Nieuwsbrief KNVB Assist Scheidsrechters - November 2019

15 oktober 2019
knvb
Strafschoppenserie dit seizoen weer om-en-om genomen
Vanaf het seizoen 2019/’20 geldt dat penalty’s in een strafschoppenserie weer om-en-om worden genomen. Team A begint, team B neemt daarna een strafschop, daarna weer Team A, enzovoort. Dit kan van toepassing zijn in bijvoorbeeld het bekertoernooi, waarin een strafschoppenserie de beslissing moet brengen. De ABBA-procedure, die vorig seizoen werd gebruikt, bestaat dus niet meer.
Lees verder lees meer
   
knvb
UNA als eerste club in Nederland opnieuw ARAG-proof
Uit handen van betaald voetbal scheidsrechter Pol van Boekel ontving UNA onlangs als eerste club in Nederland opnieuw het predicaat ARAG-proof. De voetbalvereniging uit Veldhoven, de eerste van de meer dan negentig ARAG-gecertificeerde clubs die opnieuw langs de meetlat worden gelegd, slaagde met vlag en wimpel. De toekenning van het predicaat is volgens UNA een enorme eer en een mooie stimulans voor de toekomst.
Lees verder lees meer
   
knvb
Nederland telt 1,8 miljoen (oud)scheidsrechters
Maar liefst 1,8 miljoen Nederlanders hebben ooit minimaal één competitiewedstrijd gefloten of gevlagd. Dat blijkt uit een steekproef in opdracht van de KNVB door Peil.nl van Maurice de Hond. Mannen hebben aanzienlijk vaker (33%) dan vrouwen (4%) minimaal één competitiewedstrijd gefloten als scheidsrechter of gevlagd als assistent-scheidsrechter. Daarbij hebben jongeren (18-24 jaar: 18%) meer een vlag of een fluit gehanteerd dan ouderen.
Lees verder lees meer
   
knvb
Van refugee tot referee bij Zeeburgia
Toen naast het sportpark van Zeeburgia in Amsterdam-Oost een complex voor statushouders en starters verrees, ontstond onder andere het idee om de statushouders op te leiden tot clubscheidsrechters. De eerste twee hebben de cursus inmiddels afgerond en inmiddels zijn er nieuwe aanmeldingen binnen. De ‘Refugees Referees’ zijn mede dankzij het traject van Zeeburgia opgenomen in de buurt. Voor dit project is tevens een samenwerking opgezet met AFC IJburg.
Lees verder lees meer
   
knvb
Column Robbert Minkhorst: De vedette
Journalist Robbert Minkhorst heeft dit seizoen een nieuwe uitdaging: hij heeft de overstap van de junioren naar de senioren gemaakt. Geen tieners, of al te assertieve ouders, maar mannen. Tijdens zijn debuutwedstrijd kreeg Robbert meteen te maken met een geslepen vedette.
Lees verder lees meer
   
knvb
Werving en waardering maken het verschil voor scheidsrechters FC Klazienaveen
Na de fusie tot FC Klazienaveen had de nieuwbakken vereniging de scheidsrechterszaken niet goed op orde. Nu, anderhalf jaar later, is de situatie totaal anders dankzij een nieuwe scheidsrechterscommissie én een beleidsplan puur gericht op de arbitrage. Werving en waardering maken het verschil voor de scheidsrechters van FC Klazienaveen.
Lees verder lees meer
   
knvb
Infographics met spelregels voor JO13 en MO13
Ook in het jeugdvoetbal is een aantal spelregels aangepast. Bij de JO13 en MO13 wordt zowel 11:11 als 8:8 gespeeld. Voor deze leeftijdscategorie gelden enkele afwijkende spelregels. Via twee infographics is op een duidelijke en snelle manier te zien wat de spelregels zijn voor het komende seizoen. 
Bekijk 8:8 
Bekijk 11:11
   
 
Terug naar overzicht
Agenda

Weet wat
er speelt

14Jul
Reguliere training
Aanvang: 19:30
04Aug
Reguliere training
Aanvang: 19:30
11Aug
Reguliere training
Aanvang: 19:30
10Sep
Bestuursvergadering
Aanvang: 19:30
06Okt
Informele bijeenkomst met SNO leden
Aanvang: 20:00

Wij zijn trots op onze sponsoren