Toekomst COVS Nederland

18 januari 2022

Beste SNO-ers,

Als bestuur van SNO staan wij voor transparantie en willen wij onze leden (voor zover mogelijk) betrekken bij alle actuele ontwikkelingen.

Zoals jullie (wellicht) weten heeft de COVS (Centrale Organisatie voor Voetbal Scheidsrechters) recentelijk te maken gehad met diverse mutaties binnen het bestuur.

Het nieuwe bestuur heeft besloten om gezamenlijk met alle COVS groepen in Nederland (digitaal) om tafel te gaan, om gezamenlijk kritisch te kijken naar de (nabije) toekomst van de COVS. Tijdens de laatste ALV van de COVS heeft het bestuur (in samenspraak met de COVS groepen) besloten om een werkcommissie op te zetten, welke nader onderzoek gaat doen over de (nabije) toekomst van de COVS.

Op 9 februari staat onze (online) sessie gepland met de COVS. Andere COVS groepen welke bij deze sessie zullen aansluiten zijn Enschede, Haarlem, Oss-Uden, de Langstraat en Leiden.

Namens de COVS hebben wij als bestuur enkele vragen toegestuurd gekregen. Uiteraard zullen wij als bestuur een antwoord formuleren, echter willen wij hierin ook graag de mening van onze leden horen. Niets moet, maar mocht je de behoefte voelen om over onderstaande vragen je mening te delen met het bestuur, dan heeft eenieder de mogelijk tot dinsdag 19 februari om zijn/haar mening te delen met onze secretaris Gerwin Moeken. Hij is te bereiken onder het volgende emailadres: secretaris@sno-nijverdal.nl . Wij zullen de geleverde input implementeren in onze antwoorden richting de COVS.

Nadat de COVS alle COVS groepen heeft gesproken, zullen ze een enquête uitzetten bij alle lid verenigingen. De resultaten hiervan zal het bestuur van de COVS presenteren tijdens de eerstvolgende ALV.

Hieronder staan de vragen weergegeven:

  1. Heeft de (landelijke) COVS nog bestaansrecht?
  2. Hoe en op welke wijze kunnen COVS groepen de verbinding zoeken met voetbalclubs?
  1. Op welke wijze kunnen COVS groepen de teruggang van het aantal leden stoppen en weer meer nieuwe leden aan zich binden?
  2. Wat zijn de belangrijkste taken van een COVS (lid) vereniging? Waar moet de focus op liggen?
  3. Heb jij (eventueel) nog andere tips en/of adviezen voor de landelijke COVS?

Een sportieve groet,

Bestuur SNO Nijverdal

Terug naar overzicht
Agenda

Weet wat
er speelt

30Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
07Mei
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
09Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00
10Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00
11Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00

Wij zijn trots op onze sponsoren