Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering COVS 2022

30 mei 2022

Beste SNO-ers, 

Op zaterdag 21 mei vond in Putten de Jaarlijkse Algemene Ledenvergadering van de COVS plaats. Vanuit het bestuur van SNO was Gerwin Moeken aanwezig.

Op een prachtige locatie waren alle COVS verenigingen uitgenodigd. Helaas waren er maar circa 25 v.d. 70 verenigingen aanwezig. Toch was dit een goede bijeenkomst, waarbij Johan Suurd zijn eerste ledenvergadering voor mocht zitten. De vergadering zat goed in elkaar en alles was goed geregeld. Dit was de afgelopen jaren (helaas) wel eens anders. Een compliment voor het nieuwe bestuur is hierbij op z'n plaats. 

De belangrijkste punten van de vergadering worden nu benoemd:

De kascommissie heeft het financieel jaar gecontroleerd en heeft de aanwezige leden gevraagd om het bestuur decharge te verlenen. De vergadering heeft hier middels een applaus mee ingestemd. 

Een belangrijk onderdeel van de vergadering was het aandeel van Joost Soeter. Bij de vorige ledenvergadering kwam hij naar voren om het plan ‘Vitale COVS’ te omschrijven. Na vele gesprekken met lidverenigingen en gesprekken met het bestuur heeft hij namens de commissie het woord genomen.

Het eerste aandachtspunt heeft betrekking op het aantal bestuursleden. Op dit moment staat in de statuten weergegeven dat dit er 9 moeten zijn. Het advies van de nieuwe commissie is om dit aantal aan te passen naar 5 of 7 bestuursleden. Dit zal dan t.z.t. ook in de statuten moeten worden aangepast. 

Een belangrijk onderdeel van de nieuwe werkwijze heeft betrekking op het werken in commissies. Diverse commissies zullen op projectbases gaan werken in een (op voorhand vastgestelde) periode. Op dit moment zijn de achter de schermen druk bezig om de laatste details in de nieuwe werkwijze vorm te geven. 

Het bestuur van de COVS heeft het (bij de KNVB) voor elkaar gekregen dat vanaf heden alle SO3 cursussen bij vereniging vorm worden gegeven. Daarnaast hebben ze weten te regelen dat COVS verenigingen bij de lopende opleidingen weer uitgenodigd zullen worden bij de laatste cursusavonden, om zich op zichzelf te introduceren. 

Hierbij nog enkele belangrijke data: 

Op zaterdag 25 juni staat het NK veldvoetbal gepland bij de COVS groep Nijmegen. 

Het NK spelregels zal ook op 25 juni gehouden worden in het Novotel te Rotterdam. De organisatie ligt in handen van de COVS groep Rotterdam. 

Het NK zaalvoetbal zal in 2023 worden georganiseerd op zaterdag 14 januari. De organisatie zal in handen liggen bij Amsterdam of Zeeuws-Vlaanderen. De beide COVS groepen zullen in onderling overleg afstemmen wie de organisatie voor zijn rekening zal nemen. 

Het NK veldvoetbal zal in 2023 worden georganiseerd op zaterdag 24 juni 2023. De organisatie zal in handen liggen bij Amsterdam. 

Het NK zaalvoetbal 2024 zal worden georganiseerd op zaterdag 13 januari 2024. De organisatie zal in handen liggen bij Zwolle. 
 

Het NK veldvoetbal zal in 2024 worden georganiseerd op zaterdag 22 juni 20224. De organisatie zal in handen liggen bij Helmond. 

Tot slot werden drie leden voorgesteld als lid van verdienste. Aangezien dit een verrassing moet blijven, kunnen wij op deze plek de namen nog niet openbaar maken.

Mochten jullie vragen en/of opmerkingen hebben, neem dan contact met mij op. 

Een sportieve groet,

Gerwin Moeken 

Terug naar overzicht
Agenda

Weet wat
er speelt

30Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
07Mei
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
09Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00
10Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00
11Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00

Wij zijn trots op onze sponsoren