Nieuwsbrief SNO Nijverdal - Oktober 2022

10 november 2022

Aan:

- Leden van SNO;

- Vertegenwoordiger COVS distr. Oost;

- Scheidsrechterscommissie KNVB Regio Oost/Noord

- COVS Zustergroepen.

Uitnodiging:

Het bestuur van SNO Nijverdal nodigt u van harte uit voor de clubavond.

Datum: dinsdag 15 november 2022

Tijd: 20:45 uur (na de training, LET OP, training start om 19:15 uur)

Locatie: Clubhuis NKC’51 aan de Sportlaan in Nijverdal;

Agenda: Eventuele mededelingen van het bestuur. Deze avond wordt ingevuld door Sander Franken en Rutger Bekebrede (KNVB)

Van de Voorzitter

Beste SNO-ers,

Op het moment van schrijven is het zondag 6 november. Mijn laatste ‘Van de Voorzitter’ schreef ik exact twee maanden geleden. Onze mooie vereniging staat nooit stil, vandaar dat ik jullie graag wil meenemen in alle recente ontwikkelingen binnen SNO Nijverdal. Op de clubavond van 4 oktober hebben wij vier nieuwe leden officieel mogen verwelkomen. Dit waren Raymond Kolleman, Bent Kuipers, Ramon Heveling en Cindy Scholthof. Als voorzitter vind ik het mooi om te zien hoe deze jongemannen en dame zich integreren binnen onze verenging. Stuk voor stuk hebben ze onze club de afgelopen periode vertegenwoordigd bij vriendschappelijke wedstrijden, Beltona Beloften wedstrijden en/of een Internationaal toernooi in Silvis (Portugal). Op de clubavond van 15 november zullen wij opnieuw een nieuw lid presenteren, namelijk Marcel Driessen uit Zwolle. Daarnaast zullen wij op deze avond ook enkele potentiële nieuwe leden mogen verwelkomen, die graag onze club beter willen leren kennen en daarom gezellig een avond zullen aanschuiven. Prachtig om te zien dat veel (jonge) arbiters onze club steeds meer weten te vinden! Met elkaar zijn we (klaarblijkelijk) goede zaken aan het doen, hetgeen een mooi compliment is voor ons allemaal.

Gedurende de clubavond van 15 november zullen twee thema’s centraal staan. We zullen de avond beginnen met een presentatie van Ruben Rolfes, Max van der Lei, Jos Olsman, Dennis Schoemaker en Bent Kuipers. Deze jongemannen hebben onze club eind oktober vertegenwoordigd op een internationaal U15 toernooi in Silvis (Portugal). De jongens hebben (naar eigen zeggen) een fantastische tijd gehad.

Als bestuur zijn wij trots op dergelijke internationale uitstapjes. Een mooi detail, welke wij uiteraard willen benoemen, heeft betrekking op het feit dat de jongens het ook oprecht goed hebben gedaan. Ondanks dat er meerdere COVS verenigingen leden hadden afgevaardigd, hebben ‘onze’ jongens een halve finale en een finale mogen fluiten. Dit is uiteraard iets waar we met elkaar trots op terug kijken. Vandaar dat wij als bestuur deze jonge gasten hebben benaderd met de vraag om in een presentatie ons mee te nemen in hun prachtige avontuur. Gedurende het tweede gedeelte van de avond zullen wij als leden in gesprek gaan met de KNVB. Namens de KNVB zullen Rutger Bekebrede (Medewerker Ontwikkeling Arbitrage) en Sander Franken (Medewerker Arbitrage) ons meenemen in de huidige stand van zaken binnen de KNVB. Wij vinden het prachtig dat beide heren de moeite nemen om ons te bezoeken, om op deze wijze van gedachten te kunnen wisselen. Het beloofd een leerzame en interactieve avond te worden. Onze leden mogen alle mogelijke kwesties bespreekbaar maken, alleen vragen wij wel om onze gasten te allen tijde respectvol te benaderen. Uiteindelijk hebben wij allemaal hetzelfde doel en dat is het algemene arbitrage niveau naar een hoger niveau te tillen. Hierbij is een constructieve positieve aanpak gewenst.

Ik zou jullie graag mee willen nemen in enkele actuele ontwikkelingen binnen onze club. Op de laatste clubavond hebben wij jullie reeds geïnformeerd over het feit dat Maikel van Munster intern had aangegeven zijn werkzaamheden binnen de Technische Commissie te willen beëindigen. Zoals jullie weten betekent Maikel ontzettend veel voor onze vereniging. Naast het feit dat hij al jarenlang een prachtige feestavond organiseert, is hij sinds 2019 verantwoordelijk voor de vriendschappelijke wedstrijden. Op dit moment leveren wij (assistent) scheidsrechters bij 46(!) lokale voetbalverenigingen, hetgeen natuurlijk veel tijd en energie vergt. Sinds deze week is hier VV Mariënberg bijgekomen. Ook deze sympathieke club zal bij SNO Nijverdal arbiters aanvragen voor vriendschappelijke wedstrijden.

Met gepaste trots kunnen wij jullie informeren dat wij met Max van der Lei een jonge talentvolle opvolging hebben weten te strikken voor Maikel binnen de TC. Max zal de rol van voorzitter binnen de TC van Maikel overnemen. Als bestuur hechten wij veel waarde aan onze technische commissie. Zowel intern als wel extern hebben wij de laatste jaren een hoge standaard neergezet qua spelregelkennis. Als bestuur hebben wij er alle vertrouwen in dat Max dit in samenspraak met Stan Endeman en Jan Otten zal blijven continueren. Op de jaarvergadering van 2023 zullen wij Maikel (logischerwijze) in het zonnetje zetten, hetgeen deze clubman in hart en nieren natuurlijk zeker heeft verdiend, aangezien hij vanaf 2012 al verantwoordelijk is geweest voor onze Technische Commissie!

Er is nog meer goed nieuws te melden! Binnen SNO Nijverdal hebben wij de beschikking over vijf trainers. Menig COVS verenging kan hier jaloers op wezen, aangezien al onze trainers een verschillende manier van trainen hanteren, hetgeen zorgt voor een prachtige diversiteit. Recentelijk heeft onze trainersgroep (die zeer ervaren is) het bestuur gevraagd om nieuw ‘vers’ bloed toe te voegen aan onze trainersstaf. Met gepaste trots kunnen wij jullie informeren over het feit dat wij met Koen Staarman een jonge en talentvolle nieuwe trainer hebben binnengehaald. Op dinsdag 1 november heeft Koen zijn eerste training gegeven en de eerste geluiden waren louter positief. Wij willen Koen veel plezier en succes toewensen en wij zijn oprecht blij dat wij qua trainers nu een mooie mix hebben qua ervaren rotten en jonge talentvolle trainers!

De belangrijkste pijlers binnen onze club zijn spelregelkennis en de fysieke conditie van onze leden. Hier investeren wij als bestuur ook in. Prachtig om te zien dat drie van onze trainers (Gert Maneschijn, Jan Karkdijk en onze nieuwe trainer Koen Staarman) op zaterdag 22 oktober naar de COVS vereniging Utrecht zijn afgereisd, om daar onder leiding van Hilco de Boer (die o.a. verantwoordelijk is voor onze top arbiters in de eredivisie) een prachtige dag te beleven. Gedurende deze dag werd er stilgestaan bij diverse theoretische elementen, maar bovendien werden in de middag diverse trainingsvormen nader uitgezet en besproken. Als bestuur hopen wij dat onze trainers weer diverse nieuwe inzichten hebben verworven en als we terugkijken op de training van afgelopen dinsdag, waarin diverse nieuwe vormen werden behandeld, dan komt dit helemaal goed.

De Technische Commissie van SNO heeft de afgelopen periode niet stilgezeten. Op woensdagavond 12 oktober hebben Max van der Lei en ondergetekende een spelregelavond georganiseerd voor de jeugd van S.V. Gramsbergen. Zoals jullie weten heeft S.V. Gramsbergen de SNO enquête gewonnen voor jeugdteams, tweede elftallen en vrouwenteams.

Het jeugdbestuur van SV Gramsbergen had voor deze avond de voetballers uitgenodigd van de JO 19-1, de JO 19-2, de JO 17-1 en de JO 17-2. Het was een leuke interactieve avond waarin alle deelnemers actief hebben geparticipeerd.

Op zaterdag 1 oktober jl. toog bestuurslid Gerwin Moeken richting Bruchterveld. In de middag stond de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen gepland tegen VV Hellendoorn.

Zoals jullie weten heeft VV Bruchterveld voor de derde maal(!) de SNO Enquête gewonnen voor de eerste elftallen. Gerwin overhandigde het bestuur van VV Bruchterveld het behaalde certificaat.

Volgende week zal het bestuur van Bruchterveld ons informeren over de datum waarop wij als TC langs mogen komen om de spelregelavond (op interactieve wijze) vorm te mogen geven.  Ook de komende weken staan er weer diverse activiteiten gepland voor onze TC. Op 17 en 24 november zullen ze een presentatie geven bij FC Ommen. Deze presentaties hebben specifiek betrekking op het fluiten van de jongste jeugd. Bij deze leeftijdscategorieën fungeer je als spelbegeleider. De TC heeft voor deze doelgroep een specifieke presentatie vormgegeven. Daarnaast zal de TC op korte termijn nog een presentatie gaan geven aan de clubscheidsrechters van Hulzense Boys en VV Hellendoorn. Op het moment van schrijven zijn wij nog in afwachting van een datum. Via onze sociale kanalen zullen wij jullie hierover op de hoogte (blijven) houden.

Naast de bezoeken van onze TC, hebben wij als bestuur ook in de afgelopen periode weer veel energie gestoken in de samenwerking met alle (regionale) voetbalverenigingen. In de vorige nieuwsbrief spraken wij reeds over onze bezoeken aan VV Kloosterhaar, SV Gramsbergen, SV Haarle en de COVS groep Deventer.

Op 30 september hebben wij VV DES bezocht. Onze sympathieke buren bestonden op zondag 2 oktober exact 100 jaar. Namens het bestuur van SNO waren Maikel van Munster en ondergetekende aanwezig. Namens het bestuur van SNO heeft het bestuur van VV DES de SNO wijn in ontvangst mogen nemen, hetgeen zeer werd gewaardeerd. Je merkt op dergelijke avonden dat SNO leeft als nooit tevoren en dat de regionale verenigingen in steeds grotere mate de samenwerking met ons willen intensiveren. We hebben het hierbij dan niet alleen over scheidsrechters leveren, maar in grotere mate over kennisoverdracht. Een mooie ontwikkeling!

Naast het bezoek aan VV DES hebben Maikel van Munster en ondergetekende op 16 oktober een bezoek gebracht aan de Emmanuel parochie te Ommen. Wij hebben een dienst bijgewoond ter gelegenheid van het 25-jarig priesterjubileum van Pastoor (en SNO lid) Andre Monninkhof. Naast Maikel en ondergetekende was Hans Luiken ook aanwezig met zijn vrouw. Namens het bestuur heeft Andre een financiële bijdrage mogen ontvangen voor een nieuwe fiets. Naast fluiten en religie heeft Andre namelijk een grote passie voor fietsen.

De afgelopen periode hebben diverse SNO-ers weer mogen participeren aan enkele prachtige evenementen. Op vrijdag 23 september hebben Rudolf Wolterink, Johan Schwarte en ondergetekende (op uitnodiging van Christian Koop, trainer Blauw Wit’66) mogen fluiten op een zes tegen zes bedrijventoernooi in Zeist. Met elkaar hebben wij een uiterst gezellige dag gehad en we hebben genoten van de prachtige KNVB campus.

Vervolgens wil ik graag even stilstaan bij enkele mooie (individuele) momenten voor onze leden. Ramon Heveling heeft dit weekend zijn debuut mogen maken in de tweede klasse. Hij heeft de wedstrijd gefloten tussen VV Beilen 1 en SC Emmeloord 1. Een prachtige mijlpaal in zijn carrière. Daarnaast was dit weekend ons jonge talentvolle lid Stan Endeman verantwoordelijk voor de wedstrijd tussen KHC Kampen en Dos Kampen. Een prachtige derby in Kampen met meer dan 1500 toeschouwers. In deze wedstrijd was Stan genoodzaakt om twee rode kaarten te geven aan de uitploeg. KHC Kampen won de burenruzie met 3-0. Tot slot mocht ik zelf als vierde official aanwezig zijn bij de derby der derby’s. De burenruzie tussen SV Spakenburg en VV IJsselmeervogels. Meer dan 7000 toeschouwers zagen een meer spannende dan goede wedstrijd die uiteindelijk in 1-1 eindigde.

Als bestuur willen wij Erik ter Brake feliciteren met het feit dat hij met goed gevolg zijn FIFA testen heeft behaald. Zijn doel voor het komende seizoen is om (opnieuw) in aanmerking te komen voor wedstrijden in de Jack’s League. Wij hopen dat zijn doelstellingen gerealiseerd mogen worden. Anton Kreileman heeft (helaas) de testen niet afgerond. Hij heeft er werkelijk alles aan gedaan, maar bij de sprintjes kwam hij 0.01 seconde tekort om dit onderdeel succesvol af te ronden. Desondanks zijn wij trots op hem. Ondanks zijn leeftijd is hij super ambitieus en heeft hij er alles voor gedaan om de testen te behalen.

Helaas hebben we ook minder leuk nieuws te melden. Tot onze grote spijt moeten wij jullie informeren over het feit dat Antoon Koopmans heeft besloten om per direct te stoppen als arbiter voor de KNVB. Antoon heeft vanaf begin maart al last van een knieblessure en er is slijtage in beide knieën geconstateerd. Hij heeft dagelijks pijn tijdens het lopen en de laatste tijd merkt hij te weinig vooruitgang. Antoon is bang dat indien hij weer gaat fluiten, zijn klachten zullen verergeren. Hij heeft daarom het pijnlijke besluit genomen om na ruim 47 jaar te stoppen met fluiten. Als bestuur vinden wij het erg vervelend voor Antoon en wensen hem veel beterschap, zodat hij met zijn vrouw wel ‘gewoon’ kan blijven wandelen en fietsen. Wij hopen hem binnenkort wel weer te mogen verwelkomen bij onze trainingen.

Prachtig om te zien dat onze ervaren leden zich blijven inzetten voor onze vereniging. Afgelopen week hebben Wim van der Velde en Johan Schwarte nieuwe borstels geïnstalleerd bij veld vier. Mede door diverse verbouwingen zijn recentelijk de borstels bij veld vier ‘verdwenen’. Als bestuur hebben wij besloten om niet te wachten op de gemeente, maar om zelf actie te ondernemen en om nieuwe borstel aan te schaffen. Een prachtige klus voor Wim en Johan. Wim heeft nieuwe borstels gekocht en gezamenlijk hebben ze de borstel direct gemonteerd, waarvoor onze dank!

Op dinsdag 13 december staat de laatste clubavond van 2022 op de planning. Deze clubavond zal worden ingevuld door onze technische commissie.

Op deze avond zullen ook alle ere- en commissieleden hun kerstgeschenk in ontvangst mogen nemen. Elk jaar verzetten ze weer veel werk voor onze mooie vereniging en dit willen wij als bestuur logischerwijze niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Als bestuur spreken wij de hoop uit dat zoveel mogelijk ere- en commissieleden hierbij aanwezig zijn, zodat we alle pakketten direct kunnen overhandigen.

Ik wil graag afsluiten met onze SO-3 opleiding. 9 deelnemers, waarvan 2 leden (Ruben en Cindy) en 4 niet leden uit onze regio. Op 17 oktober zijn we begonnen en de vierde (en laatste) avond staat gepland op 23 januari 2023. In deze periode moeten de cursisten vier stagewedstrijden onder begeleiding fluiten. Prachtig om te zien dat er ook drie praktijkbegeleiders vanuit SNO pupillen begeleiden, namelijk Jan Schippers, Rudolf Wolterink en Wim van der Velde. Daarnaast is Tom Schwarte (lid van RKSV de Zweef) bezig met de opleiding tot verenigingsscheidsrechter. Hij krijgt vanuit SNO begeleiding van Johan Schwarte en ondergetekende. Tot slot kan gesteld worden dat Gerjan Ekkel bezig is met zijn SO-III opleiding. Tijdens deze opleiding zal de begeleiding worden opgepakt door Gert-Jan Beltman. Een groot compliment aan bovenstaande heren, die zich op deze wijze prachtig inzetten voor onze vereniging.

Rest mij nog om jullie allemaal van harte uit te nodigen voor de clubavond van 15 november. Laten we er met elkaar weer een leerzame, interactieve en gezellig avond van maken.

Een sportieve groet,

Maurice Paarhuis

De Voorzitter

De Pen:

Maurice heeft mij gevraagd om mijzelf voor te stellen aan de leden, dus dat probeer ik kort en bondig bij deze te doen. Mijn naam is Ramon en ik ben 35 jaar oud. Samen met mijn partner ben ik woonachtig in Almelo. Mijn roots liggen in Enter en vanaf de mini’s ben ik al lid van de plaatselijke SV.

In het dagelijks leven ben ik coördinator Hoogwaarde B2B bij DELTA Netwerk. Delta is onderdeel van een van de snelst groeiende glasvezelbedrijven van Nederland. Wij zorgen voor de aanleg en het onderhoud van glasvezel in Nederland.

Als we teruggaan naar mijn sportieve carrière, dan kan ik stellen dat ik bij SV Enter altijd keeper ben geweest. Ik heb alle jeugdselecties doorlopen om vervolgens kort in het eerste elftal actief te zijn. Aansluitend heb ik jaren in het tweede mogen spelen. Door een vervelende blessure was ik genoodzaakt om hiermee te stoppen. Aansluitend stel je jezelf de vraag: ‘wat nu?’ Eric Braamhaar, bij jullie allemaal wel bekend, was destijds scheidsrechter coördinator bij SV Enter. Hij benaderde mij met de vraag of ik het leuk zou vinden om in het weekend een paar jeugdwedstrijden te fluiten. Ik stemde hiermee in, aangezien het mij oprecht leuk leek. Binnen no-time floot ik de B1 en de A1 bij SV Enter. Eric adviseerde mij om de opleiding tot verenigingsscheidsrechter te gaan volgen. Aansluitend heb ik ook direct de SO-III opleiding (met succes) afgerond.

Gedurende de eerste jaren heb ik voornamelijk regionale jeugdelftallen gefloten. Ik merkte aan mijzelf dat ik de senioren leuker vond om te fluiten in vergelijking tot het jeugdvoetbal. Ik heb daarom (enkele jaren geleden) besloten om de stap te maken naar het seniorenvoetbal op de zondag. De zaterdag is mijn klus dag, vandaar de keuze voor de zondag. Het fluiten voor de KNVB is mij (direct vanaf het begin) uitstekend bevallen.

Mijn SB-er is (SNO-er) Hans Hofman. Ik heb de afgelopen jaren veel aan hem gehad en ik hoop ook de komende jaren fijn met hem te kunnen blijven samenwerken. Daarnaast heb ik ook veel geleerd van Rudolf Wolterink. Rudolf heeft mij als (KNVB) begeleider enkele malen bezocht en mij voorzien van goede tips. Aangezien beide heren lid zijn van SNO, is voor mij de 1 + 1 rekensom snel gemaakt. De keuze is gevallen voor scheidsrechtersvereniging Nijverdal. Hiervoor was ik lid van een andere vereniging, maar ik merk dat bij SNO de betrokkenheid en de ondersteuning in hogere mate aanwezig is in vergelijking tot mijn vorige vereniging. Dit is voor mij de reden om te switchen van club. Diverse leden heb ik reeds mogen ontmoeten, maar ik ben ook erg benieuwd naar alle andere SNO leden.

Hopelijk zien we elkaar snel op een trainingsavond en/of bij een clubavond.

Ramon Heveling

Wel en Wee:

Graag informeren wij jullie via deze weg over de bijzonderheden welke spelen bij onze leden.

  • Antoon Koopmans heeft onlangs besloten na 47 jaar de fluit aan de wilgen te hangen. Antoon heeft tot deze beslissing moeten komen wegens aanhoudende knieklachten. Ondanks het feit dat Antoon niet meer in staat is om wedstrijden te kunnen fluiten hopen we hem te blijven kunnen verwelkomen bij onze vereniging.
  • Met Wim Willems gaat het mentaal iets beter. Binnenkort zal Wim naar Rijssen verhuizen en wordt gehoopt dat het rijden in een elektrische rolstoel mogelijk is zodat Wim mobieler wordt.
  • Dennis Schoemaker inmiddels hersteld van zijn blessure en is weer in staat om wedstrijden te fluiten voor de KNVB.
  • Met Henk Poffers voelt zich naar eigen zeggen ‘’als herboren’’, na de hartoperatie welke hij met succes heeft ondergaan. Het uiteindelijke resultaat van de operatie is pas helemaal zichtbaar 3 maanden na de operatie, maar Henk stelt al heel erg blij te zijn met de verbeteringen tot dusver.
  • Wim Nieuwenhuis heeft last van artrose. Hij geeft aan wel door te fluiten maar dat het door vocht in de knie soms lastig is waardoor Wim soms genoodzaakt is wat rust te pakken.
  • André Monninkhof heeft een kleine ingreep ondergaan waarbij een plekje (goedaardige huidkanker) is verwijderd. De operatie lijkt succesvol te zijn verlopen. Op 15 november krijgt André hiervan de definitieve uitslag.
  • Hans Groenhuijsen zit momenteel nog bij huis. De klachten m.b.t. zijn burn-out verminderen nog niet. Wij wensen Hans hierbij veel sterkte toe.
  •  Met de knieblessure van Gerwin Moeken gaat het steeds wat beter. Gerwin geeft aan steeds meer hogere wedstrijden te krijgen in de zaal en bij HHC zodat hij op deze manier weer kan wennen aan het niveau.
  • Gert Schuurman en Johan Schwarte hebben ons erelid Herman Spenkeling bezocht. Met Herman gaat het naar omstandigheden goed. Na wat tegenslag (nierstenen), pakt Herman de draad weer op en probeert hij weer actief bezig te zijn door te wandelen en mogelijk zelfs fietsen.
  • Jan Holtvluwer heeft besloten dit seizoen niet meer in actie te komen. Zijn revalidatie zit er bijna op, echter geeft Jan aan fysiek en mentaal nog niet de oude te zijn. Jan werkt momenteel 20u per week op het Vechtdal College o.b.v. re-integratie hetgeen hij in de toekomst hoopt uit te bouwen. Volgens de deskundigen zal volledige re-integratie echter nog een langdurig proces worden.

Sponsor in beeld:

In het verleden hebben wij (via onze nieuwsbrief) aandacht geschonken aan onze sponsoren. Als bestuur van SNO hebben wij besloten om deze ‘oude’ traditie weer in ere te herstellen. In de negende aflevering van de ‘SNO Sponsor in beeld’ staat Jacobs Slapen en Bed textiel uit Nijverdal centraal.

Dit prachtige familiebedrijf is in 1936 opgericht door Johan Jacobs. Hij begon destijds een kleine textielwinkel in Hellendoorn. Zijn zoon Jan heeft het bedrijf overgenomen en begon met de verkoop van meubelen. Jan verhuisde het bedrijf van Hellendoorn naar Nijverdal. Onder de naam Jacobs Wonen groeide het bedrijf gestaag door. In 2005 heeft het bedrijf de volgende stap gezet in haar ontwikkeling. Men koos ervoor om zich te specialiseren als slaapspeciaalzaak.

In 2011 was het tijd voor de derde generatie. Sinds 2011 is Linda Jacobs verantwoordelijk voor het bedrijf. Pijlers van de organisatie zijn kwaliteitsproducten, een goede (marktconforme) prijs en goede service. Door het samenvoegen van bovenstaande pijlers weten consumenten het familiebedrijf reeds 85 jaar te vinden en vormt het een begrip in de regio.

Mocht u meer willen weten over de diensten van dit prachtige familiebedrijf, neem dan (geheel vrijblijvend) een blik op hun website: www.jacobsslapen.nl.

Scheidsrechtersvereniging Nijverdal en Omstreken (SNO)

P/A Gerwin Moeken (Secretaris)
Marslaan 46
7772 XE Hardenberg
Tel. 06-53156248
E-mail.
secretaris@sno-nijverdal.nl

NKC’51 – Sportpark Gagelman    |   Sportlaan 1  7443 RC Nijverdal |   Tel: 0548-614127

 

Terug naar overzicht
Agenda

Weet wat
er speelt

30Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
07Mei
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
09Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00
10Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00
11Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00

Wij zijn trots op onze sponsoren