IJssel en Berkeltoernooi 2020 afgelast

10 mei 2020

Beste SNO-ers, 

Onderstaande brief hebben wij ontvangen van COVS Vereniging Zutphen. 

Een sportieve groet,

Bestuur SNO Nijverdal

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Beste collega’s,

In de eerste plaats hopen wij uiteraard dat jullie allemaal gezond zijn en er ook in de familie- en kennissenkring niemand rechtstreeks is getroffen door het Corona-virus. Uiteraard hebben we de ontwikkelingen met de grootst mogelijke belangstelling gevolgd. Uit de laatste persconferentie van het kabinet is onomstotelijk vast komen te staan, dat er dit seizoen niet meer gevoetbald gaat worden.

Tot 1 september liggen alle publiekstrekkende activiteiten stil. Menig scheidsrechter zal zich afvragen of zijn wedstrijd in de eerste helft van de competitie tot die categorie gerekend zou mogen worden, maar desondanks zit het seizoen er ook voor de scheidsrechters en de assistenten op.

Onze prestatieve scheidsrechters wachten nog even in spanning af op welke wijze de KNVB omgaat met mogelijke promoties en degradaties. Ook diverse voetbalverenigingen en BVO’s zitten nog in onzekerheid in welke klasse ze komend seizoen zullen uitkomen. Maar daarna zal het voetbal gedurende langere tijd enkel nog bij VI worden besproken. In ieder geval is het belangrijkste dat iedereen gezond en positief door de crisis komt.

Jullie zullen op basis van bovenstaande niet verbaasd zijn dat het traditionele IJssel- en Berkelvoetbaltoernooi opnieuw niet door zal gaan. Waren vorig jaar de extreme weersomstandigheden de oorzaak, dit jaar dus de Corona-crisis. Het is niet anders!

Maar we hopen als bestuur van de organiserende vereniging SZO-Zutphen van harte dat het feit dat we nu twee achtereenvolgende keren onze competitie als COVS-ers niet sportief hebben kunnen afsluiten, niet zal leiden tot het annuleren van dit jaarlijkse evenement. Velen zullen het met ons eens zijn, dat een informele afronding van een geslaagd seizoen met collega’s uit het district Oost bijdraagt aan een gevoel van saamhorigheid. Misschien dat de aangepaste samenleving na Corona aanleiding is om opnieuw met het hele gezin en alle leden van de COVS-groep naar het toernooi te komen. Misschien moeten we bij de organisatie daarmee dan zelfs nadrukkelijk rekening gaan houden.

Uiteraard bedanken we alle vrijwilligers, die al met de noodzakelijke voorbereidingen druk zijn geweest en de scheidsrechters en EHBO-ers, die hun medewerking hadden toegezegd. Hopelijk zien we elkaar komend jaar in goede gezondheid terug.

In ieder geval is die wens het belangrijkste. “In goede gezondheid” ,een zinsnede die voorheen zo eenvoudig en zonder nadenken aan een groet werd toegevoegd. Deze onvoorspelbare epidemie heeft aangetoond, dat het welzijn van velen, ook met een goede conditie, allerminst een zekerheid is en de toekomst zowel qua gezondheid als werkkring uiterst onzeker. Of er sprake is van een nieuwe start van de voetbalcompetitie “na de vakantie” moet niet alleen vanwege het feit dat geliefde vakanties worden afgeblazen, nog blijken.

De Scheidsrechtersvereniging Zutphen en Omstreken rekent er in ieder geval op, dat iedereen na de crisis zijn hobby weer voor de volle honderd procent zal oppakken en de KNVB van deze situatie gebruik maakt om het contact met de COVS te optimaliseren. Van harte tot ziens !

Met vriendelijke groeten,

Gertie Brouwer 

Secretaris Scheidsrechtersvereniging Zutphen en Omstreken

Terug naar overzicht
Agenda

Weet wat
er speelt

23Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
30Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
07Mei
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
09Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00
10Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00

Wij zijn trots op onze sponsoren