Cindy Scholthof nieuw lid SNO Nijverdal

14 september 2022

Beste SNO-ers, 

Met gepaste trots willen wij jullie informeren over het feit dat wij Cindy Scholthof mogen verwelkomen als nieuw lid. Als bestuur van SNO hebben wij de laatste jaren veel tijd en energie gestoken in de werving van vrouwelijke (assistent) scheidsrechters en wij hopen dat veel vrouwen c.q. meisjes het goede voorbeeld van Cindy mogen volgen. 

Wij hebben Cindy gevraagd om zichzelf nader te introduceren aan onze leden. Gelukkig wilde ze hier een invulling aan geven, welke hieronder staat weergegeven: 

Ik ben door onze voorzitter Maurice Paarhuis benaderd met de vraag om mijzelf voor te stellen aan de leden van SNO Nijverdal. Uiteraard wil ik hier met alle plezier een invulling aan geven.

Mijn naam is Cindy Scholthof en ik ben 19 jaar oud. Ik ben woonachtig in Loo-Bathmen. In het dagelijks leven ben ik student aan het Saxion en volg hier de opleiding Social Work. Binnen mijn huidige opleiding ben ik in staat om mijn studie te combineren met mijn grote hobby: voetbal. Recentelijk (van 10 tot 12 juni) heeft in Twente de Special Olympics plaatsgevonden. In totaal waren er 3000 deelnemers en coaches vanuit heel Europa richting Twente afgereisd om te participeren aan deze Olympcis, welke speciaal worden georganiseerd voor sporters met een (verstandelijke) beperking. Ik was gedurende dit toernooi, samen met een medestudent, verantwoordelijk voor de coördinatie van de buddies. De buddies kunnen worden gezien als (persoonlijke) begeleiders van de teams. In totaal hebben wij 150 buddies moeten werven. In deze situatie is sport een prachtig middel om bruggen te slaan in onze samenleving. Het was prachtig om hieraan te kunnen meehelpen. Wij hebben ons steentje bijgedragen aan het feit dat sport ervoor kan zorgen dat sporters met een (verstandelijke) beperking na de Special Olympics beter de aansluiting vinden bij een club in hun stad en/of dorp.

Naast mijn opleiding aan het Saxion speel ik zelf al enkele jaren bij Blauw Wit’66 in Holten. Binnen Blauw Wit’66 was men enkele jaren geleden op zoek naar nieuwe trainers en/of coaches. Ik had interesse en heb daarom diverse bijeenkomsten bijgewoond. Gedurende een dezer bijeenkomsten werd er ook gesproken over het feit dat er een tekort was aan clubscheidsrechters. Ik was getriggerd en besloot om mijzelf aan te melden als clubscheidsrechter. In het begin vond ik het spannend, maar ik haalde er ook direct veel plezier uit. Blauw Wit’66 is erg betrokken bij de club (assistent)scheidsrechters. Via de club heb ik de mogelijkheid gekregen om te participeren aan de opleiding Verenigingscheidsrechter, welke werd gehouden bij RKSV De Zweef in Nijverdal. Naast de KNVB docent Ernst van der Hoek waren hier ook altijd SNO (bestuurs)leden bij aanwezig. Nadat ik de cursus met goed gevolg had afgerond, heb ik voor de zomervakantie één training meegedaan. Het was pittig, maar ik heb het wel met veel plezier gedaan.

Binnenkort zal ik beginnen met de SO-3 opleiding. Ook deze zal worden georganiseerd door SNO. Recentelijk heb ik voor de eerste maal gevlagd bij het eerste elftal van Blauw Wit’66. Bij deze wedstrijd werd ik van goede tips voorzien door Jan Wijnberg. Gedurende dit seizoen mag ik bij twee Beltona wedstrijden als assistent-scheidsrechter fungeren, namelijk bij VV Dos Kampen tegen ZAC en bij de wedstrijd tussen SV Enter en SV Wilhelminaschool. Ik ben oprecht blij met de goede begeleiding welke ik via SNO mag ontvangen.

Ik hoop jullie allemaal beter te leren kennen bij de komende clubavonden en/of de wekelijkse trainingen.

Cindy Scholthof

Een sportieve groet,

Bestuur SNO Nijverdal

Terug naar overzicht
Agenda

Weet wat
er speelt

16Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
17Apr
Forumavond Beloften Competitie
Aanvang: 20:00
23Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
30Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
05Mei
Nike/Intersport Cup
Aanvang: 14:00

Wij zijn trots op onze sponsoren