Nieuwsbrief Clubavond 3 december 2019

02 december 2019

Aan:

- Leden van SNO;

- Vertegenwoordiger COVS distr. Oost;

- Scheidsrechterscommissie KNVB Regio Oost/Noord

- COVS Zustergroepen.

Uitnodiging:

Het bestuur van SNO Nijverdal nodigt u van harte uit voor de clubavond.

Datum: Dinsdag 3 december 2019 

Tijd: 20:30 uur

Bijzonderheid: Gastspreker Ron Sotthewes

Locatie: Clubhuis NKC’51 aan de Sportlaan in Nijverdal;

Agenda: Eventuele mededelingen van het bestuur. Deze avond wordt ingevuld door Ron Sotthewes. Ron zal zich in onze nieuwsbrief verder voorstellen. 

Van de Voorzitter

Beste SNO-ers, De afgelopen weken stonden in het teken van het thema racisme. Dit naar aanleiding van de gebeurtenissen rondom de wedstrijd FC Den Bosch tegen Excelsior Rotterdam. Gedurende het afgelopen weekend hebben clubs uit de Eredivisie, Eerste Divisie, Tweede Divisie, Derde Divisie en de hoofdklasse een statement gemaakt tegen racisme. Racisme hoort niet in de maatschappij. Ook het bestuur van SNO wil hier nogmaals bij stilstaan. Samen staan wij volledig achter het volgende statement: ‘Racisme? Dan voetballen we niet’. Gedurende het afgelopen weekend waren er (helaas) al weer diverse incidenten op de amateurvelden waar te nemen. Wij vragen onze leden om hier strikt op toe te zien. Mochten er zaken plaatsvinden, welke naar het oordeel van de scheidsrechter niet te tolleren vallen, dan verwachten wij hier van onze leden gepaste acties. Uiteraard doen wij als bestuur geen oproep om wedstrijden ‘om het minste of geringste’ te staken, maar wij hopen (voor zover wij hier invloed op hebben) dat wij er samen met spelers, coaches en begeleiders voor kunnen zorgen dat een ieder (ongeacht afkomst, geaardheid en/of geloofsovertuiging) plezier en ontspanning kan halen uit onze mooie sport.

Nadat wij bij dit uiterst belangrijke thema hebben stilgestaan, wil ik een ieder graag meenemen in enkele actuele ontwikkelingen binnen onze mooie scheidsrechtersvereniging. Allereerst kunnen wij jullie (met gepaste trots) melden dat de vacature voor de voetbalcommissie succesvol is ingevuld. Per direct zal André Meulenkamp zitting gaan nemen in deze commissie. André zal de activiteiten combineren met zijn werkzaamheden voor de begeleidingscommissie. Als bestuur willen we André bedanken voor zijn beschikbaarheid en hem veel plezier wensen in zijn nieuwe functie. Daarnaast is er een vacature in de technische commissie. Wim van der Velde kan zijn werkzaamheden in de begeleidingscommissie niet combineren met de technische commissie. Op dit moment zijn wij in gesprek met een zeer geschikte kandidaat. Het bestuur verwacht deze kandidaat op korte termijn officieel te kunnen presenteren.

Zoals jullie wellicht op de SNO site hebben kunnen lezen, biedt ‘Ref Events’ scheidsrechters drie internationale toernooien aan welke in 2020 plaats zullen vinden in Esbjerg (Denemarken). De organisatie biedt een all-inclusief pakket aan waarbij de reis, verblijf, maaltijden en een groepsactiviteit zijn inbegrepen. De ‘Scandic Cup’ zal plaatsvinden van 8 tot 11 april. De ‘Spar Nord Elite Cup’ is gepland in het Hemelvaartsweekend (20 tot en met 23 mei). De ‘Nordic Invitational Cup’ is van 29 juni tot en met 2 augustus 2020. Aan dit toernooi zullen scheidsrechters uit Nederland en België deelnemen. Het deelnemersveld bestaat bij alle drie de toernooien uit genodigde jeugdteams van tweede-, derde-divise clubs, hoogstaande voetbalacademies en professionele clubs uit Scandinavië, Duitsland en Nederland. De organisatie heeft enkele ervaren (scheidsrechters)coaches aan boord, welke de arbiters kunnen voorzien van adviezen. Mocht je meer informatie willen, neem dan een kijkje op de website: www.refevents.com

Tot slot wil ik graag even stilstaan bij enkele belangrijke activiteiten. Zoals hierboven reeds is aangekondigd, zal volgende week dinsdag Ron Sotthewes de clubavond invullen. Ron is sinds dit jaar de nieuwe voorzitter van de COVS. Hij zal nader ingaan op zijn werkzaamheden. Voor veel scheidsrechters is de COVS een ‘ver van mijn bed show’. Ron en het bestuur van SNO hebben gezamenlijk als doel om deze ‘twee werelden’ weer dichter bij elkaar te brengen. Het is daarin van eminent belang om daarin de juiste inzichten te verwerven in de werkzaamheden. Als bestuur hebben wij er alle vertrouwen in dat Ron ons (als SNO-ers) op een informele en prikkelende wijze mee kan nemen in zijn wereld van de COVS.

Op 9 december zal de jaarlijkse (herhaling)cursus Reanimatie AED plaatsvinden bij NKC’51. De deelnemers hebben hierover reeds een bericht ontvangen. Mocht je ook interesse hebben om (in de nabije toekomst) deel te nemen aan deze bijeenkomsten, dan willen we je vragen contact op te nemen met het bestuur. Op dinsdag 17 december zullen de kerstpakketten worden uitgedeeld. Een ieder die het betreft zal hierover van het bestuur nader bericht ontvangen. Het zou uiterst prettig zijn als de heren die het betreft op dinsdag 17 december aanwezig kunnen zijn, zodat de distributie snel en adequaat kan verlopen.

Rest mij nog om een ieder veel plezier te wensen in de prachtige maand december. Allereerst zal de goedheiligman op 5 december langskomen en aansluitend staan de kerstdagen op het programma. Als bestuur van SNO wensen wij een ieder een prettig feest en een gelukkig 2020.

Een sportieve groet,

Maurice Paarhuis
De Voorzitter

Ron Sotthewes

Op 3 december a.s. mag ik als nieuwe voorzitter van de COVS Nederland een presentatie verzorgen voor de leden van SNO.

Voorzitter Maurice Paarhuis heeft mij gevraagd voor de nieuwsbrief een introductie van mezelf toe te sturen. Uiteraard doe ik dat graag.

Mijn naam is Ron Sotthewes, 59 jaar jong, samenwonend met Marja van der Heijden in het mooie dorp Schalkhaar. Op de laatste JALV van de COVS in Gorinchem gekozen tot voorzitter van het landelijke bestuur. Een pittige opgave temeer omdat mijn ervaring als arbiter slechts één duel rijk is. Wel kan ik bogen op een carrière als amateur voetballer, dat heb ik 47 jaar volgehouden, daarnaast speelde ik 35 jaar tennis en ga ik mijn 15e jaar in als golfer ( amateur- recreant ).

In de afgelopen weken zijn er vele kostbare uren gaan zitten in: intern overleg (heidagen COVSbestuur ), overleg met de directie van de KNVB inzake toekomstvisie Arbitrage en hebben wij de overleggen met de BAV en VVON geïntensiveerd. Zaken waar we hopelijk de komende jaren profijt van hebben

Tijdens de presentatie zal ik trachten u mee te nemen in de nieuwe koers van de COVS. Gaan we dan dingen anders doen ? Nee...maar we gaan wel DOEN

Ik zie u graag op 3 december a.s. dan zal ik u meer presenteren.

Met vriendelijke groet,

Ron Sotthewes
COVS

De Pen:

Hallo, Mij is gevraagd of ik een stukje wou schrijven voor in “de Pen”, om mezelf voor te stellen en wat meer over mezelf te vertellen

Mijn naam is Remco Roelofs, ik ben 20 jaar oud en woon in het o zo mooie Lemelerveld, vlakbij de voetbalvereniging. Ik volg de opleiding Ondernemerschap & Retail Management aan het Saxion in Deventer. Naast mijn opleiding werk ik bij Zaal Dijk in Lemele, Fleetport.eu en Restaurant Krieghuusbelten.

Hobby’s van mij zijn: Voetballen, Sporten, Voetbal kijken en gezellig één (of meer) biertje drinken met mijn vrienden. Verder ga ik graag naar voetbalwedstrijden toe. Ik ben seizoenkaarthouder van FC Twente, en ben ook regelmatig in Duitsland te vinden voor een voetbalwedstrijd.

Zelf voetbal ik in een vriendenteam bij VV Lemelerveld, waar ik ook MO19-1 train, Jeugd Coördinator ben en de Scheidsrechterscommissie ondersteun.

Ik fluit nu ongeveer 6 jaar, en ben ruim een maand geleden begonnen met de SO lll cursus. Ik vind het leuk om wedstrijden te fluiten omdat je verantwoordelijk bent voor het goed laten verlopen van een wedstrijd. Ik geniet ervan om een pittige pot voetbal te fluiten, waarin veel gebeurt.

Ik ben bij SNO gekomen door Gert Hiemstra en Henk Zwakenberg. Gert kende ik via mijn vader en Henk van de voetbal. Zij vertelden mij over de vereniging en vroegen of ik het leuk vond om een keer mee te gaan. De eerste keer dat ik meeging was begin januari dit jaar, eerst hadden we een training en daarna dacht ik de nieuwjaarsreceptie, voor het eind van de avond was ik zelfs al lid. Ik ben bij SNO gekomen omdat ik het erg leerzaam vindt om het over fluiten te hebben met ervaren scheidsrechters die veel (op hoog niveau) hebben gefloten. Ook om deel te nemen aan de trainingen, wat ik aan het begin van dit jaar dan ook regelmatig deed. Echter ben ik sinds de zomerstop druk genoeg bij mijn eigen vereniging, waardoor ik geen tijd meer heb om op dinsdag mee te trainen. Maar mocht mijn training niet doorgaan, dan zal ik zeker aansluiten bij de training van SNO. Dit was wel zo’n beetje wat ik allemaal te vertellen heb, mocht je nog vragen hebben dan kun je ze altijd stellen (mits ik aanwezig ben natuurlijk ).

Remco Roelof

Wel en Wee:

Bij het bestuur zijn de volgende zaken omtrent wel en wee bij ons bekend:

- Erik ter Brake heeft een hamstring blessure.
- Martijn Bruins heeft zijn ellenboog gebroken.
- Rachnar Kikkert heeft oppervlakkige trombose opgelopen.
- Zander Pouls en Jan van Otten zijn nog geblesseerd.
Wij wensen jullie allemaal beterschap

Zijn er zaken die er spelen rond het ‘wel en wee’ meldt dit bij het bestuur.

Scheidsrechtersvereniging Nijverdal en Omstreken (SNO)

P/A Gerwin Moeken (Secretaris)

Marslaan 46 7772 XE Hardenberg

Tel. 06-53156248

E-mail. secretaris@sno-nijverdal.nl

NKC’51 – Sportpark Gagelman |

Sportlaan 1 7443 RC Nijverdal |

Tel: 0548-614127

www.sno-nijverdal.nl 

 

Terug naar overzicht
Agenda

Weet wat
er speelt

01Jun
Lancering nieuwe SNO website
Aanvang: 09:00
02Jun
Reguliere training
Aanvang: 19:30

Wij zijn trots op onze sponsoren