Inspirerende presentatie eredivisie scheidsrechter Sander van der Eijk

24 januari 2023

Beste SNO-ers,

Op dinsdag 17 januari jl. stond de eerste clubavond van 2023 op de planning. Op deze avond hadden wij niemand minder dan eredivisie scheidsrechter Sander van der Eijk uit Amstelveen als gast.

Alvorens Sander kon overgaan naar zijn presentatie, had onze voorzitter Maurice de volgende mededelingen namens het bestuur.

Vanavond stonden er diverse oefenwedstrijden op de planning. SNO lid Arno Reusink floot V.V. Hulzense Boys tegen ON Almelo en Erik ter Brake was verantwoordelijk voor de kraker tussen S.C. Genemuiden en V.V. Staphorst. Normaliter zouden wij voor deze topper een arbitraal trio afvaardigen, maar in overleg met beide clubs besloten om zoveel mogelijk SNO leden de mogelijkheid te bieden om bij deze prachtige clubavond aanwezig te kunnen zijn. Zo vaak gebeurd het namelijk niet dat wij een arbiter met de FIFA batch mogen verwelkomen binnen onze club. Een (extra) woord van dank gaat uit naar Jop Holterman, Erik Klaren en Arnold Hiddink. Alle drie de heren hebben SNO voortgeholpen en hebben de overige aangevraagde oefenwedstrijden gefloten bij DVC Dedemsvaart, S.C. Lemele en R.K.S.V. De Zweef.

Op deze speciale avond hadden ook alle sponsoren van SNO een uitnodiging ontvangen. Binnen SNO hebben wij diverse (actieve) leden die ook met hun bedrijf onze club ondersteunen. In deze hoedanigheid waren hedenavond diverse sponsoren aanwezig, zoals Solitas Projectstoffering uit Rijssen, Hiemstra Betonboringen uit Lemelerveld en Multivlaai uit Nijverdal. Daarnaast was EDO Trans uit Ommen aanwezig. Naast de sponsoren mochten wij ook nog enkele clubarbiters verwelkomen. Namens V.V. Bergentheim was Brian Oltholf aanwezig. V.V. Hulzense Boys was vertegenwoordigd door Kees Oosterhoff, Ko Verduin en Benno de Jong. Tot slot was het sympathieke S.V. Haarle vertegenwoordigd door Eduard Bessembinder en Niels ten Have. In totaal was de kantine vol en waren er 46 mensen aanwezig, hetgeen natuurlijk een prachtige opkomst is!

Op zaterdag 7 januari 2023 stond het 41ste Jan Willem van Essen Zaalvoetbaltoernooi op de planning. Dit toernooi werd georganiseerd door de COVS groep Zwolle en vond plaats in de sporthal van voetbalvereniging K.H.C. te Kampen. Het team van Nijverdal bestond uit de volgende leden: Gert-Jan Beltman, Maikel van Munster, Maurice Paarhuis, Leon Groenhuijsen, Koen Staarman, Ruben Rolfes, Max van der Lei en Cas Koelen. Deelnemende verenigingen waren Apeldoorn, Deventer, Zwolle, Enschede en Nijverdal. Ondanks de opgelopen blessures van Gert-Jan en Maurice hebben wij een uiterst gezellige dag gehad. Absolute uitblinker aan de kant van SNO was onze 14-jarige keeper Cas Koelen.

Op dinsdag 10 februari stond de laatste avond van de cursus verenigingsscheidsrechter op de planning bij HHC. 20 deelnemers. Docent Bert Slot heeft onze voorzitter de ruimte gegeven om hier een presentatie te geven over SNO. Brian was een van de deelnemers. Mooi om te zien dat hij vanavond direct aanwezig is, om op deze wijze onze club beter te leren kennen.

Volgende week maandag 23 januari staat de diplomering van SO-III opleiding op de planning. In totaal 9 deelnemers, waarbij drie deelnemers vanavond aanwezig zijn (Cindy, Eduard en Ruben). In totaal zijn er zes deelnemers uit onze regio, die Maurice hopelijk allemaal de diploma mag overhandigen samen met KNVB docent Eric Visser.

De komende periode staan er diverse leuke activiteiten op de planning. Op woensdagavond 18 januari zijn Maurice en Maikel uitgenodigd door V.V. Hellendoorn voor een voetbalcafé met Wout Brama, Bram van Polen en Ramon Zomer.

Op dinsdag 24 januari komen de COVS groepen Zwolle en Meppel naar SNO. Ieder jaar zitten wij met z’n drie om tafel om de onderlinge samenwerking te bespreken en om van elkaar te leren.

Op dinsdag 21 februari staat de volgende clubavond op de planning. Tijdens deze avond zal KNVB docent Bert Slot een invulling geven aan de clubavond. Op deze clubavond zal het bestuur ook ’t Fluitsignaal overhandigen aan onze leden, als voorbereiding op onze JALV van 3 april as. Wij hopen dat zoveel mogelijk leden fysiek aanwezig zijn, zodat wij (nagenoeg) alle boekjes persoonlijk kunnen overhandigen.

Maurice sloot de mededelingen af met de introductie van ons nieuwe lid Ruben van de Beld. Hij is de eerste scheidsrechter uit Balkbrug die zich wil aansluiten bij SNO Nijverdal. Hij is 23 jaar oud en Ruben hoopt (zoals net reeds besproken) volgende week zijn SO-III diploma in ontvangst te mogen nemen. Hij heeft via SNO vorig jaar de VSR opleiding voltooid en hoopt zich nu als KNVB arbiter verder te kunnen ontwikkelen. Uit handen van Maurice ontving Ruben een COVS toss munt gecombineerd met meerdere SNO notitiekaarten. Namens het bestuur willen wij Ruben veel plezier en succes toewensen met het uitoefenen van deze prachtige hobby!

Aansluitend werd onze gastspreker van vanavond door Maurice nader geïntroduceerd! Vorige week dinsdag was hij verantwoordelijk voor de bekerwedstrijd tussen FC Twente en Telstar. Ons lid Cindy zat op de tribune in de Grolsch Veste. Na afloop van de clubavond heeft Cindy haar tips gedeeld met Sander.

Sander begon zijn verhaal door het belang van een scheidsrechtersvereniging te onderstrepen. Hij was positief verrast door het hoge aantal aanwezige (jonge) arbiters. Arbitrage is (veelal) een individueel vak. Dan is het van cruciaal belang om terug te kunnen vallen op een thuisbasis waar je kunt trainen, sparren en ervaringen met gelijkgestemden kunt delen.

Sander is 31 jaar oud, geboren en getogen in Amstelveen en in het dagelijks leven werkzaam als Controller. Op zijn 14de is hij begonnen met fluiten bij RKAVIC en op 22 Augustus 2016 maakte hij bij het duel tussen Jong FC Utrecht en RKC Waalwijk zijn debuut in het Betaalde Voetbal. Op 2 april 2019 mocht Sander zijn debuut maken in de Eredivisie bij het duel tussen Heracles Almelo en Willem II. In zijn jongere jaren was Sander idolaat van atletiek. Met een tijd van 48:26 minuten op de vierhonderd meter behoorde hij tot de subtop van de vaderlandse atletiekwereld. Desondanks heeft hij (achteraf terecht) gekozen om zich op arbitrage te richten. Sinds 2022 mag Sander zich ook International noemen. Gedurende de eerste competitiehelft heeft hij hierdoor o.a. drie wedstrijden mogen fluiten in de UEFA Youth League, waarin hij o.a. topclubs heeft mogen fluiten zoals Atlético Madrid en FC Barcelona.

Sander ging in zijn presentatie nader in op zijn werkwijze. Volgens hem zijn er enkele vereisten om maximaal te kunnen presteren. Dit zijn: concentratie, motivatie en zelfvertrouwen. De basis (die je zelf in handen hebt) is vakbekwaamheid. Concreet heeft dit voornamelijk betrekking op een uitstekende (basis)conditie en een goede spelregelkennis. Dit heb je als (assistent) scheidsrechter voor het grootste gedeelte zelf in handen, maar vormt wel de basis om optimaal te kunnen functioneren als official.

Aansluitend ging Sander nader in op zijn ambities en zijn dromen. Zijn absolute droom is om als arbiter actief te zijn in de Champions League. Hij ging nader in op zijn stappenplan naar succes. Dromen zijn prachtig (op de lange termijn), maar er moet ook op korte termijn gepresteerd worden. Het was voor de aanwezigen inspirerend om te zien hoe hij zijn gehele carrière (tot op dit moment) vakkundig heeft opgebouwd. Hij is daarin veeleisend voor zichzelf en zijn directe omgeving. Bij elke gefloten wedstrijd volgt er een uitvoerige nadere evaluatie. Hierin is regionaal (voormalig) toparbiter Bjorn Kuipers een absolute inspiratiebron geweest. Nadat diverse VAR beelden uitvoerig waren besproken kregen de aanwezigen de mogelijkheid om diverse vragen te stellen.

Als bestuur van SNO kijken wij terug een uiterst geslaagde avond. Sander is erin geslaagd om alle aanwezigen van begin tot eind te boeien met zijn verhaal. Wij hopen dat deze inspirerende avond een bijdrage mag hebben aan het positieve beeld op arbitrage in de breedste zin van het woord! Uit handen van Maurice ontving hij een heerlijke SNO wijn. De derde helft was uitermate gezellig en uiteindelijk ging eenieder met een positief gevoel huiswaarts!

Bestuur SNO Nijverdal

Terug naar overzicht
Agenda

Weet wat
er speelt

30Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
07Mei
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
09Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00
10Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00
11Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00

Wij zijn trots op onze sponsoren