KNVB Assist Scheidsrechters nieuwsbrief mei 2021

31 mei 2021

Beste SNO-ers, 

Normaal gesproken stond deze nieuwsbrief in het teken van de laatste loodjes van het seizoen. Op verschillende velden zou na het laatste fluitsignaal een groots kampioensfeest uitbarsten. Op andere plekken zouden degradatiekrakers plaatsvinden. Mei moest eigenlijk in het teken staan van hoop, vreugde en verdriet.

Die emoties zijn er nu waarschijnlijk op veel plekken alsnog, maar helaas niet ingegeven door wat zich op de velden afspeelt. We dreigen het einde van het seizoen wederom te moeten beleven vanaf de zijlijn.

En dus gaat het vizier vol goede moed op komend seizoen. In deze nieuwsbrief lees je onder meer hoe je jezelf daar fysiek goed op kunt voorbereiden, in de vorm van de trainingsschema's en vormen van Hilco de Boer. Ook mentaal kun je aan de slag met de onlangs gepubliceerde spelregelwijzigingen. En ook als je op zoek bent naar de nodige ontspanning kom je aan je trekken, zo kun je bijvoorbeeld meedoen aan een speciaal door ARAG ontwikkelde VAR-quiz.

Mocht je vragen of suggesties hebben, horen we dat uiteraard graag. Neem dan contact met ons op via assist-scheidsrechters@knvb.nl.

Pascal Engelbertink

Verenigingsadviseur arbitrage West 

 
Spelregels

Spelregelwijzigingen veldvoetbal voor het seizoen 2021/'22

De start van het nieuwe seizoen is nog even weg, maar de voorbereidingen zijn al wel in volle gang. Zo zijn de spelregelwijzigingen voor het seizoen 2021/2022 inmiddels bekend. In het nieuwe seizoen verandert er onder meer iets op het gebied van hands.

 
Bekijk hier de wijzigingen
 
 
Quiz

Speel mee en win een door Danny Makkelie en Björn Kuipers gesigneerde bal  

Ben jij diegene die de spelregels altijd beter weet? ARAG lanceert voor de derde keer op rij de ARAG VAR Quiz; een quiz waarin jij op de stoel van de VAR zit! Denk jij spelsituaties beter te kunnen beoordelen dan Bas Nijhuis, Joey Kooij of Shona Shukrula?

Speel mee en maak kans op fantastische prijzen!  

 
Doe mee!
 
 
Portret

Portret: Lucas Boelé

Scheidsrechters maken het mede mogelijk dat voetballers wekelijks van het voetbal kunnen genieten. Of het nu gaat om de pupillen op zaterdagochtend of de Eredivisie op zondagmiddag. De KNVB ondersteunt scheidsrechters zo goed mogelijk, onder meer door arbitrageopleidingen aan te bieden. Voor ieder persoon en voor elk niveau. In een vierdelige serie portretteren we bekende en onbekende scheidsrechters over hun dromen, doelen en de weg die ze hebben afgelegd. In aflevering 1: Lucas Boelé. Meer weten over hoe een scheidsrechtersloopbaan eruit ziet? Klik hier.

 
Lees Lucas' portret
 
 
Scheenbeschermers

Scheenbeschermers verplicht in de zaal

Vanwege een wijziging in de spelregels is het voor zaalvoetballers die deelnemen aan door de KNVB georganiseerde wedstrijden vanaf de start van het seizoen 2021/’22 verplicht scheenbeschermers te dragen. Dit geldt voor alle competities, van de Eredivisie tot aan de Veteranenklasse, vrouwen, mannen en jeugd.

Zaalscheidsrechters kunnen het volledige spelregelboek vinden via Dugout. Daar worden in deze periode ook spelregelsessies gehouden waaraan je kunt meedoen.

 
Klik hier voor meer informatie
 
 

Ook handig om te lezen:

 

 

Terug naar overzicht
Agenda

Weet wat
er speelt

30Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
07Mei
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
09Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00
10Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00
11Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00

Wij zijn trots op onze sponsoren