Nieuwsbrief clubavond 17 januari 2023 - Internationaal scheidsrechter Sander van der Eijk

16 januari 2023

Aan:
- Leden van SNO;
- Vertegenwoordiger COVS distr. Oost;
- Scheidsrechterscommissie KNVB Regio Oost/Noord
- COVS Zustergroepen.

Uitnodiging:
Het bestuur van SNO Nijverdal nodigt u van harte uit voor de clubavond.

Datum: dinsdag 17 januari2023
Tijd: 20:45 uur (na de training, LET OP, training start om 19:15 uur)
Locatie: Clubhuis NKC’51 aan de Sportlaan in Nijverdal;
Agenda: Eventuele mededelingen van het bestuur. Deze avond wordt ingevuld door Eredivisie-scheidsrechter Sander van de Eijk

Van de Voorzitter

Beste SNO-ers,

Op het moment van schrijven is het dinsdag 2 januari. Vanuit een zonnig Mallorca tracht ik mijn gedachtes op een goede wijze op papier te zetten. Laat ik beginnen om, alle mensen die onze mooie club een warm hart toedragen, het allerbeste te wensen voor 2023.

Gezondheid is hierin (uiteraard) het belangrijkste. Veel liefde en geluk toegewenst voor eenieder! Voetbal is (en blijft wat mij betreft) de belangrijkste bijzaak van het leven. Het zorgt in ons hectische bestaan voor de nodige (en gewenste) ontspanning. Een goed balans hierin vinden is cruciaal.

Als bestuur kijken we uiterst positief terug op de clubavond van 13 december. Voorzitter van de TC (Max) is erin geslaagd om met zijn team (Jan & Stan) een interactief programma te maken, waarin nagenoeg alle 32 aanwezige SNO-ers actief meededen. In de huidige tijd, waarin het in verband met rechten, lastig is om amateurbeelden te bemachtigen, verdienen de heren een groot compliment voor het uitgebreide assortiment aan amateurbeelden. Je merkt dat onze leden hier veel waarde aan hechten. Daarnaast was het voor ons als bestuur fijn om zoveel ere- en commissieleden te verwelkomen. Deze werden (geheel terecht) in het zonnetje gezet en ontvingen van het bestuur een overheerlijk kerstgeschenk, welke mede mogelijk was gemaakt door SNO sponsor Keurslager Veltmaat uit Ommen. Uit de diverse reacties die ik heb mogen ontvangen, kan ik concluderen dat het pakket (opnieuw) goed in de smaak is gevallen.

Het bestuur van SNO Nijverdal heeft de focus op twee essentiële pijlers. Enerzijds (de zojuist besproken) spelregelkennis, anderzijds goede trainingsfaciliteiten. Een goede conditie is een basisvoorwaarde om als (assistent) scheidsrechter goed te functioneren. Op de clubavond van 13 december heb ik Gert-Jan Beltman diverse nieuwe attributen mogen overhandigen. Op de laatste training van 2022 hebben wij, met een select trainingsgroepje van 9 personen, reeds kennis mogen maken met deze nieuwe attributen!

Wij ondersteunen onze zes trainers waar mogelijk en wij hopen dat wij (extra) SNO-ers mogen inspireren om in 2023 weer wat vaker een training bij te komen wonen. Ik merk dat de maatschappij steeds individualistischer aan het worden is. Hier is (helaas) de arbitrage geen uitzondering op. (Assistent) scheidsrechter is een solistisch beroep. Het is juist daarom zo belangrijk om op gezette tijden met gelijkgestemden te trainen en ervaringen te delen. Ik vind het prachtig om te zien dat onze gastspreker (Internationaal arbiter Sander van der Eijk) in zijn voorstelstukje ook nader ingaat op het belang van een scheidsrechtersvereniging! Vooral mensen die nieuw komen kijken in ‘ons’ wereldje, leren veel sneller ‘het klappen van de zweep’ als lid van een COVS vereniging.

Aansluitend wens ik nader in te gaan op enkele ontwikkelingen binnen onze verenging. 2022 is voor SNO een fantastisch jaar geweest. Wij zijn een (relatief) kleine COVS vereniging, maar desondanks zijn wij er met elkaar in geslaagd om in 2022 10 nieuwe leden te mogen verwelkomen, hetgeen echt een unieke prestatie mag worden genoemd. Als bestuur hopen wij deze positief lijn in 2023 te kunnen continueren.

In de laatste weken van 2022 stonden er nog enkele mooie evenementen gepland. Op maandag 19 december stond de derde cursusavond van onze SO-III opleiding op de planning. In totaal doen er negen cursisten mee aan deze cursus. Bij deze avond was (opnieuw) bestuurslid Max van der Lei aanwezig. Als we kijken naar de deelnemers, dan zitten hier twee SNO leden bij. Dit zijn Cindy Scholthof en Ruben Rolfes.

We hebben te maken met een talentvolle groep, aangezien meerdere deelnemers (tijdens hun stagewedstrijden) reeds hun debuut hebben mogen maken bij de eerste elftallen. Bij deze wedstrijden krijgen ze de nodige (ondersteunende) feedback van onder andere Wim van der Velde, Jan Schippers en Rudolf Wolterink. Tijdens de derde avond werd er veel aandacht geschonken aan persoonlijkheid en non-verbale communicatie.

De vierde (en tevens laatste) bijeenkomst staat op maandag 23 januari op de planning. Ik zal bij deze avond aanwezig zijn en hopelijk mag ik (samen met KNVB docent Eric Visser) 9 diploma's uitreiken.

Met gepaste trots willen wij jullie informeren over het feit dat ons kersverse lid Tom Schwarte zijn diploma verenigingsscheidsrechter op maandag 19 december in ontvangst mocht nemen. Tom heeft de afgelopen maanden de opleiding gevolgd bij V.V. Enter Vooruit. De cursus stond onder leiding van KNVB docent Bert Slot.

Tom heeft gedurende de opleiding diverse wedstrijdverslagen ontvangen van onder andere Johan Schwarte en ondergetekende. Namens het bestuur van SNO willen wij Tom, die nog maar 15 lentes jong is, van harte feliciteren met het behaalde diploma en willen hem veel plezier toewensen bij zijn prachtige hobby en wij hopen hem (samen met zijn vrienden Cas en Thijmen) vaak te mogen verwelkomen bij onze mooie scheidsrechtersvereniging.

Tot slot wil ik graag even stilstaan bij diverse activiteiten die de komende periode op de planning staan. Aanstaande zaterdag staat het 41ste Jan Willem van Essen Zaalvoetbaltoernooi in Kampen op de planning. De selectie van SNO zal dit jaar bestaan uit André Meulenkamp, Cas Koelen, Gert-Jan Beltman, Koen Staarman, Leon Groenhuijsen, Maikel van Munster, Max van der Lei, Ruben Rolfes en ondergetekende. We spelen vijf tegen vijf, waardoor we kunnen spreken van een brede selectie. De trainers hebben elke wedstrijd (als iedereen fit blijft) de beschikking over vier wissels. Om 10.00 spelen wij in de Kampen de eerste wedstrijd tegen Zwolle. Om 14.30 staat onze laatste wedstrijd op de planning tegen de COVS groep Arnhem. Rond 16.00 staat de prijsuitreiking gepland.

Namens het bestuur nodigen wij alle SNO-ers uit om onze voetballers te komen aanmoedigen! Laten we er met elkaar een fantastische (sportieve) dag van maken!

Enkele dagen later zal onze TC op bezoek gaan bij HHC Hardenberg. De TC van SNO is uitgenodigd door KNVB docent Bert Slot. Op dinsdag 10 januari staat de laatste avond van de cursus verenigingsscheidsrechter gepland. Bert geeft ons als SNO de ruimte om onze club nader te introduceren aan de (meer dan 20) deelnemers. Fijn dat Bert ons hiervoor de ruimte geeft. Op deze wijze kunnen wij ons blijven presenteren aan de nieuwe lichting (assistent) scheidsrechters.

Rest mij nog om jullie allemaal van harte uit te nodigen voor de clubavond van 17 januari! Het gebeurd niet vaak wij dat wij een International mogen verwelkomen in Nijverdal. Wij hopen daarom dat veel SNO-ers (en SNO sponsoren) ingaan om onze uitnodiging.

Een sportieve groet,

Maurice Paarhuis
De Voorzitter

Introductie Sander van der Eijk

Via deze weg willen wij graag onze gastspreker nader introduceren. Sander van der Eijk is afkomstig uit Amstelveen en is 31 jaar oud. In het dagelijks leven is hij Controller. Hij maakte zijn debuut in het Betaalde Voetbal op 22 augustus 2016 bij het duel tussen Jong FC Utrecht en RKC Waalwijk. De wedstrijd eindigde in 1-3 en Sander was genoodzaakt om vier gele kaarten te geven. Op 21 oktober 2018 was hij verantwoordelijk voor de wedstrijd tussen KV Mechelen en Beerschot in de Belgische Eerste Divisie. Op 2 april 2019 mocht Sander zijn debuut maken in de Eredivisie bij het duel tussen
Heracles Almelo en Willem II. Een prachtig duel, welke uiteindelijk met 3-4 werd gewonnen door de Tricolores uit Tilburg.

In zijn jongere jaren was Sander idolaat van atletiek! Met een tijd van 48.26 minuten op de vierhonderd meter behoorde hij tot de subtop van de vaderlandse atletiekwereld. Desondanks heeft hij ervoor gekozen om zich als arbiter verder te ontwikkelen.

Sander is op zijn veertiende begonnen met fluiten. Scheidsrechters coördinator Kees Zaal van voetbalvereniging RKAVIC (uit Amstelveen) polste hem destijds voor het leiden van jeugdwedstrijden. Dat beviel Sander uitstekend! Hij volgde de SO-III cursus in Badhoevedorp en besloot (ondanks zijn jonge leeftijd) om direct senioren te gaan fluiten. Sander is begonnen in de reserve vierde klasse. Je kunt dus stellen dat Sander alle klassen is doorlopen. Sander traint, afhankelijk van zijn wedstrijdpakket in een week, drie tot vier keer. Enkele malen per maand traint hij mee met de Scheidsrechtersvereniging Amsterdam (SVA), waarvan hij vanaf de eerste dag dat hij floot lid is. Sander onderschrijft het belang van een scheidsrechtersvereniging!

In totaal heeft Sander tussen 2019 en 2023 35 wedstrijden in de Eredivisie mogen fluiten. In totaal heeft hij in deze 35 wedstrijden 116 gele kaarten gegeven en zeven directe rode kaarten. Tussen 2016 en 2023 heeft hij 92 wedstrijden gefloten in de Keuken Kampioen Divisie. In deze wedstrijden heeft hij 261 gele kaarten gegeven en 9 directe rode kaarten getoond.

Als we ons richten op het seizoen 2022 – 2023, dan kunnen we stellen dat Sander al veel topwedstrijden heeft mogen fluiten. Vier wedstrijden heeft hij dit seizoen al mogen acteren in de Eredivisie, waarin het vooral opvallend is dat hij in deze wedstrijden gemiddeld 5 goals heeft mogen aanschouwen. PSV tegen FC Volendam was daarin symptomatisch met een uitslag van 7-1.

Internationaal is men ook zeer tevreden over de ontwikkeling die Sander liet zien, waardoor hij zich sinds kort ook International mag noemen. Gedurende de eerste competitiehelft heeft hij hierdoor o.a. drie wedstrijden mogen fluiten in de UEFA Youth League, waarin hij o.a. topclubs heeft mogen fluiten, zoals Atlético Madrid en FC Barcelona.

Tijdens de presentatie in Nijverdal zal Sander ook stilstaan bij video arbitrage. Volgens hem is het een verrijking van je kennis en ervaring. Je zit in een andere rol, bekijkt een wedstrijd van afstand in een rustige omgeving waar het tegelijkertijd heel hectisch kan zijn. Hij is van mening dat je er onwijs veel van leert.

Wij hopen jullie op deze wijze een nadere introductie te hebben mogen geven over onze gastspreker!

Wij zien jullie graag op dinsdag 17 januari. Vanaf 20.30 zullen wij de deuren openen en vanaf 20.45 zal Sander ons meenemen in zijn verhaal!

De Pen:

Ik ben door onze voorzitter Maurice Paarhuis benaderd met de vraag om mijzelf voor te stellen aan de leden van SNO Nijverdal. Uiteraard wil ik hier met alle plezier een invulling aan geven.

Mijn naam is Cindy Scholthof en ik ben 19 jaar oud. Ik ben woonachtig in Loo-Bathmen. In het dagelijks leven ben ik student aan het Saxion en volg hier de opleiding Social Work.

Binnen mijn huidige opleiding ben ik in staat om mijn studie te combineren met mijn grote hobby: voetbal. Recentelijk (van 10 tot 12 juni) heeft in Twente de Special Olympics plaatsgevonden. In totaal waren er 3000 deelnemers en coaches vanuit heel Europa richting Twente afgereis om te participeren aan deze Olympics, welke speciaal worden georganiseerd voor sporters met een (verstandelijke) beperking. Ik was gedurende dit toernooi, samen met een medestudent, verantwoordelijk voor de coördinatie van de buddies. De buddies kunnen worden gezien als (persoonlijke) begeleiders van de teams. In
totaal hebben wij 150 buddies moeten werven. In deze situatie is sport een prachtig middel om bruggen te slaan in onze samenleving. Het was prachtig om hieraan te kunnen meehelpen. Wij hebben ons steentje bijgedragen aan het feit dat sport ervoor kan zorgen dat sporters met een (verstandelijke) beperking ook na de Special Olympics beter de aansluiting vinden bij een club in hun stad en/of dorp.

Naast mijn opleiding aan het Saxion speel ik zelf al enkele jaren bij Blauw Wit’66 in Holten. Binnen Blauw Wit’66 was men enkele jaren geleden op zoek naar nieuwe trainers en/of coaches. Ik had interesse en heb daarom diverse bijeenkomsten bijgewoond.

Gedurendeeen dezer bijeenkomsten werd er ook gesproken over het feit dat er een tekort was aan clubscheidsrechters. Ik was getriggerd en besloot om mijzelf aan te melden als
clubscheidsrechter. In het begin vond ik het spannend, maar ik haalde er ook direct veel plezier uit. Blauw Wit’66 is erg betrokken bij de club (assistent)scheidsrechters. Via de club heb ik de mogelijkheid gekregen om te participeren aan de opleiding Verenigingsscheidsrechter, welke werd gehouden bij RKSV De Zweef in Nijverdal. Naast de KNVB docent Ernst van der Hoek waren hier ook altijd SNO (bestuurs)leden bij aanwezig.

Nadat ik de cursus met goed gevolg had afgerond, heb ik voor de zomervakantie één training meegedaan. Het was pittig, maar ik heb het wel met veel plezier gedaan.

Ik ben nu bijna klaar met de opleiding SO-3, welke ook georganiseerd is door SNO. De afgelopen periode heb ik al bij diverse mooie wedstrijden mogen vlaggen, zoals o.a. bij S.C. Genemuiden. Diverse SNO-ers hebben mij reeds voorzien van goede tips, zoals Johan Schwarte en Jan Wijnberg. Gedurende dit seizoen mag ik bij twee Beltona wedstrijden als assistent-scheidsrechter fungeren, namelijk bij VV Dos Kampen tegen ZAC en bij de wedstrijd tussen SV Enter en SV Wilhelminaschool. Ik ben oprecht blij met de goede begeleiding welke ik via SNO mag ontvangen.

Ik hoop jullie allemaal beter te leren kennen bij de komende clubavonden en/of de wekelijkse trainingen.

Cindy Scholthof

Wel en Wee:

-Henk heeft onlangs een operatie ondergaan aan zijn hand omdat hij hier langere tijd last van had. De operatie is succesvol verlopen en Henk meldt dat het gelukkig de goede kant op gaat. Na de winterstop wil Henk het fluiten voor de KNVB weer gaan fluiten. 

-Gerwin heeft zijn behandeling bij de Fysiotherapeut afgerond en zegt klaar te zijn om na de winterstop weer op het veld te gaan fluiten voor de KNVB.

-Bij Wim Willems zijn er op lichamelijk gebied weinig veranderingen, wel wisselt de emotionele gesteldheid. Wim kan drie keer per week naar de dagopvang voor mensen met een niet-aangeboren afwijking en bovendien gaat Wim naar gehandicanten zwemmen. Hier heeft hij zichtbaar plezier in. 

-Laurens van Munster is op 22 december opgenomen in het ziekenhuis met ontstoken wondroos. Hij is geopereerd en is momenteel (thuis) herstellende. 

-Jan Holtvluwer is nu 22 uur per week werkzaam op het Vechtdal College te Hardenberg. Lichamelijk en geestelijk moet Jan naar eigen zeggen nog erg wennen aan de nieuwe omgeving. Jan heeft er alle vertrouwen in dat het met steun van zijn familie goed gaat komen. 

Sponsor in beeld:

In het verleden hebben wij via onze nieuwsbrief aandacht geschonen aan onze sponsoren. Als bestuur van SNO hebben wij besloten om deze ‘oude’ traditie weer in ere te herstellen. In de elfde aflevering van de ‘SNO Sponsor in beeld’ staat Cafetaria de Boomcate uit Nijverdal centraal. 

Caferatia de Boomcate heeft twee locaties, betreffende 'De Boomcate' en 't Rooie Dorp'. Beide zijn gevestigd in Nijverdal. De eigenaar van deze twee goedlopende cafetaria’s is Maik Torny. Maik is al meerdere jaren (in positieve zin) verantwoordelijk voor het overheerlijke BBQ vlees tijdens onze jaarlijkse feestavond. Het bestuur van SNO en de ontspanningscommissie in het bijzonder, ontvangt jaarlijks complimenten over het heerlijke vlees gecombineerd met de diverse salades. Hoogste tijd om dit bedrijf eens verder aan onze leden te introduceren. 

We kunnen concluderen dat het bedrijf van Maik van werkelijk alle markten thuis is. Naast het feit dat hij op twee locaties een snackbar runt, heeft hij namelijk voor (potentiële) klanten nog veel meer te bieden! Het bedrijf verhuurt namelijk ook apparatuur, tafels en bestek voor feestjes en bijzondere gelegenheden.

Mocht je een feest willen organiseren, dan kan Boomcate je compleet ontzorgen! Of het nu gaat om een verjaardag, bedrijfsfeest, een opening van een bedrijf of een bruiloft! Ze hebben verschillende arrangementen. Bovendien hebben ze een uiterst breed scala aan belegde broodjes en buffetten. Mocht je daarnaast in de zomermaanden een lekkere barbecue willen organiseren voor familie, vrienden en/of de buurt, dan kun je hierbij passende ondersteuning krijgen van team Boomcate!

Mocht je de mogelijkheden willen bespreken, kom dan geheel vrijblijvend langs op één van de twee locaties, betreffende ‘De Boomcate’ en/of ’t Rooie Dorp’. De locatie ‘De Boomcate’ beschikt over een zitgedeelte waar men ruim 20 personen kan ontvangen! Indien je liever per e-mail contact wilt hebben, dan kun je (geheel vrijblijvend) een e-mail sturen naar info@deboomcate.nl.

Mocht je alle mogelijkheden nog even rustig willen teruglezen, neem dan gerust even een kijkje op hun website: www.deboomcate.nl.

Scheidsrechtersvereniging Nijverdal en Omstreken (SNO)

P/A Gerwin Moeken (Secretaris)
Polberg 65
7772 EX Hardenberg
Tel. 06-53156248
E-mail. secretaris@sno-nijverdal.nl

NKC’51 – Sportpark Gagelman    |   Sportlaan 1  7443 RC Nijverdal |   Tel: 0548-614127

 

 

Terug naar overzicht
Agenda

Weet wat
er speelt

30Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
07Mei
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
09Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00
10Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00
11Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00

Wij zijn trots op onze sponsoren