Interactieve clubavond onder leiding van KNVB docent Bert Slot

04 maart 2023

Beste SNO-ers,

Op dinsdag 21 februari jl. stond de tweede clubavond van 2023 op de planning. Deze avond werd ingevuld door oud (top)amateurscheidsrechter en huidig KNVB docent Bert Slot.

Helaas viel de opkomst vandaag tegen. Mede door diverse wedstrijden in combinatie met enkele zieken bleef het aantal aanwezig SNO-ers steken op 25. Als bestuur van SNO hopen wij dat dit een incident is, aangezien wij normaliter toch minimaal 30 leden wensen te verwelkomen bij onze clubavonden.

Alvorens Bert begon met zijn presentatie, had onze voorzitter Maurice enkele mededelingen namens het bestuur.

De eerste mededeling had betrekking op ’t Fluitsignaal. Hedenavond ontvingen alle (aanwezige) leden ons jaarboek. In het jaarboek zit ook de agenda opgenomen voor de 59ste JALV van SNO Nijverdal, welke gehouden zal worden op maandag 3 april as. Een speciaal woord van dank aan alle schrijvers. Bovendien sprak de voorzitter zijn dank uit aan alle vrijwilligers, die ervoor hebben gezorgd dat alle 88 SNO leden hun boekje in de brievenbus zullen aantreffen. Op deze wijze maken wij geen (onnodige) porto kosten.

Als tweede ging Maurice in op de gezondheidssituatie van diverse leden. Mocht je hier (als SNO lid) meer over willen weten, schroom dan niet om even contact op te nemen met het bestuur van SNO. Wij zijn altijd beschikbaar om nadere toelichting te geven.

Het derde bespreekpunt had betrekking op een terugblik op de clubavond van 17 januari jl. Op deze avond stond de eerste clubavond van 2023 op de planning. Eredivisie scheidsrechter Sander van der Eijk uit Amstelveen was onze gast. De kantine was afgeladen vol met 46 mannen en vrouwen, hetgeen natuurlijk een prachtige opkomst is! Naast leden waren er ook sponsoren aanwezig. Tot slot was het ook goed om te zien dat diverse clubscheidsrechters (van onder andere V.V. Hulzense Boys, S.V. Haarle, V.V. Bergentheim en R.K.S.V. De Zweef) aanwezig waren. Tijdens deze avond werd ons nieuwe lid Ruben van de Beld uit Balkburg officieel gepresenteerd aan onze leden. Als bestuur van SNO kijken wij terug een uiterst geslaagde avond. Sander is erin geslaagd om alle aanwezigen van begin tot eind te boeien met zijn verhaal. Wij hopen dat deze inspirerende avond een bijdrage mag hebben aan het positieve beeld op arbitrage in de breedste zin van het woord!

Vervolgens ging Maurice nader in op onze SO-III opleiding. Op maandag 23 januari stond de laatste bijeenkomst van onze SO-III opleiding op de planning. Met gepaste trots willen wij als bestuur van SNO eenieder informeren dat wij, in samenspraak met de KNVB, acht nieuwe KNVB arbiters hebben mogen opleiden. De afgelopen maanden zijn 8 heren en één dame druk bezig geweest met diverse theorie en praktijkonderdelen. Eén deelnemer is momenteel geblesseerd en zal op een later moment zijn stagewedstrijden gaan fluiten en (hopelijk) aansluitend zijn diploma in ontvangst mogen nemen. Als bestuur willen we graag Rudolf Wolterink, Jan Schippers en Wim van der Velde bedanken voor het feit dat ze zich hebben ingezet als praktijkbegeleider gedurende de opleiding. Het geven van opleidingen heeft een zeer positief effect gehad voor onze vereniging. Ruben Rolfes, Cindy Scholthof, Dennis Schoemaker en Ruben van de Beld waren reeds lid. Direct na afloop van de diploma uitreiking heeft ook Ewout Spijker zich officieel aangesloten bij onze vereniging!

De afgelopen periode hebben ook weer diverse SNO leden hun debuut mogen maken op een hoger niveau. Op zaterdag 4 februari jl. heeft Dennis Schoemaker zijn debuut mogen maken in de tweede divisie bij het duel tussen P.E.C. Zwolle JO 13-1 tegen F.C. Emmen JO 13-1. In een uiterst spannende wedstrijden wist de thuisploeg met 2-1 te zegevieren. Een tweede debutant is ons kersverse lid Ruben van de Beld uit Balkbrug.

Hij was op zaterdag 4 februari verantwoordelijk voor het duel tussen M.V.V. Alcides 1 tegen S.V. H.T.C. 1. Deze wedstrijd was voor Ruben het eerste duel bij de standaard elftallen. De wedstrijd werd gewonnen met 1-3 door de uitploeg. Ruben heeft één strafschop gegeven en beide teams één gele kaart getoond. Ruben kijk met een goed gevoel terug op zijn debuut.

Met gepaste trots willen wij jullie informeren over het feit dat onze talenten Max van der Lei en Stan Endeman op woensdagavond 8 februari met goed gevolg de FIFA testen hebben behaald. Op Sportcampus de Pelikaan te Zwolle moesten beide heren de tussentijdse conditietesten lopen. Max maakt onderdeel uit van het CPS (Challange Programma Scheidsrechter, de voormalige 'kweekvijver'). Binnen het CPS kunnen jonge arbiters ruiken aan het talententraject. Bij goed presteren kan men de stap maken richting het OPS (Ontwikkel Programma Scheidsrechter). Van het laatste programma mag Stan deel uit maken. Namens het bestuur van SNO willen wij beide heren van harte feliciteren met de behaalde resultaten. Op dinsdag 21 februari moest Gerjan Ekkel, die momenteel druk bezig is met zijn SO-II opleiding, ook de FIFA test lopen in Zeist. Ook GerJan heeft de test met goed gevolg afgerond! Ook de hartelijke felicitaties aan GerJan.

Naast alle interne bespiegelingen stonden er de afgelopen weken ook weer enkele ‘externe’ bijeenkomsten gepland. Zo heeft het bestuur de JALV van onze sportvrienden van Deventer bij mogen wonen en hebben wij in Nijverdal een regionaal overleg gehad met de scheidsrechtersvereniging Zwolle en Meppel. Als bestuur van SNO hechten wij veel waarde aan een goede onderlinge verstandshouding met collega scheidsrechtersverenigingen. Gezamenlijk zijn wij erin geslaagd om opnieuw themabijeenkomsten vorm te kunnen geven op onze eigen locaties. Op 8 en 13 maart hebben SNO leden de mogelijkheid om de bijeenkomsten bij NKC’51 te volgen.

Tot slot ging Maurice nader in op diverse activiteiten, welke de komende periode op de rol staan. De komende maanden staan er weer twee cursussen op de planning. Op woensdag 15 februari heeft de eerste avond van de cursus verenigingsscheidsrechter plaatsgevonden bij DETO in Vriezenveen. Aan deze cursus zullen ook enkele (club)arbiters uit onze regio participeren. Daarnaast is op maandag 27 februari de cursus assistent-scheidsrechter gestart. Diverse mannen en vrouwen uit onze regio zullen aan deze cursus participeren, waaronder SNO lid Cindy Scholthof en assistent-scheidsrechter van V.V. Hellendoorn Bert Tijhuis. Namens het bestuur willen wij alle cursisten veel plezier en succes toewensen!

In 2022 hebben Max, Bent, Ruben, Jos en Dennis gefloten op een internationaal jeugdtoernooi in Silvis. Ze hebben het dermate goed gedaan, dat alle (!) heren in 2023 opnieuw een uitnodiging hebben mogen ontvangen. Van 2 tot 6 maart gaan Jos, Dennis en Ruben fluiten op een U-14 toernooi met onder andere de volgende teams: A.F.C. Ajax, Manchester City, S.L. Benfica en Sporting C.P. Marcel Rolfes, de vader van Ruben, zal opnieuw meereizen richting Portogual.

Bent mag tussen 16 en 20 maart fluiten op een U-17 toernooi met onder andere de volgende teams: AZ, F.C. Porto en Paris S.G. Max heeft besloten om in 2023 niet in te gaan op de uitnodiging in verband met zijn drukke agenda. Als bestuur zijn wij oprecht trots op onze jonge leden en willen ze veel plezier en succes toewensen!

De komende periode staan er ook weer diverse (externe) vergaderingen op de planning. Het bestuur van SNO zal onder andere jaarvergaderingen van Zwolle en Enschede gaan bezoeken. Op 3 april as. staat de JALV van SNO op de planning. Tijdens deze avond hopen wij ons nieuwe lid Ewout Spijker officieel te kunnen presenteren aan onze leden.

Nadat Maurice alle mededelingen had besproken, kreeg de technische commissie van SNO de ruimte voor diverse spelregels. Vanavond waren Max en Jan aanwezig namens de TC. Ze hadden 10 multiple choice vragen opgesteld, welke individueel werden gemaakt. De resultaten van deze avond zullen worden meegenomen richting het eindklassement, welke op onze JALV bekend zal worden gemaakt.

Aansluitend was het (dan eindelijk) de beurt aan onze gastspreker Bert Slot. Het centrale thema had betrekking op beïnvloedingsfactoren. Bert begon zijn presentatie met een leuke interactieve groepsopdracht. Aansluitend werden de aanwezigen verdeeld in meerdere groepen en werden de volgende drie (sub)onderwerpen behandeld:

  1. Welke beïnvloedingsfactoren neem je als individu mee richting een wedstrijd?
  2. Met welke beïnvloedingsfactoren heb je te maken tijdens een wedstrijd?
  3. Met welke externe beïnvloedingsfactoren heb je te maken rondom een wedstrijd?

Alle groepjes gingen eerst apart van elkaar aan het brainstormen over bovenstaande kwesties en aan het einde van de sessie werden alle bevindingen met elkaar gedeeld.

Bert sloot zijn presentatie af met enkele zeer interesse beelden, waarin met elkaar uitvoerig werd gesproken over beïnvloedingsfactoren. Herken je ze? En op welke wijze ga je hier als individu mee om?

Rond 22.30 werd Bert door onze voorzitter bedankt voor een prachtige avond en werd hem een overheerlijke SNO (rode) wijn overhandigd. Alle aanwezigen werden bedankt voor hun aanwezigheid!

Een sportieve groet,

Bestuur SNO Nijverdal

Terug naar overzicht
Agenda

Weet wat
er speelt

30Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
07Mei
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
09Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00
10Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00
11Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00

Wij zijn trots op onze sponsoren