Overlijdensbericht Jacob Calkhoven

17 oktober 2020

Beste SNO-ers, 

Op dinsdagavond 13 oktober is ons zeer gewaardeerde lid van verdienste Jacob Calkhoven overleden. Jacob is 91 jaar oud geworden. Jacob was ons oudste (nog levende) lid en is 49 jaar lid geweest van onze vereniging. Jacob was ondanks zijn hoge leeftijd nog zeer betrokken bij onze vereniging en indien zijn gezondheid het toeliet was hij nog jaarlijks aanwezig bij onze jaarvergadering. 

Op dinsdag 5 oktober jl. zijn Maikel en Maurice nog bij hem op de koffie geweest. Hij vertelde prachtige anekdotes over vroeger. Naast zijn lidmaatschap van SNO was Jacob 80 jaar lid van voetbalvereniging DES. Afgelopen januari werd hij op de nieuwjaarsreceptie van DES (in het bijzijn van zijn familie) door burgermeester Anneke Raven gehuldigd voor dit heugelijke feit. Bij DES was hij jeugdleider, wedstrijdleider, actief lid van de feestcommissie van 50 jaar DES en tevens nauw betrokken bij activiteiten als het wildvlees-feest en eieren zoeken. Daarnaast was hij tussen 1971 en 1986 actief als clubscheidsrechter.

Jacob heeft in de jaren 70 en 80 diverse malen de feestavond bij SNO georganiseerd. Volgens insiders waren dit grootse en prachtige feesten. Op dergelijke avonden kwamen ook diverse vertegenwoordigers van de Twentsche Voetbalbond. 100 feestgangers waren de standaard. Daarnaast was hij altijd een van de kartrekkers van onze jaarlijkse viswedstrijd. Hij was de sponsor van de Jacob Calkhoven bokaal voor de winnaar van de viswedstrijd. Voor al zijn verdiensten voor SNO is hij in 1984 benoemd tot lid van verdienste! 

Namens het bestuur en de leden van SNO wensen wij zijn kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen alle sterkte toe.

Bestuur SNO Nijverdal

 

 

 

Terug naar overzicht
Agenda

Weet wat
er speelt

23Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
30Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
07Mei
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
09Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00
10Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00

Wij zijn trots op onze sponsoren