Geslaagde Clubavond onder leiding van KNVB Docent Hans van Bruggen

08 oktober 2022

Beste SNO-ers,

Op dinsdag 4 oktober jl. stond de eerste clubavond van het seizoen 2022 – 2023 op de planning. Mooi om te zien dat ons clubhuis helemaal gevuld was met veel enthousiaste SNO leden. Gastspreker van deze avond was KNVB docent Hans van Bruggen uit Kampen.

Alvorens Hans kon beginnen met zijn presentatie, hadden we namens het bestuur de volgende mededelingen.

1.Op woensdag 5 oktober zijn Johan en Jennie Schwarte 50 jaar getrouwd! Namens het bestuur willen wij Johan en Jennie van harte feliciteren met hun Gouden huwelijk!

2. De Technische Commissie van SNO Nijverdal is in het nieuwe seizoen al weer druk bezig met het bezoeken van lokale voetbalverenigingen. Op 24 augustus werd het seizoen afgetrapt met een presentatie bij FC Ommen. De clubarbiters werden meegenomen in alle relevante spelregelwijzigingen. Dit smaakte voor FC Ommen naar meer, zodoende zullen we op 2 november nogmaals afreizen richting Ommen, om nogmaals een presentatie vorm te geven voor diverse (assistent) scheidsrechters! Als bestuur vinden wij het oprecht mooi dat FC Ommen zoveel waarde hecht aan kennisoverdracht! Op woensdag 12 oktober zal onze voorzitter Maurice Paarhuis een bezoek gaan brengen aan SV Gramsbergen. Deze sympathieke vereniging heeft recentelijk de SNO Enquête gewonnen voor 2de elftallen, vrouwenteams en jeugdteams. Als prijs hebben ze o.a. een gratis avond gewonnen onder leiding van onze technische commissie. Onderwerpen op deze avond zullen o.a. betrekking hebben op agressie in het (jeugd)voetbal en de wijze waarop je dit met elkaar in goede banen kunt leiden. Daarnaast zullen (logischerwijze) ook spelregelwijzigingen nader worden besproken.

3. Helaas moeten wij onze leden informeren over het feit dat ons ervaren lid Antoon Koopmans heeft besloten om per direct te stoppen als arbiter voor de KNVB. Antoon is 47 jaar arbiter geweest voor de KNVB, maar wegens een slepende blessure is hij niet langer in staat om deze functie uit te voeren. Logischerwijze wil hij absoluut niet dat het fluiten van wedstrijden invloed zou hebben op zijn gestel, waardoor hij niet van zijn oude dag zou kunnen genieten met zijn vrouw. Wij vinden het oprecht vervelend voor Antoon, maar hebben uiteraard alle begrip voor zijn genomen keuze! Wij hopen Antoon wel ‘gewoon’ wekelijks te kunnen blijven verwelkomen op onze wekelijkse trainingen!

4. De afgelopen periode hebben wij als bestuur van SNO Nijverdal diverse regionale voetbalverenigingen mogen bezoeken. Op 30 september hebben Maurice Paarhuis en Maikel van Munster een bezoek gebracht aan onze sportvrienden van VV DES. Deze sympathieke club bestond (op 2 oktober) exact 100 jaar. Uit handen van het bestuur van SNO ontvangen ze een overheerlijke SNO wijn.

5. De volgende dag (zaterdag 1 oktober) hebben Maikel en Maurice een bezoek gebracht aan onze sportvrienden van VV Hellendoorn. Het bestuur van Hellendoorn had ons uitgenodigd om ons in de Week van de scheidsrechter te bedanken voor de fijne samenwerking en daarnaast hebben we gesproken over de wijze waarop wij elkaar ook in de nabije toekomst kunnen blijven versterken!

6. Op dezelfde dag heeft ons bestuurslid Gerwin Moeken een bezoek gebracht aan VV Bruchterveld. VV Bruchterveld heeft voor de derde maal(!) de SNO Enquête gewonnen voor de eerste elftallen. Namens het bestuur overhandigde Gerwin de bestuursleden van Bruchterveld een prachtig certificaat en ook deze vereniging zal te zijner tijd kosteloos een bezoek krijgen van onze technische commissie.

7. Op vrijdag 23 september hebben Johan Schwarte, Rudolf Wolterink en Maurice Paarhuis gefloten op een bedrijventoernooi op de KNVB Campus te Zeist. De organisatie van deze dag lag in handen van Christian Koop. Christian is in zijn vrije tijd trainer van Blauw Wit’6 De heren kijken terug op een gezellige dag en volgens Christian was dit absoluut voor herhaling vatbaar!

8. In de periode tussen 27 oktober en 31 oktober zullen vijf jonge SNO leden onze club gaan vertegenwoordigen op een internationaal U 15 toernooi, waaraan onder andere Ajax en Benfica zullen meedoen. Namens SNO zullen de volgende jonge arbiters meedoen: Dennis Schoemaker, Jos Olsman, Ruben Rolfes, Max van der Lei en Bent Kuipers. We willen de heren veel plezier en succes toewensen in Silvis! De afgelopen periode hebben diverse SNO-ers hun debuut mogen magen op een hoger niveau. Jan Otten uit Hardenberg heeft zelfs twee debuutwedstrijden mogen fluiten. Allereerst debuteerde hij als arbiter in de standaard vierde klasse bij het duel tusen SDS’55 1 tegen VV Kesteren 1 en een week later debuteerde hij in de 3de divisie bij de wedstrijd tussen NEO JO 19 – 1 tegen Blauw Wit’34 JO 19 – 1. Ons jonge lid Jos Olsman uit Hardenberg heeft bij de wedstrijd tussen SC Rouveen 1 tegen Dieze West 1 succesvol zijn debuut mogen maken in de derde klasse en Stan Endeman uit Luttenberg heeft zijn debuut gemaakt in de vrouwen eredivisie bij het duel tussen PEC Zwolle en Fortuna Sittard. Tot slot willen we stilstaan bij ons ervaren lid Anton Kreileman. Hij debuteerde in de eerste divisie bij het duel tussen PEC Zwolle JO 18 tegen Feyenoord JO 18. Als bestuur zijn wij trots op bovenstaande leden en wij hopen dat ze gedurende het komende seizoen vaker op niveau actief mogen wezen!

9. De afgelopen periode hebben de volgende arbiters met succes hun spelregeltoetsen en FIFA testen afgerond: Max van der Lei, Ferens Groenhuijsen, Stan Endeman en Maurice Paarhuis. De komende periode zullen Anton Kreileman en Erik ter Brake proberen om (alsnog) de FIFA testen met goed gevolg af te ronden. Wij willen ze daarbij veel succes toewensen!

10. Dennie Mulder is recentelijk gestart als accountmanager bij PEC Zwolle. Hij kan zijn nieuwe werk niet langer combineren met de functie van Weekenddienst medewerker bij de KNVB.

11. Op maandag 17 oktober zal SNO starten met de SO 3 opleiding. Deze zal worden gehouden in ons eigen sportcomplex van NKC’51. Deze cursus bestaat uit vier theorie avonden, welke geagendeerd staan voor: 17 oktober, 14 november, 19 december en 23 januari 2023. Op dit moment hebben wij 10 deelnemers. Er is nog voldoende ruimte voor extra deelnemers. Mochten jullie (net zoals Rudolf Wolterink dit heeft gedaan) geschikte kandidaten weten, laat het ons als bestuur dan weten! Gezamenlijk hebben wij een groot netwerk, laten we hier dan ook gebruik van maken!

11. De laatste tijd is de trainingsopkomst goed! Er worden hierbij twee kleedkamers gebruikt. De vraag vanuit onze trainers aan de leden om beide kleedkamers (na afloop van de training) netjes achter te laten, zodat deze direct klaar is voor de volgende gebruikers!

12. De laatste mededeling had betrekking op het feit dat wij met gepaste trots 5 nieuwe leden aan jullie willen presenteren. Helaas is Marcel Driessen ziek en daardoor niet in de gelegenheid om vanavond aanwezig te zijn, maar de andere vier nieuwe leden worden gepresenteerd aan de leden. Allereerst betreft dit Bent Kuipers uit Geesteren. Bent is als arbiter actief in de zaterdag derde klasse. De tweede nieuwkomer is Ramon Heveling uit Almelo. Hij is actief als scheidsrechter in de zondag derde klasse. De derde nieuwkomen betreft Raymond Kolleman uit Vriezenveen. Raymond is actief in de zaterdag vierde klasser. De laatste nieuwkomer is Cindy Scholthof uit Loo-Bathmen. Cindy is als club(assistent) scheidsrechter actief bij Blauw Wit’66 te Holten. Als bestuur zijn wij er oprecht trots op dat we met Cindy een vrouwelijk lid aan onze vereniging aan ons hebben weten te binden. Cindy zal (net zoals Ruben Rolfes) binnenkort starten met de SO 3 opleiding. Uit handen van onze voorzitter ontvingen de nieuwe leden een prachtige COVS toss munt in combinatie met meerdere notitieblokken!

Aansluitend kreeg onze gastspreker Hans van Bruggen het woord. Hij had een goede presentatie in elkaar gezet waarin aan de hand van diverse beelden leuke inhoudelijke discussies ontstonden. Vooral met betrekking tot het geven van gele en rode kaarten lagen de leden lang niet altijd op dezelfde golflengte. Hans was in staat om op een luchtige wijze leiding te geven aan de discussies. Al met al een zeer leerzame avond waarin het leuk was om weer met elkaar in verbinding te komen! Namens het bestuur bedankte Maurice Hans voor zijn invulling en kreeg hij een mooie bos bloemen (voor het thuisfront) overhandigd.

Al met al keerden alle SNO-ers met een goed gemoed huiswaarts!

Een sportieve groet,

Bestuur SNO Nijverdal

Terug naar overzicht
Agenda

Weet wat
er speelt

23Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
30Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
07Mei
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
09Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00
10Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00

Wij zijn trots op onze sponsoren