Eindstand Online Spelregelquiz Seizoen 2022 - 2023

01 juni 2023

Beste SNO-ers, 

Het is vandaag 1 juni! Het spelregelseizoen 2022 - 2023 zit er officieel op. 

Nadat alle SNO leden 12 maanden de mogelijkheid hebben gehad om de spelregels in te vullen, ziet de eindstand er op de volgende wijze uit: 

1. Wim van der Velde 1190 pt.
2. Maurice Paarhuis 1190 pt.
3. Gerwin Moeken 1090 pt.
4. Hans Luiken 1080 pt.
5. Bas ten Tije 810 pt.
6. Jan Wijnberg 800 pt.
7. Max van der Lei 750 pt.
8. Gert Hiemstra 710 pt.
9. Rudolf Wolterink 700 pt.
10. Jan van Otten 570 pt.

 

Namens het bestuur willen we Wim van der Velde van harte feliciteren met de (interne) winst. Ondanks het feit dat Wim niet de jongste is, kan hij worden gezien als een voorbeeld voor alle leden van de club. Wim wil zich elke dag verbeteren en vult elke maand netjes alle spelregelvragen in, waardoor hij ook een hoge score heeft behaald op de maatwerkbijeenkomst.

Wij zijn ons als bestuur er zeer goed van bewust dat spelregels (oefenen) niet de favoriete bezigheid is, maar we zijn wel teleurgesteld in het feit hoe weinig leden elke maand een paar minuten investeren in het oefenen met spelregels. 

Nagenoeg alle (nog fluitende) leden zijn ambitieus en geven elk jaar aan te willen promoveren. Dat is natuurlijk een goede instelling, maar (uitmuntende) spelregelkennis is hierbij natuurlijk wel een basisvereiste. De laatste jaren zijn er steeds minder rapporteurs, waardoor de maatwerkbijeenkomst (waarbij je veel punten kunt halen voor de spelregeltoets) steeds zwaarder mee gaat wegen in de eindranglijst! 

Wil je als arbiter maximaal presteren, dan zijn er enkele zaken die je zelf in handen hebt. De voornaamste twee hebben betrekking op spelregelkennis en een uitstekende conditie. Hier heb je zelf invloed op door regelmatig te trainen en daarnaast hebben wij als bestuur een (online) tool gekocht waarmee je (op een moment en plek naar voorkeur) zelf kunt oefenen met enkele spelregelvragen. Mocht je vragen fout hebben gemaakt, dan heb je de mogelijkheid om de uitleg tot je te nemen, zodat je in de nabije toekomst dergelijke fouten niet weer zult maken. 

Je moet je als arbiter focussen op elementen waar je ZELF invloed op kunt uitoefenen. Een waarnemer heb jij als arbiter 'niet in je macht' en het is een factor waar jij niet altijd zelf invloed op kunt uitoefenen. De andere twee elementen (conditie en spelregelkennis) wel, dus mocht je daadwerkelijk ambitieus zijn, ga je hier dan ook (in grotere mate) op focussen! 

De KNVB heeft de spelregelwijzigingen nog niet gepubliceerd. Als bestuur hebben wij daarom besloten om nog niet officieel te gaan starten met het nieuwe spelregelseizoen. De Leden hebben gedurende de maanden juni, juli en augustus de mogelijkheid om nog extra te oefenen. Drie maanden de mogelijkheid om optimaal voorbereid te zijn qua spelregels. Vanaf 1 september zullen wij de resultaten resetten en gaan we van start met het seizoen 2023 2024. 

Je kunt je inloggen met de volgende gegevens:

Gebruikersnaam: e-mailadres

Wachtwoord: SNOnijverdal2024 

Doe er je voordeel mee!

Een sportieve groet,

Bestuur SNO Nijverdal

Terug naar overzicht
Agenda

Weet wat
er speelt

23Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
30Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
07Mei
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
09Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00
10Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00

Wij zijn trots op onze sponsoren