Nieuwsbrief en uitnodiging Clubavond 21 februari 2023

17 februari 2023

Aan:

- Leden van SNO;

- Vertegenwoordiger COVS distr. Oost;

- Scheidsrechterscommissie KNVB Regio Oost/Noord

- COVS Zustergroepen.

Uitnodiging:

Het bestuur van SNO Nijverdal nodigt u van harte uit voor de clubavond.

Datum: dinsdag 21 februari 2023

Tijd: 20:45 uur (na de training, LET OP, training start om 19:15 uur)

Locatie: Clubhuis NKC’51 aan de Sportlaan in Nijverdal;

Agenda: Eventuele mededelingen van het bestuur. Deze avond wordt ingevuld door KNVB-docent en oud-topscheidsrechter Bert Slot

Mededeling van de secretaris:

- De secretaris is onlangs verhuisd naar de Polberg 65, 7772 EX Hardenberg. Telefoonnummer en e-mailadres blijven gelijk.

- Bij deze clubavond zal ‘Het Fluitsignaal’ worden uitgedeeld. Wij hopen dat zoveel mogelijk leden fysiek aanwezig zijn, zodat wij het clubblad en de agenda voor de JALV fysiek kunnen overhandigen.

Van de Voorzitter

Beste SNO-ers,

Op het moment van schrijven is het zondag 12 februari. Ik kijk met een uiterst goed gevoel terug op de zaterdag, aangezien ik gisteren mijn rentree heb mogen maken op de amateurvelden. Op zaterdag 10 dec jl. floot ik mijn laatste wedstrijd tussen V.V. Sparta Nijkerk en S.V. Urk. Precies twee maanden na dato heb ik mijn eerste wedstrijd weer mogen fluiten. Op Sportpark ‘het Midden’ was ik verantwoordelijk voor het tweede klasse duel tussen V.V. D.O.S.’37 1 en S.C. Elim. Ik heb oprecht genoten om (na zo’n lange tijd) weer lekker op het veld te staan en om na afloop lekker een biertje te drinken in de bestuurskamer. Ik ben qua werk en privé een druk man, maar gedurende de afgelopen periode heb ik wel gemerkt dat voor mij een weekend zonder fluiten echt verschrikkelijk is. Ik ben en blijf van mening dat wij de allermooiste hobby van allemaal hebben. Als (assistent) scheidsrechter leiding mogen geven aan een wedstrijd!

Ik wil graag van de gelegenheid gebruik maken om jullie deelgenoot te maken van alle (recente) ontwikkelingen binnen de club. Mijn laatste bijdrage schreef ik op 2 januari. In de maand januari stonden er direct weer enkele prachtige activiteiten op de planning.

Op dinsdag 3 januari jl. stond (voor de eerste keer sinds 2020) de nieuwjaarsreceptie weer op de planning. Het was een uitermate gezellig samenzijn met 31 aanwezige SNO leden. Ik heb tijdens mijn nieuwjaarstoespraak teruggeblikt op het afgelopen jaar. 2022 was, in de periode dat ik voorzitter ben, veruit het meest succesvolle jaar voor onze vereniging. In totaal zijn er namelijk 14 leden gepromoveerd en hebben wij binnen SNO geen degradanten

gehad. Een ander hoogtepunt heeft betrekking op het feit dat SNO (sinds januari 2022) nu ook intensief samenwerkt met S.V. Excelsior’31. Door het feit dat deze ambitieuze club uit Rijssen nu ook officieel partner is geworden, voorzien wij alle regionale topamateurverenigingen van arbitrale trio’s, hetgeen een prachtig compliment is voor onze vereniging.

Gedurende 2022 hebben wij de opleiding verenigingsscheidsrechter succesvol afgerond. 20 jongens en meisjes hebben de basis kunnen leggen voor hun arbitrage carrière. Daarnaast zijn wij in de winter van 2022 gestart met de SO-III opleiding, waar ik later in mijn schrijven nog op terug wens te komen. Op de 58ste JALV hebben wij Anton Kreileman en Gert-Jan Beltman benoemd tot leden van verdienste, voor al hun inzet binnen onze prachtige vereniging. Een volgend hoogtepunt waarbij ik stil wens te staan, heeft betrekking op onze jaarlijkse feestavond, welke gehouden is op 9 juli. Hans, Sem en Maikel hadden van het bestuur een (extra) ruim budget gekregen, om na drie jaar afwezigheid een spetterend feest te kunnen organiseren. Hierin zijn de heren met vlag en wimpel geslaagd. Goed om te zien dat veel leden (50) bij deze activiteit aanwezig waren. Nadat het verenigingsleven (nagenoeg) twee jaar stil heeft gelegen in verband met Corona, merken wij (tot ons grote genoegen) dat de betrokkenheid van onze leden nog steeds groot is.

De twee laatste punten in de nieuwjaarstoespraak hadden betrekking op onze jonge talenten. Allereerst zijn wij als bestuur oprecht trots dat wij met Cindy Scholthof weer een vrouwelijk lid hebben weten binnen te halen. Aan het einde van het lopende seizoen zal ze stoppen als voetballer en gaat ze zich helemaal richten op het fluiten. Cindy is super fanatiek, prachtig om te zien! Het laatste punt had betrekking op het feit dat voor de eerste keer SNO internationaal actief is geweest.

In oktober hebben Max, Bent, Dennis, Ruben en Jos onze club mogen vertegenwoordigen op een internationaal jeugdtoernooi in Silvis (Portugal). Al met al kunnen we terugkijken op een fantastisch 2022!

Op zaterdag 7 januari 2023 stond het 41ste Jan Willem van Essen Zaalvoetbaltoernooi op de planning. Dit toernooi werd georganiseerd door de COVS groep Zwolle en vond plaats in de sporthal van voetbalvereniging K.H.C. te Kampen. Het team van Nijverdal bestond uit de volgende leden: Gert-Jan Beltman, Maikel van Munster, Maurice Paarhuis, Leon Groenhuijsen, Koen Staarman, Ruben Rolfes, Max van der Lei en Cas Koelen. Het toernooi werd gewonnen door de scheidsrechtersvereniging Deventer en de Fair Play Bokaal werd gewonnen door de sympathieke scheidsrechters van het organiserende Zwolle. SNO kan terugkijken op een geslaagde zaterdag. Nadat dit toernooi twee jaar achter elkaar geen doorgang kon vinden, was het oprecht leuk om met een relatief jong team op pad te gaan. De onderlinge sfeer was optimaal en qua Fair Play hebben wij ons keurig gedragen.

Op dinsdag 10 januari ben ik op bezoek geweest bij HHC Hardenberg. Onder leiding van onze gastspreker Bert Slot stond de laatste avond van de cursus verenigingsscheidsrechter gepland. Bert heeft ons de ruimte gegeven om onszelf nader te introduceren aan de deelnemers, waarvoor wij hem zeer erkentelijk zijn!

Op dinsdag 17 januari jl. stond de eerste clubavond van 2023 op de planning. Op deze avond hadden wij niemand minder dan eredivisie scheidsrechter Sander van der Eijk uit Amstelveen als gast. De kantine was afgeladen vol met 46 mannen en vrouwen, hetgeen natuurlijk een prachtige opkomst is! Naast leden waren er ook sponsoren aanwezig. Tot slot was het ook goed om te zien dat diverse clubscheidsrechters (van onder andere V.V. Hulzense Boys, S.V. Haarle, V.V. Bergentheim en R.K.S.V. De Zweef) aanwezig waren. Tijdens deze avond werd ons nieuwe lid Ruben van de Beld uit Balkburg officieel gepresenteerd aan onze leden. Als bestuur van SNO kijken wij terug een uiterst geslaagde avond. Sander is erin geslaagd om alle aanwezigen van begin tot eind te boeien met zijn verhaal. Wij hopen dat deze inspirerende avond een bijdrage mag hebben aan het positieve beeld op arbitrage in de breedste zin van het woord!

Op maandag 23 januari stond de laatste bijeenkomst van onze SO-III opleiding op de planning. Met gepaste trots willen wij als bestuur van SNO eenieder informeren dat wij, in samenspraak met de KNVB, acht nieuwe KNVB arbiters hebben mogen opleiden. De afgelopen maanden zijn 8 heren en één dame druk bezig geweest met diverse theorie en praktijkonderdelen. Eén deelnemer is momenteel geblesseerd en zal op een later moment zijn stagewedstrijden gaan fluiten en (hopelijk) aansluitend zijn diploma in ontvangst mogen nemen. Als bestuur willen we graag Rudolf Wolterink, Jan Schippers en Wim van der Velde bedanken voor het feit dat ze zich hebben ingezet als praktijkbegeleider gedurende de opleiding. Het geven van opleidingen heeft een zeer positief effect gehad voor onze vereniging. Ruben Rolfes, Cindy Scholthof, Dennis Schoemaker en Ruben van de Beld waren reeds lid. Direct na afloop van de diploma uitreiking heeft ook Ewout Spijker zich officieel aangesloten bij onze vereniging!

De afgelopen periode hebben ook weer diverse SNO leden hun debuut mogen maken op een hoger niveau. Op zaterdag 4 februari jl. heeft Dennis Schoemaker zijn debuut mogen maken in de tweede divisie bij het duel tussen P.E.C. Zwolle JO 13-1 tegen F.C. Emmen JO 13-1. In een uiterst spannende wedstrijden wist de thuisploeg met 2-1 te zegevieren. Een tweede debutant is ons kersverse lid Ruben van de Beld uit Balkbrug. Hij was op zaterdag 4 februari verantwoordelijk voor het duel tussen M.V.V. Alcides 1 tegen S.V. H.T.C. 1. Deze wedstrijd was voor Ruben het eerste duel bij de standaard elftallen. De wedstrijd werd gewonnen met 1-3 door de uitploeg. Ruben heeft één strafschop gegeven en beide teams één gele kaart getoond. Ruben kijk met een goed gevoel terug op zijn debuut.

Met gepaste trots willen wij jullie informeren over het feit dat onze talenten Max van der Lei en Stan Endeman op woensdagavond 8 februari met goed gevolg de FIFA testen hebben behaald. Op Sportcampus de Pelikaan te Zwolle moesten beide heren de tussentijdse conditietesten lopen. Max maakt onderdeel uit van het CPS (Challange Programma Scheidsrechter, de voormalige 'kweekvijver'). Binnen het CPS kunnen jonge arbiters ruiken aan het talententraject. Bij goed presteren kan men de stap maken richting het OPS (Ontwikkel Programma Scheidsrechter). Van het laatste programma mag Stan deel uit maken. Namens het bestuur van SNO willen wij beide heren van harte feliciteren met de behaalde resultaten. Op dinsdag 21 februari moet Gerjan Ekkel, die momenteel druk bezig is met zijn SO-II opleiding, ook de FIFA test lopen in Zeist. We willen hem veel succes toewensen.

Naast alle interne bespiegelingen stonden er de afgelopen weken ook weer enkele ‘externe’ bijeenkomsten gepland. Zo heeft het bestuur de JALV van onze sportvrienden van Deventer bij mogen wonen en hebben wij in Nijverdal een regionaal overleg gehad met de scheidsrechtersvereniging Zwolle en Meppel. Als bestuur van SNO hechten wij veel waarde aan een goede onderlinge verstandshouding met collega scheidsrechtersverenigingen. Gezamenlijk zijn wij erin geslaagd om opnieuw themabijeenkomsten vorm te kunnen geven op onze eigen locaties. Op 8 en 13 maart hebben SNO leden de mogelijkheid om de bijeenkomsten bij NKC’51 te volgen.

Tot slot even een korte vooruitblik op de komende periode. De komende periode staan er weer twee cursussen op de planning. Op woensdag 15 februari staat de eerste avond van de cursus verengingsscheidsrechter op de planning bij DETO in Vriezenveen. Aan deze cursus zullen ook enkele (club)arbiters uit onze regio participeren. Daarnaast zal op maandag 27 februari de cursus assistent-scheidsrechter starten. Diverse mannen en vrouwen uit onze regio zullen aan deze cursus participeren, waaronder SNO leden Cindy Scholthof en Sven Otter. Namens het bestuur willen wij alle cursisten veel plezier en succes toewensen!

In 2022 hebben Max, Bent, Ruben, Jos en Dennis gefloten op een internationaal jeugdtoernooi in Silvis. Ze hebben het dermate goed gedaan, dat alle (!) heren in 2023 opnieuw een uitnodiging hebben mogen ontvangen. Van 2 tot 6 maart gaan Jos, Dennis en Ruben fluiten op een U-14 toernooi met onder andere de volgende teams: A.F.C. Ajax, Manchester City, S.L. Benfica en Sporting C.P. Bent mag tussen 16 en 20 maart fluiten op een U-17 toernooi met onder andere de volgende teams: AZ, F.C. Porto en Paris S.G. Max heeft besloten om in 2023 niet in te gaan op de uitnodiging in verband met zijn drukke agenda. Als bestuur zijn wij oprecht trots op onze jonge leden en willen ze veel plezier en succes toewensen!

Rest mij nog om jullie allemaal van harte uit te nodigen voor de clubavond van 21 januari! Onze gastspreker Bert Slot zal gedurende deze avond nader ingaan op het thema beïnvloedingsfactoren. Op de clubavond van 21 januari zullen wij al onze leden ’t Fluitsignaal’ overhandigen. Wij hopen dat alle leden aanwezig zullen zijn, zodat wij iedereen persoonlijk het jaarboek kunnen overhandigen. Hierbij zal ook de agenda van de JALV worden gedeeld.

Een sportieve groet,

Maurice Paarhuis

De Voorzitter

Introductie Bert Slot

Via deze weg willen wij graag onze gastspreker nader introduceren. Zoals de ervaren leden van SNO zullen weten, is Bert een zeer gerespecteerd scheidsrechter geweest in de top van het amateurvoetbal. Bert is een succesvol voorbeeld van een voetballer, die pas op latere leeftijd besloot om scheidsrechter te worden.

Op elf jarige leeftijd is hij begonnen met voetballen bij Sportclub Lutten. Op z’n 33ste besloot hij te stoppen met voetballen. Aansluitend is Bert begonnen als scheidsrechter. Met ingang van het seizoen 1985 – 1986 is hij bondsofficial geworden. In totaal heeft hij 16 jaar voor de bond gefloten. Gedurende de eerste jaren ging het Bert voor de wind, aangezien hij gedurende de eerste acht jaar ieder jaar mocht promoveren. Hij begon bij de afdeling Zwolle en stoof door richting de top van het amateurvoetbal.

In totaal heeft hij acht jaar in de absolute top van het amateurvoetbal mogen fluiten. Hij heeft driemaal mogen fluiten bij de landelijke finales in het zaterdagvoetbal. In 2001 is hij wegens blessures gestopt als KNVB scheidsrechter. Voetbalvereniging W.H.C. uit Wezep heeft voor hem een afscheidsduel georganiseerd tussen W.H.C. en Glasgow Rangers. Glasgow Rangers stond destijds onder leiding van Dick Advocaat. Enkele voetballers van de uitploeg waren Ronald de Boer, Arthur Numan, Bert Konterman en Fernando Ricksen.

De KNVB schakelde snel en benaderde Bert (in 2002) voor de functie van docent Arbitrage. De rol als docent geeft Bert, naar eigen zeggen, enorm veel voldoening. Bert is in onze regio nog steeds druk met het geven van diverse cursussen en opleidingen, zoals de cursus verenigingsscheidsrechter en de SO-III.

Als bestuur van SNO vinden wij het fijn dat wij Bert mogen verwelkomen in Nijverdal. Bert is jaren directeur geweest op een school in de Krim en is momenteel werkzaam als onderwijs adviseur. Het (op een interactieve wijze) delen van informatie is iets waar Bert enorm veel ervaring in heeft. Het centrale thema van de avond heeft betrekking op beïnvloedingsfactoren.

De Pen:

Allereerst wil ik graag beginnen met een bedankje richting het bestuur, voor het feit dat ik een stukje mag schrijven voor onze nieuwsbrief. Mijn naam is Bent Kuipers, ik ben 24 lentes jong en ik ben woonachtig in het mooie Geesteren.

Via deze weg wil ik graag van de gelegenheid gebruik maken om mij verder voor te stellen. Tussen 2014 en 2017 heb ik de opleiding Detail- en Groothandel (met succes) afgerond. Aansluitend heb ik aan de Hogeschool Saxion de opleiding International Business doorlopen. Op dit moment ben ik druk bezig met afstuderen. Dit doe ik bij het bedrijf Droste Bejah & RSS Roof. Roof Safety Systems produceert en verkoop gecertificeerde valbeveiliging, wat zich leent voor zowel hellende als platte daken. Droste Bejah is specialist op het gebied van buizen buigen, laseren en lassen. Door de combinatie van bovenstaande ben ik in staat om in de functie van accountmanager zowel klanten te bedienen in de branche valbeveiliging als klein metaal.

Ik heb verschillende hobby’s. Ik mag graag op vakantie gaan, stappen met vrienden en daarnaast voetbal ik met vrienden (op de zondagochtend) bij mijn club R.K.V.V. Stevo. Daarnaast heb ik recentelijk (net zoals SNO lid Gert-Jan Beltman) meegedaan aan de Mudrun ‘Tot de Nek in de Drek’, hetgeen je kunt zien op de foto.

Vanaf mijn elfde ben ik als clubscheidsrechter verbonden aan R.K.V.V. Stevo. Dit had destijds alles te maken met het tekort aan clubscheidsrechters. Ik heb dit (met veel plezier) gedaan tot mijn zestiende. De club stimuleerde mij om (bij de KNVB) een passende opleiding te gaan volgen, hetgeen ik ook (met plezier) heb gedaan. Ik ben aansluitend begonnen als arbiter voor de KNVB. Ik heb eerst enkele jaren in de jeugd gefloten en aansluitend heb ik de overstap gemaakt naar de zondag senioren. Met ingang van het seizoen 2022 – 2023 ga ik mijn kunsten vertonen in het zaterdagvoetbal. Net zoals 13 andere leden van onze club ben ik het afgelopen seizoen gepromoveerd. Ik zal dit seizoen actief zijn in de 3de klasse (zaterdag F). Naast het fluiten van wedstrijden ben ik sinds 2020 wedstrijdsecretaris bij R.K.V.V. Stevo. Ik doe dit met veel plezier!

Ik heb de afgelopen periode veel geleerd van SNO-er Rudolf Wolterink. Hij heeft mij enkele malen bezocht tijdens een wedstrijd en heeft mij voorzien van goede tips. Op zaterdag 26 juni jl. mocht ik, op uitnodiging van Maurice, als scheidsrechter actief zijn op het Edel Grass U14- Talent Tournament van S.C. Genemuiden. Ik mocht hier fluiten met allemaal SNO leden. Ik heb een fantastische dag gehad en heb diverse leden beter leren kennen. Deze positieve ervaringen, in combinatie met het feit dat ik veel positieve verhalen heb gehoord over de club van mensen in mijn directe omgeving, hebben ervoor gezorgd dat ik heb besloten om lid te worden van SNO. Ik kijk er zeer naar uit om de komende periode (nog) meer leden te mogen ontmoeten.

Bent Kuipers

Wel en Wee:

Hierbij een update over het wel en wee van onze leden. Via deze weg willen we stilstaan bij de stand van zaken over de SNO-ers.

- Maurice is hersteld van zijn enkel blessure. Op het Jan Willem van Essen zaalvoetbal toernooi liep hij ingescheurde enkelbanden op. Afgelopen zaterdag heeft hij zijn rentree mogen maken op de velden bij de wedstrijd tussen DOS37 en SC Elim.

- Met de blessure van Gerwin Moeken gaat het de goede kant op. Hij is inmiddels weer volledig beschikbaar voor de KNVB.

- Jan Wijnberg kampt met een longontsteking. Stukje bij beetje verbetert de situatie zich maar Jan zal nog wel enige tijd nodig hebben om geheel te herstellen.

- Met Henk Zwakenberg gaat het na zijn handoperatie geleidelijk weer de goede kant op. Inmiddels is Henk weer actief op de velden.

- Laurens van Münster heeft in het ziekenhuis gelegen met wondroos. Inmiddels is Laurens weer thuis en gaat het gelukkig iets beter.

- Antoon Koopmans verveelt zich naar eigen zeggen op zijn inmiddels vrije zaterdagen ‘absoluut niet’ maar betreurt het feit dat hij niet meer in staat is om wedstrijden te fluiten. Op 18 januari zijn foto’s gemaakt van zijn linkerknie waarop behoorlijk wat slijtage zichtbaar is. Naar aanleiding van dit feit én de wijze waarop Antoon zijn leven inricht is besloten dat een operatie zinvol is. Waarschijnlijk komt Antoon in april in aanmerking voor een kunstknie.

- Jan Holtvluwer ondervindt nog altijd klachten als gevolg het bedrijfsongeval dat in juni 2022 heeft plaatsgevonden. Deze zijn zowel mentaal als fysiek van aard en helaas heeft Jan hier blijvend letsel aan overgehouden. Ondanks dit vervelende feit zegt Jan goed op z’n plek te zitten op het Vechtdal College waar Jan 22 uur per week als toezichthouder en gastdocent werkzaam is. Onlangs heeft Jan een wedstrijd van VV Kloosterhaar bezocht en, zo zegt Jan, ‘’begint het bij het ruiken van het gras en het zien lopen van de scheidsrechter toch weer een beetje te kriebelen’’. Jan krijgt daardoor weer zin om te sporten en heeft hier zelfs alweer een klein begin mee weten te maken. Bewonderenswaardig is het om te zien dat Jan de dingen doet die nog wél binnen de mogelijkheden liggen en we willen hem daarbij vanaf deze plek dan ook alle sterkte en kracht bij toewensen!

- Bent Kuipers heeft een liesblessure. Hij verwacht volgende weekend weer te kunnen fluiten

Sponsor in beeld:

In het verleden hebben wij (via onze nieuwsbrief) aandacht geschonken aan onze sponsoren. Als bestuur van SNO hebben wij besloten om deze ‘oude’ traditie weer in ere te herstellen. In de twaalfde aflevering van de ‘SNO Sponsor in beeld’ staat Pro-Tapijt uit Nijverdal centraal.

Pro-Tapijt is in Nijverdal en omgeving een toonaangevende speler op het gebied van vloeren, raamdecoratie en behang. Het bedrijf bestaat al 30 jaar, waardoor ze veel kennis en kunde hebben opgedaan. Hierdoor is het bedrijf uitermate geschikt om bedrijven en/of particulieren te voorzien van goede adviezen en ze te helpen bij het maken van keuzes betreffende onder andere tapijt, gordijnen, PVC vloeren of plissés.

Zoals hierboven reeds aangegeven, kunt u bij Pro-Tapijt terecht voor al uw project- en woninginrichting. Het bedrijf heeft diverse specialisten in dienst, waaronder vakbekwame woningstoffeerders, die de producten met zorg kunnen installeren en/of leggen. De producten worden op maat gemaakt.

Het bedrijf werkt met kwaliteitsproducten van gerenommeerde merken. Ze streven ernaar om altijd de beste mogelijke kwaliteit te leveren tegen de beste prijs. Voor PVC vloeren bieden ze onder andere collecties aan van Therdex, Vivafloors, TFD, Galasta, Ambiant, Forbo en Moduleo. Voor raamdecoraties werken ze onder andere samen met Artelux, Egger, Ado en Bece. Op deze wijze kunt u jarenlang plezier hebben van uw raamdecoratie, vloer en/of behang. De lijfspreuk van het bedrijf is dan ook: ‘Wanneer we klaar zijn met ons werk willen wij ook achter om kunnen kijken’.

Pro-Tapijt beschikt over een prachtige showroom aan de Wilhelminastraat 40 te Nijverdal. Onder het genot van een kopje koffie kunnen de specialisten alle mogelijkheden tonen betreffende tapijten, PVC vloeren, vinyl, marmoleum, vloerkleden, gordijnen en nog veel meer.

Mocht je alle mogelijkheden nog even rustig willen teruglezen, neem dan gerust even een kijkje op hun website: www.pro-tapijt.nl.

Een sportieve groet,

Scheidsrechtersvereniging Nijverdal en Omstreken (SNO)

P/A Gerwin Moeken (Secretaris)
Polberg 65
7772 EX Hardenberg
Tel. 06-53156248
E-mail. secretaris@sno-nijverdal.nl

NKC’51 – Sportpark Gagelman    |  

Sportlaan 1  7443 RC Nijverdal |  

Tel: 0548-614127

www.sno-nijverdal.nl

 

Terug naar overzicht
Agenda

Weet wat
er speelt

23Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
30Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
07Mei
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
09Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00
10Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00

Wij zijn trots op onze sponsoren