Geslaagde clubavond met Ron Sotthewes

05 december 2019

Beste SNO-ers,

Op dinsdag 3 december jl. heeft de laatste clubavond van 2019 plaatsgevonden. Op deze clubavond waren 23 leden aanwezig. Namens het bestuur werden de volgende mededelingen gedeeld.

1. Voor deze avond hebben wij van de volgende heren een afmelding ontvangen: Rachnar Kikkert, Maikel van Munster, Martijn Bruins, Marvin van der Veen, Richard Hultink, Hans van Dalen, Julian Arrindell, Jan Wijnberg, Jan Schippers en Henk Boerman.

2. Wij zijn als bestuur van SNO benaderd door de organisatie Ref Events. Ref Events biedt scheidsrechters drie internationale toernooien aan welke in 2020 zullen plaatsvinden in Esbjerg (Denemarken). De organisatie is het afgelopen jaar begonnen met het werven van Nederlandse en Belgische scheidsrechters voor internationale toernooien en breidt dit jaar uit naar drie toernooien, te weten;

Scandic Cup: 8-4-2020 ? 11-4-2020 (Pasen);

Spar Nord Elite Cup: 20-5-2020 ? 23-5-2020 (Hemelvaart);

Nordic Invitational Cup: 29-7-2020 ? 2-8-2020.

Het deelnemersveld bestaat bij alle drie de toernooien uit genodigde jeugdteams van tweede- en derde-divisie clubs, hoogstaande voetbalacademies én professionele clubs uit (voornamelijk) Scandinavië, Duitsland en Nederland. Denk hierbij aan teams van clubs als Aalborg BK, Brondby IF, Esbjerg fB, FC Emmen, FC Groningen, Helsingborgs IF, SC Cambuur en SK Sturm Graz. De organisatie biedt Nederlandse en Belgische scheidsrechters een all-inclusief pakket op maat aan waarbij de reis, verblijf, maaltijden en een groepsactiviteit zijn inbegrepen. Je betaald eenmalig €150,-. Aanmelden voor de toernooien en verdere informatie omtrent deelname hieraan, is te vinden op hun website www.refevents.com

3. Met gepaste trots kunnen wij jullie melden dat ons lid André per direct zitting zal nemen in de voetbalcommissie. Hij gaat deze commissie samen vormgeven met Rudolf Wolterink. Als bestuur van SNO willen wij André veel succes wensen met zijn nieuwe functie.

4. Wim van der Velde heeft aangegeven om aan het einde van het kalenderjaar te stoppen als lid van de technische commissie. Het bestuur is op dit moment in gesprek met een geschikte kandidaat. Zodra hier meer (concrete) informatie over beschikbaar is, zullen wij jullie hierover direct informeren.

5. Ons jonge talent Stan Endeman gaat aanstaande zaterdag zijn debuut maken in de tweede klasse. Hij is door de KNVB aangesteld voor de wedstrijd tussen Lunteren tegen FC Horst. Wij willen Stan veel plezier en succes wensen bij deze mooie wedstrijd.

6. Ons lid Gert Maneschijn gaat zich inzetten voor het KWF. Hij zal in april 2020 de marathon van Rotterdam gaan lopen. Hij hoopt (logischerwijze) veel inkomsten te genereren voor dit goede doel. Meer informatie over zijn actie is de lezen via de volgende link: https://acties.kwf.nl/fundraisers/gertmaneschijn/rotterdam. Via deze link heeft u ook de mogelijkheid om een donatie te geven. 

7. Het bestuur van SNO is door de organisatie van de Beltona Beloften Competitie op de ‘vingers’ getikt, aangezien een SNO trio recentelijk de toernooiregels op een foutieve wijze heeft toegepast. Indien een poulewedstrijd gelijk eindigt, dienen er strafschoppen genomen te worden, tot het moment dat er een winnaar bekend is.

8. Op maandag 9 december staat de AED herhalingscursus op het programma. Deze herhalingscursus zal plaatsvinden bij NKC’51. De deelnemers hebben van Gerwin Moeken een officiële uitnodiging ontvangen.

9. Op dinsdag 17 december zullen de kerstpakketten worden uitgedeeld. Gerwin Moeken zal deze week een e-mail sturen naar de desbetreffende leden. Op dinsdag 17 december zal Gerwin de gehele avond aanwezig zijn. Verzoek van het bestuur om je kerstpakket op deze avond op te halen.

10. Op zaterdag 4 januari 2020 zal het Jan Willem van Essen zaalvoetbaltoernooi plaatsvinden bij KHC te Kampen. André Meulenkamp en Rudolf Wolterink hebben een selectie van 11 scheidsrechters. Namens het bestuur willen wij het voetbalteam veel plezier en succes toewensen.

11. Op 7 januari 2020 zal de nieuwjaarsborrel van SNO Nijverdal plaatsvinden. Voorafgaande aan deze borrel zal de eerste training van 2020 vorm worden gegeven door onze trainers.

 Aansluitend aan de mededelingen kreeg Ron Sotthewes het woord. Ron is sinds het voorjaar de nieuwe voorzitter van de COVS. Ron nam de aanwezige leden mee in zijn visie op de kernwaardes van de COVS. In groepen van 5 dienden alle leden na te denken over 60 (kern)taken. 20 van deze taken waren (recentelijk) door het nieuwe bestuur geformeerd. De overige 40 taken waren aangedragen door de diverse COVS verenigingen. Alle taken dienden ingedeeld te worden in een kwadrant (urgent, niet urgent, hoofdzaak en bijzaak).

Door hier actief mee bezig te gaan, bleek al snel dat het allemaal niet zo makkelijk was. Dit was ook de uiteindelijke boodschap van Ron. Het bestuur zal op korte termijn 3 hoofdtaken kiezen, waar men zich de komende periode op zal gaan richten. Je kunt per slot van rekening beter enkele taken (zeer) goed uitvoeren, dan overal maar op te gaan schieten, waardoor je concessies moet gaan doen op de kwaliteit.

Rond 22.45 zat de clubavond erop. Via deze weg willen wij als bestuur van SNO Ron van harte bedanken voor zijn goede invulling aan de clubavond.

Een sportieve groet,

Bestuur SNO Nijverdal

Terug naar overzicht
Agenda

Weet wat
er speelt

29Sep
Reguliere training
Aanvang: 19:30
30Sep
Opleiding Clubarbitrage
Aanvang: 19:30
03Okt
JALV COVS Nederland
Aanvang: 10:00
06Okt
Clubavond
Aanvang: 20:30
06Okt
Reguliere training
Aanvang: 19:15

Wij zijn trots op onze sponsoren