Rudolf Wolterink heeft zijn SO II cursus met succes afgerond!

07 november 2021

Beste SNO-ers,

Met gepaste trots willen wij jullie informeren over het feit dat ons lid Rudolf Wolterink uit Haarle met goed gevolg zijn SO II cursus heeft afgerond.

Twee jaar geleden is hij gestart met deze opleiding in Apeldoorn. I.v.m. de Corona pandemie werd de cursus (helaas) tijdelijk stilgelegd. Op dinsdag 26 oktober heeft hij eindelijk (zijn wel verdiende) diploma in ontvangst mogen nemen.  

De cursus bestond uit vier avonden bij de scheidsrechtersvereniging in Apeldoorn. Daarnaast moest Rudolf de FIFA test lopen. Dit heeft hij gedaan in februari 2020. De locaties was Kampen. Rudolf heeft aangegeven dat hij veel heeft geleerd van andere scheidsrechters. Voornamelijk qua herkennen van bepaalde wedstrijdsituaties en de vraag hoe hierop te reageren. Gedurende de cursus hebben ze vaak in groepjes mogen werken, waardoor er leuke discussies ontstonden.

Van diverse (KNVB) wedstrijden heeft Rudolf zelfreflecties geschreven. Daarnaast is zijn scheidsrechters begeleider (Jan Bosscher uit Zwolle) enkele malen bij Rudolf op bezoek geweest om wedstrijden te bekijken. Rudolf is zeer tevreden over de wijze waarop Jan hier een invulling aan gegeven heeft. Rudolf heeft veel tips en tricks van Jan mogen ontvangen. Hier is hij (naar eigen zeggen) een betere scheidsrechter van geworden. Het is hierbij cruciaal dat je zelfkritisch bent en openstaat voor feedback!

Een ander onderdeel van de cursus had betrekking op het feit dat je andere arbiters moest bezoeken en voorzien van feedback. Rudolf heeft hier (als praktijkbegeleider) natuurlijk al ervaring mee. Je krijgt veel nieuwe inzichten en kijkt op een andere wijze naar arbitrage.

Gedurende de laatste avond waren er ook twee cursisten uit district West. Ze vertelden over de wijze waarop het er bij hun aan toeging. Voorafgaand (en ook na afloop van de wedstrijd) kwamen er geen leiders, trainers en/of bestuurders in de bestuurskamer. Alles werd op het veld/kleedkamer en/of kantine geregeld. Gelukkig is dit bij ons nog niet het geval.

Rudolf kan een ieder deze SO II cursus van harte aanbevelen. Je leert er onwijs veel van en het maakt je een completere scheidsrechter.

Een sportieve groet,

Bestuur SNO Nijverdal

Terug naar overzicht
Agenda

Weet wat
er speelt

23Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
30Apr
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
05Mei
Nike/Intersport Cup
Aanvang: 14:00
07Mei
Reguliere Training SNO Nijverdal
Aanvang: 19:30
09Mei
Netherlands Cup (KOMM-MIT)
Aanvang: 09:00

Wij zijn trots op onze sponsoren