Nieuwsbrief SNO Nijverdal - December 2020

20 december 2020

Aan:

- Leden van SNO;

- Vertegenwoordiger COVS distr. Oost;

- Scheidsrechterscommissie KNVB Regio Oost/Noord

- COVS Zustergroepen.

Van de Voorzitter

Beste SNO-ers,

Op dinsdag 22 september waren Rutger Bekebrede en Rens Bluemink namens de KNVB op bezoek bij SNO. Het lijkt (helaas) al weer een eeuwigheid geleden. Het was de laatste groepsactiviteit binnen de SNO, alvorens de overheid besloot om alles (in verband met Corona) voor onbepaalde tijd te sluiten.

Via deze weg willen wij jullie als bestuur graag meenemen in alle gebeurtenissen die sindsdien hebben plaatsgevonden. Allereerst konden de volgende activiteiten geen doorgang vinden:  de clubavonden van 6 oktober, 10 november en 8 december, de informele feestavond met SNO leden (ter ere van alle jubilea) en de uitreiking van de SNO Enquête aan DES op zaterdag 24 oktober.  Bovendien is het nu ook al duidelijk dat de volgende bijeenkomsten / activiteiten geen doorgang zullen vinden: de SNO nieuwjaarsreceptie van 5 januari en het Jan Willem van Essen zaalvoetbaltoernooi (te Kampen).

Daarnaast was er bijzonder verdrietig nieuws te melden. Nadat op 19 juni jl. ons erelid Henk Boerdam of 85 jarige leeftijd was overleden, is op 13 oktober jl. ons lid van verdienste Jacob Calkhoven overleden. Met zijn 91 jaar was Jacob ons oudste (nog levende) lid en bovendien was hij 49 jaar lid van SNO Nijverdal. Ondanks zijn hoge leeftijd was hij nog zeer betrokken bij SNO. Naast zijn lidmaatschap bij SNO was Jacob 80 jaar lid van voetbalvereniging DES. Afgelopen januari werd hij op de nieuwjaarsreceptie van DES door burgemeester Anneke Raven gehuldigd voor dit heugelijke feit. Binnen SNO heeft Jacob in de jaren zeventig en tachtig diverse grote feestavonden voor SNO georganiseerd. Daarnaast is hij jarenlang de kartrekker geweest van onze jaarlijkse viswedstrijd. Bovendien was hij sponsor van de Jacob Calkhoven bokaal voor de winnaar van de viswedstrijd. Voor al zijn verdiensten binnen de SNO is hij in 1984 benoemd tot lid van verdienste! Namens het bestuur willen wij zijn kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen veel sterkte wensen bij dit verlies!

Was 2020 dan alleen maar een jaar om snel te vergeten? Absoluut niet! In de maanden september, oktober, november en december hebben wij als bestuur mogen aanschouwen dat onze actieve leden (ondanks alle opgelegde beperkingen) met elkaar in contact zijn gebleven. Hiervan hebben jullie ook diverse mooie voorbeelden kunnen zien op onze website. Diverse leden gingen in groepjes van twee met elkaar (wekelijks) trainen, belden regelmatig met elkaar of kwamen (met de juiste afstand) bij elkaar op de koffie. Dit typeert onze vereniging. Samen er (ondanks de uiterst vervelende situatie) het beste van maken!

Nu wil ik graag stilstaan bij de activiteiten die wij als bestuur van SNO de afgelopen maanden vorm hebben gegeven. Wij zagen de afgelopen periode bij diverse clubs (in de nabije omgeving) dat men het lastig had. Sponsorinkomsten die terug liepen en in de grotere steden (zoals bijv. Enschede) zagen veel sportverenigingen het ledenaantal (sterk) teruglopen. In deze situatie kun je twee dingen doen: je doet niks en steekt ‘je kop in het zand’, of je gaat aan de slag en je gaat (proberen) om in contact te komen met je leden en sponsoren. Wij, als bestuur van SNO, hebben er bewust voor gekozen om het laatste te doen. De belangrijkste reden hiervoor heeft betrekking op betrokkenheid en oprechte interesse in de mensen die ons lief zijn! Uiteraard waren wij ons ter degen bewust van het feit dat het actief bellen c.q. bezoeken van leden zou gaan zorgen voor afmeldingen (hetgeen ook is gebleken), maar de Coronatijd heeft een dermate grote invloed op het leven van een ieder, dat wij meer waarde hechten aan het (oprechte) persoonlijke contact!

Zoals jullie weten zijn wij in samenspraak met de KNVB bezig met het vormgeven van de opleiding tot verenigingsscheidsrechter. Wij hebben alle deelnemers (welke onder de regio van SNO vallen) persoonlijk benaderd met de mogelijkheid om nu alvast lid te worden van onze vereniging. Wij zijn bang dat (indien het nog erg lang gaat duren voordat de KNVB verder gaat met de opleiding) mensen (vroegtijdig) gaan afhaken. Door deze persoonlijke benadering willen wij de nieuwe lichting (club)scheidsrechters in ieder geval het gevoel geven dat wij ze met open armen trachten te ontvangen!

Een ander actiepunt heeft betrekking op de veertig regionale voetbalverenigingen, waarvoor wij gedurende het seizoen (assistent) scheidsrechters regelen bij vriendschappelijke wedstrijden. Wij hebben alle veertig verenigingen persoonlijk benaderd. Allereerst met het aanbod om ze (waar gewenst) te ondersteunen bij het behoud van vrijwilligers, met in ons geval de specifieke aandacht op clubscheidsrechters. Daarnaast hebben wij de clubs de mogelijkheid geboden om clubscheidsrechters (waar gewenst) naar ons door te verwijzen. Niet direct met het doel om ‘zieltjes te winnen’, maar puur om ze op deze wijze betrokken te houden met arbitrage en het verenigingsleven. Het gebruik mogen maken van onze faciliteiten en (indien de overheid het in januari wellicht weer toestaat) te participeren met onze wekelijkse trainingen. De reacties van de clubs waren warm en men kon onze toenadering zeer waarderen! Naast deze actie richting de voetbalclubs, hebben wij een overzicht gemaakt van alle SNO leden die in de periode van 2015 tot en met heden hun lidmaatschap (om diverse motiverende redenen) hebben opgezegd. Deze groep arbiters hebben wij persoonlijk benaderd, om allereerst te kijken hoe de situatie er anno 2020 uit zag en om (logischerwijze) te vragen in hoeverre SNO voor 2021 wellicht weer voor toegevoegde waarde voor hun zou kunnen zijn! Deze persoonlijke manier van benaderen kon op veel positieve reacties rekenen.

Zoals jullie hebben gemerkt, heeft het bestuur van SNO besloten om alle leden persoonlijk te benaderen! Wij waren erg blij met de reacties! De (trouwe) leden konden ons belletje zeer waarderen en wij op onze beurt waren aangenaam verrast om te horen dat het overwegend goed met onze leden gaat. In totaal hebben wij alle 88 leden gebeld. Zoals jullie weten, hebben wij in het verleden diverse cursussen Kennismaken met Sport vormgegeven. Met dit initiatief zijn wij een paar jaar geleden gestopt. Onze ervaringen waren dat veel mensen participeerden om de verkeerde redenen, zoals het gratis bezoeken van betaald voetbalwedstrijden. Echte liefde voor de arbitrage was er niet of nauwelijks aanwezig. De afgelopen jaren hebben wij (zonder succes) getracht om deze (relatief grote groep) nogmaals enthousiast te maken voor het fluiten, hetgeen ons echter niet is gelukt. 7 van deze scheidsrechters hebben dan ook aangegeven niet langer lid te willen zijn van SNO. Uiteraard erg jammer, alleen willen wij als SNO leden die graag lid van ons willen zijn. Niet omdat wij het streven hebben om maar zoveel mogelijk leden te hebben. Daarnaast was er een (relatief) oud lid, die ook al jaren niet meer actief was als scheidsrechter, die zijn lidmaatschap wenste te beëindigen. Hierdoor hebben wij op dit moment nog 80 leden. Niet erg wat ons betreft, aangezien wij juist als bestuur merken dat het percentage actieve leden elk jaar groeiende is! Zoals je uit bovenstaande namelijk ook kunt aflezen, is het zo dat alle actieve leden ons (ook in deze bijzondere tijden) trouw blijven, zoals het een goede vereniging ook betaamd! Diverse leden kwamen met het idee om voor het einde van 2020 een SNO Pub quiz te organiseren. Het bestuur van SNO heeft dit besproken met onze ontspanningscommissie en via deze weg kunnen wij jullie mededelen dat deze quiz op dinsdag 29 december zal plaatsvinden! De verdere instructies zullen jullie later in deze nieuwsbrief terug kunnen lezen!

Deze week heeft het bestuur diverse SNO-ers bezocht met een overheerlijk vleespakket. Dit kerstgeschenk werd overhandigd aan alle (actieve) commissieleden.

Daarnaast kregen ook alle ereleden van SNO een heerlijke schotel! De reacties waren hartverwarmend. Men kon deze (kleine) geste zeer waarderen. Wij hebben ook Annie Boerdam-Hemmink (de vrouw van ons dit jaar overleden erelid Henk Boerdam) bezocht. Ze kon ons bezoek zeer waarderen en vroeg mij om alle leden (die haar de afgelopen periode een hart onder de riem hadden gestoken) oprecht te bedanken voor de getoonde interesse!

Naast (potentiële) SNO leden, hebben wij de afgelopen periode ook nadrukkelijk contact gehad met (potentiële) (nieuwe) sponsoren. Het moge duidelijk zijn dat sommige sponsoren het momenteel zwaar hebben. Wij hebben diverse sponsoren persoonlijk bezocht en hebben gezamenlijk gekeken naar hun situatie. Op dit moment hebben twee sponsoren besloten om te stoppen als sponsor. Het is goed om te zien dat de meeste sponsoren SNO (ook in deze zware periode) trouw blijven, waarvoor onze oprechte dank!

SNO is een financieel (zeer) gezonde vereniging. Wij hebben qua financiën niets te klagen. Desondanks zijn wij wel (oprecht) van mening dat stilstand achteruitgang betekend. Dit is de reden dat wij de afgelopen periode (selectief) op zoek zijn gegaan naar nieuwe sponsoren! Dit hebben wij op de volgende wijze gedaan. Zoals reeds eerder besproken, hebben wij veertig verengingen, welke bij SNO zijn aangesloten. Wij hebben gekeken welke (lokale) bedrijven zich als sponsor aan deze clubs hebben verbonden. Louter de sponsoren die wij persoonlijk (ook) kennen hebben wij daarop benaderd. In totaal hebben wij ruim 50 potentiële sponsoren benaderd. Uiteraard hebben wij hierin goed gekeken naar de branches waarin men actief was. Wij snappen ook heel goed dat de horeca en/of de toeristenbedrijven momenteel wel andere problemen hebben. Over al het algemeen waren de reacties zeer positief. Leuk detail om te melden heeft betrekking op het feit dat wij van meer dan 20 bedrijven oprechte complimenten kregen over onze website! In totaal heeft deze nieuwe wervingsronde op dit moment reeds 4 nieuwe sponsoren opgeleverd. In januari zullen wij jullie hierover verder op de hoogte houden! Het is sowieso een fijne constatering dat diverse (bekende en onbekende sponsoren) zich aan ons willen verbinden!

Wij hopen jullie via deze weg een inkijkje te hebben mogen geven met de diverse activiteiten, zoals wij deze de afgelopen periode hebben vormgegeven. Alle mogelijke ontwikkelingen en besluiten kunnen jullie allemaal terugvinden op onze website. Sinds 1 september jl. hebben wij (om in deze lastige periode waarin we elkaar niet mogen zien) besloten om iedere twee dagen een nieuw nieuwsartikel op onze website te plaatsen. Wij merken dat deze werkwijze op veel waardering kan rekenen. Daarom zullen wij deze werkwijze ook de komende periode continueren. Mocht je zelf nog leuke onderwerpen hebben, schroom dan niet om dit met ons te delen!

Rest mij nog om een ieder bijzonder fijne feestdagen toe te wensen! Geniet met familie en vrienden (binnen de geldende regels) en wij hopen als bestuur dat wij een ieder snel weer in levende lijve mogen ontmoeten!

Een sportieve groet,

Maurice Paarhuis

De Voorzitter

De Pen:

Beste SNO-ers,

Dit maal zal de rubriek ‘de pen’ worden ingevuld door de voorzitter. De laatste 3.5 jaar zijn wij als SNO erin geslaagd om diverse nieuwe leden aan onze mooie club te binden. Echter zien deze nieuwe leden ‘hun’ voorzitter (ook buiten de Corona tijd om) minder vaak bij de reguliere trainingen dan gewenst.

Ik wil mij daarom graag verder voorstellen voor die mensen die mij (nog) minder goed kennen. Ik ben 32 lentes jong en woonachtig in Hellendoorn en sinds 3 april 2017 de voorzitter van SNO Nijverdal. Op 7 juli 2017 ben ik getrouwd met Melanie. Melanie is een Nijverdalse en ik ben een geboren en getogen Ommenaar.

Melanie is 28 jaar en werkzaam als Sales Manager Benelux bij Esdec BV in Deventer. Esdec levert montagesystemen voor verschillende typen schuine daken. Vanaf haar veertiende voetbalt ze in het eerste dameselftal van RKSV de Zweef in Nijverdal. Daarnaast zit Melanie in het bestuur van RKSV de Zweef. Rond de zomervakanties traint ze regelmatig mee met onze trainingsgroep, aangezien haar voetbalteam rond deze periode geniet van een welverdiende vakantie.

Nadat ik mijn VWO diploma heb behaald aan het Vechtdal College te Hardenberg, ben ik de opleiding Management, Economie en Recht gaan studeren aan het Windesheim in Zwolle. Aansluitend heb ik de master Bedrijfskunde gedaan aan de universiteit in Enschede.

Zoals de meesten binnen SNO weten, ben ik 6.5 jaar werkzaam geweest bij Faber Personeelsdiensten. Binnen Faber bekleedde ik de functie van Senior-Vestigingsmanager. Ik was werkzaam vanuit onze vestigingen in Apeldoorn en Rijssen. Dit jaar heb ik het besluit genomen om Faber te gaan verlaten en momenteel ben ik mij druk aan het oriënteren op de arbeidsmarkt. Sinds mijn zestiende ben ik actief als scheidsrechter. Ik heb zelf tot mijn zestiende gevoetbald bij v.v. O.Z.C. uit Ommen. Nadat ik uitviel met een meniscus blessure heb ik besloten om te stoppen als voetballer en mij te richting op mijn scheidsrechters carrière. Ik heb drie jaar onderdeel mogen uitmaken van het talententraject Betaald Voetbal. Uiteindelijk ben ik gewogen en ben ik te licht bevonden. Ik zat in de lichting met Joey Kooij en Sander van der Eijk. Beide heren zijn ondertussen actief als arbiter in de eredivisie.

Ik ben nu voor het derde achtereenvolgend jaar actief als scheidsrechter in de derde divisie. Binnen SNO hebben we twee arbiters, welke wekelijks actief zijn in de derde divisie. Dit zijn Erik ter Brake en ondergetekende. Het zou voor onze vereniging prachtig zijn als binnen afzienbare tijd een SNO-er de stap mag maken naar de absolute top van het amateurvoetbal.

Naast mijn functie van scheidsrechter ben ik ook coach binnen het talententraject. Ik was voornemens om hier aan het einde van het afgelopen seizoen mee te stoppen, maar ik heb toch besloten om mijn werkzaamheden voort te zetten. Met ingang van dit seizoen ben ik coach geworden van ons SNO lid Stan Endeman uit Luttenberg. Hopelijk kan Stan binnen afzienbare tijd de stap maken naar de top van het amateurvoetbal.

Rest mij nog om alle leden van SNO fijne feestdagen toe te wensen! Blijf gezond, let goed op elkaar en hopelijk kunnen wij in 2021 weer lekker wedstrijden fluiten!

Een sportieve groet,

Maurice Paarhuis

Wel en Wee:

Hierbij een update betreffende het wel en wee van onze leden. Via deze weg willen we stilstaan bij de stand van zaken betreffende de SNO-ers.

Op 19 November zijn Marinus en Corrie Wissink 50 (!) jaar getrouwd. Ook via deze weg willen wij hen van harte feliciteren met dit 50 jarig huwelijk.

Jan Karkdijk is zo goed als hersteld van zijn blessure. Jan is beschikbaar als scheidsrechter wanneer de competitie weer van start gaat.

Jan Otten heeft eind September een kuitblessure opgelopen. Momenteel traint Jan weer voor zichzelf en geeft aan klaar te staan voor de herstart van de competitie.

Leon Groenhuijsen geeft aan volledig hersteld te zijn van zijn hamstringblessure. Leon traint inmiddels weer volledig mee met zijn voetbalteam en loopt daarnaast 1 a 2 keer per week hard. Klaar voor de hervatting dus.

Gert Maneschijn is hersteld van zijn blessure (aanhechting kuit) en loopt al weer flinke stukken hard.

Sponsor in beeld:

In het verleden hebben wij (via onze nieuwsbrief) aandacht geschonken aan onze sponsoren. Als bestuur van SNO hebben wij besloten om deze ‘oude’ traditie weer in ere te herstellen. In de eerste aflevering van de ‘SNO Sponsor in beeld’ staat Logimest B.V. uit de Krim centraal. Directeur van Logimest B.V. is Freddy de Boer (foto bij het artikel). Voor velen zal Freddy geen onbekende zijn. Hij is leider en assistent-scheidsrechter van SJO JCO JO 19-1 uit Ommen en bovendien is hij (net zoals veel SNO-leden) al jarenlang een vrijwilliger bij de diverse KOMM-MIT Toernooien in Ommen. De link met SNO heeft betrekking op het feit dat hij de oom is van onze voorzitter Maurice Paarhuis.

Als we inzoomen op het bedrijf, dan kunnen we stellen dat Logimest B.V. een professionele mesthandelaar is, welke verschillende diensten kan aanbieden. Hoofdzakelijk bemiddelen ze tussen leverancier en afnemer van dierlijke meststoffen. Logimest B.V. is sterk in een snelle én correctie distributie van verschillende meststoffen door vraag en aanbod efficiënt en praktisch aan elkaar te koppelen. Logischerwijze werken ze volledig volgens de huidige wet- en regelgeving op het gebied van bemestingsproducten, zoals het een goede mesthandel in Noordoost Nederland betaamt.

Scheidsrechtersvereniging Nijverdal en Omstreken (SNO)

P/A Gerwin Moeken (Secretaris)
Marslaan 46
7772 XE Hardenberg
Tel. 06-53156248
E-mail.
secretaris@sno-nijverdal.nl

NKC’51 – Sportpark Gagelman    |   Sportlaan 1  7443 RC Nijverdal |   Tel: 0548-614127

 

Terug naar overzicht
Agenda

Weet wat
er speelt

09Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00
10Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00
11Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00
14Mei
Clubavond onder leiding van de Technische Commissie
Aanvang: 20:30
14Mei
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:15

Wij zijn trots op onze sponsoren