Ewout Spijker nieuw lid SNO Nijverdal

26 februari 2023

Beste SNO-ers, 

Met gepaste trots willen wij jullie informeren over het feit dat wij met Ewout Spijker (32 jaar) opnieuw een nieuw lid hebben binnengehaald. Ewout is afkomstig uit Lutten en heeft recentelijk bij SNO de SO-III opleiding met succes afgerond. Voor veel SNO-ers zal Ewout geen onbekende zijn, aangezien hij aanvoerder is van het eerste elftal van S.C. Lutten. 

Hieronder hebben wij Ewout de mogelijkheid gegeven om zichzelf nader te introduceren aan onze leden! Ewout, van harte welkom binnen onze mooie vereniging en veel succes op de velden!

Een sportieve groet,

Bestuur SNO Nijverdal

---------------------------------------------------------------------------------

Beste SNO-ers,

Het bestuur van SNO heeft mij, bij monde van voorzitter Maurice Paarhuis, gevraagd om mijzelf nader te introduceren aan onze leden. Uiteraard wil ik hier een invulling aan geven.

Mijn naam is Ewout Spijker. Ik ben 32 jaar en woonachtig in Lutten. Ik ben getrouwd met Melanie en samen hebben wij een dochter, Maoy. Mijn vrouw is opnieuw zwanger en ik mei hopen wij ouders te mogen worden van ons tweede kind.

Vanaf jongs af aan zit ik op voetbal. Sinds het seizoen 2009 – 2010 ben ik selectiespeler van S.C. Lutten. In heb éénmaal een uitstapje gemaakt van één jaar naar H.Z.V.V. uit Hoogeveen. In het dagelijks leven ben ik werkzaam op de HRM afdeling bij Bakkerij Holland in Vriezenveen. Ik heb de studie leraar basisonderwijs gevolgd, maar ben aansluitend niet het onderwijs ingegaan. Ik werk reeds 8.5 jaar bij Bakkerij Holland. Ik ben daar, tijdens de afronding van mijn opleiding, begonnen als inpakker en momenteel ben ik al weer 6 jaar werkzaam op de HRM afdeling.

Recentelijk heb ik met goed gevolg mijn SO-III opleiding afgerond. Deze opleiding is georganiseerd door de COVS vereniging Nijverdal. Ik ben deze cursus begonnen, aangezien ik al diverse jaren met veel belangstelling naar het vak arbitrage kijk. Als aanvoerder van S.C. Lutten ben ik natuurlijk altijd het eerste aanspreekpunt voor de scheidsrechter. Toen ik nog jonger was, floot ik regelmatig jeugdwedstrijden bij S.C. Lutten. S.C. Lutten organiseerde destijds een JO-19 toernooi, waar ook mede SNO lid Erik ter Brake floot.

Als voetballer had ik regelmatig het gevoel dat ik het als scheidsrechter veel beter zou kunnen doen. Dit was voor mij de voornaamste reden om het zelf maar te gaan proberen. Ondanks het feit dat ik uit Lutten kom en qua reisafstand wellicht andere COVS verenigingen logischer zouden zijn, was voor mij de keuze voor SNO snel gemaakt. Mede door de cursus ken ik al veel SNO leden. Daarnaast heb ik diverse leden op de velden mogen ontmoeten. Ik ben benieuwd of deze heren mij ook enthousiast zullen ontvangen, haha!

Daarnaast zie ik, als nieuwkomer, dat SNO veel tijd en energie steekt in de goede begeleiding van nieuwe arbiters. Ook gedurende de opleiding waren er elke avond bestuursleden aanwezig, hetgeen op mij een zeer positieve indruk heeft gemaakt. Het bestuur is zeer betrokken.

Gedurende de SO-III opleiding ben ik erachter gekomen dat het fluiten van een wedstrijd veel meer is dan alleen het beoordelen van eventuele overtredingen. Het respect voor de scheidsrechter is bij mij in korte tijd enorm gegroeid en ik ben sindsdien ook anders met de scheidsrechter gaan omgaan. De komende tijd zal ik blijven voetballen in het eerste van S.C. Lutten, maar er komt een moment dat ik definitief de stap zal maken naar arbiter.

Als ik ergens voor ga, dan ga ik er ook met 100% voor. Ik hoop in de (nabije) toekomst veel trainingen en clubavonden van SNO te gaan bijwonen. Ik ben ervan overtuigd dat ik veel kan leren van collega’s. Het is belangrijk om een plek te hebben waar je ervaringen kunt delen. Ik ben ervan overtuigd dat arbitrage een ervaringsvak is. Het is belangrijk om lastige situaties te bespreken met gelijkgestemden. In deze hoedanigheid wil ik nogmaals mijn praktijkbegeleider Rudolf Wolterink bedanken voor zijn goede begeleiding tijdens de SO-III opleiding.

Tot ziens op de velden.

Ewout Spijker

Terug naar overzicht
Agenda

Weet wat
er speelt

30Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
07Mei
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
09Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00
10Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00
11Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00

Wij zijn trots op onze sponsoren