Nieuwsbrief SNO Nijverdal (Clubavond 4 oktober)

28 september 2022

Aan:

- Leden van SNO;

- Vertegenwoordiger COVS distr. Oost;

- Scheidsrechterscommissie KNVB Regio Oost/Noord

- COVS Zustergroepen.

Uitnodiging:

Het bestuur van SNO Nijverdal nodigt u van harte uit voor de clubavond.

Datum: dinsdag 4 oktober 2022

Tijd: 20:45 uur (na de training, LET OP, training start om 19:15 uur)

Locatie: Clubhuis NKC’51 aan de Sportlaan in Nijverdal;

Agenda: Eventuele mededelingen van het bestuur. Deze avond wordt ingevuld door de Technische Commissie

Introductie Hans van Bruggen 

Beste SNO-ers,  

Onze clubavond van 4 oktober as. zou ingevuld gaan worden door Betaald Voetbal scheidsrechter Alex Bos. Helaas heeft Alex ons deze week geïnformeerd over het feit dat hij niet in de gelegenheid is om te komen. Dit heeft te maken met verplichtingen op z’n werk. In het dagelijks leven is Alex politieagent in de regio Utrecht. Als bestuur van SNO hebben wij snel doorgeschakeld. De clubavond zal nu worden ingevuld door Hans van Bruggen uit Kampen.  

Hans is voor veel SNO-ers geen onbekende. Diverse SNO-ers zijn in het verleden samen met de sympathieke inwoner uit Kampen op pad geweest voor de KNVB. In de functie van assistent-scheidsrechter heeft hij o.a. André Meulenkamp, Gert-Jan Beltman, Erik ter Brake en Maurice Paarhuis op een uiterst goede wijze geassisteerd bij wedstrijden in de top van het amateurvoetbal. In het dagelijkse leven is Hans werkzaam als verkoopmedewerker bij BMN Bouwmaterialen. Bij dit bedrijf zijn meer dan 3200 werknemers werkzaam, verdeeld over meer dan 140 vestigingen. BMN heeft alle bouwmaterialen en specialismen onder één dak!  

Arbitrage is een grote hobby van Hans. Tussen september 2000 en juni 2008 is Hans actief geweest als KNVB arbiter. In 2008 heeft Hans besloten om de switch te maken naar de functie van assistent-scheidsrechter. Dit doet hij nu al een kleine 15 seizoenen, waarvoor wij alleen maar diep respect kunnen opbrengen. Met ingang van dit seizoen is Hans (voornamelijk) actief in de vierde divisie zaterdag, maar op 7 september was hij ook al als assistent-scheidsrechter actief in de derde divisie bij de wedstrijd tussen HSC’21 en Jos Watergraafsmeer. Door het feit dat Hans al veel ervaring heeft opgedaan als (assistent) scheidsrechter, heeft hij besloten om zijn kennis ook te gaan delen met andere KNVB officials. Sinds 2021 is Hans actief als docent voor de KNVB. Op dit moment geeft hij de cursus vereniging scheidsrechter in Dronten.  

Hij combineert deze functie met het zijn van bestuurslid van de COVS groep Zwolle. Sinds 2016 is Hans bestuurslid en hij richt zich voornamelijk op technische aangelegenheden en daarnaast is hij aanspreekpunt voor molestaties.  

 Als bestuur van SNO vinden wij het een uiterst prettige constatering dat wij Hans mogen verwelkomen als gastspreker. Op een interactieve wijze zal Hans nader stilstaan bij alle spelregelwijzigingen. Hij is zich bewust van het feit dat dit taaie materie is, dus hij heeft er een mooi interactief programma van weten te maken.

Van de Voorzitter

Beste SNO-ers,

Op het moment van schrijven is het donderdag 8 september. Voor mij en mijn vrouw Melanie een bijzondere dag, aangezien onze dochter Maud – die aanstaande zaterdag één jaar zal worden – voor de eerste keer naar de kinderopvang is gegaan. Op momenten zoals deze besef je je pas hoe snel de tijd aan je voorbij vliegt. De afgelopen periode zijn wij erin geslaagd om opnieuw diverse nieuwe leden aan onze club te binden. Op de clubavond van 4 oktober zullen wij de volgende dame en heren officieel welkom gaan heten binnen onze vereniging: Bent Kuipers, Ramon Heveling, Marcel Driessen, Raymond Kolleman en Cindy Scholthof. Prachtig om te zien dat deze dame en heren (welke nog allemaal relatief jong zijn) zich bij ons hebben aangesloten! Als club zijn we (na een lastige Corona periode) weer vol in de lift, hetgeen natuurlijk een prachtige constatering is!

Ik zat in alle rust terug te lezen in mijn vorige beschouwingen en kwam erachter dat ik mijn laatste ‘Van de Voorzitter’ op zaterdag 30 april jl. heb geschreven. Destijds als voorbereiding op het bezoek van fysiotherapeut Edwin Reurink uit Ommen. Het lijkt alweer een eeuwigheid geleden. Laten we (gezamenlijk) beginnen door in alle rust terug te blikken op alle relevante gebeurtenissen van de afgelopen maanden.

De afgelopen maanden heeft onze TC weer diverse verenigingen bezocht. Op vrijdag 13 mei hebben Maikel van Munster en Sem Schrijver een bezoek gebracht aan V.V. Lemelerveld. In totaal waren er bij deze (interactieve) avond 50(!) clubmensen van V.V. Lemelerveld aanwezig, hetgeen natuurlijk een prachtige opkomst is! Op 24 augustus hebben André Meulenkamp en ondergetekende een presentatie mogen geven voor de clubarbiters van F.C. Ommen. Daarin werd de nadruk gelegd op alle (recente) spelregelwijzigingen. Deze avond is F.C. Ommen dermate goed bevallen dat André en ik op 2 november nogmaals naar F.C. Ommen zullen afreizen voor een presentatie. Mooi om te zien dat deze fusieclub veel aandacht (blijft) besteden aan het faciliteren van hun clubarbiters.

Op 1 juni jl. bestond onze website exact twee jaar. Dit betekende ook automatisch dat op deze dag seizoen 2 van de online spelregelquiz eindigde. Als bestuur van SNO zien wij (tot onze grote spijt) dat veel mensen (onderweg) zijn afgehaakt. Ik krijg wel eens het verwijt dat wij (te) veel pushen op dit specifieke onderwerp, maar weet wel dat wij dit louter met goede intenties doen! Het aantal rapporten is de afgelopen jaren steeds minder worden. Ik ben actief op de  A-lijst. Tot voor kort ontvingen wij 7 (of indien mogelijk 8) rapportages. Met ingang van dit seizoen zijn dit er nog maar 4(!). Hierin hebben wij het over het hoogste amateurniveau. In de laagste groepen hebben we het soms maar over 2(!) rapporten. Indien je in deze situatie een slechte score behaald voor de spelregels, dan kun je promotie direct vergeten en moet je je vaak (terecht) al direct zorgen maken over degradatie. De spelregels op onze website komen (in veel gevallen) 1 op 1 terug in de spelregeltoetsen van de KNVB. Wij hebben in voorgaande jaren gezien dat leden (die netjes elke maand 10 MC vragen hebben gemaakt) structureel hoger scoren op de maatwerkbijeenkomsten. Hoe waarnemers je prestaties op het veld beoordelen, daar heb je slechts tot bepaalde hoogte invloed op. Qua spelregelkennis is dit anders. Wij roepen eenieder dan ook op om (meer) aandacht te besteden aan spelregels. Dit kan al door 10 MC vragen per maand te maken, zoveel is dat (ons inziens) niet gevraagd.

Op 18 juni stond de finaledag van de Beltona Beloften Competitie op de planning. Dit jaar was SNO vertegenwoordigd door een mooie mix van talentvolle arbiters, gecombineerd met veel ervaring. De afvaardiging van SNO bestond uit Koen Staarman, Richard Hultink en Martijn Bruins. Deze drie heren hebben onze club op uiterst goede wijze vertegenwoordigd, waarvoor onze oprechte dank!

De afgelopen jaren hebben wij veel tijd en energie gestoken in de samenwerking met alle (regionale) voetbalverenigingen. Je merkt dat de lijntjes met onze (46) partnerverenigingen goed is. Wij hebben daarom aan het einde van het seizoen ook diverse jubilea activiteiten mogen bezoeken, waaronder de Deventer scheidsrechtersvereniging (100 jaar), V.V. Kloosterhaar (100 jaar), S.V. Gramsbergen (75 jaar) en S.V. Haarle (75 jaar).

Je merkt op dergelijke avonden dat SNO leeft als nooit tevoren en dat de regionale verenigingen in steeds grotere mate de samenwerking met ons willen intensiveren. We hebben het hierbij dan niet alleen over scheidsrechters leveren, maar in grotere mate over kennisoverdracht. Een mooie ontwikkeling! De komende periode gaan wij o.a. nog naar de recepties van V.V. Des (100 jaar) en een receptie voor ons lid André Monninkhof, die 25 jaar in zijn ambt actief is.

Op zaterdag 25 juni was ik in Gramsbergen ter ere van hun 75-jarige jubileum. Op deze ochtend mocht ik, ter overstaan van 300 genodigden, wedstrijdsecretaris Gerrit Passies in het zonnetje zetten voor het feit dat S.V. Gramsbergen winnaar was geworden van de SNO Enquête.

Op 12 oktober zal ik samen met de TC een bezoek gaan brengen aan S.V. Gramsbergen voor een kosteloze presentatie, om daarin nader in te gaan op alle recente spelregelwijzigingen. S.V. Gramsbergen is de winnaar geworden betreffende de jeugdteams, reserve elftallen en de vrouwenteams. Bij de eerste elftallen is V.V. Bruchterveld (voor de derde maal) winnaar geworden van de SNO Enquête. Op zaterdag 1 oktober zal ons bestuurslid Gerwin Moeken bij de competitiewedstrijd tussen V.V. Bruchterveld en V.V. Hellendoorn de prijs komen overhandigen.

Op zaterdag 25 juni heeft S.C. Genemuiden voor de 7de maal het Edel Grass U14 - Talent Tournament georganiseerd. Vorig jaar heeft SNO voor de eerste maal in haar bestaan de arbiters geleverd voor dit prestigieuze toernooi. Dit was de organisatie dermate goed bevallen, waardoor wij dit jaar opnieuw een invulling mochten geven aan het arbitrage vraagstuk. In totaal was SNO met 13 (assistent) scheidsrechters aanwezig. Het was een uiterst gezellig en goed georganiseerd toernooi.

Op zaterdag 2 juli heeft het voetbalteam van SNO geparticipeerd aan het IJssel- en Berkeltoernooi. In 2018 heeft dit toernooi voor de laatste maal plaatsgevonden. In 2019 werd het toernooi geannuleerd wegens extreme temperaturen en in 2020 en 2021 gooide het Coronavirus roet in het eten.

Op het prachtige sportcomplex van Lochem heeft ons voetbalteam, welke onder leiding stond van André en Gert-Jan, een uiterst gezellige dag beleefd. SNO was vertegenwoordigd met een mooie mix van jong en oud. De sportiviteit was hoog, hetgeen in het verleden wel eens anders is geweest. Ondanks dat het een lange (intensieve) dag was, bleef de selectie zich op een uiterst goede wijze presenteren en waren de scores voor Fair Play altijd rond de 8. Dit is in het verleden wel eens anders geweest.

Op dinsdag 5 juli maakte de KNVB alle promoties en degradaties bekend. Het was een unieke dag voor onze vereniging. Er waren geen degradaties en met 14 promoties was dit het beste jaar uit onze clubgeschiedenis. Via deze weg wil ik graag de volgende heren van harte feliciteren met hun promoties: Stan Endeman, Jan Otten, Ferens Groenhuijsen, Max van der Lei, Bas ten Tije, Ramon Heveling, Bent Kuipers, Sem Schrijver, Jos Olsman, Rutger Beun, Anton Kreileman, Henk Zwakenberg en Martijn Bruins. Daarnaast zal Koen Staarman met ingang van het nieuwe seizoen extra begeleiding krijgen vanuit de KNVB. Voor de tellers onder ons, ik was promovendi 14. Op zaterdag 9 juli stond onze jaarlijkse feestavond op de planning. Hans Groenhuijsen, Sem Schrijver en Maikel van Munster hadden een fantastisch programma opgezet, waarvoor wij ze als bestuur zeer erkentelijk zijn! Aangezien de afgelopen jaren de feestavond geen doorgang kon vinden, had de ontspanningscommissie ditmaal een groter budget gekregen. Wij zijn een financieel gezonde vereniging en dit is (naast de bijdrages van onze trouwe sponsoren) onder andere gerealiseerd door het vele fluiten van onze leden. Als bestuur willen wij onze leden dan ook ‘belonen’ met een mooie feestdag. Het was een fantastische dag, waarin ruim 50 leden (met partner) aanwezig waren. Op de feestavond werd ook ons nieuwe lid Ruben Rolfes uit Bruchterveld officieel gepresenteerd aan de leden.

Op zaterdag 20 augustus heeft ons lid Erik ter Brake uit Dedemsvaart van de KNVB de Gouden Scheidsrechters speld in ontvangst mogen nemen. Tijdens deze startbijeenkomst in Zeist werd hij in het zonnetje gezet voor het feit dat hij 25 seizoenen actief is voor de KNVB. In totaal heeft Erik 11 wedstrijden mogen fluiten in de Keuken Kampioen Divisie. Namens het bestuur van SNO willen wij Erik van harte feliciteren met deze prachtige onderscheiding en wij hopen hem nog jaren te mogen aanschouwen in de top van het amateurvoetbal.

De komende maanden staan er weer diverse leuke activiteiten op de planning. SNO is door Christian Koop (trainer Blauw Wit’66) benaderd om scheidsrechters te leveren voor een 6 tegen 6 bedrijventoernooi. Dit toernooi zal plaatsvinden op de KNVB Campus te Zeist op vrijdag 23 september. Namens SNO Nijverdal zullen Rudolf Wolterink, Johan Schwarte en ondergetekende hun kunsten gaan vertonen.

Tussen 27 en 31 oktober gaan 5 (jonge) SNO leden naar Portugal, om daar als (assistent) scheidsrechter actief te zijn bij een internationaal U15 toernooi, waaronder o.a. Benfica, Braga, Ajax, Club Brugge en Sporting C.P. zullen meedoen. Namens SNO zullen de volgende vijf jongemannen participeren: Dennis Schoemaker en Jos Olsman uit Hardenberg, Ruben Rolfes uit Bruchterveld, bestuurslid Max van der Lei uit Dedemsvaart en Bent Kuipers uit Geesteren. Namens het bestuur willen wij deze heren veel succes maar vooral veel plezier toewensen bij hun eerste internationale ervaringen in het mooie Silvis (Portugal).

Tijdens de maanden september en oktober zullen er themabijeenkomsten worden georganiseerd vanuit de KNVB. Prachtig om te zien dat er ook twee bijeenkomsten worden georganiseerd bij SNO Nijverdal. Tijdens deze bijeenkomsten zal de nadruk komen te liggen op de toelichting over de technische richtlijnen. De eerste datum is maandag 26 september en de tweede datum is woensdag 12 oktober. Wij hopen al onze leden te kunnen verwelkomen in ons mooie clubgebouw!

Gedurende de komende weken zullen vier leden van SNO hun debuut gaan maken op een hoger niveau. Op zaterdag 24 september zal om 14.00 Jan Otten uit Hardenberg zijn debuut maken in de 3de divisie (binnen de onder-19 competitie) bij de wedstrijd tussen R.K.S.V. N.E.O. JO 19 – 1 en Blauw Wit’34 JO 19 – 1. Het zijn voor Jan mooie weken, aangezien hij recentelijk ook al zijn debuut mocht maken bij de standaard elftallen bij de wedstrijd tussen S.D.S.’55 1 en V.V. Kesteren 1.

Op dezelfde dag zal Jos Olsman uit Hardenberg om 14.30 voor de eerste maal in competitieverband een derde klasser fluiten. Hij is door de KNVB aangesteld voor de wedstrijd tussen S.C. Rouveen 1 en S.V. Dieze West 1. In de beker heeft Jos al kunnen wennen aan de derde klasse. Hij was verantwoordelijk voor de beker clash tussen V.V. Hardenberg’85 en V.V. Bruchterveld.

In de avond (20.00) mag ik voor de eerste maal een competitiewedstrijd fluiten in België. Het betreft een wedstrijd in de Eerste Nationale. De lange reis gaat naar Maasmechelen. Het betreft een confrontatie tussen Patro Eisden en Rupel Boom. Tot slot staan we stil bij Stan Endeman uit Luttenberg. Hij zal op vrijdag 30 september zijn debuut maken in de Vrouwen Eredivisie. Hij is leidsman bij de wedstrijd tussen PEC Zwolle en Fortuna Sittard. Deze wedstrijd zal worden gespeeld in het stadion van PEC Zwolle. Namens het bestuur van SNO willen wij bovenstaande heren veel plezier en succes toewensen bij deze prachtige wedstrijden! 

De afgelopen periode hebben diverse SNO-ers met goed gevolg de FIFA testen gelopen. Op 1 september heb ik zelf de FIFA test met succes gelopen in Zwolle. Vorige week dinsdag (13 september) heeft ons talentvolle lid Stan Endeman in Zeist de FIFA test succesvol afgerond. Een dag later, op woensdag 14 september, waren Ferens Groenhuijsen en Max van der Lei aan zet om de FIFA test tot een goed einde te brengen. Dit hebben ze naar behoren gedaan! Daarnaast hebben alle bovenstaande vier arbiters hun spelregeltoetsen goed gemaakt!  

Het is (tot op dit moment) Anton Kreileman en Erik ter Brake nog niet gelukt om de FIFA testen succesvol af te ronden. Als bestuur van SNO willen wij Anton en Erik veel succes toewensen bij de herkansing. Wij hebben er alle vertrouwen in dat beide heren de testen alsnog met succes zullen afronden.

Ik wil graag afsluiten met onze SO-3 opleiding. De komende maanden zullen wij samen met de KNVB de voormalig BOS-opleiding naar Nijverdal gaan halen. Op dit moment hebben wij 9 deelnemers. Er is nog voldoende ruimte voor drie of vier extra deelnemers. Wij willen hierin graag gebruik maken van jullie netwerk. Mochten jullie jongens/meisjes/mannen/vrouwen kennen die interesse hebben in deze opleiding, maak dit dan kenbaar bij ons als bestuur. De afgelopen periode hebben wij reeds veel nieuwe leden mogen verwelkomen en deze positieve vibe willen wij graag continueren. De lesavonden zullen worden vormgegeven op de volgende maandagavonden: 17 oktober, 14 november, 19 december en 23 januari 2023.

Als bestuur spreken wij het vertrouwen uit in onze leden dat wij er gezamenlijk voor zullen zorgen dat de SO-3 opleiding in Nijverdal een daverend succes zal gaan worden!

Een sportieve groet,

Maurice Paarhuis

De Voorzitter

De Pen:

Allereerst wil ik graag beginnen met een bedankje richting het bestuur voor het feit dat ik een stukje mag schrijven voor onze nieuwsbrief. Ik wil graag van de gelegenheid gebruik maken om mijzelf voor te stellen aan alle leden van SNO.

Mijn naam is Ruben Rolfes en in ben woonachtig in Bruchterveld. Ik ben 16 jaar oud en recentelijk ben ik geslaagd voor mijn opleiding VMBO theoretische leerweg. Vanaf september ben ik begonnen met de opleiding HTV. Deze afkorting staat voor handhaver, toezicht en veiligheid. Deze opleiding volg ik bij de Landstede Groep te Zwolle. Op deze school zijn SNO-ers André Meulenkamp en Maurice Paarhuis werkzaam.

Mijn vader (Marcel) is scheidsrechter. Hij is enkele jaren actief geweest als arbiter voor de KNVB, maar de laatste jaren is hij clubscheidsrechter voor onze vereniging (VV Bruchterveld). Hij heeft mij geïnspireerd om ook scheidsrechter te worden. Tot op heden bevalt het mij erg goed om scheidsrechter te zijn. Ik heb daarom besloten om recentelijk de opleiding tot verenigingsscheidsrechter te gaan volgen. Deze werd gehouden bij RKSV de Zweef in Nijverdal. Ik heb deze opleiding succesvol afgerond. Vanaf september ben ik begonnen met de SO III opleiding, aangezien ik voornemens ben om mijzelf verder te ontwikkelen als scheidsrechter. Deze cursus volg ik bij onze vereniging SNO in Nijverdal.

Gedurende de opleiding tot verenigingsscheidsrechter zijn er diverse SNO leden op bezoek geweest. André Meulenkamp heeft in een korte presentatie meer over SNO verteld. Vanuit de verhalen heb ik begrepen dat SNO een zeer hechte vereniging is, waar je (als jonge scheidsrechter) vragen kunt stellen en waar de ervaren arbiters hun kennis en kunde delen. Ik ben met allemaal scheidsrechters van SNO naar een internationaal jeugdtoernooi geweest van SC Genemuiden en dit is mij heel goed bevallen. Dit was zeer leerzaam. Scheidsrechter zijn is een ervaringsvak. Ervaren arbiters hebben alles al een keer meegemaakt en kunnen (de voor mij) lastige situaties bespreekbaar maken en goede tips geven. Ik kijk heel erg uit naar deze gesprekken en hoop hier een betere scheidsrechter van te worden!

Ruben Rolfes

Wel en Wee:

  • Julian Arindell is weer actief als scheidsrechter. Met zijn vrouw, welke hij aan het einde van vorig seizoen heeft ondersteund vanwege een rugoperatie, gaat het inmiddels weer goed!
  • Antoon Koopmans heeft zich tot 28 oktober afgemeld bij de KNVB wegens knieproblemen. In de Knieën van Antoon is lichte artrose geconstateerd. Waar het in juli wat beter leek te gaan spelen de klachten nu toch weer op. Het is afwachten hoe deze blessure zich ontwikkelt en of Antoon op korte termijn weer in staat zal zijn om te fluiten.
  • Henk Poffers heeft afgelopen zomer met succes een hartoperatie ondergaan. Henk heeft daarbij één nacht ter observatie in het ziekenhuis gelegen. Henk voelde zich na de operatie al een stuk beter en kan nu langzaam zijn inspanningen weer opbouwen.
  • Jan Holtvluwer zal de eerste seizoenshelft niet in actie komen. Jan is zowel fysiek als mentaal nog niet helemaal hersteld van het bedrijfsongeval dat een jaar geleden heeft plaatsgevonden en kiest er daarom voor om het komende half jaar niet in actie te komen.
  • Lucy en Hans Groenhuijsen zijn op 27 augustus in het huwelijksbootje gestapt. Ook via deze weg willen we hen alle geluk toewensen!
  • Gerwin Moeken is nog altijd herstellende van de knieoperatie welke hij eind vorig seizoen heeft ondergaan. Echter zal Gerwin de komende periode wel weer actief zijn in de zaal.
  • Richard Hultink is na zijn knieblessure dit seizoen weer inzetbaar voor de KNVB.
  • Met Wim Willems gaat het mentaal iets beter. Binnenkort zal Wim naar Rijssen verhuizen en wordt gehoopt dat het rijden in een elektrische rolstoel mogelijk is zodat Wim mobieler wordt.
  • André Monninkhof is inmiddels alweer 25 jaar priester. Via deze weg willen wij hem hiermee van harte feliciteren.
  • Dennis Schoemaker is op werk door zijn enkel gegaan en heeft daarbij zijn enkelbanden ingescheurd. Hierdoor zal hij de komende weken niet in staat zijn om wedstrijden te fluiten. Dennis verwacht eind oktober te zijn hersteld.
  • Gert Hiemstra fluit momenteel zijn wedstrijden bij het damesvoetbal. Het tempo ligt daar iets lager waardoor deze wedstrijden voor Gert (kampt met een versleten knie) haalbaarder zijn.
  • Gert Maneschijn: wel weer aan het trainen
  • Onze erevoorzitter Herman Spenkelink heeft enkele weken in het ziekenhuis gelegen. Om de komende periode weer op krachten te komen, zit hij tijdelijk weer op zijn revalidatielocatie. Als je een kaartje wilt sturen dan kan je het benodigde adres vinden op onze website.
  • Jan Karkdijk is teruggekomen van een heupblessure. Jan traint en fluit inmiddels weer al sluimert de blessure soms nog op de achtergrond.

Sponsor in beeld:

In het verleden hebben wij (via onze nieuwsbrief) aandacht geschonken aan onze sponsoren. Als bestuur van SNO hebben wij besloten om deze ‘oude’ traditie weer in ere te herstellen. In de achtste aflevering van de ‘SNO Sponsor in beeld’ staat Schwarte Assurantiën uit Nijverdal centraal. 

Schwarte Assurantiën is een familiebedrijf, welke bestaat uit de volgende personen: Rudy Schwarte, Bertus Schwarte, Tamara Schwarte – Kamperman en Hans Schwarte. De primaire taak van het bedrijf heeft betrekking op (schade)verzekeringen, hypotheek(aanvragen), bemiddeling bij echtscheidingen en financieringsvraagstukken.

Rond 1940 begon Henk Schwarte, naast zijn werk als bakker, met het bemiddelen in verzekeringen. Vanaf 1973 heeft zijn zoon Bertus de verzekeringsactiviteiten overgenomen en verder uitgebreid. Ondertussen zijn ook de zonen van Bertus (Hans en Rudy) toegetreden tot het bedrijf.

Schwarte Assurantiën is een onafhankelijke spanningspartner voor zowel bedrijven als wel particulieren. Men is niet gebonden aan één maatschappij en/of financier. Men selecteert uit het brede aanbod van verschillende aanbieders en hebben hierin altijd oog voor de juiste prijs-kwaliteit verhouding. Op deze wijze bent u altijd gegarandeerd van de juiste (passende) oplossing voor uw vraagstuk.

Daarnaast kan gesteld worden dat veel mensen bezig zijn met de (nabije) toekomst. Hoe gaat u om met de (stijgende) vaste lasten? Op welke wijze wenst u uw bedrijf voort te zetten en op welke wijze kunt u uw kinderen (financieel) ondersteunen, zonder hierbij de realiteit uit het oog te verliezen? Per slot van rekening dienen de lusten en de lasten in evenwicht te blijven. Schwarte Assurantiën is er om u te helpen bij het maken van weloverwogen financiële keuzes, voor nu en in de (nabije) toekomst.

Mocht u meer willen weten over de diensten van dit prachtige familiebedrijf, neem dan (geheel vrijblijvend) een blik op hun prachtige website: www.schwarte-assurantien.nl.

 

Scheidsrechtersvereniging Nijverdal en Omstreken (SNO)

P/A Gerwin Moeken (Secretaris)
Marslaan 46
7772 XE Hardenberg
Tel. 06-53156248
E-mail.
secretaris@sno-nijverdal.nl

NKC’51 – Sportpark Gagelman    |   Sportlaan 1  7443 RC Nijverdal |   Tel: 0548-614127

www.sno-nijverdal.nl
 

 

Terug naar overzicht
Agenda

Weet wat
er speelt

23Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
30Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
07Mei
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
09Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00
10Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00

Wij zijn trots op onze sponsoren