Max van der Lei verantwoordelijk voor prachtig affiche in de KNVB beker

06 maart 2023

Beste SNO-ers, 

Op zaterdag 25 feb jl. was ons bestuurslid Max van der Lei verantwoordelijk voor de KNVB bekerwedstrijd tussen de vrouwenteams van Wartburgia (uit Amsterdam) en het ADO Den Haag van Sjaak Polak. 

Onderstaand verslag stond te lezen op Haaglandenvoetbal.nl. De foto's zijn gemaakt door Aad van der Knaap 

---------------------------------------------------------------------------------

Na de mannen heeft ook ADO Den Haag Vrouwen de kwartfinale van het bekertoernooi bereikt. De schotvaardige pupillen van trainer Sjaak Polak liepen in het duel met Wartburgia geen schade op en wonnen in Amsterdam na een 0-3 ruststand met 2-5.

Vanaf de aftrap maakten de Haagse vrouwen aan de Amsterdamse Amstel hun reputatie van cup-fighters direct waar. Vlot combinerend werd het doel van de tegenpartij gezocht en dat leverde snel succes op. Al in de eerste minuut dwong Liz Rijsbergen de doelvrouw tot een redding. Nog geen drie minuten later was het prijs. Kayra Nelemans stuurde Nikki IJzerman weg en uit haar trekbal vond Rijsbergen koel het net: 0-1. Het Haagse overwicht duurde daarna voort, ook al hadden de speelsters soms moeite stevige tackles van tegenspeelsters te ontwijken.

Nieuw succes bleef uit. Een inzet van Jaimy Ravensbergen werd van de lijn gehaald. Bij een voorzet van Rijsbergen kwam de spits net te laat. Een kopbal van Manon van Raay ging naast. Bijna betaalden de gasten daarvoor de hoogste prijs. Bij de eerste gevaarlijke tegenaanval stond slechts een katachtige reflex van Barbara Lorsheyd de gelijkmaker in de weg. Gewaarschuwd pikte ADO Den Haag Vrouwen de draad weer op. Na een geslaagde actie van Bo Vonk werd een treffer van Van Raay net voorkomen. Uit de daaropvolgende hoekschop krulde Rijsbergen de bal voor het doel en kopte de hoog opverende Cato Rijnacker Hordijk hard raak: 0-2. Bij die stand vuurde Rijsbergen nog eens naast. Nog voor de pauze leek de wedstrijd beslist. IJzerman vloog nog eens over de linkervleugel. Rijsbergen zag een eerste inzet half gekeerd, maar Ravensbergen gleed de bal alsnog over de lijn: 0-3.

Na de hervatting leek de Haagse ploeg aanvankelijk wat gas terug te nemen. Dat je dat niet ongestraft kan doen, bleek toen een nieuwe tegenaanval Wartburgia plotseling een tegentreffer opleverde: 1-3. ADO Den Haag Vrouwen probeerde het tij snel te keren. Een poging van Ravensbergen eindigde recht in de handen van de Amsterdamse goalie. En toen, halverwege de tweede helft, moest Lorsheyd zich nog eens gewonnen geven door een treffer van Linnekamp: 2-3.

Ruw wakker geschud maakte de ploeg van Polak duidelijk dat het tot hier en niet verder was. Een prima aanval besloot IJzerman met een felle uithaal in het zijnet. De thuisploeg kreeg nu niet meer de gelegenheid om uit te breken. Van Raay zag een schot over vliegen. Uit een indraaiende vrije trap van Rijsbergen kopte Wíëlle Douma het speeltuig net over de lat. Tien minuten voor tijd resulteerde het Haagse offensief in een bevrijdende treffer. Daniëlle Noordermeer creëerde uit een vrije trap van grote afstand een kans, die Rijsbergen met het hoofd tot fraai doelpunt promoveerde: 2-4. Daarbij bleef het niet. Noordermeer joeg de bal in de slotfase tegen de lat. En voor het sluiten van de markt was er nog één Haags feestje. Een inzet van Ravensbergen kon nog worden gekeerd, maar invalster Vanessa Susanna schoot alsnog nummer vijf op het scorebord.

In de kwartfinale zal ADO Den Haag het gaan opnemen tegen SC Heerenveen. 

---------------------------------------------------------------------------------

Als bestuur zijn wij oprecht trots op de ontwikkeling van Max. Wij hebben er alle vertrouwen in dat hij deze positieve lijn de komende maanden zal doortrekken.

Een sportieve groet,

Bestuur SNO Nijverdal

Terug naar overzicht
Agenda

Weet wat
er speelt

30Mrt
Bartho Reuvers O12 toernooi
Aanvang: 09:00
30Mrt
Easter Open (SV Gramsbergen)
Aanvang: 09:00
01Apr
Salland Cup
Aanvang: 09:00
02Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
08Apr
Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering SNO Nijverdal
Aanvang: 20:00

Wij zijn trots op onze sponsoren