Drukbezochte feestavond met NKC'51

23 mei 2023

Beste SNO-ers,

Op vrijdag 12 mei stond onze jaarlijkse feestavond met onze sportvrienden van NKC'51 op de planning. 

In het verleden hebben wij jarenlang (tot en met 2017) op oudejaarsdag een zaalvoetbaltoernooi georganiseerd met NKC’51. Vanaf 2019 hebben wij (in samenspraak met het bestuur van NKC’51) besloten om deze traditie te beëindigen en in te ruilen voor een nieuwe interactieve activiteit.

Op 9 februari 2018 heeft de eerste editie van de jeu de boules wedstrijd plaatsgevonden. Bij de eerste editie waren 48 deelnemers aanwezig. Bij de tweede editie (in 2019) was dit aantal gegroeid naar 54 deelnemers. Op 27 maart 2020 stond de derde editie op het programma, maar deze heeft helaas nooit een doorgang gevonden in verband met Corona.

Nadat dit leuke interactieve toernooi drie jaar geen doorgang heeft kunnen vinden, heeft op vrijdag 12 mei het toernooi haar derde editie gekend. 

In totaal hadden zich (namens SNO) dertig teams opgegeven. Op het laatste moment waren er nog drie afmeldingen van Melanie Paarhuis (blessure), Sandra Karkdijk (verplichtingen elders) en Maikel van Munster (blessure). Hierdoor werd het aantal deelnemende teams gereduceerd tot 27. Maikel was samen met Jennie Schwarte aanwezig om alle teams van SNO aan te moedigen. 

Alle deelnemers van SNO werden gekoppeld aan een lid van NKC'51. Hierdoor zat de kantine afgeladen vol, hetgeen absoluut heeft gezorgd voor een uitermate gezellige sfeer. 

De avond zag er op de volgende wijze uit: 

Om 19.00 arriveerden alle spelers (en de bijbehorende supporters). Iedereen werd van harte welkom geheten met een heerlijke kop koffie gecombineerd met een lekkere plak cake. Aansluitend stond de eerste ronde centraal. Bij jeu de boule wint het team welke als eerste 13 punten heeft binnengesleept. Op nagenoeg alle velden waren er spannende en attractieve wedstrijden te aanschouwen. 

Nadat de deelnemers konden genieten van een lekkere kop koffie, stond direct de tweede ronde op de planning. De prijzen werden verdeeld, hetgeen absoluut iets deed met het fanatisme van diverse spelers. Het gebeurde regelmatig dat de meetlinten erbij werden gepakt, aangezien men van mening was dat beide teams dichter bij lagen. Het leverde prachtige beelden op. 

Rond 21.30 waren alle deelnemers uitgespeeld. Het was tijd voor de inwendige mens. NKC'51 had een heerlijke Chinese maaltijd geregeld. Tijdens het nuttigen van de maaltijd was onze sportvriend Frits Hofstede druk bezig met het verkopen van alle loten. Frits heeft de gave van het woord en binnen no time waren alle loten uitverkocht. 

Alvorens we overgingen tot de verloting ontving onze voorzitter 2 prachtige Derby star ballen van Frits, waarvoor onze oprechte dank! Aansluitend kreeg de voorzitter van NKC'51 (Wouter Felix) twee korfballen uit handen van Frits. 

Aansluitend stond de verloting op de rol. Normaliter gaan alle prijzen naar Fenna Hiemstra, maar ditmaal was er een ander SNO lid die (belachelijk vaak) in de prijzen viel: Jan Otten. Het schijnt dat Jan in Hardenberg een wijnhandel is begonnen! 

Tot slot stond Frits stil bij de prijsuitreiking. SNO Nijverdal was winnaar geworden van de derde editie van de Jeu de Boule wedstrijd. Uit handen van Frits ontving onze voorzitter de beker! Het was voor eenieder een prachtige afsluiting van een uiterst gezellige avond. De totale uitslag staat hieronder weergegeven:

Rond 23.30 gingen alle deelnemers met een goed gevoel richting huis. Het was een prachtige avond, waarin jong en oud er samen voor hebben gezorgd dat er een uitstekende ontspannen sfeer hing. 

In 2024 zal de organisatie in handen liggen van SNO! In samenspraak met NKC'51 gaan wij er dan opnieuw een prachtig feest van maken!

Een sportieve groet,

Bestuur SNO Nijverdal

Terug naar overzicht
Agenda

Weet wat
er speelt

30Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
07Mei
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
09Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00
10Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00
11Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00

Wij zijn trots op onze sponsoren