Geslaagde clubavond onder leiding van Edwin Reurink

18 mei 2022

Beste SNO-ers,

Op dinsdag 17 mei heeft de laatste clubavond van het seizoen 2021 – 2022 plaatsgevonden. Het was een prachtige constatering voor ons als bestuur om te zien dat in totaal 30 SNO-ers(!) aanwezig waren bij deze clubavond. Het doet ons ook deugd om te zien dat veel jonge SNO leden aanwezig waren!

Alvorens onze gastspreker Edwin Reurink de ruimte kreeg voor zijn presentatie, had Maurice namens het bestuur diverse mededelingen vanuit het bestuur, welke hieronder uitvoerig staan beschreven.

Allereerst was er een bijzonder woord van welkom voor ons lid Jan Holtvluwer. We hebben Jan een poos niet mogen verwelkomen in Nijverdal in verband met een ernstig bedrijfsongeval. Fijn dat we Jan op deze avond weer in levende lijve mochten verwelkomen. Hopelijk zal Jan dusdanig herstellen dat hij volgend seizoen weer lekker kan gaan fluiten voor de KNVB. Hij staat zelf te trappelen om weer lekker de wei in te gaan!

Aansluitend werden de leden geinformeerd over het feit dat onze erevoorzitter Herman Spenkelink vanaf 18 mei weer lekker thuis is. De afgelopen periode hebben diverse leden Herman gebeld en/of hem bezocht, waarvoor hij onze leden zeer erkentelijk is!

Op maandag 4 april hebben 20 dames en heren hun diploma Verenigingscheidsrechter in ontvangst mogen nemen. Namens SNO waren André Meulenkamp en Maikel van Munster aanwezig om samen met KNVB docent Ernst van der Hoek de diploma’s te overhandigen. Aansluitend aan de cursus heeft het bestuur van SNO alle deelnemers benaderd voor een korte evaluatie. Bovendien werden ze benaderd voor een lidmaatschap van SNO. Vanavond werden de eerste twee aanwinsten (welke de cursus hadden gevolgd) officieel gepresenteerd. Dit betrof Cas Koelen en Thijmen Broekmate. De komende weken zullen nog meerdere deelnemers van de cursus gaan meetrainen, om op deze wijze te bepalen in hoeverre men zich wenst aan te sluiten bij onze vereniging.

De afgelopen periode is onze TC erg druk geweest met het bezoeken van voetbalvereniging. Als bestuur merken wij dat de clubs de urgentie qua arbitrage voelen en ons hierin ook actief benaderen om gezamenlijk het probleem op te pakken. In deze hoedanigheid zijn we de afgelopen weken diverse malen op pad geweest. Op 13 (samen met André Meulenkamp ) en 20 april is Maurice Paarhuis op bezoek geweest bij FC Ommen en op 13 mei zijn Sem Schrijver en Maikel van Munster op bezoek geweest bij VV Lemelerveld. In Lemelerveld waren meer dan 50 gasten aanwezig. Mooi om te zien dat steeds meer clubs ons weten te vinden. Op deze wijze kunnen wij in (nog) grotere mate onze toegevoegde waarde tonen.

Op maandag 2 mei heeft ons jonge talentvolle lid Koen Staarman zijn SO-III diploma in ontvangst mogen nemen. De cursus werd gehouden bij de COVS groep Enschede en stond onder leider van Ernst van der Hoek. Namens het bestuur willen we Koen van harte feliciteren met zijn diploma en hem veel succes toewensen als official KNVB official. 

De afgelopen periode hebben veel SNO leden hun debuut mogen maken op een hoger niveau. De laatste clubavond stond gepland op dinsdag 1 maart. Deze werd destijds op een goede wijze ingevuld door Stan Endeman. Sindsdien hebben veel SNO leden hun debuut mogen maken in hogere klassen! Critici wijzen hierbij louter op het tekort aan arbiters. Natuurlijk zal dit meespelen, maar het is ook echt een beloning voor het harde werken in combinatie met goede prestaties. Alle debutanten staan hieronder nader weergegeven.

Henk Zwakenberg            

VV Lemelerveld 1 - SV Schalkhaar 1 (2de Klasse )

VV DES 1 - VV Hardenberg’85 1 (3de Klasse)

Anton Kreileman 

Vitesse JO 15-1 - PSV JO 15-1 (1ste Divisie)

Jos Olsman 

VV Nunspeet JO 19-1 - VV Be Quick’28 JO 19-1 (3de Divisie)

Ferens Groenhuijsen 

VV Hellendoorn 1 - VV Hardenberg’85 1 (3de Klasse) 

Wim van der Velde 

VV Hattem 1 - VV Elspeet 1 (3de Klasse)

Koen Staarman 

VV Dos Kampen 2 - VV Berkum 3 (Reserve 1ste Klasse) 

Gilian Westemeijer 

Wijhe’92 1 - KSV Achilles’12 1 (2de Klasse)

Bas ten Tije 

VV Kloosterhaar 1 - VV Bruchterveld 1 (3de Klasse)

Tot slot hebben diverse (jonge) SNO leden hun debuut mogen maken bij de eerste elftallen. Deze heren staat hieronder weergegeven.

Sem Schrijver Juventa'12 1 - SC Lemele 1  
Jos Olsman Juventa'12 1 - RKSV Bornerbroek 1 
Rutger Beun VV Drienerlo 1 - VV Rigtersbleek 1  
Koen Staarman Juventa'12 1 - BZSV De Blauwwitters 1 

 

Aansluitend stond Maurice stil bij het feit dat het bestuur van SNO de afgelopen periode diverse bezoeken heeft gebracht aan collega scheidsrechtersverenigingen. Op 19 april heeft Gerwin Moeken de receptie van COVS Deventer bezocht in verband met hun 100-jarige bestaan. Namens het bestuur heeft hij een prachtige fles wijn overhandigd.

Daarnaast stonden recentelijk de jaarvergadering van Deventer en Zwolle op de planning. In verschillende samenstellingen hebben diverse bestuursleden van SNO deze meetings bezocht. Op 17 mei stond ook de jaarvergadering van Enschede gepland. Deze was reeds twee maal uitgesteld. In het najaar zal de jaarvergadering van Hengelo vorm worden gegeven.
 
Tot slot werden twee nieuwe SNO leden officieel welkom geheten binnen de club.
Met gepaste trot willen wij jullie informeren over het feit dat Cas Koelen zich heeft aangemeld als nieuw lid van onze mooie scheidsrechtersvereniging. Cas is 14 jaar en heeft meegedaan aan de opleiding Verenigingscheidsrechter. Hij heeft de cursus met goed gevolg afgerond en wil zich graag bij onze vereniging aansluiten. Cas is als keeper actief bij RKSV De Zweef. Daarnaast staat hij onder de lat bij het regioteam Reggestreek. Cas is ambitieus en heeft ons aangegeven dat hij later graag wedstrijden in het betaalde voetbal wil fluiten. Goed om te zien dat Cas zich reeds op een zeer jonge leeftijd aansluit bij onze club. Hopelijk kunnen wij hem helpen en ondersteunen in het bereiken van zijn doelen! Uit handen van Maurice ontving Cas 10 SNO notitiekaarten en een COVS vaantje. 
Wij willen Cas veel plezier toewensen bij het uitoefenen van zijn prachtige hobby!

Aansluitend werd Thijmen Broekmate voorgesteld aan de leden. Thijmen is 14 jaar en heeft ook meegedaan aan de opleiding Verenigingscheidsrechter. Hij heeft de cursus met goed gevolg afgerond en wil zich graag bij onze vereniging aansluiten. Thijmen heeft aangegeven dat voetbal zijn grootste hobby is. Sinds zijn 10de is hij al actief als scheidsrechter en zijn doel is om professioneel voetbal arbiter te worden. Mede door Corona heeft Thijmen geen opleiding tot scheidsrechter kunnen doen. Toen SNO deze (eind vorig jaar) opnieuw organiseerde, heeft hij zich direct aangemeld. De komende periode hoopt hij (met zijn diploma op zak) regelmatig wedstrijden te gaan fluiten bij RKSV De Zweef. Goed om te zien dat Thijmen zich reeds op een zeer jonge leeftijd aansluit bij onze club. Hopelijk kunnen wij hem helpen en ondersteunen in het bereiken van zijn doelen! Uit handen van Maurice ontving Thijmen 10 SNO notitiekaarten en een COVS vaantje. Wij willen Thijmen veel plezier toewensen bij het uitoefenen van zijn prachtige hobby!

De komende periode staan er weer diverse mooie activiteiten op de planning. De belangrijkste activiteiten staan hieronder weergegeven. Op 9 juli staat de jaarlijkse feestavond op de planning. Mocht je je nog niet hebben opgegeven (met je partner), doe dit dan alsnog. Ook als je (onverhoopt) verhinderd bent, dit graag aangeven.

Agenda komende periode 

Algemene ledenvergadering COVS (21 mei 2022) 

Receptie COVS Meppel 75 jaar (11 juni 2022)

EDEL Grass U14-Tournament SC Genemuiden (25 juni 2022)

Viswedstrijd SNO Nijverdal (30 juni 2022)

IJssel en Berkel Toernooi COVS Zutphen (02 juli 2022)

Feestmiddag/avond SNO Nijverdal (09 juli 2022)

Aansluitend kreeg onze gastspreker Edwin Reurink uit Ommen de ruimte voor zijn presentatie.  

Edwin is sinds 2006 onafgebroken fysiotherapeut bij VV OZC/FC Ommen. Recentelijk heeft Edwin binnen zijn specialisatie ook nog een master opleiding aan de universiteit afgerond. Kortom iemand die veel weet van het menselijk lichaam.

Hij had een mooie presentatie vormgegeven, waarin hij nader inging op twee ‘grote’ onderwerpen, betreffende blessure(preventie) en voeding. Er was sprake van een leuke interactieve avond, waarin diverse malen leuke gesprekken werden vormgegeven. Als bestuur zullen wij er zorg voor dragen dat de power point presentatie bij alle SNO leden terecht zal komen. In de presentatie zitten onder andere verwijzingen naar sportpreventie filmpjes en een nadere toelichting betreffende voeding. Wij adviseren onze leden om hun voordeel hier mee te doen.

Uit handen van de voorzitter ontving Edwin een heerlijke ‘SNO Wijn’ en werd oprecht bedankt voor bewezen diensten. Rond 23.00 keerden de SNO-ers huiswaarts.

Een sportieve groet,

Bestuur SNO Nijverdal

 

Terug naar overzicht
Agenda

Weet wat
er speelt

23Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
30Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
07Mei
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
09Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00
10Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00

Wij zijn trots op onze sponsoren