KNVB Assist nieuwsbrief scheidsrechters mei

15 mei 2022

Beste SNO-ers,

Het is een welbekende kreet: ‘Zonder scheidsrechter, geen wedstrijd.’ Dat is natuurlijk waar en in één adem zouden we ook assistent-scheidsrechters, begeleiders en rapporteurs kunnen noemen. Allemaal KNVB-vrijwilligers die wekelijks hun steentje bijdragen aan de ontwikkeling van het voetbal.

Maar voordat ze daarmee beginnen, maken ze eerst zelf een ontwikkeling door. Dat doen ze via een van de vele arbitrageopleidingen die de KNVB jaarlijks aanbiedt, voor verschillende doelgroepen. In deze nieuwsbrief komt een greep uit dat brede aanbod voorbij.

Ben je enthousiast geworden of wil je meer weten over de opleidingen die de KNVB aanbiedt? Lees dan veel meer over al onze opleidingen op KNVB Assist

Werner ter Avest

Hoofd Arbitrage en Bestuurdersontwikkeling

Nieuwe docent arbitrage Alex Bos leidt met veel plezier scheidsrechters op

Nieuwe docent arbitrage Alex Bos leidt met veel plezier scheidsrechters op

Vorig jaar volgde Alex Bos de opleiding arbitragedocent zodat hij zelf les kon gaan geven. Dit seizoen mocht hij 18 scheidsrechters in de dop begeleiden bij de opleiding Verenigingsscheidsrechter. “De tools die ik aangereikt had gekregen tijdens mijn eigen opleiding kon ik meteen gebruiken.”

 
Lees het interview
 
DVOV organiseert 'leerzame' bijscholing over spelregels

DVOV organiseert leerzame bijscholing over spelregels

Om het scheidsrechterskorps de mogelijkheid te bieden zich te blijven ontwikkelen organiseerde DVOV uit Rozendaal onlangs een bijeenkomst op het trainingscomplex van Vitesse. Na een rondleiding stond er een bijscholing op het programma, waarin de spelregels centraal stonden. De scheidsrechters kregen een korte opfriscursus en gingen daarna dieper in op de spelregels.

 
Lees verder
 
Opleider Cees Vullings

Opleider Cees Vullings: ’Als assistent-scheidsrechter ben je onderdeel van een team’

Cees Vullings is al meer dan tien jaar docent voor de KNVB. Sinds kort begeleidt hij ook de cursisten bij de opleiding assistent-scheidsrechter. In de opleiding wordt veel aandacht besteed aan de technische kant van het assisteren, maar ook wordt geleerd hoe je dienend kunt zijn aan het voetbal en hoe je met weerstand omgaat. “Als assistent ben je het paar extra ogen van de scheidsrechter.”

 
Lees meer
 
 

Ook handig om te lezen:

De kennispartner van KNVB Assist scheidsrechters

Terug naar overzicht
Agenda

Weet wat
er speelt

30Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
07Mei
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
09Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00
10Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00
11Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00

Wij zijn trots op onze sponsoren