KNVB Assist nieuwsbrief scheidsrechters februari

21 februari 2023

Omgaan met de veranderende maatschappij

Beste SNO-er, 

Bijna twee weken geleden ging Lionel Messi door het stof. De beste speler van het WK vertelde op de Argentijnse radio dat hij zijn gedrag in de kwartfinale tegen Nederland betreurde. “Ik dacht niet na over mijn reactie, omdat de spanning en nervositeit heel groot was. Ik kijk dat moment niet graag terug’’, zei hij.

Er werd lang nagepraat over Nederland-Argentinië, een wedstrijd die niet uitblonk in sportiviteit en onderling respect. Dat gedrag is helaas niet uniek. Ook op en rond de amateurvelden komen scheidsrechters nog te vaak een gebrek aan respect tegen. Wat is er veranderd in het voetbalklimaat in de jaren dat onze officials aan het fluiten zijn? Wat zijn de positieve en minder positieve ontwikkelingen? En hoe ga je daar als scheidsrechter mee om?

Die vragen staan centraal in een van de zes nieuwe themabijeenkomsten voor bondsofficials. Je leest hier verderop in deze nieuwsbrief meer over. Ook voor verenigingsscheidsrechters staan er verschillende bijeenkomsten op de planning. Meer informatie hierover volgt binnenkort.

Ik wens alle (assistent-)scheidsrechters weer veel succes, wijsheid en plezier toe de komende wedstrijden!

Hans Quaars

Verenigingsadviseur Arbitrage Zuid

Nieuwe pagina over digitaal wedstrijdformulier

Nieuwe pagina over digitaal wedstrijdformulier

Het correct en volledig invullen van het digitaal wedstrijdformulier gaat nog niet altijd goed in de Wedstrijdzaken app. Daarom is alle informatie over het digitaal wedstrijdformulier, voor zowel veld- als zaalvoetbal, gebundeld op een nieuwe pagina op Assist: www.knvb.nl/wedstrijdformulier. Naast relevante informatie over bijvoorbeeld het toevoegen van een pasfoto, een verkeerde uitslag corrigeren en het gebruik van de spelerspas, vind je hier een animatievideo om te tonen binnen de vereniging.

 
Lees verder
 
6 voorjaars themabijeenkomsten voor KNVB officials

6 voorjaars themabijeenkomsten voor KNVB officials

Hoe ga je als scheidsrechter om met veranderingen in de maatschappij? Hoe kun je jezelf het beste op een wedstrijd voorbereiden? En wat is ook alweer de beste manier om het spel van korte afstand te volgen? Deze en meer vragen komen aan bod tijdens de voorjaars themabijeenkomsten voor KNVB officials. De bijeenkomsten gaan op 6 maart van start en vinden plaats in de steunpunten. KNVB officials krijgen binnenkort een e-mail met de aanmeldprocedure.

 
Meer informatie
 
Tuchtzaken heeft het druk met meer dan 100 niet ingezonden rapportages per week

Tuchtzaken heeft het druk met meer dan 100 niet ingezonden rapportages per week

De donderdag is een drukke dag op de afdeling Tuchtzaken van de KNVB. Dan draaien de werknemers daar een zogenaamde rappellijst uit. Dat is een lijst van zaken waarbij er geen vragenlijst of rapportage is ontvangen bij een gegeven rode kaart of een gestaakte wedstrijd. Elke week zijn dat er meer dan 100. Sabine Wiegel van de afdeling Tuchtzaken vertelt wat scheidsrechters beter kunnen doen.

 
Lees het artikel
 
 

Ook handig om te lezen:

De kennispartner van KNVB Assist scheidsrechters

Terug naar overzicht
Agenda

Weet wat
er speelt

30Mrt
Bartho Reuvers O12 toernooi
Aanvang: 09:00
30Mrt
Easter Open (SV Gramsbergen)
Aanvang: 09:00
01Apr
Salland Cup
Aanvang: 09:00
02Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
08Apr
Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering SNO Nijverdal
Aanvang: 20:00

Wij zijn trots op onze sponsoren