Nieuwsbrief SNO Nijverdal - Mei 2023

07 mei 2023

Aan:

- Leden van SNO;

- Vertegenwoordiger COVS distr. Oost;

- Scheidsrechterscommissie KNVB Regio Oost/Noord

- COVS Zustergroepen.

Uitnodiging:

Het bestuur van SNO Nijverdal nodigt u van harte uit voor de clubavond.

Datum: dinsdag 16 mei 2023

Tijd: 20:45 uur (na de training, LET OP, training start om 19:15 uur)

Locatie: Clubhuis NKC’51 aan de Sportlaan in Nijverdal;

Agenda: Eventuele mededelingen van het bestuur. Deze avond wordt ingevuld door de Technische Commissie

Van de Voorzitter

Beste SNO-ers,

Het is zaterdag 29 april. Vandaag heb ik geen verplichtingen voor de KNVB, dus heb ik alle tijd om de laatste ‘Van de Voorzitter’ voor het seizoen 2022 – 2023 te schrijven. Het zal mijn zesde bijdrage worden voor het lopende seizoen. Aangezien wij op maandag 3 april onze 59ste JALV hebben gehad, is het al een poosje geleden dat ik jullie in de nieuwsbrief heb kunnen bijpraten over de stand van zaken binnen onze vereniging. Mijn laatste bijdrage was van zondag 12 februari. De clubavond van 16 mei zal worden ingevuld door onze technische commissie. Jan, Stan en Max hebben diverse (amateur)beelden verzameld en het beloofd een leerzame avond te worden. Daarnaast zijn recentelijk Bent, Jos, Ruben en Dennis in Portugal wezen fluiten. Tijdens de clubavond zullen ze hun ervaringen met ons delen.

Ik wil graag beginnen met de hartelijke felicitaties over te brengen aan ons lid Rutger Beun. Samen met zijn vriendin Marjet zijn ze ouders geworden van een prachtige dochter, genaamd Puck. Daarnaast kunnen wij jullie informeren over het feit dat het goed gaat met Melanie Spijker, de vrouw van ons lid Ewout. Nog enkele weken wachten en dan zullen ook Ewout en Melanie ouders worden van hun tweede kroos. Voetbal is belangrijk, maar nog altijd de belangrijkste bijzaak in het leven. Mooi dat het met bovenstaande families goed gaat!

Op dinsdag 21 februari moest Gerjan Ekkel in Zeist de FIFA test lopen. Hij is momenteel in de afrondende fase van zijn SO-II opleiding. Zoals onze trainende leden weten, beschikt Gerjan over een uitstekende conditie, waardoor hij deze test ook ruimschoots heeft behaald. Van harte Gerjan en met enkele weken zal Gerjan zijn diploma in ontvangst mogen nemen.

Er is echter niet alleen goed nieuws te melden. Op 16 april jl. is Arnold Spin op 66-jarige leeftijd overleden. Arnold is jarenlang verantwoordelijk geweest voor de scheidsrechters aanstellingen in district Oost en de laatste jaren was hij verantwoordelijk voor de scheidsrechters aanstellingen op de Landelijke Lijst. Daarnaast was hij tot dit jaar bestuurslid van de COVS vereniging Enschede. Op zondag 23 april zijn bestuursleden Maikel van Munster en ondergetekende naar Enschede afgereisd, om de familie en het bestuur van SEO te condoleren met dit zware verlies!

De KNVB heeft SNO-ers de mogelijkheid geboden om de (extra) themabijeenkomsten in Nijverdal te kunnen bijwonen. Op 8 maart stond het thema ‘Hoe ontwikkel ik mij als scheidsrechter centraal’ en op 13 maart werd het onderwerp ‘Alles rondom de wedstrijd’ behandeld. Mooi om te zien dat veel leden van onze club gebruik hebben gemaakt van deze bijeenkomsten. De bijeenkomst van 8 maart was niet ‘uitverkocht’, maar de bijeenkomst van 13 maart was helemaal ‘uitverkocht’! Onze dank gaat hierbij uit naar de KNVB, die in is gegaan op ons verzoek om meer themabijeenkomsten bij COVS verenigingen te organiseren.

Aansluitend wens ik stil te staan bij diverse leden die gedurende de afgelopen periode hun debuut hebben mogen maken op een hoger niveau. Bestuurslid Max van der Lei heeft op zaterdag 4 maart zijn debuut mogen maken in de 1ste klasse bij het duel tussen V.V. Dos Kampen en V.V. SVI. Max zit er sowieso lekker in, aangezien hij een week daarvoor (op zaterdag 25 februari) ook al verantwoordelijk was voor de 1/8 finale van de KNVB beker. Het betrof een prachtige wedstrijd tussen A.S.V. Wartburgia Vrouwen 1 en ADO Den Haag Vrouwen 1. Deze spectaculaire wedstrijd eindigde in een 2-5 overwinning voor het team uit de Vrouwen Azerion Eredivisie.

Op zondag 2 april heeft ons vrouwelijke lid Cindy Scholthof haar debuut gemaakt als assistent-scheidsrechter in de 1ste klasse. Zoals jullie weten, is Cindy druk bezig met de cursus Assistent-Scheidsrechter. Door de KNVB was ze op 2 april aangesteld voor de competitiewedstrijd tussen SDO en F.C. Winterswijk. Deze wedstrijd werd gespeeld in Bussum (Noord Holland) en eindigde in een 4-0 overwinning voor de thuisploeg.

Op 22 april heeft ons jonge talent Bent Kuipers zijn debuut mogen maken in de tweede klasse. Hij was door de KNVB aangesteld voor de wedstrijd tussen DOS’37 1 en F.C. Meppel 1. Een wedstrijd met veel belangen. De thuisploeg doet nog volop mee voor het kampioenschap en de ploeg uit Meppel is verwikkeld in een degradatiestrijd. De thuisploeg wist deze wedstrijd met 4-2 te winnen. Op dezelfde dag heeft ons jonge talent Ruben Rolfes zijn debuut mogen maken in de tweede divisie bij de wedstrijd tussen F.C. Twente/Heracles JO 16-1 tegen V.V.V. Venlo JO 16-1. In deze wedstrijd moest Ruben reeds na 31 minuten een rode kaart geven aan de gasten uit Venlo. Uiteindelijk won de thuisploeg met 4-1. De waarnemer was zeer tevreden over de geleverde prestatie. Wellicht dat dit invloed heeft gehad op de volgende aanstellingen van Ruben. Op zaterdag 6 mei mag hij namelijk de halve finale van de KNVB beker fluiten. Deze wedstrijd gaat tussen C.V.V. Sparta Enschede JO 15-1 en E.S.A. JO 15-1. Namens het bestuur willen we Ruben alvast veel plezier en succes toewensen bij deze prachtige wedstrijd!

Op maandag 3 april jl. heeft de 59ste Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering van SNO Nijverdal plaatsgevonden. Als bestuur waren we oprecht trots op het feit dat de kantine (met 54 heren en dame) afgeladen vol was. De JALV is de belangrijkste vergadering van het jaar en het is fijn om te zien dat de leden massaal aanwezig waren bij deze bijeenkomst! Ook fijn om te zien dat de KNVB (in de persoon van arbitrage medewerker Sander Franken) aanwezig was.

Een uitgebreid verslag hebben jullie op onze website kunnen lezen. Hierbij wens ik nog even in te gaan op de belangrijkste onderwerpen. Helaas heeft onze penningmeester Dirk Jansen besloten zijn bestuursfunctie als penningmeester te beëindigen. Via deze weg willen wij Dirk nogmaals van harte bedanken voor zijn inzet in het bestuur. Hij zal per direct worden opgevolgd door Bas ten Tije. Door het vertrek van Dirk hebben wij per direct een vacature voor één algemeen bestuurslid. Tot op heden hebben er zich nog geen leden gemeld voor deze functie. Mocht jij interesse hebben, of meer willen weten over de inhoud van deze functie, neem dan vooral (geheel vrijblijvend) contact op met ons als bestuur. Samen dragen wij deze mooie club, dus wij zouden het zeer waarderen als leden op eigen initiatief ons benaderen.

Binnen de commissies was er slechts één stoppend lid. Maikel van Munster heeft sinds 2012 de functie van voorzitter ingevuld binnen onze technische commissie. Hij heeft besloten om deze functie te beëindigen, aangezien het niet langer viel te combineren met z’n overige bestuurstaken, waaronder de ontspanningscommissie en de aanstellingscommissie. Namens het bestuur ontving Maikel een diner bon ter waarde van €75,-. Als bestuur zijn we blij met het feit dat wij met Max van der Lei een goede vervanger hebben weten binnen te halen.

Het bestuur van SNO is van mening dat het onze vereniging momenteel voor de wind gaat! Vorig jaar hebben wij 10 nieuwe leden binnengehaald en in 2023 staat de teller al weer op vijf nieuwe leden. Het gebeurd steeds vaker dat nieuwe leden zich op eigen initiatief bij ons aansluiten. Gedurende de jaarvergadering werden Ewout Spijker, Bohdi Selvi en Jurian te Wierik officieel gepresenteerd aan de leden.

In 2023 zal het bestuur van SNO zich gaan richten op de volgende vier thema’s:

· Binden en boeien huidige leden

· Verhogen algemeen spelregelkennis niveau

· Versterken samenwerking met onze 46 partnerverenigingen

· Faciliteren van trainingen

Aansluitend stonden de jubilarissen centraal. Vorig jaar was ons ervaren lid Herman Klein Kromhof verhinderd, maar tijdens deze JALV was hij alsnog aanwezig en kon het bestuur van SNO hem in het zonnetje zetten voor zijn 40-jarige lidmaatschap. Daarnaast was Herman ook 40 jaar lid van de COVS. Ik mocht hem de mooie SNO schaal overhandigen.

De uitreiking van de Hendrik Stegeman Bokaal werd gedaan door de nieuwe voorzitter van de TC. Uit handen van Max van der Lei ontving onze oud voorzitter Wim van der Velde de prijs. Hier bleef het echter niet bij voor Wim. Hij werd door het bestuur van SNO uitgeroepen tot vrijwilliger van het jaar 2022! Wim is en blijft één van de drijvende krachten achter onze vereniging. Gedurende 2022 zijn er in totaal 14(!) leden gepromoveerd. Niet alle promovendi vielen onder de reguliere rapportage, maar waren afhankelijk van SB beoordelingen. De desbetreffende promovendi hebben zelf (door hun goede prestaties) een promotie afgedwongen, maar Wim heeft onwijs veel tijd en energie gestoken in het feit dat al ‘zijn’ jongens goede en kwalitatief hoogwaardige beoordelingen hebben gekregen. Het bestuur is onwijs blij met het goede werk van Wim en hoopt dat Wim deze functie nog jaren op deze wijze wenst in te vullen!

Aansluitend wens ik graag stil te staan bij de sponsoren van SNO Nijverdal. De sponsorcommissie is erin geslaagd om drie nieuwe sponsoren aan onze club te binden. Dit zijn Kapsalon Nienke, Smits Agro en Thomas verzekert! Als bestuur zijn wij oprecht blij dat deze drie regionale bedrijven zich aan onze mooie club hebben verbonden en binnenkort zullen wij deze nieuwe partners nader gaan introduceren via onze website!

Tot slot wens ik nog even stil te staan bij onze feestavond met NKC’51, welke op vrijdag 12 mei op de planning staat. Op deze avond gaan wij Jeu de Boules spelen met elkaar en daarnaast genieten van een hapje en een drankje! Het is een activiteit voor jong en oud!

Via deze weg een laatste oproep aan onze leden om je hiervoor (met partner) op te geven bij onze secretaris Gerwin Moeken.

Een sportieve groet,

Maurice Paarhuis

De Voorzitter

De Pen:

Het bestuur van SNO heeft mij, bij monde van voorzitter Maurice Paarhuis, gevraagd om mijzelf nader te introduceren aan onze leden. Uiteraard wil ik hier een invulling aan geven.

Mijn naam is Jurian te Wierik. Ik ben 27 jaar en woonachtig in Markelo. Ondanks mijn (relatief) jonge leeftijd ben ik reeds 11 jaar scheidsrechter bij S.C. Markelo. Sinds dit seizoen ben ik actief als scheidsrechter voor de KNVB. Momenteel zit ik nog in de startersgroep en fluit ik mijn wedstrijden in het zondagvoetbal. Naast scheidsrechter ben ik sinds 2017 ook scheidsrechter coördinator bij S.C. Markelo. Zoals jullie (wellicht) weten is mede SNO-er Rick Coenen ook club (assistent) scheidsrechter bij S.C. Markelo.

In het dagelijkse leven ben ik werkzaam bij Van Gelder. Binnen dit bedrijf zorg ik ervoor dat het riool goed aangesloten wordt op de huizen, straatkolken en dergelijke. Daarnaast zorg ik ervoor dat de zandbaan en de puinbaan op de goede hoogte liggen voor het asfalt en/of de stratenmakers.

Ik ben op mijn zestiende begonnen als scheidsrechter bij S.C. Markelo. Destijds moest ik op school een maatschappelijke stage doen en ik heb ervoor gekozen om dit in te vullen met de functie van (club)scheidsrechter. Ik vond het dermate leuk, dat ik heb besloten om hiermee door te gaan.

Waarom gekozen voor SNO Nijverdal?

Ik heb de website van SNO bekeken en deze sprak mij zeer aan. Ik ben ervan overtuigd dat SNO mij kan helpen in mijn ontwikkeling als scheidsrechter. Daarnaast is dit een plek waar ik ervaringen kan delen met collega (assistent)scheidsrechters. Arbitrage is een ervaringsvak, dus ik leer graag van (ervaren) collega's.

Ik wil jullie allemaal veel plezier toewensen met onze prachtige hobby en we spreken elkaar binnenkort in Nijverdal.

Jurian te Wierik

Wel en Wee:

Hierbij een update over het wel en wee van onze leden. Via deze weg willen we stilstaan bij de stand van zaken over de SNO-ers.

· Rutger Beun en Marjet zijn de trotse ouders geworden van hun dochter Puck. Gelukkig is ze gezond ter wereld gekomen en gaat het goed met ze. We willen hen via deze weg nogmaals van harte feliciteren en veel geluk toewensen.

· Jan Wijnberg is nog herstellende van zijn longontsteking welke hij opliep in februari. Gelukkig gaat het inmiddels een stuk beter met Jan en is hij in staat om wedstrijden te fluiten.

· Laurens van Münster welke in februari in het ziekenhuis opgenomen is wegens wondroos is herstellende. Het is fijn te kunnen melden dat het met Laurens de goede kant op gaat!

· Henk Zwakenberg is nog niet helemaal hersteld van zijn handkwetsuur. De ‘grijpfunctie’ van zijn hand werkt nog niet helemaal naar behoren. Ondanks dat is Henk wel in staat zijn wedstrijden te fluiten. We wensen hem beterschap en hopen dat uiteindelijk volledig herstel zal optreden.

· Gerwin Moeken heeft nog altijd last van zijn knieblessure. Er zit naar eigen zeggen weinig verbetering in. Gerwin verwacht dat het helaas einde seizoen is voor hem.

· Gerjan Ekkel is tijdens een training van SNO onwel geworden wegens een gebrek aan suikers. Ondanks dat het even schrikken was kwam Gerjan er na de broodnodige versnaperingen al snel weer bovenop. Gelukkig kunnen we melden dat Gerjan hiervan verder geen last meer heeft ondervonden.

· Henk Poffers heeft twee versleten knieën en verwacht hieraan in juli of augustus te kunnen worden geopereerd.

· Antoon Koopmans is in april onder het mes gegaan en heeft een nieuwe knie gekregen. Bij Antoon is de operatie gelukkig geslaagd. We wensen hem veel beterschap en een voorspoedig herstel toe.

Sponsor in beeld:

In de veertiende aflevering van de ‘SNO Sponsor in beeld’ staat Solitas Projectstoffering B.V. uit Rijssen centraal. Directeur en eigenaar van Solitas is Gert-Jan Beltman. Zoals jullie weten is Solitas reeds enkele jaren onze trotse hoofdsponsor. Ik hoor (ervaren) leden denken: ‘heeft Solitas niet al eens in dit rubriek gestaan?’ Dat klopt helemaal. In de tweede aflevering van deze rubriek hebben wij dit mooie bedrijf al een keer nader geïntroduceerd.

Als bestuur van SNO zijn wij heel erg blij met onze (trouwe) sponsoren. Deze bedrijven zorgen jaarlijks voor de nodige inkomsten, waarmee wij weer leuke activiteiten kunnen ontplooien voor onze leden. Indien wij iets terug kunnen doen voor onze sponsoren, dan doen wij dit ook graag! Gert-Jan heeft een vacature voor een werkvoorbereider, welke wij graag bij jullie onder de aandacht willen brengen. Gert-Jan heeft ons hier helemaal niet voor benaderd, maar wij zijn van mening dat hij een beetje extra exposure wel heeft verdiend. Mochten jullie interesse hebben in onderstaande vacature, of mochten jullie mensen kennen uit jullie netwerk die hierin geïnteresseerd zijn, dan mogen ze rechtstreeks contact opnemen met Gert-Jan.

Introductie:

Ben jij de spin in het web, die alles in de gaten houdt? Beschik je over een probleemoplossend vermogen en goede organisatorische vaardigheden en vind je het leuk om in een team samen te werken aan mooie en complexe projecten? Dan zoeken wij jou!

Jouw bijdrage:

Als werkvoorbereider ben je de spil in het realisatieproces van het project. Je bent verantwoordelijk voor alle bestellingen, tekenwerk, planning en coördinatie van een project. Je ondersteunt de projectleider en de stoffeerders bij de uitvoering van het project. Ook ben je betrokken bij verschillende overlegvormen.

Jouw kennis & ervaring:

Je bent nauwgezet, besluitvaardig, enthousiast en neemt initiatief. Daarnaast kun je goed communiceren en beheers jij goede commerciële vaardigheden. Je hebt minimaal een afgeronde MBO opleiding en bent vertrouwd met het werken in Office pakketten. Ook ben je snel gewend aan het werken met projectmatige software. Enkele jaren werkervaring is een pré.

Wat bieden wij:

Een uitdagende en dynamische baan, met een prima salaris en goede arbeidsvoorwaarden. Een leuk team met een fijne collega’s en een goede onderlinge werksfeer. We werken met korte lijnen en houden van open communicatie en stimuleren eigen verantwoordelijkheid.

 

Scheidsrechtersvereniging Nijverdal en Omstreken (SNO)

P/A Gerwin Moeken (Secretaris)
Marslaan 46
7772 XE Hardenberg
Tel. 06-53156248
E-mail. secretaris@sno-nijverdal.nl
 

Terug naar overzicht
Agenda

Weet wat
er speelt

30Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
07Mei
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
09Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00
10Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00
11Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00

Wij zijn trots op onze sponsoren