Een goed begin van 2023 met een geslaagde nieuwjaarsreceptie!

06 januari 2023

Beste SNO-ers,

Op dinsdag 3 januari heeft (voor de eerste keer sinds 2020) de SNO Nieuwjaarsreceptie weer plaatsgevonden. In totaal waren er 31 SNO leden aanwezig bij dit gezellige samenzijn. Voor deze avond hebben wij afmeldingen ontvangen van de volgende leden: Wim Rientjes, Jan Wijnberg, Jan Schippers, Gert Hiemstra, Dirk Jansen, Hans van Dalen, Ferens Groenhuijsen, Ruben Rolfes, Bent Kuipers, Marcel Driessen, Gerjan Ekkel en Erik ter Brake.

Zoals gebruikelijk tijdens een nieuwjaarsreceptie gaf onze voorzitter Maurice Paarhuis zijn visie op het verenigingsjaar 2022, welke hieronder nader staat weergegeven:

Allereerst wil ik namens het bestuur van SNO Nijverdal alle leden en donateurs de allerbeste wensen overbrengen voor 2023. Wij wensen jullie veel gezondheid en geluk en daarnaast veel plezier en succes bij de belangrijkste bijzaak in het leven: voetbal en arbitrage.

Ik ben bijna 6 jaar voorzitter van onze mooie vereniging. Echter is dit slechts de vierde nieuwjaarsreceptie welke ik mag voorzitten. Op dinsdag 7 januari 2020 was de laatste nieuwjaarsreceptie van onze vereniging. In 2021 en 2022 kon dit gezellige samenzijn niet doorgaan in verband met Corona. Prachtig om te zien dat vanavond ruim 30 leden de moeite hebben genomen om met elkaar te toosten op het nieuwe verenigingsjaar!

Ik kan (en wil) niet spreken namens mijn voorgangers, maar onder mijn leiding was 2022 het meest succesvolle jaar in mijn periode als voorzitter. In totaal zijn wij erin geslaagd om de spreekwoordelijke achterdeur (qua leden) dicht te houden en daarnaast zijn we er met elkaar in geslaagd om 10 (jonge) nieuwe leden binnen te halen, hetgeen voor een (relatief) kleine COVS vereniging een prachtig resultaat is! In 2022 hebben wij de volgende nieuwe leden mogen verwelkomen: Koen Staarman, Ramon Heveling, Thijmen Broekmate, Cas Koelen, Ruben Rolfes, Bent Kuipers, Cindy Scholthof, Marcel Driessen, Raymond Kolleman en Tom Schwarte. Per 1 januari 2023 heeft Sven Otter zich aangemeld als nieuw lid, dus we beginnen 2023 wat dat betreft weer optimaal en zetten de goede lijn (hopelijk) in het nieuwe jaar ‘gewoon’ door!

Sinds 2 jaar besteden wij veel aandacht aan opleidingen, welke in samenspraak met de KNVB worden georganiseerd. Wij merken dat deze opleidingen (verenigingsscheidsrechter en de SO-III) ons als club veel nieuwe leden oplevert. Het kost veel tijd en energie, maar als bestuur zijn wij oprecht blij met de resultaten voor onze club! Het faciliteren van dergelijke cursussen heeft een aantrekkend effect op (nieuwe) potentiële leden.

Daarnaast kunnen we concluderen dat (naar aanleiding van het seizoen 2021 – 2022) er 14(!) SNO leden zijn gepromoveerd. Daar tegenover staan dat er geen enkel lid is gedegradeerd.

Ook dit jaar heeft onze TC weer veel presentaties geven bij regionale voetbalverenigingen. De volgende verenigingen hebben in 2022 een bezoek van SNO Nijverdal gehad: RKSV De Zweef, Den Ham, FC Ommen, SV Gramsbergen, VV Hellendoorn, VV Hulzense Boys, VV Lemelerveld en SV Nieuwleusen. Sommige verenigingen hebben zelfs meerdere bezoeken gehad van SNO Nijverdal. Je merkt dat steeds meer clubs ons benaderen voor dergelijke workshops. De clubs merken absoluut de urgentie om (meer) aandacht te besteden aan clubarbitrage.

Daarnaast heeft het bestuur van SNO ook in 2022 weer diverse clubs bezocht i.v.m. jubileum activiteiten. Gedurende het jaar zijn wij op bezoek geweest bij de volgende verenigingen:

Deventer Scheidsrechters Vereniging (100 jaar), VV Kloosterhaar (100 jaar), SV Gramsbergen (75 jaar), SV Haarle (75 jaar) en VV DES (75 jaar). Het is mooi om te constateren dat wij als vereniging overal met open armen worden ontvangen en dat ons netwerk (nog steeds) groeiende is.

In onderstaand overzicht heb ik een overzicht weergegeven qua belangrijkste evenementen in 2022:

Datum

Activiteit

Toelichting

4 januari 2022

Nieuwjaarsreceptie

Afgelast i.v.m. Corona

15 januari 2022

Eerste training

In verband met de geldende Corona voorschriften beginnen wij met de zaterdagtrainingen.

15 januari 2022

Samenwerking met

S.V. Excelsior’31

Vanaf 1 januari 2023 zullen wij (samen met de COVS Groep Almelo) arbitrale trio’s leveren bij het eerste elftal.

1 maart 2022

Clubavond:

Gastspreker Stan Endeman

Centrale onderwerp:

‘Presteren onder druk’

25 maart 2022

Onze erevoorzitter

Herman Spenkelink is 90 jaar geworden.

Namens het bestuur van SNO ontvangt hij een kleine attentie.

04 april 2022

De cursus Verenigingsscheidsrechter is afgerond. 20 jongens en meisjes ontvangen van KNVB docent Ernst van der Hoek hun verdiende diploma.

Diverse cursisten besluiten lid te worden van SNO: Ruben Rolfes, Cindy Scholthof, Thijmen Broekmate en Cas Koelen.

11 april 2022

58ste JALV

De belangrijkste elementen:

-Gerwin Moeken en Max van der Lei verlengen in het bestuur.

-Geen mutaties in de commissies.

- Anton Kreileman benoemd tot lid van verdienste + 50 jaar lid SNO + COVS.

- Herman Klein Kromhof

40 jaar lid SNO + COVS

-Gert-Jan Beltman benoemd tot lid van verdienste

-Jan Klein Ganseij ontvangt van de KNVB de ‘Gouden Scheidsrechtersspeld’.

-Anton Kreileman ontvangt van de KNVB de ‘Gouden Scheidsrechtersspeld’.

-Maikel van Munster is de vrijwilliger van het jaar!

-De focus van het bestuur zal komen te liggen op het binden en boeien van het huidige ledenbestand. Er zal door Max meer aandacht worden geschonken aan het ‘Wel en Wee’ binnen de club!

-We staan stil bij het overlijden van Gerard Wolterink. Gerard was SNO lid vanaf het allereerste uur.

 

 

 

 

 

17 mei 2022

Clubavond:

Gastspreker Edwin Reurink

Centrale onderwerp:

‘Voeding en fysieke gesteldheid’

01 juni 2022

Bandwerk SNO Spelregeltool

Vanaf 1 juni 2022 begint seizoen 3 van onze online spelregeltool! Seizoen twee is gewonnen door Maurice Paarhuis, Hans Luiken werd tweede en op de derde plek is Gerwin Moeken geëindigd.

05 juni 2022

Seesing Tournament

SNO Nijverdal heeft op een internationaal U-12 toernooi in Zieuwent met meerdere SNO leden mogen fluiten (Max van der Lei, Sem Schrijver en Maurice Paarhuis).

18 juni 2022

Finaledag Beltona

SNO heeft (opnieuw) een goed arbitraal trio afgevaardigd tijdens de Finaledag van de Beltona Beloften Competitie (Martijn Bruins, Richard Hultink en Koen Staarman).

25 juni 2022

Edel Grass U14 Tournament SC Genemuiden

SNO Nijverdal heeft op een internationaal U-14 toernooi van S.C. Genemuiden met 13 SNO leden mogen fluiten, waaronder kersverse leden Bent Kuipers en Ruben Rolfes. Marcel Driessen floot op dit toernooi als clubarbiter en werd kort na het toernooi lid van onze vereniging.

25 juni 2022

S.V. Gramsbergen Winnaar SNO Enquête voor reserve elftallen, jeugdelftallen en vrouwenteams.

Op 25 juni stond de receptie van S.V. Gramsbergen op de planning, aangezien men 75 jaar bestond. In een goedgevulde zaal met 350 aanwezigen mocht onze voorzitter de prijs overhandigen aan wedstrijdsecretaris Gerrit Passies.  

02 juli 2022

IJssel en Berkel Toernooi te Zutphen.

Op zaterdag 2 juli heeft SNO met een jong team deelgenomen aan het IJssel en Berkel toernooi. Het was een uiterst gezellige dag, waarbij onze gemiddelde sportiviteitscijfer een 8 was. Het toernooi zal worden onthouden door het schot van Rensenbrink op de paal (maar dan van ons eigen lid Maikel van Munster).

05 juli 2022

Promoties en Degradaties binnen SNO Nijverdal.

Op dinsdag 5 juli werden de promoties en degradaties bekend gemaakt. SNO had 0 degradanten en maar liefs 14(!) promovendi:

Stan Endeman

Jan Otten

Ferens Groenhuijsen

Max van der Lei

Bas ten Tije

Ramon Heveling

Bent Kuipers

Sem Schrijver

Jos Olsman

Rutger Beun

Anton Kreileman

Henk Zwakenberg

Martijn Bruins

Maurice Paarhuis

09 juli 2022

Feestavond SNO Nijverdal

Op zaterdag 9 juli stond de jaarlijkse SNO Feestmiddag/avond op het programma. Het bestuur had een ruim budget beschikbaar gesteld en Maikel van Munster, Hans Groenhuijsen en Sem Schrijver hadden een fantastisch programma samengesteld. Ruim 50 mannen en vrouwen hebben genomen van onder andere een prachtige tour op een E-chopper.

Einde seizoen 2021 - 2022

SNO on Tour!

Gedurende het seizoen 2021 – 2022 heeft SNO Nijverdal bij 176(!) wedstrijden een scheidsrechter geleverd. Bij 29 wedstrijden heeft onze club voor een arbitraal trio gezorgd. Dit zijn natuurlijk fantastische cijfers, waarvoor een speciaal woord van dank aan Maikel van Munster.

09 augustus 2022

Oefenwedstrijd

K.V.V. Quick Boys – F.C. Lisse

Prachtig om te zien dat SNO de laatste jaren veel naamsbekendheid heeft gekregen. Wij zijn benaderd om deze wedstrijd in Katwijk van arbitrage te voorzien. Op een doordeweekse avond zijn Maurice Paarhuis, Dennie Mulder en Max van der Lei naar de badplaats gereden en hebben een prachtige avond gehad!

20 augustus 2022

Landelijke Startbijeenkomst KNVB te Zeist.

Erik ter Brake ontvangt van de KNVB de ‘Gouden Scheidsrechtersspeld’.

 

14 september 2022

Vrouwelijke lid binnen SNO

Als bestuur zijn wij lang bezig geweest om vrouwen te enthousiasmeren voor het arbitrage vak. Cindy Scholthof besluit om lid te worden van onze club, waar wij uiteraard zeer blij mee zijn!

23 september 2022

Bedrijventoernooi KNVB

Johan Schwarte, Rudolf Wolterink en Maurice Paarhuis mogen op een zonnige vrijdag middag fluiten op een goed georganiseerd bedrijventoernooi op de KNVB Campus.

26 september 2022 &

12 oktober 2022

Themabijeenkomst KNVB

Het bestuur is er opnieuw in geslaagd om twee KNVB Maatwerkbijeenkomsten weer naar Nijverdal te halen.

01 oktober 2022

15 Beltona Beloften Competitie wedstrijden

SNO Nijverdal mag dit seizoen 15(!) Beloften Beltona wedstrijden gaan voorzien van een arbitraal trio. Dit is het grootste aantal ooit! Het betreft een prachtige gelegenheid om jonge leden te laten wennen aan het arbitreren in een arbitraal trio.

01 oktober 2022

V.V. Bruchterveld voor de derde maal Winnaar van de SNO Enquête voor eerste elftallen.

Op zaterdag 1 oktober staat voor V.V. Bruchterveld de eerste competitiewedstrijd op het programma tegen V.V. Hellendoorn. Voorafgaande aan deze wedstrijd ontvangen van onze secretaris Gerwin Moeken de prijs voor het winnen van de SNO Enquête!

04 oktober 2022

Clubavond:

Gastspreker Hans van Bruggen

Centrale onderwerp:

‘Spelregelwijzigingen’

05 oktober 2022

Johan en Jenny 50 jaar getrouwd

Op woensdag 5 oktober is ons trouwe lid Johan Schwarte (samen met zijn vrouw Jenny) 50 jaar getrouwd!

16 oktober 2022

Eucharistieviering ter gelegenheid van het 25-jarig priesterjubileum van

André Monninkhof

Op zondag 16 oktober zijn Maikel van Munster, Hans Luiken en Maurice Paarhuis bij deze prachtige dienst aanwezig geweest!

17 oktober 2022

Start SO-III opleiding

SNO Nijverdal start op maandag 17 oktober met de SO-III opleiding in Nijverdal! In totaal doen hier 9 cursisten aan mee. 6 cursisten zijn afkomstig uit onze regio.

22 oktober 2022

Herhaalcursus Trainers SNO

Op zaterdag 22 staat in Utrecht de jaarlijkse herhaalcursus voor COVS trainers gepland. Namens SNO zijn de volgende drie trainers aanwezig: Gert Maneschijn, Jan Karkdijk en (kersverse trainer) Koen Staarman.

27 – 31 oktober 2022

Internationaal Jeugdtoernooi Silvis (Portugal)

Voor de eerste keer in de geschiedenis van onze club mogen vijf jonge arbiters ons vertegenwoordigen op een internationaal jeugdtoernooi in Portugal. Bent Kuipers, Ruben Rolfes, Max van der Lei, Jos Olsman en Dennis Schoemaker hebben onze club fantastisch vertegenwoordigd. Ze zijn o.a. verantwoordelijk voor het fluiten van de ½ en de finale!

15 november 2022

Clubavond:

Gastsprekers Sander Franken en Rutger Bekebrede

Centrale onderwerp:

‘Samenwerking KNVB en COVS Groepen’.

Daarnaast hebben Jos, Dennis, Max, Bent en Ruben een presentatie gegeven over hun reis naar Portugal.

13 december 2022

Clubavond:

Gastspreker TC SNO Nijverdal

Op de laatste clubavond van 2022 hebben Max van der Lei, Jan Otten en Stan Endeman de SNO-ers meegenomen in de wereld van de topamateurs. Diverse beelden werden uitvoerig besproken, het was een prachtige (interactieve) avond.

 

Daarnaast ontvingen de trainers (van het bestuur) nieuwe attributen voor de trainingen en ontvangen alle ere- en commissieleden een overheerlijke vleesschotel.

Nadat Maurice bovenstaande uitvoerig had besproken, was het tijd om de top drie van onze SNO WK Pool in het zonnetje te zetten. De afgelopen twee maanden hebben 49 deelnemers geparticipeerd aan deze spannende wedstrijd. Naast leden hebben ook diverse aspirant leden en sponsoren meegedaan, hetgeen ons als bestuur deugd doet. De betrokkenheid bij onze vereniging is groot. De top drie ontving een tegoedbon van Ramon Zomer Intersport te Nijverdal. Op de derde plek is, met 4553 punten, ons jonge lid Ferens Groenhuijsen geëindigd. Ferens moest werken, dus werd de prijs overhandigd aan zijn vader Hans. Op de tweede plek eindigde André Meulenkamp met 4554 punten. De absolute winnaar van de Pool was bestuurslid Gerwin Moeken. Met een fantastische eindsprint behaalde hij maar liefs 4615 punten!

Het was de hoogste tijd voor de derde en beslissende helft! De meeste leden bleven nog lang hangen en onder het genot van een hapje en een drankje was het nog lang gezellig in het Nijverdalse!

Als bestuur van SNO hopen wij dat deze geslaagde avond een mooie opmaat mag zijn voor een fantastisch 2023!

Een sportieve groet,

Bestuur SNO Nijverdal

Terug naar overzicht
Agenda

Weet wat
er speelt

30Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
07Mei
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
09Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00
10Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00
11Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00

Wij zijn trots op onze sponsoren