KNVB botst met amateurclubs die nieuwe spelers willen opstellen in Regio Cup

23 maart 2021

Beste SNO-ers, 

De KNVB lijkt met een groot aantal amateurclubs in conflict te komen. De verenigingen die hun eigen toernooi willen organiseren als er weer gevoetbald kan worden, stuiten op de starre regelgeving van de bond en haar Regio Cup.

Ver voordat de KNVB tot de conclusie kwam dat het seizoen 2020-2021 niet op een normale manier afgemaakt kon worden, hadden clubs al initiatieven genomen om in mei en juni hun eigen competitie op touw te zetten. WHC en SC Genemuiden sloegen in de regio het hardst op de trom, met een aansprekend toernooi met Urk, Flevo Boys, Berkum en Staphorst als deelnemers. Bij clubs in lagere klassen gebeurde al snel hetzelfde.

De verenigingen willen die toernooien aan het einde van het seizoen afwerken met de selecties voor de volgende competitie, om aangetrokken spelers zo te laten wennen aan de nieuwe club. De eindejaarstoernooien worden ook nadrukkelijk gezien als het eerste deel van de voorbereiding op het nieuwe seizoen, dat in september begint en voor de teams in de divisies al half augustus. Met eventueel de eerste wedstrijd als afscheid van het verloren gegane seizoen.

Overschrijving

De voetbalbond stelt echter dat er in haar Regio Cup - de alternatieve KNVB-competitie na het afgebroken seizoen - alleen met de bestaande teams gespeeld kan worden. Inschrijving van nieuwe leden is volgens de bond continu mogelijk, maar het is de vraag of de overschrijvingsdatum van 15 juni daarvoor wordt vervroegd, bijvoorbeeld naar 1 mei. De KNVB lijkt daarvan niet af te willen wijken.

Willen clubs de competitie op eigen houtje doorvoeren, dus met nieuwelingen, dan is het ook de vraag waar zij hun scheidsrechters vandaan moeten halen. De KNVB houdt voor haar arbiters vast aan de Regio Cup en maakt daarmee duidelijk dat zij geen voorstander is van ‘wilde competities’. Met alle gevolgen van dien.

Bron: www.destentor.nl 

Terug naar overzicht
Agenda

Weet wat
er speelt

30Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
07Mei
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
09Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00
10Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00
11Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00

Wij zijn trots op onze sponsoren