Hoge opkomst bij laatste clubavond van het seizoen!

25 mei 2023

Beste SNO-ers,

Op dinsdag 16 mei stond de laatste reguliere clubavond van het seizoen 2022 – 2023 op de planning. Deze clubavond werd ingevuld door onze technische commissie, bestaande uit Jan Otten, Stan Endeman en Max van der Lei. Daarnaast heeft ons jonge talent Bent Kuipers een presentatie gegeven over zijn belevenissen in Silves. Hij heeft van 17 tot 19 maart gefloten op een Internationaal JO-17 toernooi. Het was voor Bent de tweede maal dat hij mocht fluiten op de Algarve Cup in Portugal. 

Allereerst was het mooi om te zien dat 32 leden bij deze clubavond aanwezig waren. De TC (en ook Bent) hebben veel tijd en energie gestoken in het maken van de presentaties. Het is in dergelijke gevallen mooi om te zien dat ook veel leden de moeite nemen om aanwezig te zijn bij deze mooie presentaties.

Alvorens Bent kon starten met zijn presentatie, had Maurice namens het bestuur nog enkele mededelingen, welke hieronder staan weergegeven.

  1. Antoon Koopmans en Rutger Beun hebben het bestuur geinformeerd over het feit dat beiden hun lidmaatschap bij SNO opzeggen. Als bestuur vinden wij het natuurlijk oprecht jammer dat de heren dit besluit hebben genomen, alleen respecteren wij de gemaakte keuzes uiteraard wel. Antoon is i.v.m. een slepende blessure niet meer in staat om te fluiten en gaat zich op andere hobby’s richten. Rutger heeft een druk bestaan met een jong gezin in combinatie met een veeleisende baan als directeur op een basisschool. Hij legt zijn prioriteiten niet langer bij het fluiten en heeft daarom besloten om te stoppen als KNVB official. Namens het bestuur willen wij beide heren bedanken voor hun inzet binnen SNO en ze al het goeds te wensen voor (de nabije) toekomst.
  2. Met gepaste trots willen wij jullie informeren over het feit dat wij met Stijn Lander een nieuw lid hebben weten binnen te halen. Stijn is 17 jaar en woonachtig in Zwolle. Hij fluit zijn wedstrijden in de zaterdag jeugdgroep E. In verband met zijn examens (Gymnasium) is hij niet in staat om hedenavond aanwezig te zijn. Bij de feestavond van 8 juli zal Stijn officieel worden gepresenteerd als nieuw lid van onze vereniging. Daarnaast hebben wij met Marcel Rolfes (de vader van Ruben) een nieuwe donateur binnengehaald. Binnenkort zal Marcel zichzelf nader introduceren aan onze leden via een uitgebreide introductie op de website.
  3. Gert Maneschijn heeft het bestuur geinformeerd dat hij zijn functie van trainer per direct zal beëindigen. Wegens fysieke ongemakken is Gert niet langer in staat in zijn functie van trainer uit te voeren. Gert is sinds 2009 trainer van SNO en we willen hem van harte bedanken voor zijn jarenlange inzet binnen de trainerscommissie. Op de JALV van april volgend jaar zullen we hem uiteraard in het zonnetje zetten. Gelukkig hebben wij reeds tijdig geanticipeerd op het vertrek van Gert. Ons jonge lid Koen Staarman zal Gert opvolgen binnen de trainerscommissie, waardoor er geen vacature zal ontstaan.
  4. Op 8 juni staat de volgende bestuursvergadering gepland. Dit betreft de laatste bestuursvergadering van het huidige seizoen. Daarin zal het bestuur zich ook gaan buigen over de vacature binnen het bestuur. Op dit moment heeft zich een potentieel bestuurslid gemeld. Mocht jij interesse hebben om te gaan participeren in het bestuur, dan heb je tot 8 juni de tijd om dit kenbaar te maken bij een bestuurslid.
  5. Op vrijdag 12 mei stond onze jaarlijkse feestavond met NKC’51 op de planning. Het was een prachtige avond met jong en oud. In totaal hebben 27 gemixte teams gestreden om de prijzen en uiteindelijk heeft SNO voor de eerste maal in de historie beslag kunnen leggen op de hoofdprijs! De organisatie lag ditmaal in handen van NKC’51 en dit hebben ze met verve gedaan. Volgend jaar zal SNO de organisatie voor haar rekening nemen.
  6. Gedurende de afgelopen weken hebben diverse leden van SNO leiding mogen geven aan een kampioensduel. De volgende leden hebben een kampioensduel mogen fluiten: Jan Klein Ganseij, Ramon Heveling, Jan van Otten, Cindy Scholthof, Raymond Kolleman, Jos Olsman en Gerjan Ekkel. Daarnaast dachten wij ook dat Stan Endeman een kampioensduel mocht fluiten, maar helaas (voor deze club) verloor MASV de wedstrijd tegen de Bataven, waardoor ze zich nog geen kampioen mogen noemen van de 1ste klasse zondag! Deze eer was een week later weggelegd voor ons vrouwelijke lid Cindy Scholthof. Met haar als assistent scheidsrechter wist MASV wel de promotie richting de vierde divisie af te dwingen!

Tot slot stond onze voorzitter stil bij het programma voor de komende periode. De komende periode staan de volgende activiteiten op de planning:

-Op 27 mei staat de laatste bijeenkomst gepland voor de opleiding assistent scheidsrechter. Ons vrouwelijke lid Cindy Scholthof zal (normaliter) met goed gevolg haar diploma in ontvangst mogen nemen.

-Op donderdag 29 juni 2023 staat de J.J. Calkhoven viswedstrijd op de planning. Jullie hebben via onze secretaris Gerwin Moeken de uitnodiging ontvangen en jullie kunnen je opgeven bij Julian Arrindell en/of Johan Schwarte.

-In september zal SNO (in samenspraak met de KNVB) opnieuw gaan starten met de opleiding verenigingsscheidsrechter. De vraag vanuit het bestuur aan de leden om dit te delen met je eigen amateurvereniging. We moeten bij het volkrijgen van deze klas gebruik gaan maken van ons en jullie netwerk!

-Gedurende juni zullen wij opnieuw arbiters regelen voor 3 toernooien in Zeist. Op 9 juni zullen vier arbiters fluiten op de BLG Cup, op 10 juni zullen vier arbiters fluiten op het Voetbal Shop toernooi en op 24 juni gaan 10 SNO arbiters naar de Zeister bossen voor de Nestle Cup.

-Op 17 juni staat de Finaledag van de Beloften Beltona Competitie op de planning. SNO zal een jong dynamisch arbitraal trio afvaardigen, bestaande uit Bohdi Selvi, Ruben van de Beld en Ruben Rolfes.

-Op 26 juni zullen de Promoties en Degradaties bekend worden gemaakt door de KNVB. Het bestuur zal een totaal overzicht (van de behaalde resultaten) op onze website plaatsen.

-Op zaterdag 1 juli staat het Edel Grass U14 Tournament van S.C. Genemuiden op de planning. Ook dit jaar zal SNO (mede) de arbitrage regelen voor dit aansprekende internationale toernooi. SNO zal sowieso met 15 (assistent) scheidsrechters richting de Tapijtstad afreizen. Het beloofd een prachtige dag te worden!

-Op zaterdag 8 juli staat onze feestmiddag/feestavond op de planning. Onze ontspanningscommissie, bestaande uit Hans, Maikel en Sem, zijn druk bezig met de laatste voorbereidingen. Binnenkort zullen jullie een uitnodiging voor deze prachtige bijeenkomst ontvangen. Op deze avond zullen Sven Otter, Stijn Lander en Jop Holterman officieel worden gepresenteerd aan onze leden!

Nadat Maurice bovenstaande mededelingen had gedaan, was het de tijd om ons jonge talent Bent Kuipers de ruimte te geven voor zijn presentatie. Bent was tussen 17 en 19 maart in het zonnige Silves te Portugal, om daar te fluiten op de Algave Cup bij de JO-17 lichting. Voor Bent was het de tweede maal dat hij mocht fluiten op dit prestigieuze toernooi. Enkele aansprekende deelnemers waren PSG, AZ Alkmaar, Benfica en FC Porto. Bent vertelde meer over hetgeen hij allemaal had geleerd en over het werken in arbitrale trio’s. De organisatie was zeer tevreden over de geleverde prestaties, aangezien Bent een halve finale mocht fluiten. Deze wedstrijd ging tussen FC Porto en FC Nordsjaelland. Al met al een prachtige ervaring.

Aansluitend kregen Max, Stan en Jan het woord. Aan de hand van leuke (amateur)beelden werden diverse onderwerpen nader besproken. Denk hierbij aan de buitenspelregel, hands en overtredingen met buitensporige inzet. Er ontstonden leuke (interactieve) gesprekken en het was bijzonder leerzaam.

Rond 22.15 waren alle beelden uitvoerig behandeld en keerden alle aanwezig SNO leden met een goed gevoel huiswaarts.

Een sportieve groet,

Bestuur SNO Nijverdal

Terug naar overzicht
Agenda

Weet wat
er speelt

30Mrt
Bartho Reuvers O12 toernooi
Aanvang: 09:00
30Mrt
Easter Open (SV Gramsbergen)
Aanvang: 09:00
01Apr
Salland Cup
Aanvang: 09:00
02Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
08Apr
Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering SNO Nijverdal
Aanvang: 20:00

Wij zijn trots op onze sponsoren