Geslaagde clubavond met presentaties KNVB & 'Portugal Crew'.

28 november 2022

Beste SNO-ers,

Op dinsdag 15 november heeft de tweede clubavond van het seizoen plaatsgevonden. Gedurende deze avond stonden twee thema’s centraal. Allereerst hebben Max van der Lei, Ruben Rolfes, Jos Olsman, Dennis Schoemaker en Bent Kuipers een presentatie gegeven omtrent hun internationale reis richting Silvis (Portugal) en aansluitend hebben Rutger Bekebreden en Sander Franken een presentatie geven over de wijze waarop de KNVB te werk gaat en hebben we met elkaar van gedachten gewisseld over de wijze waarop we de onderlinge verhoudingen nog beter kunnen maken.

Alvorens we zijn gestart met bovenstaande twee presentaties, had het bestuur van SNO Nijverdal nog enkele mededelingen.

Allereerst werden diverse gasten nader voorgesteld. Het bestuur was uiterst content om hedenavond ons lid Wim Rientjes uit Nijverdal te mogen verwelkomen. Op 17 september jl. is zijn vrouw Dini op 78 jarige leeftijd overleden. Fijn, dat je ondanks dat je zelf in een uiterst verdrietige periode zit, de moeite hebt genomen om vanavond bij ons te zijn, hetgeen wij zeer waarderen.

Aansluitend was er (logischerwijze) een speciaal woord voor onze (interne en externe) gastsprekers. Allereerst sprak het bestuur hun waardering uit voor onze ‘jonge gasten’ (Max, Ruben, Dennis, Jos en Bent). Deze jonge SNO leden hebben recentelijk hun eerste internationale ervaringen opgedaan in het buitenland en waren bereid gevonden om onze leden mee te nemen in hun avonturen. Daarnaast werden Rutger Bekebrede en Sander Franken van harte welkom geheten in ons mooie Nijverdal.

Marcel Driessen (uit Zwolle) werd officieel gepresenteerd als nieuw lid van SNO Nijverdal. In eerste instantie zou hij reeds worden gepresenteerd op de clubavond van 4 oktober (op de avond dat ook Cindy, Ramon, Bent en Raymond werden gepresenteerd), maar op deze avond was Marcel wegens ziekte afwezig. Marcel fluit zijn wedstrijden in de Zaterdag Senioren Groep F. Hij fluit zijn wedstrijden voornamelijk in de derde klasse en af en toe mag hij zijn kunsten vertonen in de tweede klasse. Namens het bestuur van SNO ontving hij een COVS toss munt en meerdere notititiekaarten. Als bestuur willen wij Marcel van harte welkom heten binnen onze mooie vereniging. 

Het bestuur is blij met de opkomst hedenavond. In totaal 30 aanwezige leden. Desondanks zijn we toch (enigszins) teleurgesteld in enkele afmeldingen voor vanavond. Het is een clubavond, geen JALV, dus wij zullen niet alle namen van afwezigen opnoemen, maar wij hebben (ons inzien) voor vanavond enkele bijzondere afmeldingen mogen ontvangen. Diverse leden hebben zich de afgelopen periode (opbouwend) kritisch uitgelaten over de KNVB. Als bestuur vinden wij het oprecht jammer dat dergelijke leden vanavond niet aanwezig zijn op deze clubavond, zodat ze op een informele wijze met de heren van de KNVB van gedachten kunnen wisselen. Dit was (ons inzien) de uitgelezen mogelijkheid om face to face van gedachten te wisselen. Laat niemand zich persoonlijk aangevallen voelen, het is slechts een constatering. Let wel! Sommige leden hadden wel gegronde redenen om niet aanwezig te (kunnen) zijn.

Het doet ons als bestuur van SNO Nijverdal goed om vanavond ook drie gasten te mogen verwelkomen. Deze drie heren hebben (zeer recentelijk) hun interesse in SNO kenbaar gemaakt en zijn vanavond hier om de sfeer te proeven en om te kijken in hoeverre SNO Nijverdal van toegevoegde waarde kan zijn voor hun carrière.

Allereerst is dit Bohdi Selvi. Bohdi is 16 jaar oud en woonachtig in Zwolle. Ons lid Hans Groenhuijsen is zijn begeleider binnen de SO-III opleiding. Bohdi  heeft bij FC Ommen een blessure opgelopen, waardoor hij vanavond met krukken moet lopen. Wij wensen hem beterschap en wij hopen dat hij zich op zijn gemak zal voelen binnen onze vereniging. Als tweede gast willen wij graag stilstaan bij Sven Otter. Sven is clubarbiter bij VV Hulzense Boys. Hij heeft de keuze gemaakt om te stoppen met voetballen en om zich verder te ontwikkelen als arbiter. De derde gast is Tom Schwarte.

Tom is voetballer bij RKSV De Zweef en momenteel is hij bezig met de cursus verenigingsscheidsrechter. Zijn begeleiders zijn Johan Schwarte en Maurice Paarhuis. Recentelijk hebben Tom, Thijmen en Cas samen een wedstrijd bekeken, hetgeen uitermate leerzaam is geweest.

Recentelijk hebben wij jullie geïnformeerd over het feit dat bestuurslid Maikel van Munster heeft besloten om na 10 jaar te stoppen binnen de Technische Commissie. Ondanks het feit dat wij hier op de JALV van 2023 uitvoerig bij stil zullen staan, wil het bestuur hem via deze weg alvast oprecht bedanken voor zijn inzet binnen deze commissie. Met trots kunnen wij jullie melden dat wij met Max van der Lei reeds een waardige vervanger hebben binnengehaald. Max zal per direct de werkzaamheden van Maikel (als voorzitter) binnen de TC overnemen.

Er is meer goed nieuws te melden! SNO heeft de beschikking over vijf gediplomeerde trainers. Een aantal waar veel collega COVS groepen jaloers op zullen zijn. Met gepaste trots willen wij eenieder graag informeren dat wij hier een zesde (jonge) trainer aan hebben weten toe te voegen, namelijk Koen Staarman. Koen heeft met Gert Maneschijn en Jan Karkdijk deelgenomen aan een herhalingscursus in Utrecht en heeft recentelijk ook zijn eerste training gegeven. De trainersgroep was de enige ‘te ervaren’ commissie, hetgeen nu ook beter in balans is qua ervaring en jeugdig enthousiasme.

De technische commissie van SNO is de afgelopen periode weer druk bezig geweest. Op 12 oktober hebben Max en Maurice SNO Enquête winnaar SV Gramsbergen bezocht met een spelregelavond voor de hoogste jeugdteams. Op zaterdag 1 oktober heeft Gerwin Moeken VV Bruchterveld bezocht als winnaar van de SNO Enquête voor de eerste elftallen. Zodra de datum van de presentatie bekend is, zullen wij jullie hierover informeren.

Daarnaast gaat de TC binnenkort op bezoek bij FC Ommen (2 maal), VV Hellendoorn, Hulzense Boys, HHC Hardenberg en Excelsior’31 in Rijssen.

Betreffende onze leden zijn er ook enkele ontwikkelingen te melden:

-Op dinsdag 11 oktober heeft ons ervaren lid Anton Kreileman in Zeist getracht de FIFA test te behalen. De 40 sprints heeft hij succesvol afgerond, hetgeen een uiterst knappe prestatie is. Helaas is hij er niet in geslaagd om de zes sprints (onder de 6.6 seconden) succesvol af te ronden. Heel erg zuur, aangezien Anton op één sprint na alles had behaald, maar bij de beslissende sprint had hij een tijd van 6.61 seconde, waardoor hij er dus 0.01 seconde ‘te lang’ over heeft gedaan. Ondanks het teleurstellende resultaat hebben wij als bestuur veel respect voor zijn inzet. Hij heeft er alles aan gedaan en wij willen hem dit seizoen veel succes en plezier toewensen in de jeugdgroep B.  

-Het bestuur van SNO wil haar leden graag informeren over het feit dat Erik ter Brake op woensdag 12 oktober (in Zwolle) succesvol zijn FIFA test heeft behaald. Erik is dit seizoen opnieuw actief in de derde en vierde divisie (zaterdag) en gaat proberen om (door goede prestaties) weer in aanmerking te komen voor wedstrijden in de Jack’s League. Als bestuur willen wij hem hierbij uiteraard veel succes toewensen.

-Op zondag 6 november heeft ons jonge talent Ramon Heveling zijn debuut mogen maken in de tweede klasse bij het duel tussen VV Beilen tegen SC Emmeloord.

-Op zaterdag 12 november heeft een ander talent, Ferens Groenhuijsen, ook zijn debuut mogen maken in de tweede klasse bij het duel tussen VSCO’61 1 en IJVV IJsselmuiden 1.

-Stan is de afgelopen periode uitermate goed bezig. De laatste weken is hij arbiter van dienst geweest bij enkele prachtige (regionale) derby’s. Allereerst was hij arbiter van dienst bij de burenruzie tussen Dos Kampen en KHC Kampen en afgelopen weekend was hij verantwoordelijk voor de wedstrijd tussen RKSV NEO en TVC’28, de topper in de eerste klasse zondag!

-Jos Olsman zal per direct weer deel gaan uitmaken van het KNVB Ambitie Programma. Jos heeft reeds eerder deel mogen uitmaken van dit selectie groepje. Wij willen Jos veel plezier en succes toewensen en wij hopen dat hij deze positieve lijn de komende periode door kan zetten!

-Onze voorzitter mocht op 5 november vierde official zijn bij SV Spakenburg tegen VV IJsselmeervogels. Duizenden toeschouwers, veel emotie en hij is er (naar eigen zeggen) helemaal klaar voor om deze wedstrijd volgend jaar zelf in goede banen te gaan leiden.

-Naar omstandigheden gaat het goed met Andre Monninkhof en Henk Zwakenberg. Andre is geopereerd en hij heeft van de artsen te horen gekregen dat de operatie goed is verlopen en dat alle snijwonden schoon zijn. Ook Henk is enkele malen (met zijn hand) onder het mes geweest. Ook deze operatie is goed verlopen. Wij willen beide heren een goed herstel toewensen!

-Op maandag 14 november stond de tweede cursusavond van onze SO-III opleiding gepland. In totaal doen er negen cursisten mee aan deze cursus, welke onder leiding staat van KNVB docent Eric Visser. Bij deze avond was (nieuwe voorzitter van de TC) Max van der Lei aanwezig. Aan deze cursus doen twee SNO leden mee, betreffende Cindy Scholthof en Ruben Rolfes. Prachtig om te zien dat SNO voor deze opleiding diverse praktijkbegeleiders kan inzetten: Rudolf Wolterink, Jan Schippers en Wim van der Velde.

Als bestuur stonden we ook (even kort) stil bij de SNO Enquête. Hans Groenhuijsen heeft ons als bestuur voorzien van een tussentijdse ranking, welke jullie op onderstaande afbeelding kunnen zien. Onze dank gaat uit naar onze leden, die de enquête structureel (blijven) invullen. Daarnaast een speciaal woord van dank aan Hans voor de uitgewerkte analyse. 

Als bestuur zijn wij oprecht trots op leden die zich in (blijven) zetten voor onze vereniging. Mede door diverse verbouwingen zijn recentelijk de borstels (bij ons veld 4) verdwenen. Het bestuur heeft besloten om niet te wachten op de gemeente, maar om zelf actie te ondernemen en om nieuwe borstels aan te schaffen. Een prachtige klus voor Wim van der Velde en Johan Schwarte. Wim heeft de borstels gekocht en gezamenlijk hebben ze de installatie voor hun rekening genomen, waarvoor onze dank!

Ook dit jaar organiseert SNO Nijverdal weer een WK Pool. Prachtig om te zien dat in totaal 49(!) mannen en vrouwen zich hebben opgegeven. Als bestuur zijn wij zeer benieuwd wie zich aan het einde van het jaar de WK kenner mag noemen.

Tot slot stond het bestuur stil bij de laatste clubavond van 2022. Op dinsdag 13 december staat de laatste clubavond van het kalenderjaar gepland. Deze clubavond zal worden ingevuld door onze technische commissie. Op deze avond zullen de kerstgeschenken worden overhandigd aan alle ere- en commissieleden. Als bestuur hopen wij deze allemaal fysiek te mogen verwelkomen, zodat wij de pakketten direct kunnen overhandigen.

Nadat alle mededelingen waren gedaan door het bestuur, was het de tijd voor de eerste presentatie van de avond. Deze werd vormgegeven door Max, Ruben, Jos, Dennis en Bent. Prachtig om te zien dat alle vijf heren vanavond de moeite hadden genomen om de presentatie te geven. Tussen 27 oktober en 1 november zijn deze vijf jonge talenten (onder begeleider van Marcel Rolfes) (assistent) scheidsrechter geweest tijdens een internationaal toernooi in Silvis (Portugal). Op dit U15 toernooi bestond het arbitrage team (op dag één) in totaal uit 10 arbiters, waaronder ook twee Portugezen. Tijdens de overige speeldagen waren er acht (assistent) scheidsrechters. SNO was de hofleverancier. De jongens hebben een fantastische tijd gehad, zijn dichter tot elkaar gegroeid en mochten de leiding hebben over één halve finale en Bent Kuipers heeft de finale tot een goed einde gebracht. Namens het bestuur zijn wij onwijs trots op deze ‘jonge gasten’ en prachtig om te zien dat ze onze club op een dergelijke goede wijze hebben vertegenwoordigd.

Aansluitend kregen Rutger Bekebrede en Sander Franken het woord. Beide heren hadden een goede presentatie meegenomen, waarin nader werd ingegaan op de huidige werkwijze. De KNVB is druk doende om de (gevoelde) afstand tussen de KNVB en haar (assistent) scheidsrechters te verkleinen. De leden kregen de mogelijkheid om hun vragen te stellen en deze werden vakinhoudelijk beantwoord. Er was sprake van een positief kritisch gesprek.

Rond 22.15 waren alle vragen gesteld en werden beide heren bedankt voor onze vicevoorzitter Maikel van Munster. Uit handen van Maikel ontvangen beide heren een overheerlijke SNO Wijn.

De leden gingen nog even gezellig (op informele wijze) met elkaar aan de klets, onder het genot van een heerlijk drankje en aansluitend keerde eenieder met een goed gevoel huiswaarts!

Een sportieve groet,

Bestuur SNO Nijverdal

Terug naar overzicht
Agenda

Weet wat
er speelt

23Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
30Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
07Mei
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
09Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00
10Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00

Wij zijn trots op onze sponsoren