SNO talent Jos Olsman fluit in Denemarken

29 oktober 2021

Beste SNO-ers,

Via deze weg willen wij jullie graag informeren over het feit dat ons jonge lid Jos Olsman actief is geweest op een internationaal jeugdtoernooi in Esbjerg (Denemarken). Esbjerg is de grootste havenstad van het land en de vierde stad (qua inwoners) van Denemarken. Jos floot op de Spar Nord Elite Cup. Dit toernooi werd gespeeld op sportpark Veldofte Indreaspark. Dit sportpark kent 12 voetbalvelden. De organisatie was in handen van betaald voetbalclub Esbjerg FB. In totaal hebben 125 teams aan dit toernooi meegedaan. Nagenoeg alle teams waren afkomstig uit Denemarken. Er vier clubs uit Zweden.

Hierbij de bevindingen van Jos:

Recentelijk zag ik via Facebook (op de pagina van REFEVENTS) een advertentie over dit toernooi. Ik heb mij direct aangemeld. Drie weken (voorafgaande aan het toernooi) kreeg ik het verlossende telefoontje dat ik mee mocht als scheidsrechter!

Op vrijdag 15 oktober ben ik vertrokken richting Denemarken. Op dezelfde dag werden er reeds twee wedstrijden gespeeld. De overnachtingen waren gepland op dit prachtige sportpark, dus alles was mooi centraal gesitueerd. Wedstrijden duurden twee maal 30 minuten. Het niveau van de wedstrijden was erg hoog.

Wedstrijden werden gespeeld zonder assistent-scheidsrechters. Dit is (net zoals in Duitsland) een normale gang van zaken in Denemarken. Ik moest dus zelf buitenspel controleren. Dit was in het begin best lastig, aangezien je hierdoor veel extra meters moet maken. Gedurende het toernooi ging het mij steeds beter af!

Op zaterdag begon het toernooi (sportief gezien) voor mij pas! Om 10.00 was ik de scheidsrechter bij de wedstrijd tussen Lyngby B.K. U 14 en Hvidovre IF U 14. Deze wedstrijd werd gespeeld naast de Blue Water Arena van Esbjerg FB. Ik moest eerst met een pendelbus vanaf het sportcomplex richting het stadion. Na afloop van de wedstrijd moest ik direct terug naar het (centrale) sportcomplex voor mijn volgende wedstrijd tussen Dalum IF Girls U 16 tegen AIK Fotboll Girls U 16 (uit Zweden). Om 17.00 floot ik mijn laatste wedstrijd van de dag tussen FA 2000 U 13 en Kolding IF U 13.

Op zondag moest ik vier wedstrijden fluiten. De derde wedstrijd was een absolute kraker tussen Brondby IF en Randers FC. Deze wedstrijd eindigde in een 4-2 zege voor de thuisploeg. Gedurende de maandag heb ik nog twee wedstrijd gefloten. Om 11.00 was ik scheidsrechter bij de halve finalewedstrijd tussen AC Amager Academy U 13 en Aalborg BK U 13. De wedstrijd eindigde in 1-1 en na strafschoppen trok Aalborg BK aan het langste einde. Mijn laatste wedstrijd was de wedstrijd om plek 3 tussen Hvidovre IF U 14 en Aalborg BK. Deze wedstrijd werd gewonnen door Hvidovre IF (5-4).

Rond 16.30 vertrokken we weer richting Nederland. Om 23.00 was ik terug in Hardenberg. Ik heb een prachtig weekend gehad! Ik heb veel geleerd van het fluiten in het buitenland. Ondanks het feit dat het weer koud en guur was, de temperaturen laag waren en de velden (voornamelijk op zondag en maandag) slecht bespeelbaar waren, zou ik (indien de mogelijkheid zich voor zou doen) volgend jaar weer gaan fluiten op dit prachtige toernooi.

Een sportieve groet,

Jos Olsman

Terug naar overzicht
Agenda

Weet wat
er speelt

23Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
30Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
07Mei
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
09Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00
10Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00

Wij zijn trots op onze sponsoren