Trainen

08 mei 2020

Beste SNO-ers,

Op woensdag 6 mei heeft de minister president aangegeven dat volwassenen (onder bepaalde voorwaarden) weer (in groepsverband) de trainingen mogen hervatten. De 1.5 meter afstand is hierin een harde eis!

Op de bestuursvergadering van 7 mei heeft het bestuur bovenstaande besproken.

Wij hebben contact opgenomen met de gemeente en NKC'51.

NKC is bezig met het ontwikkelen van protocollen, voor de jeugd hebben zij die rond en traint de jeugd weer, voor de senioren is dat nog niet het geval.

Ons reguliere trainingsveld (veld 4) is gesloten in verband met groot onderhoud. Deze zal gesloten blijven tot het einde van het huidige seizoen.

Met betrekking tot de herstart van de trainingen per 11 mei geeft de gemeente het volgende aan:

“Wij zijn op dit moment zelf nog in afwachting van aanvullende en meer gedetailleerde informatie over de voorwaarden waaronder dit kan plaatsvinden. Voor deze informatie zijn wij, zoals ook al bij de vorige verruiming aangegeven, mede afhankelijk van andere organisaties (bv. crisisteam van de Veiligheidsregio Twente, VSG / NOC*NSF). Zodra deze informatie binnen is, zullen wij u nader informeren over de mogelijkheden, de voorwaarden waaronder en startdatum waarop buitensportactiviteiten door volwassenen weer plaats kunnen vinden.

Uiteraard streven wij er naar om waar mogelijk, samen met u, zo snel mogelijk vanaf 11 mei tot invoering van de toegestane verruiming voor volwassenen te komen.

Gelet op de ervaringen tot nu toe is het echter onwaarschijnlijk dat de startdatum van 11 mei (in alle gevallen) haalbaar is.

Wij hebben vanuit de trainers het verzoek ontvangen om in de bossen de gaan trainen. Wij begrijpen heel goed dat onze leden weer staan te trappelen om in groepsverband de trainingen te hervatten.”

Zonder toestemming van de gemeente keuren wij dit niet goed.

Als scheidsrechters hebben wij een voorbeeld functie in het naleven van regels. Wij willen dus eerst de instemming van de gemeente. Daarnaast hebben wij veel (relatief) oudere leden, welke (logischerwijze) tot de kwetsbare groep behoren.

Hoe graag wij ook zouden willen dat de trainingen weer kunnen starten, staat bij ons de gezondheid van onze leden op de eerste plek!

Uiteraard is een ieder individu vrij om voor zichzelf te trainen, binnen de bestaande regels. Indien meerdere leden besluiten om gezamenlijk te trainen, binnen de huidige regels, is dat op eigen initiatief en verantwoordelijkheid.

Wij stellen het zeer op prijs, als er met meerdere personen getraind wordt, dat daarbij geen SNO-kleding wordt gedragen.

Wij hopen zo snel in samenwerking met de trainers en gemeente een goedgekeurd protocol te krijgen, zodat de trainers in de openbare ruimte (het bos) trainingen kunnen verzorgen.

Via deze weg wensen wij onze leden veel succes de komende periode.

Blijf gezond en hopelijk tot snel!

Een sportieve groet,

Bestuur SNO Nijverdal

Terug naar overzicht
Agenda

Weet wat
er speelt

23Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
30Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
07Mei
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
09Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00
10Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00

Wij zijn trots op onze sponsoren