diverse veldvoetbal toernooien en is hij jarenlang een gerespecteerd scheidsrechter geweest in het regionale voetbal. Momenteel is hij nog steeds werkzaam als strategisch en operationeel adviseur. Uit handen van Maurice ontving Herman de COVS speld en de SNO schaal. De laatste jaren hebben wij Herman (in verband met zijn drukke werkzaamheden) weinig mogen zien in Nijverdal, maar prachtig om van hem te horen dat hij hoopt de komende periode zich weer actiever voor onze vereniging te kunnen inzetten!

Aansluitend werd er een korte pauze van 10 minuten ingelast. De vergadering ging verder met de invulling van de kascommissie. Deze zal volgend jaar worden ingevuld door Rudolf Wolterink en Marvin van der Veen. Dick Beldman zal als reserve fungeren. Gedurende de vergadering gaf Jan Schippers aan de functie van 2de reserve op zich te willen nemen, waarvoor onze dank! Het volgende onderwerp had betrekking op de diverse commissies binnen SNO. Binnen SNO hebben wij de beschikking over zeven commissies. De afgelopen jaren zijn wij in staat geweest om geen mutaties te hebben binnen de commissies. Ditmaal hadden wij slechts te maken met één stoppend commissielid, welke betrekking heeft op Maikel van Munster. Hieronder een korte beschrijving van de commissies.

Binnen de technische commissie heeft Maikel van Munster besloten om te stoppen als voorzitter. Naast bestuurslid en commissielid binnen de ontspanningscommissie, is Maikel verantwoordelijk voor alle vriendschappelijke wedstrijden binnen onze club. Dit vraagt veel tijd en energie. Als bestuur zijn wij blij dat Maikel in staat is om zijn eigen grenzen tijdig aan te geven. Maikel heeft vanaf 2012 tot en met 2023 erg goed werk geleverd binnen onze TC. Samen met z’n team hebben ze diverse mooie presentaties vormgegeven en hebben wij een ontwikkeling gezien, waarin steeds meer regionale voetbalverenigingen gebruik maken van onze diensten. Uit handen van Maurice ontving Maikel een diner bon ter waarde van €75,-. Als bestuur zijn wij blij dat wij met (mede bestuurslid) Max van der Lei een waardige opvolger hebben binnengehaald binnen de TC.

De TC bestaat vanaf dit moment uit Max van der Lei, Jan Otten en Stan Endeman. Een prachtige mix van jonge talentvolle arbiters, aangevuld met de nodige ervaring van Jan Otten.

Binnen de ontspanningscommissie zijn er geen wijzigingen. Deze zal ook het komende verenigingsjaar bestaan uit Maikel van Munster, Sem Schrijver en Hans Groenhuijsen. De OC heeft de lat vorig jaar hoog gelegd, door op 9 juli 2022 een fantastische dag te organiseren met E-bikes. Ook dit jaar heeft het bestuur extra budget vrijgemaakt voor de OC, dus op 8 juli hopen wij weer veel leden (met partners) te mogen verwelkomen op onze jaarlijkse feestavond. Daarnaast staat op 12 mei de jaarlijkse jeu de boules avond met onze sportvrienden van NKC’51 op de planning en zal de OC aan het einde van 2023 voor de eerste maal een sinterklaasfeest organiseren. Al met al kunnen we stellen dat de OC zeer goed bezig is, waarvoor onze complimenten!

Ook het komende jaar zal de aanstellingscommissie worden ingevuld door Maikel van Munster en Maurice Paarhuis. Gedurende het afgelopen seizoen heeft SNO leiding gegeven aan 176(!) vriendschappelijke wedstrijden, waarbij 29 maal een arbitraal trio afgevaardigd is. Daarnaast heeft SNO gedurende 2022 leiding mogen geven aan het internationale U-14 toernooi van S.C. Genemuiden en daarnaast hebben wij voor de eerste keer in onze geschiedenis jonge arbiters naar Portugal mogen sturen voor een internationaal jeugdtoernooi in Silves. Sinds de winter van 2022 voorzien wij ook S.V. Excelsior’31 van arbitrale trio’s, waarmee we kunnen stellen dat wij nu alle regionale top amateurs als partner hebben, hetgeen natuurlijk een prachtig compliment is voor de gehele vereniging.

Als we kijken naar de begeleidingscommissie, dan kunnen we stellen dat gedurende het komende verenigingsjaar dezelfde mensen hier een goede invulling aan gaan geven. André Meulenkamp en Wim van der Velde hebben van positie geruild. Wim van der Velde en Jan Wijnberg vormen vanaf heden de commissie en worden hierbij ondersteund door André Meulenkamp en Gert-Jan Beltman. Als bestuur zijn wij erg blij met het werk deze commissie voor SNO uitvoert. Ze hebben veel kennis en kunde en wij hopen dat gedurende het komende seizoen meer leden (uit eigen initiatief) gebruik gaan maken van deze commissie.

De voetbalcommissie zal ook het komende verenigingsjaar weer bestaan uit André Meulenkamp en Gert-Jan Beltman. De laatste jaren hebben wij steeds meer (relatief) jonge arbiters aan onze club weten te binden, waardoor de keuze voor beide trainers steeds groter geworden is. In het verleden is het (tot onze grote spijt) wel eens voorgevallen dat wij ons moesten afmelden wegens te weinig animo. Dit probleem voorzien wij als bestuur voor de komende jaren absoluut niet! Je merkt dat bij andere COVS verenigingen het animo aan het afnemen is en dat steeds meer clubs moeite hebben om een team op de been te brengen. Dit is gelukkig voor SNO totaal geen probleem (meer).

Aansluitend werden onze trainers Jan Karkdijk, Gert-Jan Beltman, Dick Beldman, Wim van der Velde en Koen Staarman bedankt voor hun inzet binnen de trainerscommissie. Gert Maneschijn geniet momenteel van een verdiende vakantie in Valencia en zal daarom op een later moment bedankt worden voor zijn inzet gedurende het afgelopen jaar! Vorig jaar hadden wij één vacature, maar deze is succesvol ingevuld door ons jonge talent Koen Staarman. Elke week weer zijn deze zes heren in staat om een gevarieerd programma op te stellen, waarvoor wij ze als bestuur zeer erkentelijk zijn. De viscommissie zal ook het komende verenigingsjaar bestaan uit Julian Arrindell en Johan Schwarte. Ons jonge lid Stan Endeman heeft aangegeven beide heren te willen helpen met de voorbereiding betreffende de viswedstrijd, welke gepland staat voor donderdag 29 juni. Het bestuur wil dit trio veel succes en plezier toewensen met de verdere voorbereidingen.

Aansluitend kreeg Max van der Lei het woord. Namens de TC stond hij stil bij de Hendrik Stegeman Bokaal. De winnaar van deze bokaal mag zich spelregelkoning van SNO noemen.

Op de derde plek (binnen onze interne competitie) zijn Henk Zwakenberg en Bas ten Tije geëindigd. Onze voorzitter Maurice Paarhuis had de laatste twee edities gewonnen, maar moest ditmaal genoegen nemen met de tweede plek. De hoofdprijs was dit jaar weggelegd voor ons ervaren lid Wim van der Velde. Uit handen van Max ontving Wim deze prestigieuze prijs!

Binnen SNO is het een traditie om stil te staan bij de vrijwilliger van het jaar. 2022 was, zoals in het voorwoord van Maurice reeds beschreven, voor SNO een uitermate geslaagd jaar. Nooit eerder waren er binnen SNO 14 promovendi(!). Niet alle promovendi vielen het afgelopen jaar onder de reguliere rapportage. Diverse leden waren afhankelijk van goede rapporteren van (collega) SB’ers. Binnen SNO hebben wij drie SB-A begeleiders, namelijk Wim van der Velde, Hans Hofman en Hans Groenhuijsen. Zonder hierbij Hans en Hans tekort te willen doen, heeft het bestuur van SNO ervoor gekozen om Wim van der Velde uit te roepen tot vrijwilliger van het jaar. Hij heeft heel veel tijd en energie gestopt in de begeleiding van zijn jongens en meisjes. Wim zal nooit en te nimmer arbiters, die in zijn stal zitten omhoog schrijven, louter vanwege het feit dat ze SNO lid zijn. Dit moeten ze echt zelf verdienen. Wim doet er echter wel alles aan om eenieder een eerlijke kans te geven. Veel (externe) begeleiders invliegen, zodat diverse mensen hun kennis en kunde kunnen delen met de desbetreffende arbiter. Daarnaast is Wim een verlengstuk tussen het bestuur en de KNVB en komt hij altijd op voor de belangen van de arbiters! Wim is echt niet altijd een makkelijke voor de KNVB, maar hij doet het wel altijd met zuivere intenties en kijkt hierbij altijd naar het grotere geheel. Uit handen van Maurice ontving Wim de beker in combinatie met een kleine vergoeding.

Aan het einde van de vergadering kreeg Sander Franken, arbitrage medewerker van de KNVB, het woord. Sander was uitermate complimenteus over onze vereniging en gaf aan dat SNO mag worden gezien als een voorbeeld vereniging in den lande. Normaliter bezoekt de KNVB geen jaarvergaderingen, maar voor SNO heeft hij bewust een uitzondering gemaakt, aangezien hij de samenwerking met onze vereniging als uitermate prettig ervaart! Als bestuur van SNO zijn wij blij met deze woorden en sluiten wij ons hier ook graag bij aan.

Tijdens de rondvraag bedankte Jan Schippers het bestuur voor hun inzet gedurende het afgelopen verenigingsjaar en benadrukte Wim van der Velde het belang van eigen initiatief van de leden. SNO geeft de leden alle mogelijke tools, maar hij is van mening dat onze leden hier te weinig gebruik van maken. Hij doelde hierbij voornamelijk op de begeleidingscommissie. Een eventueel bezoek heeft geen invloed op eventuele promoties en/of degradaties. Het vormt een spiegel voor de geleverde prestaties en deze heren kunnen je voorzien van goede tips. Wim gaf de leden nogmaals het vriendelijke advies hier (meer) gebruik van te maken.

Tot slot werden alle aanwezige leden en gasten bedankt voor hun aanwezigheid! Hierbij werden onze sportvrienden van NKC’51 (Hans Abbink en Frits Hofstede) publiekelijk bedankt voor hun inzet gedurende onze JALV. Elke dinsdag weer staan ze klaar voor onze vereniging. Vooral in de huidige tijd mag je dergelijke perfecte service niet als vanzelfsprekend ervaren, hetgeen wij ook absoluut niet doen. Uit handen van onze voorzitter ontvingen beide heren een mooie bos bloemen. Aansluitend werd de avond op een informele wijze (onder het genot van een hapje en een drankje) afgesloten.

Een sportieve groet,

Bestuur SNO Nijverdal

Terug naar overzicht
Agenda

Weet wat
er speelt

30Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
07Mei
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
09Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00
10Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00
11Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00

Wij zijn trots op onze sponsoren