Bijzondere ledenvergadering SNO Nijverdal

22 september 2021

Beste SNO-ers,

Aan:

- Leden van SNO;

- Vertegenwoordiger COVS distr. Oost;

- Scheidsrechterscommissie KNVB Regio Oost/Noord

- COVS Zustergroepen.

Van de Voorzitter

Beste SNO-ers,

Op vrijdag 30 april jl. heb ik mijn laatste ‘Van de Voorzitter’ geschreven. Sinds die tijd hebben er diverse zaken plaatsgevonden, die ik graag op deze plek nader wens te bespreken. Allereerst willen wij uiteraard stilstaan bij het overlijden van ons lid Gerard Wolterink. Gerard is 91 jaar oud geworden. Gerard was SNO lid vanaf het eerste uur. Op 7 augustus 1964 is SNO opgericht. In dit eerste bestuur heeft Gerard zitting genomen in de functie van algemeen lid. Via deze weg willen wij zijn kinderen, klein- en achterkleinkinderen veel sterkte toewensen bij het verwerken van dit verdrietige nieuws!

Het is binnen SNO echter niet alleen narigheid. Op 10 september jl. zijn mijn vrouw en ik de trotse ouders geworden van onze eerste dochter Maud (Sandra Doreth) Paarhuis. Maud en Melanie maken het goed! Via deze weg wil ik de leden bedanken voor de leuke berichten en kaarten die wij hebben mogen ontvangen! Met de betrokkenheid binnen onze vereniging zit het gelukkig goed! Deze betrokkenheid hebben we vorige week zaterdag ook gezien bij het afscheid van Gerard Westenbroek. Naast een afvaardiging van het SNO bestuur, een afvaardiging van de KNVB en diverse regionale voetbalverenigingen, hadden ook diverse SNO leden de moeite genomen om bij deze afscheidswedstrijd tussen VV Hellendoorn Vrouwen 1 en RKSV De Zweef Vrouwen 1 aanwezig te zijn! Gerard kan terugkijken op een prachtige carrière en mag nu genieten van zijn welverdiende voetbal pensioen. Wij gaan hem ongetwijfeld nog terugzien als clubscheidsrechters in het damesvoetbal!

Via de nieuwsbrief heb ik altijd de mogelijkheid om enkele actuele zaken (nogmaals) bespreekbaar te maken. We staan aan de vooravond van het nieuwe seizoen. Afgelopen weekend zijn de laatste bekerwedstrijden gespeeld en hopelijk gaan we het aankomende weekend starten aan een mooi, lang en succesvol seizoen! Een mooi moment om enkele onderwerpen nader te bespreken!

Allereerst willen wij (als bestuur van SNO) alle leden van harte uitnodigen voor de bijzondere Algemene Ledenvergadering. Deze vergadering zal plaatsvinden op de reguliere clubavond van 5 oktober aanstaande! In verband met de vergadering zal op deze avond de training om 19.15 uur starten. De vergadering zal om 20.30 uur beginnen. Gedurende deze vergadering zullen wij uitvoerig stilstaan bij diverse jubilea. Dit zijn Anton Kreileman, Jan Schippers, Gerard Westenbroek en Piet Oldeman. Naast de diverse jubilea, zullen wij ook de winnaar van de Hendrik Stegeman Bokaal en de vrijwilliger van het jaar in het zonnetje zetten, in combinatie met aandacht voor de stoppende commissieleden! Aangezien we elkaar (naast de reguliere trainingen) al lang niet meer hebben ontmoet, hopen wij op een hoge opkomst! Je hoeft je niet in te schrijven voor deze bijeenkomst! Eenieder is van harte welkom.

Het volgende thema heeft betrekking op onze online spelregelquiz. Als we de resultaten van het afgelopen seizoen nader on de loep nemen, dan moeten we constateren dat de verschillen groot zijn. Alleen al in de top tien zien wij een verschil van meer dan 300 punten. Als we de resultaten van de heren buiten de top tien nader bestuderen, dan zijn de resultaten nog teleurstellender. Kijkende vanuit een positieve bril kunnen we vaststellen dat wij als bestuur vorig jaar een juiste beslissing hebben genomen, door te investeren in deze tool. Het gemiddelde niveau is ondermaats en hier moeten we met elkaar aandacht aan blijven besteden! Echter, lijkt deze urgentie niet overal te zijn aangekomen. Als bestuur vinden wij het aantal deelnemers teleurstellend.

Ondanks het feit dat jullie maandelijks een herinnering van ons ontvangen, blijft het aantal deelnemers (die maandelijks de vragen blijven invullen) achter bij de verwachting. Let wel: deze tool hebben wij niet ingevoerd voor eigen gewin! Het is een service die wij onze leden bieden om op deze wijze (op een speelse manier) te blijven oefenen met de spelregels. Aangezien het aantal rapporteurs al jaren dalende is, zien wij dat de KNVB de maatwerkavonden steeds zwaarder meerekent bij de bepalingen omtrent promotie en degradatie. De komende weken staan de maatwerkavonden weer op de planning, dus adviseren wij onze leden om van de geleverde mogelijkheden gebruik te (blijven) maken!

Ik wil van deze gelegenheid gebruik maken om onze leden te bedanken voor hun inzet, betrokkenheid en flexibiliteit in de zomerperiode! Zoals reeds diverse malen is besproken, hebben wij met ingang van dit seizoen naast HHC Hardenberg en SC Genemuiden ook de leiding over de vriendschappelijke wedstrijden van VV Staphorst. Een prachtige eer, maar wel een grote uitdaging voor een relatieve kleine scheidsrechtersvereniging. Mede door jullie inzet zijn (naast de overige 40 regionale clubs) ook deze drie topamateurvereniging laaiend enthousiast over onze (assistent) scheidsrechters. Dit heeft er mede voor gezorgd dat wij recentelijk een invulling hebben mogen geven aan het arbitragevraagstuk bij een internationaal jeugdtoernooi van SC Genemuiden. Het geeft onze begeleidingscommissie ook meer mogelijkheden om arbiters te testen (op een iets hoger niveau). Bovendien kunnen wij meer tijd en energie steken in kennisoverdracht, aangezien veel leden (in arbitrale trio’s) met elkaar op pad gaan!

Als derde punt wil ik graag stilstaan bij onze sponsoren. Ondanks de Coronapandemie zijn nagenoeg alle regionale sponsoren ons trouw gebleven. Dit in combinatie met het feit dat wij veel inkomsten genereren uit vriendschappelijke wedstrijden, heeft er de afgelopen jaren toe geleid dat wij een financieel zeer gezonde vereniging zijn. Dit gaf ons de financiële ruimte om het bestuur in een totaal nieuw outfit te steken. Een speciaal woord van dank gaat hierbij uit aan Dimmendaal Mode en Maneschijn Reclame.

Door de aanschaf van dit prachtige tenue zijn wij weer in staat om onze vereniging op een representatieve wijze te vertegenwoordigen. Denk hierbij aan externe presentaties (bij voetbalverenigingen), bezoeken aan collega COVS verenigingen of wervingsaangelegenheden qua nieuwe leden. Dit laatste zal het komende jaar de absolute focus hebben van het bestuur! Mede door Corona is ons ledenaantal de afgelopen twee jaar gezakt tot onder de 80 leden! Diverse leden hebben (wegens verschillende motiverende redenen) besloten om niet langer actief te zijn als KNVB scheidsrechters (Jan Karkdijk, Marvin van der Veen, Remco Roelofs, Tim van Kammen en Gerard Westenbroek). Doodzonde, aangezien de meeste stoppers (relatief) jonge leden zijn. De Coronaperiode heeft ervoor gezorgd dat (maatschappij breed) de interesses zijn verschoven en andere zaken prioriteit hebben gekregen. Taak voor ons als bestuur om ons hard te blijven maken voor de werving van nieuwe leden.

Wij doen dit op verschillende manieren. Wij hebben tegenwoordig intensiever contact met regionale voetbalverenigingen. Onze TC gaat steeds vaker op pad, om (club)scheidsrechters te enthousiasmeren voor het arbitrage vak! Wij proberen in grotere mate de verbinding te leggen met clubs. Waar in het verleden clubs bang waren dat goede clubarbiters werden weggeplukt, zie je nu steeds meer een situatie ontstaan waarin we gezamenlijke doelen kunnen formeren. Dit gaat ons (hoogstwaarschijnlijk) niet op korte termijn veel nieuwe leden opleveren, maar wij zijn ervan overtuigd dat dit zijn vruchten op de (middel)lange termijn wel gaat afwerpen.

Deze week hebben wij in samenspraak met de KNVB besloten om onze verenigingsscheidsrechtercursus weer op te pakken! Deze mooie opleidingen hebben de afgelopen twee jaar natuurlijk allemaal stilgelegen. Op deze wijze hopen we weer wat fris bloed aan onze vereniging te kunnen toevoegen. We hebben ze voldoende te bieden: goede trainingsfaciliteiten, voldoende mogelijkheden om jezelf op spelregelgebied te ontwikkelen, voldoende wedstrijden waarbij je als (assistent) scheidsrechter je kunsten kunt vertonen in combinatie met leuke clubavonden (met o.a. Betaald Voetbal scheidsrechters Alex Bos en Sander van der Eijk). Mochten jullie als leden nu leuke/originele aanvullende ideeën hebben om nieuwe leden te verwelkomen, deel dit dan met het bestuur. Samen zijn wij SNO en alleen door het met elkaar te doen, zijn en blijven wij de komende jaren in staat om de vergrijzing (en de daarbij behorende ledendaling) tegen te gaan!

Het volgende onderwerp heeft betrekking op onze aanstellingscommissie. CVV Sparta Enschede heeft bij het bestuur van SNO Nijverdal aangegeven zeer tevreden te zijn over onze arbitrale trio’s. Ook voor het komende seizoen hebben wij weer 12 wedstrijden toebedeeld gekregen. Op zeer korte termijn zullen de wedstrijden weer verdeeld worden onder onze leden. Helaas heeft de organisatie van de Tukkercup besloten om de editie 2021 – 2022 geen doorgang te laten vinden.

Daarnaast krijgen wij als vereniging elke week tussen de 25 en 40 aanvragen van clubs om een invulling te geven aan wedstrijden (welke normaliter door clubarbiters gefloten dienen te worden). In het verleden hebben wij deze wedstrijden nooit aangenomen, aangezien nagenoeg alle actieve SNO leden ook actief waren voor de KNVB. Echter, op dit moment hebben wij meer dan 20 actieve fluitende leden, die (om motiverende redenen) niet meer voor de KNVB fluiten, maar wel voor regionale (eigen) clubs. Mocht jij het leuk vinden om toch af en toe nog eens een wedstrijd te fluiten namens SNO, laat het ons dan weten. Aanbod is er voldoende!

Wij willen namens het bestuur ons nieuwe lid Dennie Mulder (uit Wezep) van harte feliciteren met zijn nieuwe functie binnen de KNVB. Hij is per september medewerker weekenddienst arbitrage. Hij zal op de zaterdagen zijn werkzaamheden voor de KNVB gaan uitvoeren. Dennie blijft ‘gewoon’ actief als assistent scheidsrechter in het zondagvoetbal!

Tot slot wil ik even stilstaan bij de maatwerkbijeenkomsten, welke de komende weken gepland staan. Zoals reeds eerder aangegeven, heeft de KNVB steeds minder rapporteurs. Ter vergelijk: enkele jaren geleden ontvingen wij op de landelijke lijst 7 á 8 rapporten. Met ingang van het nieuwe seizoen zijn dit er nog maar 4(!) Dit is op districtsniveau net zo erg (en misschien wel erger). Hierdoor zie je een ontwikkeling waarin maatwerkbijeenkomsten zeer zwaar worden meegerekend! Wij adviseren onze leden dan ook met klem om alle mogelijke bijeenkomsten bij te wonen! Bij de verplichte themabijeenkomsten in het najaar worden spelregelwijzigingen en de technische richtlijnen besproken in combinatie met de spelregeltoets! De themabijeenkomsten in het voorjaar van 2022 zijn facultatief. Hierbij worden verschillende onderwerpen aangeboden en daar de verdieping in gezocht. Dit zijn onderwerpen die op dit moment spelen en door KNVB officials als

belangrijk worden bestempeld. Nogmaals, pak zoveel mogelijk bijeenkomsten mee! Het kan aan het einde van het jaar het verschil vormen tussen promotie/handhaving en/of degradatie!

Een sportieve groet,

Maurice Paarhuis

De Voorzitter

De Pen:

Beste SNO-ers,

Mijn naam is Max van der Lei. Ik ben 25 jaar oud en (nog) woonachtig in Zwolle. Ik loop nu een aantal jaren rond bij de vereniging en vervul voor SNO Nijverdal tevens de rol als algemeen bestuurslid dus ik denk dat de meeste leden mij weleens voorbij hebben zien komen op trainingen, clubavonden of ledenvergaderingen!

Als algemeen bestuurslid woon ik onze bestuursvergaderingen natuurlijk bij waarin we alle zaken bespreken die te maken hebben met onze verenigingen. Dit kan gaan over allerlei zaken zoals de stand van zaken bij de diverse commissies, financiën, uit te nodigen gastsprekers en bijvoorbeeld het vormgeven van de JALV. Verder ondersteun ik Gerwin Moeken bij het uitvoeren van zijn taken als secretaris. Zo zorg ik ervoor dat het Wel en Wee van onze leden in de nieuwsbrief komt te staan en nodig ik leden uit om iets te schrijven voor ‘’de Pen’’, waarvoor ik nu mijzelf de kans gegeven heb!

De afgelopen vier jaar heb ik Bedrijfskunde gestudeerd aan de Hogeschool Windesheim te Zwolle. Mijn eindscriptie heb ik geschreven voor de Breman Installatiegroep. In mijn afstudeeronderzoek verkende ik de strategische opties m.b.t. de particuliere markt van duurzame installaties en ESCo’s (Energy Service Companies). Dit onderzoek leverde mij een ruime voldoende op waarmee ik nu officieel ben afgestudeerd! Bedrijfskunde is een brede studie met veel mogelijkheden. Echter weet ik nog niet precies welke kant ik op wil. Daarom heb ik momenteel mijn bijbaan weer opgepakt hetgeen mij wat tijd geeft om op deze vraag te broeden. Werken en studeren of een combinatie daarvan behoren daarbij allemaal nog tot de mogelijkheden. Omdat ik ben afgestudeerd heb ik wel mijn kamer in Zwolle opgezegd wat betekent dat ik binnenkort weer in Dedemsvaart woonachtig ben.

Het scheidsrechterschap oefen ik inmiddels ook al een aantal jaren uit. Op de basisschool werd er iedere pauze gevoetbald waarbij ik het zo af en toe geen enkel probleem vond om daarbij te fungeren als scheidsrechter. Toentertijd vond ik het voetballen zelf echter nog het leukste waardoor het nog even duurde voordat ik wedstrijden begon te fluiten. Als voetballer kwam ik uit voor SCD’83 en JVC Dedemsvaart waar ik alle jeugdcategorieën heb doorlopen. Wegens tekort aan scheidsrechters was iedere speler verplicht om af en toe een wedstrijd te fluiten. Waar de meesten dit als een ‘moetje’ beschouwden vond ik dit eigenlijk direct leuk om te doen. Na een eerste

‘beladen’ wedstrijd in de E’tjes, waarbij een vader zich niet wist te bedwingen, het veld opstormde en uiteindelijk verwijderd moest worden door de scheidsrechterscoördinator, heb ik gevraagd of ik vaker wedstrijden zou mogen fluiten. Dit was uiteraard geen enkel probleem en sindsdien ben ik daar nooit mee gestopt. 2014 kreeg ik een BOS-cursus aangeboden vanuit SCD’83 waarna ik voor de KNVB ben gaan fluiten. Momenteel kom ik uit in de zaterdag senioren F groep waarbij ik voornamelijk 1e elftallen in de 3e klasse fluit. Corona heeft de afgelopen tijd voor eenieder natuurlijk roet in het eten gegooid. Hierdoor was het onder andere moeilijk mogelijk om een promotie te maken naar een hogere klasse. Ik hoop van harte dat we dit seizoen weer volledig kunnen fluiten waarbij het mijn persoonlijke doel is om een promotie te maken naar de 2e klasse!

Een sportieve groet,

Max van der LeiWel en Wee:

Hierbij een update betreffende het wel en wee van onze leden. Via deze weg willen we stilstaan bij de stand van zaken betreffende de SNO-ers.

- Op 2 September jl. is ons oud bestuurslid Gerard Wolterink op 91-jarige leeftijd overleden. Gerard was SNO lid vanaf het eerste uur. Op 7 augustus 1964 is SNO opgericht. In hotel Buursink in Nijverdal kwamen op deze datum 18 scheidsrechters bijeen. Op deze avond werd besloten (onder de leiding van voorzitter Anton Rensen) om een eigen scheidsrechtersvereniging op te richten. Aansluitend aan deze vergadering meldden zich 24 (nieuwe) leden aan. In dit (eerste) bestuur heeft Gerard zitting genomen in de functie van algemeen lid.

- Met gepaste trots kunnen wij jullie informeren over het feit dat onze voorzitter Maurice Paarhuis en zijn vrouw Melanie Paarhuis-Tibbe op vrijdag 10 september de trotse ouders zijn geworden van hun prachtige dochter Maud Sandra Doreth! Maud eet veel, slaapt goed en is zoals de voorzitter zelf zegt ‘’super lief voor haar ouders’’.

- Gert Hiemstra heeft nog steeds last zijn knieblessure welke veroorzaakt wordt door slijtage. Hierdoor is Gert nog niet in staat om te trainen. Aanstaande maandag zal in het ziekenhuis bekeken worden welke mogelijkheden er zijn.

- Jan Karkdijk heeft in Juli besloten na 10 jaar actief lidmaatschap bij de KNVB, een punt achter zijn carrière te zetten. Ondanks dat Jan stopt met het fluiten van wedstrijden zal hij wél actief blijven als SNO trainer!

- Gerard Westenbroek heeft 11 september Jl. zijn afscheidswedstrijd voor de KNVB gefloten. Na ruim 54 jaar is daarmee een einde gekomen aan zijn carrière. De derby tussen de dames van vv. Hellendoorn en de Zweef was een mooi laatste affiche. Aan het einde van deze wedstrijd was een vertegenwoordiger van de KNVB en vanuit ons bestuur aanwezig om hem te bedanken voor zijn tijd als scheidsrechter bij de KNVB.

- Hans Hofman heeft zich voor de maand september afgemeld bij de KNVB omdat hij een ongelukje heeft gehad tijdens het werk. Hij hoopt in oktober weer te kunnen gaan fluiten.

- Jan van Otten heeft geen last meer van vermoeidheid en is weer volop bezig met trainen en het fluiten van wedstrijden.

- Jan Karkdijk heeft nog steeds last van zijn bilspier/heupblessure. Jan denkt dat dit wellicht een blijvertje zal zijn omdat het telkens weer opspeelt als hij gaat hardlopen. Wel probeert hij weer mee te trainen met onze trainingsgroep om te kijken of er wellicht herstel optreedt.

- Jan Klein Ganseij heeft onlangs een aantal bloedonderzoeken gehad in het ziekenhuis. Daar zijn geen bijzonderheden gevonden. Jan voelt zich prima en fluit inmiddels ook weer!

- Jan Holtvluwer heeft een bedrijfsongeval gehad. Het herstel gaat wat langzamer dan verwacht.

Via deze weg willen wij bovenstaande heren en dame veel succes en sterkte toewensen bij hun herstel!

Sponsor in beeld:

In het verleden hebben wij (via onze nieuwsbrief) aandacht geschonken aan onze sponsoren. Als bestuur van SNO hebben wij besloten om deze ‘oude’ traditie weer in ere te herstellen. In de vijfde aflevering van de ‘SNO Sponsor in beeld’ staat Mulder Makelaardij uit Nijverdal centraal.

Ben je op zoek naar een woning of wil je juist jouw huidige woning te koop zetten? Met een jarenlange ervaring in de woningmakelaardij ben je Mulder Makelaardij aan het juiste adres voor al je vragen over het kopen of verkopen van een woning. Ze richten zich daarbij met name op Nijverdal en omgeving. Natuurlijk omdat ze hier gevestigd zijn, maar ook omdat ze de wijken, de buurten, de straten, de woningen en in veel gevallen ook de mensen kennen die hier wonen.

Makelaar 2.0

De huidige woningmarkt is continu in beweging. Trends en ontwikkelingen volgen elkaar snel op. Duurzame en energie neutrale nieuwbouw, een toenemende wens van ouderen om gelijkvloers te willen wonen of krapte in de bestaande woningmarkt. Zomaar enkele zaken die Mulder Makelaardij bezighoudt. Dat vraagt om een makelaar met oog voor de toekomst en met een innovatieve aanpak. Internet en social media spelen hierin een belangrijke rol. Dankzij hun netwerk weten ze vaak al wat er te koop is voordat het op Funda staat.

Woningmakelaardij en bedrijfstaxaties

Hoewel woningmakelaardij hun specialisme is, zijn ze ook gekwalificeerd om bedrijfsmatige taxaties te verrichten volgens de normen van het TMI. Uiteraard voldoen ze ook voor wat betreft de woningmakelaardij aan de hoogste kwaliteits- en opleidingseisen die de makelaarsbranche stelt en hebben ze het NVM-keurmerk.

Wat kunnen ze voor jou doen?

Benieuwd wat ze voor jou kunnen betekenen? Ga eens bij ze op bezoek! Onder het genot van een goede kop koffie horen ze graag welke plannen je hebt en leggen ze uit hoe ze jou hierbij kunnen helpen.

Breed aanbod

Samen met Ekelenkamp en JIJ Hypotheken (ook gevestigd in Nijverdal) zijn ze onderdeel van de Heilbron Groep. Dit is een landelijk werkende organisatie met sterke regionale wortels en één van de grootste financieel adviesbedrijven van Nederland. Door deze omvang staan ze voor inkoopkracht en een breed scala aan specialismen.

Naast het taxeren en aan- en verkopen van onroerend goed kan je bij Mulder Makelaardij ook terecht voor onafhankelijk hypotheekadvies (JIJ Hypotheken), financiële planning en adviseren ze jou op persoonlijke en onafhankelijke wijze over jouw (financiële) risico’s en schade-, levens- en zorgverzekeringen. Ben je ondernemer? Dan staan ze je ook terzijde bij inkomens- en pensioenvraagstukken en met arbodienstverlening en risicomanagement (Ekelenkamp).

#DEKRACHTVANSAMEN

Binnen de Heilbron Groep zijn veel verschillende mensen, activiteiten, specialismes en kantoren verenigd. Samen zorgen ze er dagelijks voor dat ze jou nog beter van dienst kunnen zijn.

NVM Makelaar (en directeur) John Mulder (rechts op de foto) is al jarenlang een trouwe sponsor van onze mooie scheidsrechtersvereniging! Via deze weg willen wij hem (nogmaals) van harte bedanken voor zijn jarenlange loyaliteit aan onze vereniging! Wij hopen onze (uiterst) prettige samenwerking nog jarenlang te mogen continueren!

Wil je in contact komen met Mulder Makelaardij? Ze zijn te bereiken via 0548-615075 en onder het volgende e-mailadres: info@mulder-makelaardij.nl.

Scheidsrechtersvereniging Nijverdal en Omstreken (SNO)

P/A Gerwin Moeken (Secretaris)
Marslaan 46
7772 XE Hardenberg
Tel. 06-53156248
E-mail. secretaris@sno-nijverdal.nl

NKC’51 – Sportpark Gagelman    |   Sportlaan 1  7443 RC Nijverdal |   Tel: 0548-614127

Terug naar overzicht
Agenda

Weet wat
er speelt

30Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
07Mei
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
09Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00
10Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00
11Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00

Wij zijn trots op onze sponsoren