Drukbezochte laatste clubavond van 2022 onder leiding van de Technische Commissie

26 december 2022

Beste SNO-ers,

Op dinsdag 13 december stond de laatste clubavond van 2022 op de planning. Deze clubavond stond onder leiding van onze Technische Commissie. Prachtig om te zien dat de opkomst (met 32 SNO-ers) hoog was. Max, Stan en Jan hebben veel tijd en energie gestoken in de voorbereiding, dan is het ook mooi om te zien dat veel leden de tijd en moeite hebben genomen om bij deze (mooie) avond aanwezig zijn!

Alvorens de TC kon beginnen met het inhoudelijke gedeelte van deze avond, had Maurice namens het bestuur enkele mededelingen.

Allereerst ging Maurice nader in op de rol van onze vrijwilligers. Wij hebben een grote groep vrijwilligers die zich ieder jaar weer inzet voor onze vereniging. Dit is (vooral in de huidige tijd) geen vanzelfsprekendheid. Alle ere- en commissieleden hebben (voorafgaande aan de clubavond) van het bestuur een overheerlijk vleespakket aangeboden gekregen vanuit het bestuur. Op deze wijze willen wij onze dank uitspreken aan alle vrijwilligers die zich in 2022 weer hebben ingezet voor onze mooie vereniging. Ook dit jaar is dit pakket mede mogelijk gemaakt door SNO Sponsor Keurslager Veltmaat uit Ommen.

Ons erelid Gert Schuurman ontvangst zijn pakket van bestuurslid Gerwin Moeken. 

SNO is een financieel gezonde vereniging. Als bestuur hebben wij (diverse malen uitgesproken) dat wij twee pijlers hebben waar wij ons op richten. Enerzijds is dit spelregelkennis en anderzijds is dit het faciliteren van goede trainingen. Wij hebben de beschikking over zes (uitstekende) gediplomeerde trainers. Recentelijk hebben wij met een afvaardiging van de trainersstaf gesproken over eventuele wensen qua trainingsattributen. De trainers hebben hun wensen met het bestuur gedeeld en het bestuur heeft ervoor gekozen om alle wensen in te willigen. We hebben onder andere nieuwe slalompalen aangeschaft, gecombineerd met diverse horde oefeningen en een breed scala aan pionnen. Maurice overhandigde de nieuwe attributen aan Gert-Jan Beltman, die als langstzittende trainer de geschenken in ontvangst mocht nemen. In 2022 was de (gemiddelde) trainingsopkomst uitstekend. Mede door deze nieuwe attributen hoopt het bestuur dat we deze opwaartse lijn in 2023 kunnen doortrekken! (Uiteraard) zijn deze nieuwe attributen gekocht bij een sponsor van SNO: Intersport Ramon Zomer te Nijverdal!

Als bestuur vinden wij het oprecht gaaf dat in totaal 49 personen mee hebben gedaan aan onze SNO WK Pool. Het is een goede constatering om te kunnen vaststellen dat naast onze eigen leden, ook diverse sponsoren de moeite hebben genomen om mee te doen met onze pool. Tot slot hebben er ook enkele aspirant leden van SNO meegedaan. Op deze wijze geven ze ons als bestuur het gevoel zich betrokken te voelen bij onze mooie vereniging, hetgeen hopelijk op korte termijn mag leiden tot nieuwe betrokken SNO leden. Op de nieuwjaarsreceptie van 3 januari 2023 zal de top drie door het bestuur in het zonnetje gezet worden!

2022 is voor SNO een fantastisch jaar geweest. Wij zijn een (relatief) kleine COVS vereniging, maar desondanks zijn wij er met elkaar in geslaagd om in dit kalenderjaar 10 nieuwe leden te mogen verwelkomen, hetgeen echt een unieke prestatie mag worden genoemd. Tijdens de vorige clubavond, waarin we Marcel Driessen mochten verwelkomen als nieuw lid, waren er ook enkele gasten aanwezig, waaronder Tom Schwarte en Sven Otter. Beide heren hebben besloten om zich definitief als nieuwe leden bij onze vereniging aan te sluiten. Sven is voor een stage 5 maanden in het buitenland. Hij had kunnen besluiten om volgend jaar pas lid te worden, aangezien hij de komende periode fysiek niet aanwezig kan zijn, echter is hij fanatiek en wenst ook de komende periode (digitaal) op de hoogte te worden gehouden over alle ontwikkelingen binnen onze mooie vereniging.

Tom Schwarte was wel ‘gewoon’ aanwezig en werd door Maurice naar voren gehaald. Uit handen van onze voorzitter ontving hij de COVS toss munt en daarnaast meerdere ‘SNO Pupil van de Week’ vaantjes. Tom heeft uitgesproken de ambitie te hebben om in de toekomst scheidsrechter te worden in het Betaalde Voetbal, vandaar deze vaantjes, welke normaliter alleen worden uitgedeeld bij eerste elftallen. Hopelijk mag het voor Tom een (goede) prikkel zijn om zichzelf verder te ontwikkelen als arbiter. Hij is nog maar 15 jaar, dus hij is er in ieder geval mooi op tijd bij. Prachtig om te zien dat zijn beide RKSV De Zweef maatjes (Cas en Thijmen) aanwezig waren. Ondanks dat de clubavond laat in de avond op de planning stond, hadden ze toch de moeite genomen om aanwezig te zijn bij dit prachtige feit! Als bestuur willen wij Tom van harte welkom heten binnen onze mooie vereniging. Sven zal op een later moment officieel worden gepresenteerd aan onze leden.

De laatste weken is onze Technische Commissie weer op pad geweest voor onze mooie vereniging. Op 17 november is Max van der Lei op bezoek geweest bij FC Ommen. De nieuwe voorzitter van de TC heeft een presentatie gegeven omtrent de functie van spelbegeleider. Bij deze avond waren 17 jongens aanwezig, welke actief zijn als voetballer in de onder 17 lichting. Het animo onder de jeugd was dermate groot, dat er in samenspraak met FC Ommen is besloten om nog een tweede avond te organiseren. Op donderdag 24 november heeft Maurice een invulling gegeven aan deze tweede avond betreffende de cursus spelbegeleider.

Tijdens deze tweede avond waren er 24(!) jongens en meisjes aanwezig. De heren waren allen actief in de onder 17 lichting en de vrouwen waren actief in de onder 20 afdeling. Het was een leuke en interactieve avond, waarin je direct kon merken dat er voldoende jeugd oprechte interesse had in het vak van scheidsrechter. Prachtig om te zien dat deze nieuwe fusieclub zoveel tijd en energie steekt in arbitrage aangelegenheden. Hiermee zijn ze absoluut een goed voorbeeld voor andere clubs in onze regio.

Op maandag 28 november is Maurice op bezoek geweest bij VV Hulzense Boys. De afgelopen periode is deze sympathieke club uit Nijverdal druk bezig geweest om meer tijd en energie te steken in de werving (en het behoud) van clubscheidsrechters. Er is altijd een warme band geweest tussen (club)scheidsrechters van Hulzense Boys en SNO Nijverdal. Denk hierbij o.a. aan Roel Poffers, Kevin Tibbe, Jan Wijnberg en Wessel Nijmeijer. Alle heren zijn (of waren) naast clubarbiter ook lid van onze vereniging. Op deze avond waren o.a. SNO leden Bennie van Petersen, Marvin van der Veen en Wim Nieuwenhuis aanwezig. Ons kersverse lid Sven Otter is (zoals net reeds aangegeven) voor stage in het buitenland. In een goed gevulde bestuurskamer werden gezamenlijk met de 12 aanwezige clubarbiters alle spelregelwijzigingen besproken. Daarin werd ook nadrukkelijk gesproken over de wijze waarop je alle spelregels kunt toepassen op ‘B-categorie niveau’.

De technische commissie van SNO is uitgenodigd door KNVB docent Bert Slot. Op 10 januari staat de laatste avond van de cursus verenigingsscheidsrechter gepland bij HHC Hardenberg. Bert geeft ons als SNO de ruimte om onze club nader te introduceren aan de (meer dan 20) deelnemers. Fijn dat Bert ons hiervoor de ruimte geeft. Op deze wijze kunnen wij ons blijven presenteren aan de nieuwe lichting (assistent) scheidsrechters.

Met gepaste trots willen wij onze leden informeren over het feit dat wij zijn benaderd door Ronald Cornelisse. Hij is de oprichter van RefCom4All. Hij wil per direct zijn communicatiemiddel ter beschikking stellen aan onze vereniging. Het was hem opgevallen dat SNO zich het laatste jaar nadrukkelijk profileert op social media. Voor de rest van het seizoen mogen wij gebruik maken van zijn diensten. Met dit communicatiemiddel is het mogelijk dat gediplomeerde coaches en/of (scheidsrechters)begeleiders mee kunnen luisteren met de arbiter van dienst. Op deze wijze kunnen ze zich een beter beeld verschaffen over de wijze waarop de communicatie tussen spelers en scheidsrechter verloopt. De coaches kunnen niet terugpraten, dus de focus van de arbiter zal gedurende de wedstrijd ‘gewoon’ op het spel blijven. Het systeem is erg eenvoudig en met het downloaden van de app direct klaar voor gebruik. Mocht je interesse hebben om te werken met dit systeem, dit graag even bij Maurice kenbaar maken. Hij zal jullie (indien gewenst) helpen met het installeren van de app. Als bestuur van SNO hopen wij met de implementatie van dit systeem een verdere professionaliseringslag te kunnen aanbrengen in de begeleiding van onze leden.

Het bestuur van SNO is door Jo Hannink (uit Hellendoorn) geïnformeerd over het feit dat hij per direct stopt als arbiter van de KNVB.  Daarnaast heeft hij ook besloten (om na 38 jaar lidmaatschap) zijn lidmaatschap te beëindigen. Wij willen Jo bedanken voor zijn jarenlange inzet voor de KNVB en willen hem veel plezier toewensen bij het uitoefenen van nieuwe hobby’s.

Tot slot willen wij graag even stilstaan bij diverse activiteiten die de komende periode op de planning staan. Op dinsdag 3 januari staat om 19.15 de eerste training van het nieuwe jaar weer op de agenda. Aansluitend zal om 20.45 de nieuwjaarsreceptie plaatsvinden. Wij hopen op deze avond (die enkele jaren geen doorgang kon vinden i.vm. COVID-19) met elkaar het glas te heffen en de winnaars van de SNO WK Pool in het zonnetje te kunnen zetten.

Op zaterdag 7 januari staat het 41ste Jan Willem van Essen Zaalvoetbaltoernooi in Kampen gepland. Onze trainers Gert-Jan en André hebben de selectie bekend gemaakt. Deze zal bestaan uit: Cas, Gert-Jan, André, Koen, Leon, Maikel, Max, Ruben en Maurice. Namens het bestuur willen wij ons voetbalteam veel plezier toewensen in Kampen!  We sluiten (de mededelingen) af met de clubavond van 17 januari. Op deze avond zal eredivisie scheidsrechter Sander van der Eijk naar Nijverdal komen. Op deze avond zullen ook de sponsoren van SNO uitgenodigd worden. Genoeg mooie evenementen in het vooruitzicht!

Nadat alle bovenstaande mededelingen uitvoerig waren besproken, was het de tijd voor onze TC. Allereerst kregen alle aanwezige SNO-ers een spelregeltest voorgeschoteld. 10 multiple choice vragen mochten (individueel) worden ingevuld. De behaalde resultaten zullen worden meegenomen voor de Hendrik Stegeman Bokaal.

Nadat de vragen waren gemaakt, namen Stan, Max en Jan alle aanwezigen mee in hun presentatie. Je kon direct zien dat de heren veel tijd en energie hadden gestoken in de voorbereiding. Diverse clips uit de top van het amateurvoetbal werden uitvoerig behandeld. Prachtig om te zien dat de zaal goed meedeed, hetgeen resulteerde in goede inhoudelijke discussies. Een groot compliment hierin gaat uit naar ons talent Stan Endeman. Hij had diverse clips uit eigen wedstrijden meegenomen. In deze clips ging het niet altijd goed, maar desondanks stelde hij ze wel gewoon beschikbaar. Door je kwetsbaar op te (blijven) stellen, kun je je als arbiter verbeteren! Juist van mindere momenten leer je! Prachtig dat hij zich zo kwetsbaar op durfde te stellen!

Nadat alle beelden uitvoerig waren behandeld, werden alle aanwezigen door onze voorzitter (nogmaals) bedankt voor hun komst! Onze TC werd bedankt voor de (uitstekende) bewezen diensten een alle leden keerden met een uiterst goed gevoel huiswaarts! Eenieder gaat nu heerlijk genieten van de feestdagen en wij hopen iedereen op 3 januari weer te mogen verwelkomen op de club!

Een sportieve groet,

Bestuur SNO Nijverdal

Terug naar overzicht
Agenda

Weet wat
er speelt

30Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
07Mei
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
09Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00
10Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00
11Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00

Wij zijn trots op onze sponsoren