Regionaal overleg met COVS Groepen Zwolle en Meppel

01 februari 2023

Beste SNO-ers,

Via deze weg willen wij jullie graag op de hoogte houden over actuele ontwikkelingen binnen onze club. Op dinsdag 24 januari hebben bestuursleden Max van der Lei en Maurice Paarhuis een regulier overleg gehad met de COVS verenigingen Zwolle en Meppel. Sinds enkele jaren gaan wij met z’n drie om de tafel om de huidige stand van zaken te bespreken.

Zoals eigenlijk altijd was het een fijne vergadering, waarin op een ontspannen en constructieve wijze met elkaar van gedachten is gewisseld. Diverse onderwerpen hebben de revue gepasseerd. De belangrijkste elementen willen we graag even kort met jullie delen.

Promotie / degradatie:

Op het moment van schrijven is de promotie/degradatieregeling voor arbiters nog steeds onbekend. Zoals jullie weten zal er de komende twee seizoenen een versterkte degradatie gaan plaatsvinden. Op dit moment zijn de directe gevolgen voor de arbitrage nog onbekend, maar het heeft absoluut onze aandacht en wij zijn als collectief ook goed in lijn met de KNVB en de COVS, zodat eventuele ontwikkelingen op dit terrein direct met jullie zullen worden gecommuniceerd.

Aanstellingen PEC Zwolle:

Zoals jullie (wellicht) weten heeft Jan Bosscher gezondheidsproblemen. Hierdoor is hij momenteel niet in staat om diverse functies in te vullen. Wij vinden het oprecht fijn dat ons lid Hans Groenhuijsen een gedeelte van zijn werkzaamheden wil waarnemen, waaronder ook het regelen van (assistent) scheidsrechters voor PEC Zwolle. Samen met de COVS groep Zwolle hebben wij duidelijke afspraken gemaakt. Zwolle is (logischerwijze) het gebied van de SZO, waardoor voor deze wedstrijden alleen arbiters uit de regio Zwolle zullen worden aangesteld. Als SNO hebben wij 46 (regionale) verenigingen waarvoor wij (assistent) scheidsrechters leveren. Wij kunnen onze leden meer dan voldoende voorzien in de vraag naar wedstrijden. Deze prachtige wedstrijden laten wij dan ook graag voor onze Zwolse vrienden!

Op welke wijze kunnen wij elkaar versterken:

Wij hebben gesproken over de wijze waarop wij elkaar kunnen versterken. Denk hierbij aan kennisoverdracht. Daarnaast organiseert de KNVB (in samenspraak met COVS clubs) veel cursussen en opleidingen, zoals de cursus verenigingsscheidsrechter en de SO-III. Mochten er samengestelde cursussen plaatsvinden, dan zullen wij elkaar informeren en waar gewenst contactgegevens van de desbetreffende COVS verenigingen delen met de cursisten. Op deze wijze hoeven wij niet overal zelf fysiek aanwezig te zijn, maar zorgen wij er gezamenlijk wel voor dat alle cursisten in contact kunnen komen met een scheidsrechtersvereniging.

Al met al kijken wij terug op een geslaagd overleg. In januari 2024 staat het volgende overleg gepland bij de COVS groep Meppel.

Mocht je vragen hebben, schroom dan niet om contact met ons op te nemen.

Bestuur SNO Nijverdal

Terug naar overzicht
Agenda

Weet wat
er speelt

23Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
30Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
07Mei
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
09Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00
10Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00

Wij zijn trots op onze sponsoren