Nieuwsbrief SNO Nijverdal - November 2021

11 november 2021

Beste SNO-ers,

Aan:

- Leden van SNO;

- Vertegenwoordiger COVS distr. Oost;

- Scheidsrechterscommissie KNVB Regio Oost/Noord

- COVS Zustergroepen.

Uitnodiging:

Het bestuur van SNO Nijverdal nodigt u van harte uit voor de clubavond.

Datum: Dinsdag 23 november 2021

Tijd: 20:45 uur (na de training, LET OP, training start om 19:15 uur)

Locatie: Clubhuis NKC’51 aan de Sportlaan in Nijverdal;

Agenda: Eventuele mededelingen van het bestuur. Deze avond wordt ingevuld door betaald voetbalscheidsrechter Alex Bos

Van de Voorzitter

Beste SNO-ers,

We beginnen natuurlijk met het introduceren van onze gastspreker Alex Bos. Alex Bos is 27 jaar oud en als scheidsrechter actief in de Eredivisie en in de Keuken Kampioen Divisie. Op vrijdag 5 oktober 2018 maakte hij zijn debuut in het betaalde voetbal bij de wedstrijd tussen FC Volendam en RKC Waalwijk. Tijdens deze wedstrijd gaf hij vijf gele kaarten, waarvan twee voor dezelfde speler, die vervolgens een rode kaart kreeg. In het dagelijkse leven is Alex politieagent in de regio Amsterdam.

De wieg van Alex stond in Haarlemmermeer. Op z’n tweede verhuisde het gezin richting de Flevopolder. Alex groeide op in een biologisch akkerbouwgezin in Dronten, samen met zijn twee broers en een zus. Hij ging voetballen bij Biddinghuizen Algemene Sportvereniging (BAS). Op z’n zestiende is de familie verhuisd naar Elburg. Hij ging voetballen bij Elburgser Sport Club (ESC). Jarenlang heeft Alex het fluiten van wedstrijden gecombineerd met het voetballen. Hij koos definitief voor het fluiten nadat zijn coach bij de B1 na een conflict ontslagen werd door de club, ondanks het feit dat ze bovenaan stonden. Alex was aanvoerder. Hij vond het dusdanig onrechtvaardig dat hij in de winterstop direct zijn lidmaatschap van de club opzegde en zich ging richten op het fluiten. In Zeewolde heeft hij de junior scheidsrechters cursus gevolgd. Op z’n zeventiende floot hij zijn eerste jeugdwedstrijd voor de KNVB. Na drie jaar maakte hij de overstap naar de senioren. Binnen afzienbare tijd kwam Alex in de top van het amateurvoetbal terecht. Tegenwoordig is Alex woonachtig in Leusden, waardoor hij zijn werk en het fluiten (geografisch) goed kan combineren.

Op 23 september van dit jaar debuteerde Alex (als arbiter van slechts 27 jaar) in de Eredivisie bij de wedstrijd tussen Cambuur Leeuwarden en Heracles Almelo. Op 31 oktober stond de tweede eredivisiewedstrijd voor Alex gepland, de spectaculaire 4-3 zege van Go Ahead Eagles op Fortuna Sittard. Als bestuur van SNO zijn wij zeer verheugd dat Alex op 23 november onze gast is en wij zijn zeer benieuwd naar zijn verhaal. Wij hopen jullie allemaal te mogen verwelkomen op deze mooie avond.

Op zondag 19 september jl. heb ik mijn laatste ‘Van de Voorzitter’ geschreven. Sinds die tijd hebben er diverse zaken plaatsgevonden, die ik graag op deze plek nader wens te bespreken.

Allereerst wil ik stilstaan bij het feit dat op maandag 1 november jl. onze opleiding verenigingsscheidsrechter is gestart! Deze cursus is georganiseerd in samenspraak met voetbalvereniging RKSV De Zweef en de KNVB. Namens de KNVB is docent Ernst van der Hoek verantwoordelijk voor de inhoudelijke invulling. Gedurende oktober is het bestuur van SNO heel druk bezig geweest met het benaderen van potentiële deelnemers. Wij hebben hierbij goede ondersteuning gehad van lokale nieuwskranten, zoals de Tubantia en de Stentor. Daarnaast heb ik aan mogen schuiven bij het ochtendprogramma ‘Goedemorgen Overijssel’. Dit programma (van Radio Oost) staat onder de bezielende leiding van voetbaltrainer Bert van Losser. Als klap op de vuurpijl heeft Eredivisie scheidsrechter Bas Nijhuis bij de ochtendshow van 538 een nadere toelichting gegeven over onze opleiding!

Daarnaast waren er diverse SNO leden, welke ons hebben geholpen bij het benaderen van potentiële deelnemers. Via deze weg willen wij een ieder (die ons op welke wijze dan ook heeft ondersteund) van harte bedanken voor hun inzet. Mede hierdoor zijn wij erin geslaagd om 20(!) deelnemers te kunnen inschrijven. Dit betreft het maximaal aantal deelnemers.

Gaaf om te zien dat twee vrouwen zich hebben opgegeven voor deze cursus. Normaliter zou dit geen nieuwswaardige toevoeging zijn, maar aangezien het aantal vrouwelijke (assistent) scheidsrechters nog steeds erg laag is, vinden wij dit een mooie constatering. Door het participeren aan deze cursus hopen wij dat de deelnemers een betere (club)scheidsrechter kunnen worden, waardoor onze partner (voetbal)verenigingen in staat kunnen blijven om de wedstrijden (die niet worden voorzien van KNVB officials) door goede club scheidsrechters te laten fluiten! Namens het bestuur willen wij alle deelnemers veel succes en plezier toewensen bij deze opleiding! De volgende lesavond staat gepland voor maandag 6 december. 

Er is meer goed nieuws te melden! Tijdens de clubavond van 23 november zullen wij drie nieuwe leden aan jullie presenteren. Dennie Mulder (uit Wezep) is reeds enkele maanden lid, maar hij is (tot op heden) nog niet in staat geweest om een clubavond bij te wonen. De laatste weken is hij assistent-scheidsrechter geweest bij enkele prachtige derby’s, zoals bij VV Heino tegen RKSV Rohda Raalte en gedurende het afgelopen weekend was hij assistent-scheidsrechter bij de kraker tussen RKVV Stevo en TVC’28. Wij zijn zeer benieuwd naar zijn verhaal. Bovendien hopen wij dat hij ons meer kan vertellen over zijn bevindingen als KNVB medewerker binnen de weekenddienst! De andere twee nieuwe leden zijn Andre Monninkhof. Andre is actief als jeugdscheidsrechter in Groep E en woonachtig in Ommen. De derde nieuweling is GerJan Ekkel uit Den Ham. GerJan is 27 jaar oud en een geboren en getogen Hammenaar. Samen met SNO lid Julian Arrindell is hij verantwoordelijk voor de clubarbitrage van VV Den Ham en als arbiter is hij actief in de senioren Groep F. GerJan zal zichzelf bij het kopje ‘de Pen’ verder voorstellen aan onze leden. Via deze weg willen wij bovenstaande heren van harte welkom heten binnen onze mooie vereniging en wij hopen ze vaak te mogen verwelkomen bij trainingen en clubavonden!

Ook onze technische commissie is druk bezig met het geven van presentaties bij voetbalverenigingen. Op vrijdag 3 september hebben Maikel van Munster en kersvers TC-lid Jan Otten en bezoek gebracht aan SV Nieuwleusen en USV. Op maandag 25 oktober was het de beurt aan Andre Meulenkamp en ondergetekende. Ze hebben een bezoek gebracht aan de nieuwe vereniging FC Ommen. Sinds de zomervakantie zijn VV OZC en OVC'21 samengegaan in deze nieuwe fusieclub! Tijdens deze avond werden 15 club (assistent) scheidsrechters meegenomen in alle (recentelijke) ontwikkelingen binnen het arbitrage vlak. 

De deelnemers waren zeer enthousiast en we kunnen terugkijken op een leuke en interactieve avond! Stijn Seinen (17 jaar) was dermate enthousiast dat hij direct besloot om te gaan participeren in onze verenigingscursus. De komende periode staan er nog twee verenigingsbezoeken op de planning. Op 19 november gaat de TC op bezoek bij voetbalvereniging Den Ham en het kalenderjaar (voor de TC) zal worden afgesloten op vrijdag 10 december. Op deze avond zal een spelregelavond worden ingevuld voor VV Lemelerveld.

Qua sponsoren zijn wij als SNO zeer tevreden over de huidige stand van zaken. Nagenoeg alle sponsoren hebben aangegeven ook in 2022 weer hun jaarlijkse bijdrage over te maken. Alleen Charles Rozendal heeft aangegeven te stoppen als sponsor, aangezien hij gaat genieten van zijn welverdiende pensioen. Via deze weg willen wij Charles bedanken voor zijn sponsorschap en hem een goed pensioen toewensen. Daar tegenover staat het binnenhalen van een nieuwe sponsor. Dit betreft de Van Dam Groep uit Rijssen. Bij het kopje ‘Sponsor van de Maand’ zal deze nieuwe sponsor zichzelf verder introduceren!

Als we kijken naar één van onze jonge talentvolle leden, dan kunnen we stellen dat het de laatste maanden zeer goed gaat met Stan Endeman. Op 3 oktober heeft hij zijn debuut gemaakt in de eerste klasse bij de wedstrijd tussen MASV 1 en SV Voorwaarts Twello 1. De KNVB is zeer tevreden over de wijze waarop Stan momenteel zijn wedstrijden fluit, aangezien hij momenteel al drie maal actief is geweest in de eerste klasse. Op 16 oktober maakte Stan zijn debuut in de zaterdag eerste klasse. Dit was bij de wedstrijd tussen VV Dos Kampen en VV Hierden. Op 31 oktober was hij arbiter van dienst bij de wedstrijd tussen FC Winterswijk 1 en TVC’28 uit Tubbergen. Namens het bestuur van SNO hopen wij dat Stan deze positieve lijn kan doortrekken!

Op zaterdag 23 oktober heeft ons bestuurslid Gerwin Moeken de JAV van de COVS bijgewoond. Ditmaal werd de vergadering gehouden in Den Bosch. Een uitgebreid verslag van deze vergadering kunnen jullie terugvinden op onze website.

We willen echter de belangrijkste ontwikkelingen wel even kort aanstippen:

  • Johan Suurd is gekozen als nieuwe voorzitter.
  • Ron Sotthewes zal niet langer deel uitmaken van het bestuur van de COVS.
  • PieterJan Janssen is gekozen als nieuwe penningmeester.
  • Dirk Koning is gekozen als bestuurslid. Zijn inhoudelijke functie zal te zijner tijd nader moeten worden bepaald.
  • De COVS is er tot op heden nog niet in geslaagd om de vacature voor secretaris succesvol in te vullen.
  • De COVS heeft de Discriminatiemelder geïntroduceerd.

Dit is een app, welke je op je mobiele telefoon kunt zetten. Incidenten met betrekking tot racisme en discriminatie kunnen via deze app worden gemeld. Je kunt deze app downloaden in de App Store (indien je een IPhone hebt) en via de Play Store (voor overige toestellen). De app is eenvoudig in gebruik. 

Nadere informatie over de app kunnen jullie zien via onderstaand (KNVB) artikel. 

https://www.knvb.nl/nieuws/themas/sportiviteit-respect/62554/discriminatiemelder-de-app-tegen-ongewenste-incidenten-het

Op 24 oktober heeft ons lid Gert Maneschijn de Marathon van Rotterdam gelopen. Gert heeft dit gedaan met als doel om geld in te zamelen voor het KWF Kankerfonds. Zoals een ieder weet is de dochter van Gert (Dorian) op 35-jarige leeftijd overleden aan deze ziekte. Verderop in deze nieuwsbrief kunnen jullie het verhaal van Gert lezen. Via deze weg willen wij als bestuur van SNO onze waardering uitspreken voor wat Gert heeft gedaan. Hij heeft maar liefs €6100, - binnengehaald voor het goede doel. Veel SNO-ers hebben Gert (financieel) ondersteund bij dit prachtige initiatief, wat nogmaals aangeeft dat de onderlinge verhoudingen zeer goed zijn binnen onze vereniging!

Er is meer heugelijks nieuws te melden over diverse SNO leden. Allereerst willen we via deze weg ons lid Rudolf Wolterink uit Haarle van harte feliciteren met het behalen van zijn SO II diploma. Twee jaar geleden is hij gestart met deze cursus in Apeldoorn. I.v.m. de Corona pandemie werd de cursus (helaas) tijdelijk stilgelegd. Op dinsdag 26 oktober heeft hij eindelijk (zijn wel verdiende) diploma in ontvangst mogen nemen.  

Ons jonge lid Jos Olsman uit Hardenberg heeft zijn eerste internationale (jeugd)wedstrijden gefloten. Hij heeft gefloten op een internationaal jeugdtoernooi in Esbjerg (Denemarken). Jos floot op de Spar Nord Elite Cup. Dit toernooi werd gespeeld op sportpark Veldofte Indreaspark. De organisatie was in handen van betaald voetbalclub Esbjerg FB. In totaal hebben 125 teams aan dit toernooi meegedaan. Nagenoeg alle teams waren afkomstig uit Denemarken. Vier clubs waren afkomstig uit Zweden. Voor de verdere details betreffende de belevenissen van Jos verwijzen wij jullie graag door naar onze website, waar een uitgebreid verslag staat weergegeven.

Een ander jong SNO lid is Gilian Westemeijer. Hij heeft bij de wedstrijd tussen VV Lemelerveld JO 17 – 1 en Sportclub Deventer JO 17 – 1 bezoek gekregen van eredivisiescheidsrechter Rob Dieperink uit Borculo. In de Week van de Scheidsrechter hebben zes Betaald Voetbal arbiters een bezoek gebracht aan zes verenigingsscheidsrechters, om ze live tijdens een wedstrijd te coachen door middel van een headset. Naast KNVB arbiter is Gilian ook clubscheidsrechter voor VV Lemelerveld. Later in deze nieuwsbrief kunnen jullie het uitgebreide verslag van Gilian lezen!

Namens de voetbalcommissie willen wij jullie alvast informeren over het feit dat op zaterdag 8 januari 2022 het 41ste Jan Willem van Essen zaalvoetbaltoernooi weer gepland staat.

Dit zaalvoetbaltoernooi van COVS District Oost wordt in 2022 weer door de Scheidsrechtersvereniging Zwolle e.o. (SZO) georganiseerd in de KHC-hal van v.v. KHC te Kampen. Het aanvangstijdstip wordt mede bepaald door het aantal aan- en afmeldingen, maar houdt er rekening mee, dat het toernooi begint om 09.30 uur, aangezien men slechts de beschikking heeft over één zaalvoetbalveld. Binnenkort zal onze voetbalcommissie (Andre Meulenkamp en Gert-Jan Beltman) individuele spelers gaan benaderen om deel te nemen aan dit mooie toernooi!

Ik wil deze nieuwsbrief graag afsluiten met een verzoek aan onze leden! Via deze weg willen wij jullie vragen om, indien jullie foto's met ons delen, welke geplaatst dienen te worden op onze website, even de bronvermelding van deze foto mee te sturen. Daarnaast even aangeven of de fotograaf toestemming heeft gegeven om deze foto te delen via onze website. Indien jullie deze foto's zelf hebben gemaakt, is dit uiteraard niet van toepassing!

Als bestuur van SNO hebben wij recentelijk een zware boete mogen ontvangen van het Algemeen Nederlands Persbureau. Wij hadden een foto bij een nieuwsbericht geplaatst, waarvoor wij geen toestemming hadden. Wij waren ons van geen kwaad bewust, maar de boete van een kleine €300,- loog er niet om. Duur leergeld, maar wel een wake up call voor de vereniging. Als bestuur zullen wij bovenstaande strakker in de gaten houden, zodat we dergelijke praktijken kunnen voorkomen. 

Wij hopen een ieder te mogen verwelkomen op de clubavond van 23 november. Wij zijn ervan overtuigd dat onze gastspreker Alex Bos een inspirerende en interactief programma heeft, welke voor jong en oud een must is om bij te wonen!

Een sportieve groet,

Maurice Paarhuis

De Voorzitter

De Pen:

Beste SNO-ers,

Maurice Paarhuis heeft mij gevraagd om mijzelf als nieuw lid te introduceren. Uiteraard geef ik hier een invulling aan. Mijn naam is GerJan Ekkel, 27 jaar en geboren en getogen in Den Ham.

In het dagelijkse leven ben ik werkzaam in de metaal. Ik reis elke dag van Den Ham richting Ommen. Ik ben werkzaam bij Krepla Industrieel Design. Dit bedrijf maakt trappen en hekwerken voor zowel bedrijven en woningen.

10 jaar geleden ben ik bij mijn voetbalvereniging VV Den Ham begonnen met fluiten. Destijds (net zoals nu) was er een ernstig tekort aan (club)scheidsrechters, waardoor diverse jonge leden werden benaderd om te gaan fluiten. Een jaar daarvoor had ik mijn enkel gebroken en ik merkte aan mezelf dat ik niet terug zou komen op mijn oude niveau en heb dus besloten om te gaan fluiten.

Ik ben begonnen met het fluiten van jeugdwedstrijden, maar al snel heb ik de stap gemaakt naar het seniorenvoetbal. Direct daarna ben ik begonnen met de SO III cursus. Toen ik deze met succes had afgerond, ben ik gestart als scheidsrechter voor de KNVB. De tijd vliegt, aangezien ik momenteel al weer zeven seizoenen actief ben als KNVB official. Op dit moment fluit ik in de Senioren Groep F en fluit ik mijn wedstrijden voornamelijk in de derde klasse.

Enkele weken geleden was SNO lid Stan Endeman aanwezig bij de wedstrijd VV Hellendoorn tegen VV Des. Hij was daar aanwezig vanwege de SNO enquête en ik mocht deze wedstrijd in goede banen leiden. Bij deze wedstrijd vertelde Stan mij meer over de scheidsrechtersvereniging. Direct na het weekend ontving ik een aanvullende e-mail met achtergrond informatie van Maurice. Ik besloot enkele malen mee te gaan trainen. Dit bevalt mij goed, waardoor ik besloten heb om mij officieel als nieuw lid aan te melden bij de club!

Een sportieve groet,

Gerjan Ekkel
 

Wel en Wee:

Hierbij een update betreffende het wel en wee van onze leden. Via deze weg willen we stilstaan bij de stand van zaken betreffende de SNO-ers.

  • Emmy en Gert Schuurman zijn verhuisd! Zij zijn vanaf heden woonachtig aan de dr. Ter Borgstraat 4 te Hellendoorn.
  • Jan Holtvluwer begint 8 november met zijn revalidatietraject. De eerste drie weken, waarin iedere dag gewerkt wordt aan zijn revalidatie in Zwolle, zijn het intensiefst. Daarna zal langzamerhand worden afgebouwd. Het traject loopt tot en met 16 maart 2022.
  • Gert Maneschijn heeft afgelopen maand de Marathon uitgelopen. Hij liep de marathon voor zijn dochter. Ondanks dat het een zware tocht geweest is, zowel conditioneel als emotioneel, heeft Gert de Marathon helemaal uitgelopen in 5 uur en 8 minuten. Gert geeft aan trots te zijn op deze prestatie, en dat is natuurlijk meer dan terecht!
  • Gert Hiemstra heeft nog steeds last zijn knieblessure welke veroorzaakt wordt door slijtage. Hiervoor bezoekt hij de fysiotherapeut. Het is echter helaas een blijvende kwetsuur waarmee Gert zal moeten leren leven. Voorlopig zal Gert niet in staat zijn in groepsverband te trainen bij SNO Nijverdal.
  • Anton Kreileman is in oktober besmet geraakt met het Coronavirus. Daarnaast was zijn medicatie voor de schildklier wat ontregeld. Gelukkig gaat het steeds beter met Anton. Zijn maag is zo af en toe nog wat van streek, maar hij doet alles weer!
  • Hans Hofman had zich voor de maand september afgemeld bij de KNVB omdat hij een ongelukje heeft gehad tijdens het werk. In oktober is hij echter weer begonnen met fluiten en traint hij als het kan iedere week mee met de SNO trainingsgroep. Zijn conditie wordt naar eigen zeggen ‘met de week beter’. Goed nieuws dus!
  • Gerwin Moeken is vorige week geblesseerd geraakt aan de knie. Het is nog niet bekend hoe lang Gerwin uit de roulatie is.

Via deze weg willen wij bovenstaande heren en dame veel succes en sterkte toewensen bij hun herstel!

Sponsor in beeld:

In het verleden hebben wij (via onze nieuwsbrief) aandacht geschonken aan onze sponsoren. Als bestuur van SNO hebben wij besloten om deze ‘oude’ traditie weer in ere te herstellen. In de zesde aflevering van de ‘SNO Sponsor in beeld’ staat Van Dam Groep uit Rijssen centraal. Met gepaste trots kunnen wij als bestuur jullie informeren over het feit dat dit prachtige bedrijf zich als sponsor aan SNO heeft verbonden. Dit was niet mogelijk geweest zonder de inzet van ons bestuurslid Maikel van Munster. Maikel is reeds jaar en dag een trouw werknemer van de Van Dam Groep en als bestuur zijn wij hem zeer erkentelijk dat hij deze twee partijen bij elkaar heeft gebracht.

“De Van Dam Groep neemt graag haar verantwoordelijkheid. Niet alleen voor haar medewerkers, maar ook voor de maatschappij. Ieder jaar sponsoren wij daarom diverse goede doelen en sportverenigingen, waaronder Scheidsrechtersvereniging Nijverdal en Omstreken. SNO kwam op ons pad dankzij collega Maikel van Munster die al vele jaren elektromonteur bij de Van Dam Groep is. Wij sponsoren SNO, want zonder scheidsrechters zijn er geen sportwedstrijden mogelijk, en sporten of in ieder geval bewegen is voor iedereen essentieel.
 
Wie wij zijn? Wij zijn de Van Dam Groep. Een (h)echt familiebedrijf dat al ruim 85 jaar klaar staat voor haar klanten zowel zakelijk als particulier. Inmiddels hebben wij vier vestigingen en werken er meer dan 300 vakbekwame collega’s bij ons.

Onze jarenlange ervaring op het gebied van elektrotechniek, werktuigbouwkunde, domotica en brandveiligheid heeft ons de kennis gebracht die nodig is om aan onze hoge kwaliteitseisen te voldoen We leveren vakmanschap en kwaliteit. Dat ziet u ook terug in onze onderhouds- en servicediensten. Vanzelfsprekend denken wij graag met u mee over oplossingen voor verschillende technische installaties, van planvorming tot en met de uitvoering, in zowel renovatie als nieuwbouw, voor nu én voor de toekomst.
 
Meer weten over wat de Van Dam Groep voor u kan betekenen als werknemer of installatiepartner? Check onze website 
www.vandamgroep.com.”

Een sportieve groet,

Bestuur SNO Nijverdal

Bezoek Rob Dieperink bij vv Lemelerveld

Binnen de Week van de Scheidsrechters hadden amateurverenigingen de mogelijkheid om zich op te geven voor een headset clinic. Als verenigingsscheidsrechter zou je hierbij bezocht worden door een scheidsrechter uit de Eredivisie. Ik had niets te verliezen, dus besloot mij aan te melden! Op 23 september werd ik gebeld met het (heugelijke) bericht dat ik één van de zes winnaars was! Ik kreeg te horen dat Eredivisie scheidsrechters Rob Dieperink op zaterdag 25 september naar VV Lemelerveld zou komen.

Ik was dolenthousiast. Ik heb zoveel mogelijk (club) scheidsrechters ingelicht om deze gave bijeenkomst bij te wonen. Als (vereniging)scheidsrechter krijg je niet vaak de mogelijkheid om vragen te stellen aan een scheidsrechter uit de Eredivisie. Je steekt er altijd wat van op!

Ik heb direct telefonisch contact opgenomen met Rob, om gezamenlijk te bepalen welke wedstrijd hier het beste bij zou aansluiten. Uiteindelijk is het de wedstrijd tussen VV Lemelerveld JO 17 – 1 en Sportclub Deventer JO 17 – 1 geworden. Ik had (telefonisch) de mogelijkheid om diverse vragen te stellen. Bovendien hebben we mijn ontwikkelpunten besproken, zodat Rob mij hierin kon helpen en begeleiden.

Op de wedstrijddag had ik gezonde wedstrijdspanning. Ik was al vroeg op de club om alles goed voor te bereiden. In totaal waren er zes club scheidsrechters aanwezig. Gedurende de dag hadden zei de mogelijkheid om vragen te stellen aan Rob. Ze hebben het als een zeer leerzame dag ervaren!

Rob heeft mij uitvoerig uitgelegd hoe de headset werkte en gezamenlijk hebben we het allemaal even getest!

Ik heb voorafgaande aan de wedstrijd een goede warming-up uitgevoerd. Daarna goede afspraken gemaakt met mijn assistent-scheidsrechters en aansluitend de headset ingedaan. In het begin voelt dit zeer onwennig en ongemakkelijk. Je bent je bewust van het feit dat iemand op de tribune alles hoort wat je zegt. Toen we klaar stonden voor het begin van de wedstrijd, kreeg ik geen contact met Rob. De headsets was (per ongeluk) uit de ontvanger getrokken. Nadat we dit hadden verholpen, kon ik met goede moet beginnen aan de wedstrijd.

Rob heeft een positieve manier van coachen. Hij wenste mij een prettige wedstrijd via de headset. Gedurende de wedstrijd hoor ik Rob praten met de andere (club)scheidsrechters. Hij deelt zijn waarnemingen en geeft positieve adviezen. In het begin van de wedstrijd moet ik er even aan wennen, maar gedurende de wedstrijd voelt het steeds normaler. Het is een fijne constatering dat iemand kan meeluisteren en je direct kan voorzien van goede feedback. Een goed voorbeeld hierin heeft betrekking op een duel bij de hoekvlag. Rob coacht mij dat ik dichter op de situatie moet zitten, waardoor ik de situatie beter kan beoordelen. Ik reageer direct en zit er lekker kort op en kan (mede hierdoor) de situatie goed beoordelen.

Na afloop van de wedstrijd hebben we de wedstrijd nabesproken en heb ik mijn ervaringen gedeeld. Ik heb vandaag erg veel van Rob geleerd en hij heeft mij enkele handige tips en tricks meegegeven, welke ik nu elk weekend probeer te implementeren in mijn manier van fluiten. Ik hoop oprecht dat (het werken met een headset) geen eenmalige aangelegenheid is geweest, aangezien het absoluut smaakt naar meer!

Gilian Westemeijer

Verslag marathon Rotterdam

Beste collega's scheidsrechters actief en in ruste.

Mij is gevraagd een verslag te maken van de marathon van Rotterdam die ik heb gelopen op 24 okt. De voorbereiding is lang geweest want tot 2 keer toe is de mooiste van Rotterdam uit gesteld om covid.

De aanleiding om dit evenement te lopen is bij velen van U bekend, echter voor hen die het niet weten, helaas is mijn dochter overleden aan melanoom kanker in 2019. Van mijn werkgever heb ik een paar dagen extra vrij gekregen om een beetje uitgerust aan de 42 km te beginnen.

Op zaterdag vertrokken naar Rotterdam daar de koffers achter gelaten in het hotel, en te voet de Erasmus brug over om in de beurs mijn startnummer op te halen. Verder het gedeelte bekeken van de start en finish. Dit was belangrijk om op de dag zelf niet in de stress te raken.

‘s avonds nog lekker wat pasta na binnen gewerkt om de inwendige mens te voeden met koolhydraten. Terug in het hotel heb ik mijn kleding klaar gelegd en de nodige gelletjes aan de loop gordel vast gemaakt, daarna heerlijk op bed gaan liggen om op tijd te gaan slapen. Op dat moment viel alle spanning van mij af en heb ik goed geslapen tot de volgende ochtend om 6 uur.

Opstaan lekker douchen een goed ontbijt genomen, wat dachten jullie van pannenkoeken op de nuchtere maag, jawel 2 stuks, verder veel sportvoeding en sportdrank, koffie brood en yoghurt om voldoende energie te hebben voor de komende uren. Terug naar de kamer van het hotel, omgekleed naar het wedstrijd tenue, een paar dikke knuffels van mijn vrouw Jeannette met de nodige bemoedigende woorden, en om half tien lopend naar het startvak om daar klaar te gaan staan voordat het startsein dat gegeven zou worden voor mij om half elf.

De echte wedstrijd lopers kregen na de live song van ‘You’ll Never Walk Alone’ van Lee Towers om 10 uur het startsein. En zo ging blok voor blok van start.

Bij het begin voor de eerste keer over de Erasmus brug stond burgemeester Aboutaleb voor de handshake aan de rechterkant waar ik er ook 1 van was, en zo was de loop begonnen richting Rotterdam Zuid langs het stadion De Kuip.

Voor mijzelf had ik bedacht om rustig te beginnen met 6.30 min per km en om de 4 km een gelletje te nemen. Ook was er om de 5 km een drink post waar je water of sportdrank kreeg aan gereikt. In het begin is het best aftasten hoe loop ik, ga ik niet te langzaam of te snel en dan maar proberen om met mede lopers mee te gaan. Dit ging wonderwel best goed en kon het tempo wat ik voor ogen had best heel lang volhouden.

Natuurlijk heb ik ook nog genoten van de vele mensen langs de route en de vele muziek bands en Dj’s. Na 15 km stond mijn vrouw Jeannette mij te roepen om nog een bidon aan te reiken en aan te moedigen. Voor haar was het ook een wedstrijd om mij steeds te kunnen volgen.

Na weer vele km te hebben gelopen met verschillende mensen en een klein praatje her en der hoorde ik dat het voor vele lopers ook de eerste keer was en dat zij mee deden voor het goede doel KWF.

Het volgende interessante punt was de 25 km waar geheel onverwacht mijn jongste dochter met de schoonzoon in beeld kwamen om mij aan te moedigen dit was ook best wel een emotioneel moment.

Hierna de volgende km richting de 34 km waar grote billboards stonden die ingestuurde filmpjes vertoonden, dit was voor mij zeer aangrijpend om in zo'n loop mee te krijgen van je dierbaren. Hierna had ik best nog de helderheid van geest om de laatste 8 km af te leggen, maar km voor km kreeg ik last van kramp verschijnselen in de benen en moest ik regelmatig wandelen. Maar het enthousiasme van de toeschouwers was groots en gaf steeds weer de power om door te gaan.

De laatste kilometer was voor mij de marathon van het gemis van mijn dochter Dorian en kwam ik met tranen in mijn ogen over de finish met haar in mijn gedachten.

Deze finish was ook heel apart. Er mocht niemand binnen het afgezette gebied komen en ik moest doorlopen waar de medaille mij werd omgehangen. Daarbij kreeg ik ook een fles met recovery drank. Enkele meters verderop hoorde ik ineens mijn naam roepen en stond Jeannette boven op een hek mij op te wachten om elkaar in de armen te sluiten. Verder op was er een ingang waar we elkaar ontmoeten om met alle adrenaline in mijn lijf het te vertellen wat ik allemaal had gedaan. We zijn terug gewandeld naar het hotel om te vertellen wat ik allemaal ben tegen gekomen, maar ook om bij te komen van deze zware marathon.

Dit was en is mijn verhaal van de marathon van mijn en ons leven.  

Gert Maneschijn

Scheidsrechtersvereniging Nijverdal en Omstreken (SNO)

P/A Gerwin Moeken (Secretaris)
Marslaan 46
7772 XE Hardenberg
Tel. 06-53156248
E-mail.
secretaris@sno-nijverdal.nl

NKC’51 – Sportpark Gagelman    |   Sportlaan 1  7443 RC Nijverdal |   Tel: 0548-614127

www.sno-nijverdal.nl
 

Terug naar overzicht
Agenda

Weet wat
er speelt

23Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
30Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
07Mei
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
09Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00
10Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00

Wij zijn trots op onze sponsoren