KNVB Assist nieuwsbrief scheidsrechters september

17 september 2022

Beste SNO-ers, 

De voetbalschoenen zijn weer uit de kast gehaald. Het (assistent-)scheidsrechterstenue mag weer aan. Seizoen 2022/’23 is begonnen!

Het aantal spelregelwijzigingen voor komend seizoen is erg beperkt, toch zijn er een aantal kleine dingen veranderd. Lees de spelregelwijzigingen goed door. Hieronder wordt een verduidelijking van spelregel 11 – buitenspel uitgelicht.

Dit seizoen geldt er een vernieuwd competitieaanbod voor de MO13 t/m MO20. Deze nieuwe opzet brengt diverse veranderingen met zich mee. In deze nieuwsbrief lees je hier meer over.

Wil je meer informatie over de opleidingen die de KNVB aanbiedt of ga je aan de slag met het scheidsrechtersbeleid bij jouw vereniging? Neem gerust contact op!

Op naar een mooi en sportief seizoen. We hebben er zin in!

Ellen ter Avest

Verenigingsadviseur Arbitrage Noord/Oost

Belangrijkste veranderingen MO13 t/m MO20

Belangrijke veranderingen MO13 t/m MO20 competities

Vanwege de vlucht die het meiden- en vrouwenvoetbal de afgelopen twee decennia heeft genomen, is de sport kwantitatief én kwalitatief sterk in ontwikkeling. Het gevolg daarvan was dat de voorgaande competitieopzet daar, in met name de leeftijdscategorieën MO13 tot en met MO19, niet altijd goed bij aansluit. Dit was de aanleiding voor het onder de loep nemen en aanpassen van het huidige competitieaanbod en de bijbehorende regelgeving voor de MO13 t/m de MO20.

 
Lees verder
 
Regel 11 - buitenspel

Regel 11 - buitenspel

In de interpretatie van buitenspel is een verduidelijking doorgevoerd als het gaat over het al dan niet bewust spelen van de bal door een verdediger. In dit bestand is die wijziging uitgebreid toegelicht en vind je ook een link naar een aantal beelden ter verduidelijking. Op de themabijeenkomsten voor KNVB-officials zal hier nadrukkelijker aandacht aan worden besteed.

 
Bekijk het document
 
Scheidsrechter worden?

Scheidsrechter worden? Meld je aan!

Deze maand starten de opleidingen voor pupillenscheidsrechters, verenigingsscheidsrechters en KNVB officials weer. Wil jij deelnemen? Neem snel een kijkje op de website en neem contact op met de medewerker arbitrage-opleidingen van de KNVB Academie.

 
Meer informatie
 

GEZOCHT! Enthousiaste verenigingsscheidsrechter voor praktijkverhaal

Als scheidsrechter ontwikkel je veel competenties waar je in je baan profijt van kan hebben. Daarom is het voor studenten heel interessant om aan de slag te gaan als scheidsrechter. We zijn daarom op zoek naar (oud-)studenten die in hun vrije tijd verenigingsscheidsrechter zijn om hierover een mooi verhaal te maken voor op KNVB.nl.

Vind je het leuk om hieraan mee te werken? Stuur dan een mailtje naar marketing@knvb.nl met daarbij je naam, geboortedatum, studierichting en voetbalvereniging.

 

Ook handig om te lezen:

De kennispartner van KNVB Assist scheidsrechters

 

Terug naar overzicht
Agenda

Weet wat
er speelt

30Mrt
Bartho Reuvers O12 toernooi
Aanvang: 09:00
30Mrt
Easter Open (SV Gramsbergen)
Aanvang: 09:00
01Apr
Salland Cup
Aanvang: 09:00
02Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
08Apr
Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering SNO Nijverdal
Aanvang: 20:00

Wij zijn trots op onze sponsoren